Η προσπάθεια βέβαια δεν είναι μόνο ατομική. Μια πλειάδα ανθρώπων, με πυρήνα το δεκαοκταμελές πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλα τα ιδεολογικά ρεύματα, ο καθένας με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την ειδικότητά τους, αποτελούν την ψυχή της προσπάθειάς αυτής. Ο,τι μας ενώνει είναι η αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό. Σημαία της προσπάθειάς μας είναι η διάσωση του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, φυσική έδρα του Συλλόγου από το 1922, που κινδυνεύει με αφανισμό κι αυτό είναι κάτι που, όσο υπάρχουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ποτέ.
Το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» αποτελεί στολίδι για την Αθήνα και η σημασία του για την πόλη είναι τεράστια. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις παρυφές του Λόφου του Λυκαβηττού, και ανήκει στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Ο Ιδρυτής του Τριφυλλιού Γιώργος Καλαφάτης εντόπισε τον χώρο στις αρχές της δεκαετίας του ‘20 και από τότε αποτελεί το σπίτι της παναθηναϊκής αθλητικής ζωής.
Ενδεικτικά μερικά στοιχεία που καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του. Σε αυτό κατασκευάστηκαν οι πρώτες εξέδρες και η πρώτη σκεπαστή κερκίδα σε ελληνικό γήπεδο. Τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά προβολείς για τη διεξαγωγή νυχτερινών ποδοσφαιρικών αγώνων. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ορισμένα παντελώς άγνωστα -μέχρι τότε- αθλήματα, όπως για παράδειγμα το χόκεϋ, το ράγκμπι και το μπέιζμπολ. Κινηματογραφήθηκαν για πρώτη φορά αγώνες ποδοσφαίρου. Τοποθετήθηκε ο πρώτος χλοοτάπητας σε ποδοσφαιρικό ελληνικό γήπεδο. Κατασκευάστηκε το πρώτο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ.
Άξια αναφοράς είναι η δράση στη «Λεωφόρο» κατά τα χρόνια της Κατοχής. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μετέτρεψαν αίθουσες του αθηναϊκού γηπέδου σε χώρους Αντίστασης. Επίσης, τέσσερις ημέρες πρίν την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την πρωτεύουσα, ο τότε διευθυντής του γηπέδου του Παναθηναϊκού Αντώνης Βρεττός ύψωσε στον ιστό της Λεωφόρου την ελληνική σημαία, για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δεν παραγνωρίζουμε βέβαια την τεράστια προσφορά του γηπέδου αυτού στον ελληνικό αθλητισμό καθώς υπήρξε κοιτίδα και γεννήτορας σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού αθλητισμού, και όχι μόνο.
Το γήπεδο αυτό λοιπόν, με την τεράστια προσφορά και ιστορία για την πόλη της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, σύμβολο για τον Αθλητισμό και τον Πολισμό της χώρας, απειλείται. Από τον νόμο της Διπλής Ανάπλασης το 2006 έως το 2013 και το Προεδρικό Διάταγμα με το περίφημο άρθρο 4, που γκρεμίζει το Γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ανεξάρτητα από την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου σε άλλο σημείο της πόλης και μοναδικό επιχείρημα ότι το γήπεδο δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό αλλά στο Δήμο και ως εκ τούτου μας επιτρέπουν τη χρήση του, όλα καταδεικνύουν την απειλή και επιβάλλουν δράση. Ήδη ο Παναθηναϊκός Α.Ο. βέβαια έχει κινηθεί νομικά, απευθύνοντας αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος. Την απάντηση του κόσμου του Παναθηναϊκού θα λάβουν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου με την είσοδό μας στα κέντρα των αποφάσεων.