Guest

Καθένας με το καυλαντί του

 

 

Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι από τη μια αντιπροσωπεύουν όλους εμάς – γιατί σαν βουλευτής δεν αντιπροσωπεύεις μόνο τους ψηφοφόρους του κόμματος σου στην περιφέρεια σου, αλλά όλους τους ψηφοφόρους …εκτός αν στην Ελλάδα ισχύει κάποια άλλη δημοκρατία – που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τα ιδεώδη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και μάλιστα τα ιδεώδη της Ελληνικής δημοκρατίας, να είναι τόσο μέτριοι, τόσο αμόρφωτοι, τόσο άσχετοι. Τόσο επώδυνα λίγοι.

 

Μην σας ξεγελάνε κουβέντες ότι εκείνες ήταν «οι παλιές καλές μέρες». Δεν υπήρξαν ποτέ οι παλιές καλές μέρες και η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ Ελβετία. Ο φτωχός πάντα πλήρωνε το λογαριασμό για τις λαμογιές των άλλων και πάντα ζούσε με την αγωνία του πως θα μπει το πιάτο στο τραπέζι. Ούτε ο Άδωνις είναι καινούργιο φρούτο, απλά από τις πιο γελοίες του εκδόσεις. Αλλά στη Βουλή όταν κάποιος ανέβαινε στο βήμα, όταν κάποιος έπαιρνε το λόγο, είχε συναίσθηση και του χώρου που βρισκόταν και του ρόλου του. Η Αδώνιδες του παρελθόντος παρέμεναν στο ρόλο που τους ταιριάζει, αυτόν της γλάστρας.

 

Σήμερα – ναι το πολύ συγκεκριμένο σήμερα – στη συζήτηση για την ασφάλεια όλοι αερολογούσαν. Ήταν οδυνηρό αυτό που συνέβαινε. Ειλικρινά συγγνώμη για την έκφραση αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να αποδώσει καλύτερα αυτά που άκουγα. Δεν μιλούσαν, κλάνανε από το στόμα. Και μιας και τελευταία έμαθα την έκφραση από μια φίλη …καθένας με το καυλαντί του.

 

Εκεί πια που δεν άντεξα ήταν όταν ο Κυριάκος είπε, «Ούτε εννόησα ούτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έλεγα πως όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς. Αυτή είναι μια πραγματικότητα». Ας αφήσουμε στην άκρη ότι τον Τσίπρα ήθελε να πικάρει αλλά ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά τώρα πια, χρειάζεται να ξαναδιαβάσει ιστορία και πιθανώς να συμβουλευτεί τον έναν από τους αντιπρόεδρους του. Παραμονή της 21ης Απριλίου ήταν, όλο και κάτι θα ξέρει ο αγαπημένος του ψυχοπαθή Παπαδόπουλου για το θέμα τρομοκρατία της δεξιάς.

 

Ο Κυριάκος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η δεξιά είναι αθώα τρομοκρατίας. Δηλαδή, για να καταλάβω κι εγώ, η αριστερά εγκυμονεί τρομοκράτες με μολότοφ και η δεξιά είναι η μήτρα για δικτατορίες και ολοκαυτώματα; Μήπως ότι ο δεξιός φασισμός και ρατσισμός που εκφράζεται ακόμα και με δολοφονίες από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι έργα συλλόγου παρθένων κηπουρών γαρδένιας; Ή το όνομα Περίανδρος – έτσι για να αναφέρουμε ένα – του είναι άγνωστο και το όνομα Τεμπονέρας δεν του λέει τίποτα; Συνεχίζει ο Κυριάκος σε παράβαση της ηθικής και νομικής διάστασης της θέσης του την πολιτική ηλίθιου και επικίνδυνου διχασμού που χάραξε ο Σαμαράς;

 

