Το κλίμα ασφυξίας στην οικονομία, η πρωτοφανής έλλειψη ρευστότητας του δημοσίου, το έλλειμμα συμμαχιών στην Ευρώπη και η διεθνής μας απομόνωση (μιας και η περίφημη συμμαχία του Νότου δημιουργήθηκε μεν αλλά εις βάρος μας), η άγνοια της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας από τους Κυβερνώντες και οι προειδοποιήσεις των «Θεσμών» για επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων (τύπου Κύπρου), δημιουργεί εύλογα κλίμα φόβου και έντασης στην κοινωνία, η οποία άλλες προσδοκίες είχε από τη νέα Κυβέρνηση εξαιτίας των προεκλογικών της διακηρύξεων και άλλα βλέπει να εφαρμόζονται στην πράξη.
Ετσι:
– Η κατάργηση του Μνημονίου «σε μια νύχτα και με έναν νόμο» χαρακτηρίστηκε από τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη «προεκλογική υπερβολή».
– Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έγινε έκκληση προς τους πολίτες να πληρώσουν κανονικά τις δόσεις στο όνομα του «πατριωτικού καθήκοντος».
– Η ψήφιση του «πρώτου νόμου» για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μετατέθηκε (σε πρώτη φάση) για το 2016
– Η θεσμοθέτηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ μεταφέρεται «σταδιακά» για την επόμενη χρονια
– Η δέσμευση για άμεση κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης όχι μόνο δεν συζητιέται, αλλά πλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν πληρώνωνται. Τα χρήματα δεσμεύτηκαν για να πληρωθούν οι «τοκογλυφοι» όπως μας έλεγαν μέχρι εχθές.
– Οι υποσχέσεις για την ανθρωπιστική κρίση έφτασαν στο μισό της περυσινής παροχής που δώσαμε προς τους πολίτες ενώ και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το σημαντικότερο όπλο στήριξης των αδυνάμων βαίνει προς κατάργηση..
Και ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις αποδεικνύονται αίολες, η πραγματική οικονομία αντιδρά αρνητικά. Το τραπεζικό μας σύστημα μετρά πληγές μετά την απόσυρση 30 δισ. ευρώ και πλέον καταθέσεων, τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν κατά 2 δισ, ο ρυθμός ανάπτυξης που ειχαμε πετύχει βαίνει και πάλι αρνητικός, το πρωτογενές πλεόνασμα που ειχαμε «χάθηκε» μέσα σε 2-3 μήνες, η ανεργία μετά από 10-12 μήνες συνεχούς πτώσης ανεβάινει ξανά, η κατανάλωση έπεσε δραματικά. Η κυβέρνηση οριακά ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να βρεθούν χρήματα.
Είναι προφανές ότι το οικονομικό τέλμα στο οποίο οδηγείται η πατρίδα μας, λόγω των πρόωρων εκλογών, ματαίωσε την έξοδο της Ελλάδας από το τούνελ της ύφεσης. Ό,τι πετύχαμε με κόπους και θυσίες τα τελευταία 2,5 χρόνια καταφέραμε να τα χάσουμε.
Καλούμαστε πλέον σε νέες θυσίες προκειμένου σε 1-2 χρόνια στη καλυτερη περίπτωση να φτάσουμε στο σημείο που είμασταν με τη προκήρυξη των εκλογών.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και όσο η υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και η προσέλκυση επενδυτών θα είναι άγνωστες έννοιες τόσο η «μηχανή» της ελληνικής οικονομίας θα σταματά να παράγει, τόσο θα «βυθιζόμαστε» στην ύφεση και θα «φλερτάρουμε» επικίνδυνα με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και το «Grexit».
Εκτός και αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώνεται καθημερινά από τον «δραχμολάγνο» Κυβερνητικό βουλευτή και οικονομολόγο Κ. Λαπαβίτσα (και όχι μόνο), ο οποίος έχει εκφράσει επανειλλημένα την άποψή του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θεωρώντας παράλληλα κρίσιμο και χρήσιμο να οικοδομήσουμε στενές σχέσεις με χώρες όπως η Βενεζουέλα και το Ιράν.
Η «γη της επαγγελίας» που υποσχέθηκαν στον Ελληνικό λαό περνάει μέσα από το δελτίο σε τρόφιμα, καυσιμα και είδη πρώτης ανάγκης!!!
Τα ψέματα τελείωσαν φίλες και φίλοι και ο εθνικολαϊκισμός που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αποτελεί σαθρό καταφύγιο στο δράμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου.
Για αυτό και οι ευθύνες τους είναι ιστορικές.
Το μόνο που εύχομαι είναι το καράβι που ονομάζεται «Ελλάδα» να αρχίσει γρήγορα να χαράσει και πάλι σωστή γραμμή πλεύσης, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι στραβός ο γυαλός.
Εμείς, ως χώρα, αρμενίζουμε λάθος…