Guest, slideshow-2

30 χρόνια δράσης ΜΠΕ και Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

  

Η νέα χρονιά-2022 ξεκινά με πολλές προσδοκίες και με την ελπίδα να απαλλαγούμε οριστικά από τη νόσο covid-19. Οι προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας πολλές και τα μηνύματα που έρχονται μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε.

Οφείλουμε όμως να θυμόμαστε σπουδαίες κατακτήσεις και να τις θυμίζουμε στους πολίτες.

Το 2021 ήταν η επέτειος των 30 χρόνων από την ίδρυση του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων(ΜΠΕ) και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ιδρυτής-πρώτος Πρόεδρος του ΜΠΕ  και εμπνευστής των δυο εμβληματικών φορέων ο κ. Κωνσταντίνος Πυλαρινός, τ. βουλευτής ΝΔ.

Παράλληλα ο κ. Πυλαρινός ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Πετύχαμε με την ίδρυση του ΜΠΕ να έχουμε φωνή στο χώρο των Βαλκανίων και να προλάβουμε τους «καλούς γείτονες» μας από το να το ιδρύσουν εκείνοι! Η φωνή της Ελλάδας ενισχύθηκε, ενώ παράλληλα κατορθώνουμε να προβάλλουμε τις θέσεις μας και να ισχυροποιούμε τη θέση της πατρίδας μας.

Ιδρύθηκε το 1991 σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης  και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα και οι οποίοι συμμετείχαν στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ίδρυση του πρακτορείου ήταν αποτέλεσμα της θέλησης όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης να προβάλλουν το δυναμισμό του βορειοελλαδικού χώρου.

 Μέχρι τα μέσα του 2015 και πριν τη συνένωσή του με το ΑΠΕ στεγαζόταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  και είχε ανταποκριτές στην Αθήνα, σε βαλκανικές πρωτεύουσες και σε πόλεις του εξωτερικού με μεγάλη ελληνική ομογένεια.

 Από τις 31 Αυγούστου του 2015 κατέχει σε συνεργασία με τη ΔΕΘ (η οποία είναι ιδιοκτήτρια) και δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, ονόματι «Πρακτορείο FM 104.9» το οποίο αποτελεί συνέχεια του πάλαι ποτέ «Ράδιο ΔΕΘ», πρώην «105 FM της Helexpo» και ο οποίος ξεκίνησε το 1988  και στεγάζεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παράλληλα με το παράρτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αναφορά μου γίνεται σε μια χρονική περίοδο που ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ερντογάν εγείρει αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας και η κατάσταση στο χώρο των Βαλκανίων είναι αρκετά ρευστή. Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι η Ελλάδα είναι υπέρμαχος της διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων και μάλιστα από θέση ισχύος!

Μια ακόμη, πολιτιστική κατάκτηση, είναι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο  πολιτισμός ενισχύει την εξωστρέφεια και φέρνει κοντά τους λαούς.

Η αυτοδιοικητική και πολιτική ηγεσία της πόλης επιδεικνύει αδιαφορία για την  επέτειο των 30 ετών και πορεύεται στο 2022 χωρίς όραμα και διάθεση να τιμήσει τους εμπνευστές και πρωταγωνιστές των προσπαθειών αυτών!

Η Θεσσαλονίκη αξίζει και πρέπει να αναπτυχθεί.

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης είναι δημοσιογράφος.

30 χρόνια δράσης ΜΠΕ και Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.    Η νέα χρονιά-2022 ξεκινά με πολλές προσδοκίες και με την ελπίδα να απαλλαγούμε οριστικά από