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχω τίποτα προσωπικό, μας χωρίζουν έτη φωτός σε θεωρητικό επίπεδο αλλά ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι σε μια δημοκρατία με σεβασμό και ηθική, υπάρχει χώρος για τους πάντες. Και δεν πιστεύω ότι το όνομα του είναι αρκετό για να τον κρίνει κάνεις. Ο καθένας μας είναι αποτέλεσμα των προσωπικών μας εμπειριών και πράξεων μας και κρίνεται σύμφωνα με τα προσωπικά πεπραγμένα και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

 

Ποτέ δεν πίστεψα ότι έκανε για αρχηγός και πολύ περισσότερο για πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος βολεύεται να ακολουθεί, να υπακούει, και αυτό το δείχνουν όλες του οι μέχρι τώρα πράξεις και λόγοι. Δεν είναι άνθρωπος που του αρέσει να ταράζει νερά, είναι πολύ συντηρητικός στις επιλογές του – αδιάφορα ιδεολογίας – και αυτό γιατί φοβάται. Άλλωστε ακόμα και αυτό το πνεύμα ομαδικότητας που προσπαθεί να εμπνεύσει υποτίθεται στη ΝΔ τώρα, δεν είναι γιατί το πιστεύει αλλά λόγω ανασφάλειας και επειδή πιθανώς να το διάβασε σε κανένα βιβλίο «30 τρόποι για να γίνεις καλός διευθυντής» κάποιου αποτυχημένου μάνατζερ της Wall Street. Και πιθανώς να γινόταν ένας πολύ καλός διευθυντής σε κάποια εταιρία της Wall Street, για πρόεδρος της ΝΔ και πολύ περισσότερο για πρωθυπουργός δεν κάνει. Δεν εμπνέει να τον ακολουθήσεις, δεν εμπνέει καν σεβασμό. Αυτός που εμπνέει σε κάνει να τον ψηφίσεις ακόμα κι όταν σου έχει πει ψέματα και το ξέρεις ότι σου ξαναλέει. Απλό παράδειγμα ο Τσίπρας και το δημοψήφισμα.

 

Ακόμα και οι τελευταίες του ενέργειες με τις διαγραφές και τον Παπαμιμίκο, ήταν πολύ λίγο πολύ αργά και δεν θεράπευσαν τίποτα, απλά περάσαν μηνύματα σε Τζιτζικώστα και λοιπούς Αδώνιδες που έχουν ξεσαλώσει πάλι. Στην σημερινή ΟΝΝΕΔ, αυτή που έφτιαξε και ακόμα ελέγχει ο Σαμαράς, λέξεις όπως διαφάνεια, δημοκρατία, σεβασμός είναι άγνωστες. Έχουν μείνει στο πνεύμα των «Κενταύρων» και βλέπουν την ΟΝΝΕΔ σαν σκαλοπάτι για βουλευτιλίκι ή θέση στο δημόσιο.

 

Αλλά δεν είναι μόνο ότι δεν εμπνέει αρχηγιλίκι ο Κυριάκος, δυστυχώς για τη ΝΔ σε ένα θέμα έχει ακολουθήσει τη πορεία του πατέρα του, δεν εμπνέει σεβασμό. Στην περίοδο της πολιτικής κυριαρχίας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έπαυε ακόμα και για τους ΝΔημοκράτες, να είναι ο αποστάτης. Δεν έχει σημασία τι έλεγε ο ίδιος ή αν κάποιοι τον δικαίωσαν. Στη συνείδηση ενός ολοκλήρου λαού ο Μητσοτάκης ήταν ο αντικαραμανλικός αποστάτης. Τονίζω, συμπεριλαμβανομένων και των ΝΔημοκρατών. Και μάλιστα με την πράξη του οδήγησε τη χώρα στα χέρια των προδοτών της 21ης Απριλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δυο σκιές που δεν θα ξεφύγει ποτέ από αυτές για τη συνείδηση του κόσμου, όσες φορές κι αν μπει και ξαναμπεί στη κολυμπήθρα. Η μια σκιά λέγεται Siemens. Δεν έχει σημασία τι λέει και τι αποδεικνύει. Η σκιά της Siemens θα υπάρχει πάντα επάνω του για να τον σκεπάζει και θα αναφέρεται κάθε φορά που θα θέλει να κάνει κάτι παραπάνω από ότι η δειλία του του επιτρέπει.

