Guest

Αντί για την «αξιοπρέπεια» που διακήρυτταν, αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως πτωχοπρόδρομους

Εννοείται ότι και οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με τον ίδιο διαφανή τρόπο που γίνονται και στα υπόλοιπα κοινοτικά προγράμματα: Με σειρά προτεραιότητας, υποθέτω, ανάλογα με το βάρος του ρουσφετόχαρτου εκάστου. Οι κυβερνητικοί γνωρίζουν, σίγουρα, τις καλές συνταγές της πασοκονεοδημοκρατίας, όπου οι ισχυροί πολιτικοί άνδρες είχαν σαφώς μεγαλύτερο μερίδιο στους διορισμούς από τους τοπικούς πολιτευτές.

 

Στο 2017, επτά χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο- η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν εννοεί να περιλάβει σε κάποιο από τα μνημόνιά της με τις θλιβερές κυβερνήσεις μας ουσιαστικά μέτρα για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Συντηρεί την κάθε Αντωνοπούλου και τον κάθε Τσίπρα που περιφέρονται ως πτωχοπρόδρομοι σε κάθε απελπισμένο που έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης. Ντροπή και για την Ευρώπη που έχουμε και κυρίως για μας τους ίδιους που ανεχόμαστε τέτοια ταπεινωτική αντιμετώπιση…


budget-banners-gif-1


Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Πρ. Βουλευτής Επικρατείας με Το Ποτάμι και γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

 

http://www.inerp.gr


Είμαι νομικός (Πανεπιστήμιο Αθηνών), με διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου (Πανεπιστήμιο Bielefeld, Γερμανία). Η πρώτη μου επαγγελματική ενασχόληση με το διοικητικό/ρυθμιστικό φαινόμενο ήταν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία παραμένω έχοντας διδάξει για περισσότερα από 20 έτη Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση. Ακολούθως εργάσθηκα, για δύο δεκαετίες, ως ειδικός επιστήμων στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Στα χρόνια αυτά προσπάθησα ιδιαίτερα για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων για την ελληνική διοίκηση μέσα από την προώθηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Τα ΚΕΠ αποτελούν την πιο γνωστή απ’ αυτές. Από το 2007 και μετά, έχω την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Παράλληλα με τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα, είχα έντονη δραστηριότητα ως σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων και διοικήσεων (22) καθώς και διεθνών οργανισμών (5) επί θεμάτων διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Έχω εκδώσει 5 βιβλία και έχω δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Μελέτες μου έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ άλλων, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, αραβικά, και κινεζικά). Έχω βραβευτεί δύο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης. Η πρώτη φορά ήταν το 2003, με το βραβείο «Peter Boorsma» από την Southeastern Conference της ΑSPA και η δεύτερη το 2012 στο Las Vegas όπου μου απονεμήθηκε το "International Public Sector Award" της ASPA.

Αντί για την «αξιοπρέπεια» που διακήρυτταν, αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως πτωχοπρόδρομους

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά, πάντως, η κυβέρνηση εξήγγειλε, δια της κ. Αντωνοπούλου, ένα νέο πρόγραμμα προσλήψεων στο δημόσιο: Θα αφορά ανθρώπους 55-67 ετών και θα προβλέπει την δωδεκάμηνη απασχόληση στο δημόσιο, η οποία θα μπορεί να ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο. Είναι εκείνες οι προσλήψεις που «δεν-είναι-προσλήψεις». Είναι «κάτι-σαν-προσλήψεις», καταλάβατε;