Δεν συζητάμε βέβαια για τα κακοήθη, ότι δήθεν ρώτησε αν θα παίξουμε και με την Ερζεγοβίνη ή γιατί ονόμασαν το γήπεδο Καραϊ- σκάκι και όχι Καραϊ- τάβλι, αλλά για το τι συνέβη όταν η Ελλάδα δέχθηκε γκολ και μάλιστα αυτό το απίθανο αυτογκόλ, όπου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του τερματοφύλακα Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα!!!
Στο twitter και στο facebook έγινε πανηγύρι. Και σε κάθε ανάρτηση η μόνιμη επωδός ήταν «να φύγει από το γήπεδο ο γκαντέμης».
Και όταν η Ελλάδα στο 95΄, τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έβαλε το πολυπόθητο γκολ και ισοφάρισε, αντί να κοπάσουν τα σχόλια, αντίθετα εντάθηκαν με κυρίαρχα εκείνα που έλεγαν ότι το γκολ μπήκε μόλις ο κ. Τσίπρας σηκώθηκε από τη θέση του για να φύγει…
Κακοήθειες; Μπορεί…
Αλλά αυτό δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας από το αγαπημένο παιδί των πολιτών έχει γίνει ο «γκαντεμόσαυρος»!!!
Το ξέρουμε ήδη από τα Θρησκευτικά. Από το «Ωσανά» στο «σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν», δεν πέρασαν καλά – καλά πέντε μέρες!!!
Ο κ. Τσίπρας από πλεονέκτημα μετετράπη σε… βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δείχνουν πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρνουν τον κ. Τσίπρα 7ο σε δημοφιλία, να προηγείται μόνο του εταίρου του κ. Καμμένου και του νεοναζί αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
Είναι προφανές ότι όσο περνά ο χρόνος η κατρακύλα για τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πιο έντονη. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει αναπότρεπτο γεγονός. Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να προσφέρει στον λαό τον έχει πάρει «η κάτω βόλτα». Έτσι λοιπόν η «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα είναι γεγονός, όχι σε ό,τι αφορά την απορρόφηση προσώπων και στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά σε ό,τι αφορά τα ποσοστά!!!
Αντίθετα κάθε δημοσκόπηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας φέρνει πιο κοντά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Πόσο ευρεία θα είναι η νίκη αυτή; Κανείς δεν ξέρει ακόμη, καθώς εξαρτάται από την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το, ομολογουμένως, μεγάλο ποσοστό των αναποφασίστων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία ζητεί από τους Έλληνες τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, τονίζοντας όμως ότι ακόμα και αυτοδυναμία να έχει η ΝΔ θα απευθυνθεί και στις λοιπές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη δημοκρατία και στην Ευρώπη, προκειμένου να σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση.
Ποια θα είναι αυτά τα κόμματα; Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα από αυτά θα είναι το ΠΑΣΟΚ.
Η μετεκλογική όμως στάση του ΠΑΣΟΚ και το αν θα ανταποκριθεί η όχι σε ένα κάλεσμα της ΝΔ για συγκυβέρνηση, λαμβάνοντας σιγά – σιγά τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος τύπου Γκένσερ στη Γερμανία, όπου οι Φιλελεύθεροι ήταν μονίμως στην κυβέρνηση ως συμπλήρωμα πότε των Χριστιανοδημοκρατών και πότε των Σοσιαλιστών, αποτελώντας την εγγύηση του συστήματος, έχει αποτελέσει στοιχείο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Η μεν κυρία Γεννηματά δεν θέλει να γίνει… ουρά της ΝΔ, ο δε κ. Βενιζέλος την εγκαλεί να δει την πραγματικότητα.
Η ουσία είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή.
Μπροστά της θα έχει μια σειρά μεγάλα προβλήματα, τα οποία μέρα με τη μέρα γίνονται μεγαλύτερα λόγω της ανικανότητας της παρούσης κυβερνήσεως να τα αντιμετωπίσει. Είναι ευνόητο λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός να αναζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο κοινοβουλίου. Αυτό το επιβάλλει η κοινή λογική, αφού πέραν της εφαρμογής της Συμφωνίας Αλήθειας για έξοδο από την κρίση, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση αλλαγής του Συντάγματος (οπότε οι 180 έδρες είναι απαραίτητες για να δρομολογηθούν οι μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται), αλλά και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή σε τρία χρόνια.
Την ίδια ώρα στον χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, αλληθωρίζουν σε μια σύμπραξη με τον ετοιμόρροπο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προωθούν ορισμένα «τυφλά» προς την πραγματικότητα στελέχη τους. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι αγνοούν ότι έτσι –και με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα- καθιστούν πιο εφικτή την αυτοδυναμία της ΝΔ. Σε μια τέτοια περίπτωση άλλωστε το σύνθημα «λαϊκισμός ή αλήθεια» θα περνούσε πιο εύκολα στην κοινωνία, μιας και ήδη την στρατηγική του κ. Μητσοτάκη αλλά και το πρόγραμμά του το ταυτίζουν με την αλήθεια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα αυτά αναδεικνύουν την ανωριμότητα των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης και δείχνουν ότι επιβάλλεται η ΝΔ να εκλεγεί κυβέρνηση με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, ακόμα και αυτοδυναμία. Όχι γιατί πρέπει να κυβερνήσει μόνη της και να μην εξαρτάται από το πώς ξύπνησε κάθε πρωί η κυρία Φώφη Γεννηματά, αλλά γιατί η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί με σταθερότητα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα για να μπορέσει να βγει από την κρίση.