 

Η άλλη σκιά, η πολύ μεγαλύτερη και κατ’ εμένα η πιο σοβαρή και αυτή που με φέρνει απέναντί του, είναι αυτή της θρασύδειλης ανευθυνότητας, είναι αυτή της κολυμπήθρας που με θεωρεί ηλίθιο και με σοβαρή βλάβη μνήμης. Ο Κυριάκος κατηγορεί τον Τσίπρα για την καταστροφή της Ελλάδας. Αλλά δεν ήταν ο Τσίπρας που κατέστρεψε την Ελλάδα. Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός τα τελευταία 50 χρόνια που παρέλαβε καμένη γη. Ο Τσίπρας τα έκανε σκατά, αλλά σε μια ήδη κατεστραμμένη γη.

 

oikonomia-thaymaΟ Τσίπρας δεν έφτασε μέσα σε δυο χρόνια το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, ο Τσίπρας δεν έκανε 300,000 στη κυριολεξία να πεινάνε και παιδάκια να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία. Ο Τσίπρας δεν έκανε 40,000 τους αστέγους και εκατοντάδες να αυτοκτονούν. Ο Τσίπρας δεν έκλεισε το 35% των επιχειρήσεων ούτε ανέβασε το εξωτερικό χρέος κατά 35%. Ο Τσίπρας δεν μείωσε τις συντάξεις κατά 45% ούτε αύξησε 98,5% την φτώχεια. Ο Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει όλους αυτούς και είναι ένοχος στο κομμάτι που του αντιστοιχεί, αλλά ο Σαμαράς τα έκανε όλα αυτά. Και ο Κυριάκος τα εφάρμοσε. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 ήταν ο Κυριάκος την εποχή που γινόντουσαν όλα αυτά και τα εφάρμοζε. Και βουλευτής από το 2004 ήταν ο Κυριάκος, όταν το «μαζί τα φάγαμε» ήταν στην ακμή του. Όταν ο εξωτερικός δανεισμός κάλπαζε ασύλληπτα ο Κυριάκος ήταν βουλευτής της συμπολίτευσης. Ποια κολυμπήθρα λοιπόν τον καθάρισε από όλα αυτά και ποσό ηλίθιος νομίζει ότι είμαι για να ξεχάσω; Τα αποτελέσματα της δουλειάς του υπάρχου παντού γύρω μου, σε φίλους μου, σε γνωστούς μου, στην οικογένεια μου.

Αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει και το προσφυγικό, μπορούσε; Ο Κυριάκος άφησε υπονοούμενα για θέματα ασφάλειας συνδυάζοντας τα με το προσφυγικό και με τους μετανάστες ακολουθώντας τη λογική της Χρυσής Αυγής. Η γνωστή θεωρεία όπου φτάνει να είσαι πρόσφυγας, μετανάστης και μουσουλμάνος ή έστω γενειοφόρος και αυτομάτως προβιβάζεσαι σε τρομοκράτη. Το έκανε με προσοχή και λεπτά αλλά το έκανε, και αυτή η ιστορία με προσβάλλει προσωπικά και θα έπρεπε και ο Κυριάκος να νιώθει ακριβώς το ίδιο. Αφήστε εμένα και τους υπολοίπους Έλληνες που ζούμε στο εξωτερικό και πως μας βλέπουν οι ντόπιοι αλλά ας πιάσουμε που οδηγούν αυτές οι ξενοφοβικές κορόνες μέσα στην Ελλάδα. Δυστυχώς για τον ίδιο, μέσα στο ίδιο του το σπίτι οδηγούν.

