Πρωταρχικό καθήκον μιας νέας κυβέρνησης (η σημερινή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση όπως αποδεικνύεται…) είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε να μπούμε σε μια φάση αναγέννησης. Η σημερινή διάβρωση των θεσμών και των μηχανισμών της οικονομίας και της κοινωνίας έχει προχωρήσει και αν δεν προνοήσουμε, τότε στο τέλος θα… μετανοήσουμε! Μια νέα κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί στη χώρα, είναι υποχρεωμένη να «χτίσει» ένα νέο οικοδόμημα μέσω της παιδείας, ώστε τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να έχει η χώρα… κανονικούς και όχι ανόητους πολίτες. Μέσα στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή πραγματικότητα θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες απλές κινήσεις μέσω της Παιδείας, ώστε από μικρή ηλικία να διδάσκονται τα νέα παιδιά τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα και τα λογικά.
1. Το νέο ελληνικό σχολείο πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον άξονα Υγεία-Διατροφή. Οι σωστές βάσεις στη διατροφή από μικρή ηλικία και η αποτροπή των καταχρήσεων και ιδίως του τσιγάρου, αποτελούν προϋποθέσεις για να περιοριστούν οι ασθένειες και ως εκ τούτου οι δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος, με στόχο την παροχή καλύτερων συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μελλοντικά.
2. Οικονομική Παιδεία. Από το Δημοτικό μέσα από απλές ασκήσεις και στη βάση ενός οικονομικού πλαισίου, τα παιδιά πρέπει να εξοικειωθούν με την ιδέα της αποταμίευσης, του δανεισμού με μέτρο, της χρηστής διαχείρισης και της διαμόρφωσης ορθολογικής οικονομικής σκέψης. Το γεγονός ότι σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει ανύπαρκτη Παιδεία και οικονομική παιδεία λειτουργεί ως βαρίδι, ώστε να κατανοήσουμε τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουμε στο μέλλον.
3. Κώδικας Οοδικής Κυκλοφορίας. Από το δημοτικό ακόμη, τα παιδιά πρέπει να υφίστανται… πλύση εγκεφάλου σχετικά με την ορθή χρήση των μηχανικών μέσων πριν αυτά μετατραπούν σε… φονικά εργαλεία. Επί δεκαετίες τώρα θρηνούμε νεκρούς από τα τροχαία, ενώ έχουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες που βασανίστηκαν ή βασανίζονται από μια τέτοια οδυνηρή εμπειρία. Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω (προφανώς μετά την απώλεια των ανθρώπινων ζωών) είναι οι τεράστιες δαπάνες για το σύστημα δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης. Κι αυτό γιατί απαιτούνται περισσότεροι φόροι ή περισσότερα τέλη για να καλυφθούν οι οικονομικές ζημίες της… απερισκεψίας μας.
4. Σεξουαλική αγωγή. Με αφορμή και την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αλλαγή Φύλου, εγκαίρως τα νέα παιδιά και από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να διδάσκονται για τις διεργασίες που διέπουν τη λειτουργία του γεννητικού τους συστήματος. Όσο νωρίτερα μάθει, τόσο μικρότερες θα είναι οι… οδυνηρές εμπειρίες στο μέλλον, στην περίτπωση που επιχειρήσει να πάει κόντρα στη φύση του. Επιπλέον, τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πιο αναλυτικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τις μεθόδους αντισύλληψης ή τη δημιουργία της ανθρώπινης ζωής και να μην μαθαίνουν σχετικά από τις πάσης φύσεως… τηλεσαβούρες και τα περιοδικά στη χυδαία μάλιστα εκδοχή.
5. Προστασία Περιβάλλοντος. Είμαστε οι πιο… συνειδητοποιημένοι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο περιβαλλοντολογικής προστασίας, αλλά ταυτόχρονα και οι πιο… βρωμιάρηδες! Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρή ηλικία την αξία της ανακύκλωσης, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της συμβολής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων και τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει για έναν κόσμο πιο καθαρό.
Όλα τα παραπάνω μάλλον αποτελούν… ψιλά γράμματα για τους περισσότερους σε αυτήν τη χώρα. Ωστόσο, είναι η βάση για να πετύχουμε το καλύτερο και ταυτόχρονα η ειδοποιός διαφορά των προηγμένων κρατών σε σχέση με το… τσαντίρι του Ελλαδιστάν. Οι επόμενες γενιές πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι πιο συνειδητοποιημένες γιατί το περιθώριο του λάθους είναι πολύ μικρό και οι συνέπειες αυτού του λάθους θα είναι πολύ πιο οδυνηρές. Μια κοινωνία που δεν έχει συνειδητοποιημένους πολίτες, θα άγεται και θα φέρεται σε ένα αβέβαιο μέλλον. Αν δε, μια τέτοια κοινωνία καθοδηγείται από απατεώνες, τυχοδιώκτες και αμόρφωτους πολιτικούς, τότε είναι καταδικσμένη να παρακολουθήσει την πορεία… αυτοκαταστροφής της!
Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Λουκά Γεωργιάδη πατήστε εδώ!