Το ραδιοτηλεοπτικό πρόβλημα προέκυψε τελευταία και επιβάρυνε κι αυτό το κλίμα της εσωστρέφειας στη χώρα. Λύσεις μπορούν να βρεθούν αρκεί να υπάρχει διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας από όλα τα κόμματα.
Τελευταία στα έσοδα τερματίζει φέτος η Ελλάδα όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου, με μόνο την Τουρκία να καταγράφει χειρότερες επιδόσεις στις τουριστικές εισπράξεις, γεγονός όμως που ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της κάθετης πτώσης της ζήτησης υπό το φόβο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.
Ένα πεδίο που φιλοδοξούσε η ελληνική κυβέρνηση να κάνει την υπέρβαση και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στην είσπραξη νέων κερδών. Να προσελκύσει νέα κεφάλαια, να καλλιεργήσει έντονα το επενδυτικό ενδιαφέρον και να αναδείξει το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας.
Η πατρίδα μας στο επτάμηνο παρουσίασε μείωση κατά 1,7% στις αφίξεις, 4,9% στα έσοδα και πτώση της ΜΚΔ κατά 3,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015. Η Ιταλία από την άλλη εμφανίζει αύξηση των αφίξεων κατά 4,4%, αύξηση των εσόδων κατά 1,2% και 3,1% μείωση της ΜΚΔ. Η Ισπανία και η Κροατία, όπου παρατηρείται αύξηση 11,1% και 9,7% των αφίξεων, έχουν επίσης μείωση ΜΚΔ κατά 4,1% και 2,7% με αποτέλεσμα η αύξηση εσόδων να είναι 6,6% και 6,7% αντίστοιχα. Η Κύπρος παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις αφίξεις κατά 19,8% και στα έσοδα 15,0%, έχοντας παρεμφερή μείωση ΜΚΔ 4%. Όλα τα στοιχεία δόθηκαν από το SETE Intelligence.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα είδε τα νέα δεδομένα και αν ναι πως σκοπεύει να κινηθεί στο άμεσο μέλλον;
Οι προκλήσεις είναι πολλές και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη πατρίδα μας που αναζητά μια άλλη πορεία με καλύτερη ποιότητα ζωής, με περισσότερες θέσεις απασχόλησης και με στρατηγικό ρόλο στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη.
Ο δομικός ανασχηματισμός που καλείται να υλοποιήσει ο έλληνας πρωθυπουργός δε θα έχει καμία αξία, εάν δε συμπεριλαμβάνει Υπουργείο Επενδύσεων και τακτικό απολογισμό των πεπραγμένων των μελών της νέας κυβέρνησης.
Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη πατήστε εδώ!