Ποια είναι η γνώμη που έχουν πολλοί Έλληνες για τις Πολωνέζες Κυριάκο; Ποιες εικόνες έχουν και πως τις περιγράφουν; Μην κουράζεσαι ξέρω, τα λέγανε για τη Φινλανδή, στη Πολωνέζα θα κολλάγανε που όπως και να το κάνουμε είχανε και δείγματα; Τα λέγανε από πίσω σου και το ήξερες κι όταν ήσουν σε διάσταση στα λέγανε και μπροστά σου, για να μη σου θυμίσω τι λέγανε πριν μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Για τη ξένη. Κάθε φορά Κυριάκο, που λες κάτι που θα μπορούσε να παρθεί σαν ξενοφοβικό – και θα υπάρξουν πολλοί που έτσι θα κάνουν τώρα – θα έπρεπε να το σκέφτεσαι όχι δυο φορές αλλά τρακόσιες. Γιατί κάθε φορά προσβάλλεις το ίδιο το σπίτι σου. Και θα έπρεπε και στη σκέψη μόνο να σκύβεις το κεφάλι από ντροπή. Γιατί εγώ αυτή τη στιγμή ντρέπομαι για σένα.

Η συζήτηση στη Βουλή για τη ασφάλεια τη δεδομένη στιγμή δεν είχε καμία απολύτως αξία πέρα από το να ικανοποιήσει τα αφτιά του κάθε ξενοφοβικού φασίστα και ναζιστή παραμονή της 21ης Απριλίου. Πιθανώς με αυτό το τρόπο την τίμησαν την ημέρα της εθνικής προδοσίας κάποιοι αντιπρόεδροι.

Χτες ήταν 21 Απριλίου. Μέρα ντροπής και ταπείνωσης για όσους θέλουν να ονομάζονται Έλληνες. Μια μέρα που μια συμμορία ψυχασθενών με χαρτί ψυχιατρείου (όπως ο Παπαδόπουλος) ηλιθίων με πατέντα και μυστρί (όπως ο Παττακός) και άβουλων κλεφτών (όπως ο Μακαρέζος), με προδοσία πήραν την εξουσία και για εφτά χρόνια έκλεψαν, φυλάκισαν, βασάνισαν, εξόρισαν και δολοφόνησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτά τότε. Σήμερα νοσταλγοί τους που θέλουν να γίνουν και συνεχιστές τους, έχουν καταλάβει ακόμα και έδρανα της Βουλής ή αντιπροεδρίες στο κόμμα του Κυριάκου. Και μάλιστα το έκαναν με το τσεκούρι τους όπως και με το τσεκούρι τους από ό,τι φαίνεται, επιβάλλουν τις ιδέες τους στο κόμμα του Καραμανλή. Αλήθεια πότε ο Βορίδης θα αποτάξει το τρομοκρατικό του παρελθόν; Τη δική του Παπαδοπουλική μήτρα; Ή μήπως οι δεξιοί τρομοκράτες δεν κάνουν τέτοια πράγματα; Δεν έχουν μήτρα;

Όπως έγραψα και παραπάνω, η συζήτηση στη βουλή έγινε χωρίς λόγο πέρα από το να φανούν στα παράθυρα κάποιοι γκροτέσκοι αρχηγίσκοι με ανοησίες και αερολογίες. Ο Λεβέντης πάλι ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση, πρόβλεψε ότι η Γεννηματά θα πάει με τον Τσίπρα – στον φραπέ το είδε – και είπε στον Τσίπρα ότι δεν πάει συχνά στη Βουλή. Πως φαίνονται οι νέοι! Ο Σαμαράς πάτησε τέσσερεις φορές σε όλη τη πρωθυπουργική του θητεία.

Ο Τσίπρας τι να πει απέναντι σε αυτό το τραγελαφικό σούργελο; Λέει το όνομα Χριστοφοράκος και ο Κυριάκος χέζεται επάνω του. Να τον τρομάξει η Φώφη ή ο Θεοδωράκης που σε λίγο ούτε οι κάστορες δεν θα μείνουν στο ποτάμι; Ή ο Κουτσούμπας; Εδώ ενός λεπτού σιωπή! Γιατί να μην πάει; Και μάλιστα όταν είναι ο μοιραίος άνθρωπος που οδήγησε τον Έλληνα στην απόλυτη άρνηση και να ξέρει ότι ακόμα κι αν τους δώσει τη πρωθυπουργία δεν θα ξέρουν τι να την κάνουν.

Εντωμεταξύ ο ΦΠΑ αυξήθηκε. Πάλι θα μπούμε στη διαπραγμάτευση τι αυξάνεται πόσο και που. Όλα θα αυξηθούν οριζόντια με ένα φόρο κεφαλικό, άδικο, ανήθικο και καταστροφικό για την οικονομία. Προστεθήκαν κι άλλα τρία δις μέτρα. Που προστεθήκαν; Στο κεφάλι του κασίδη προστεθήκαν. Και η ανεργία μετά τις τελευταίες πτωχεύσεις ξανανέβηκε, και η πείνα αυξήθηκε και οι άστεγοι αυξήθηκαν και οι αυτοκτονίες… και ο Μητσοτάκης ψάχνει μήτρα οξυγόνου!

Τέλος κάτι σχετικά άσχετο. Οι μέρες για το Βρετανικό δημοψήφισμα πλησιάζουν. Ήρθε ο Μάιος με βήμα ταχύ και ο Ιούνιος είναι ένας πήδος. Στη Βρετανία ξεκίνησαν όλα τα κόλπα με τις δημοσκοπήσεις και τις πιέσεις. Τα ίχνη, όπως έγινε και στην Ελλάδα με εκλογές και δημοψήφισμα, δείχνουν Βρυξέλες. Όποιος πιστεύει ότι αυτά τα κόλπα θα πιάσουν στους Βρετανούς δεν έχει περάσει από τη Βρετανία ούτε σαν τουρίστας. Το αντιευρωπαϊκό πνεύμα στη Βρετανία δεν περίμενε ούτε τους ευρωσκεπτικιστές ούτε τον Μπόρις για να ξυπνήσει. Ήταν εκεί από την ημέρα ένταξης της Βρετανίας στην τότε ΕΟΚ.

Οι Βρετανοί δεν είναι ευρωσκεπτικιστές, είναι αντιευρωπαίοι. Και δεν έγιναν αντιευρωπαίοι χτες, πέρσι η πριν από δέκα χρόνια. Έγιναν αντιευρωπαίοι με το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και είναι πολλοί οι λόγοι, που ρόλο έπαιξαν και οι πολιτικές της Γερμανίας αλλά κυρίως της Γαλλίας κατά και μετά τον 1ο Παγκόσμιο. Αυτό δυσκολεύεται να το καταλάβει ο μέσος Ευρωπαίος και πολύ περισσότερο ο γραφειοκράτης των Βρυξελλών όπως και να λέγεται, Σούλτς ή Γιούνκερ. Αυτό όμως που όλοι καταλαβαίνουν είναι ότι ένα Brexit θα σημάνει το τέλος της ΕΕ. Μιας ΕΕ που ήδη τρέμει και είναι έτοιμη να πέσει. Τότε το Grexit θα φαίνεται σαν ανέκδοτο.

Βλέπετε συμφωνούσες δεν συμφωνούσες μαζί τους, η σημερινή Ευρώπη δεν είναι της Θάτσερ, του Μιττεράν και του Μπραντ, όπως ακριβώς η Ελλάδα δεν είναι του Μαγκάκη, του Κύρκου, του Γεννηματά, του Φλωράκη, του Παπανδρέου και του Καραμανλή. Η σημερινή Ευρώπη είναι του Κάμερον, του Ολάντ και της Μέρκελ με τον Σόιμπλε όπως η Ελλάδα είναι του Τσίπρα, του Λεβέντη, του Σταύρου, του Κυριάκου με τον Άδωνι. Καθένας με το καυλαντί του.

*************************************************

Σοβαρά ποιος θα εμπιστευτεί αυτό το κόμμα, μετά από όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ότι θα κυβερνήσει; Ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια επί Σαμαρά έχει κάνει τη διαφθορά και τον αντιδημοκρατισμό σημαία του; Και μήπως μια διαγραφή θα ξεπλύνει όλη τη ξεφτίλα και τη κατάντια που έχει ποτίσει το κόμμα της ΝΔ; Ένα κόμμα που δεν θα έπρεπε να λέγεται του Κυριάκου αυτή τη στιγμή αλλά του Άδωνι και του Βορίδη. Άλλωστε το αποδείξαν και τα μαγειρέματα στο συνέδριο της …νεολαίας!!!

*************************************************

Το τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια περίεργη συζήτηση για τις ΜΚΟ με παραπληροφόρηση και κιτρινισμό. Έχω σκοπό να γράψω για το θέμα αλλά για σκεφτείτε λίγο, οργανώσεις όπως η WWF, Γιατροί χωρίς σύνορα σαν παράδειγμα, οργανώσεις που τη περίοδο της μεγάλης κρίσης από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν κάνει αυτό που δεν έχει κάνει το ελληνικό κράτος. Ωπ! Μήπως εκεί είναι ένα πρόβλημα; Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελσίνκι, Λεγεώνα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σειρά άλλες ΜΚΟ που είναι συνέχεια στην Ελλάδα και μάλιστα έχουν πολλές φόρες υπερασπιστεί τους Έλληνες στο εξωτερικό για τη λαίλαπα των μνημονίων. Αλλά μήπως εκεί είναι και ένα άλλο πρόβλημα που μάλιστα ενοχλούσε πολύ τη κυβέρνηση Σαμαρά – που συμμετείχε ο Μητσοτάκης – και κάτι Χρυσή Αυγή, Βορίδη, Άδωνι κλπ.; Το γεγονός ότι όλες αυτές οι ΜΚΟ έχουν κάνει αναφορές για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, για βασανισμούς σε αστυνομικά τμήματα, υποψίες δολοφονιών από διάφορους συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής, για τρομοκρατία ακροδεξιών κλπ.; Μήπως αυτά ενοχλούν και τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς και φερετζές για να κρύβουμε τη βρώμα;

Ανήκω σε τρεις ΜΚΟ με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες δραστηριότητες. Οι αναφορές που έχω δει για την Ελλάδα είναι ανατριχιαστικές. Πολλές καταγγελίες έχουν φτάσει στις ελληνικές αρχές χρόνια τώρα και οι ελληνικές αρχές έχουν αδιαφορήσει με αποτέλεσμα να γίνονται καινούργιες που καταγγέλλουν πια το κράτος. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει δει πράγματα που σύντομα θα δουν και τη δημοσιότητα και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα. Μήπως κάπου εκεί είναι οι λόγοι για το τόσο μίσος; Μήπως φοβούνται το ξεσκέπασμα;

*************************************************

Για μια ακόμα Παρασκευή και πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Βδομάδα, παρέα μου κρατάει με ένα σκίτσο του, ο Θάνος Ραφτόπουλος!

*************************************************

Στη φωτογραφία …από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Μαθήματα δημοκρατίας από αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν. Παιδιά του λαού, του μεροκάματου που νιώθουν τους πόνους του Έλληνα. Ο Άδωνις, ΟΝΝΕΔίτης με μακρά ιστορία. Βρε άει στο διάολο κερχελέδες.



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Καθένας με το καυλαντί του

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Άκουγα τις ομιλίες στη Βουλή για την «ασφάλεια» και παραδέχομαι ότι για άλλη μια φορά έμεινα με το στόμα ανοιχτό με αυτά που άκουγα. Ανήκοντας σε μια άλλη γενιά έχω διαφορετικές εικόνες, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να φανταστώ μια ανάλογη συζήτηση με Πεσμαζόγλου, Ηλιού, Στεφανόπουλο, Μαύρο, Μαγκάκη, Κύρκο, Γεννηματά, Παπαληγούρα, Φλωράκη, Παπανδρέου και Καραμανλή να γίνεται σε τέτοιο επίπεδο.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο