Guest

Καρικατούρες εθνοσατύρων

 

Τώρα θα μου πείτε …με τι ασχολείσαι. Στη Βουλή ο Τσίπρας έσφαξε για άλλη μια φορά εργαζομένους και συνταξιούχους με την ευλογία ΕΕ και ΔΝΤ κι εσύ ασχολείσαι με τη σφαλιάρα του Κασιδιάρη. Δυστυχώς όλα συνδέονται. Ό,τι γίνεται στη Βουλή, από την σφαλιάρα του Κασιδιάρη μέχρι το σφάξιμο του Τσίπρα, όλα είναι μια αλυσίδα γεγονότων που αποδεικνύουν ένα πράγμα, ότι αυτοί οι τρακόσιοι – οι τέως, οι νυν και οι επόμενοι – είναι εκεί σαν παρωδία δημοκρατίας, καρικατούρες εθνοσατύρων που χλευάζουν καθημερινά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ηθικής. Και αυτό που ξεχωρίζει τη Χρυσή Αυγή από την υπόλοιπη μάζα των κομμάτων και βολευτών μας είναι ότι αυτοί είναι ο πάτος με ποινικό μητρώο.

thanoraf-syntaksiouxos-kalpiΓια να ξεκινάω με εσάς που έχετε την απορία με ποια ηθική κάποιοι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, οι και θα σκίσω τα μνημόνια, όχι μόνο ψηφίζουν και αυτά τα σφαγιαστικά για τον απλό κόσμο μέτρα αλλά θα προσπαθήσουν και να θριαμβολογήσουν. Σας πληροφορώ ότι και να μην τα ψηφίζανε πάλι θα περνάγανε από την Βουλή. Άδικα θα κάνανε την κίνηση και θα τους πέταγε κι από τη βουλευτική θεσούλα τους στη πρώτη ευκαιρία ο Τσίπρας. Όπως μας έχει αποδείξει το παρελθόν, όταν κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει το «χρέος» του προς το λαό, κάποιος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ – που σήμερα ψηφίζουν όχι – θυμάται το «χρέος» του προς το έθνος και ψηφίζει ναι. Αυτό από μόνο του σαν γεγονός δείχνει πόσο καιροσκόποι και της θεσούλας είναι όλοι τους και πόσο γραμμένους έχουν όλους αυτούς που αντιπροσωπεύουν.

Έγραψα «όλους αυτούς που αντιπροσωπεύουν», και γέλασα μόνος μου. Ξέρετε ότι σύμφωνα με το σύνταγμα, για παράδειγμα στη Β’ περιφέρεια Αθηνών που ανήκω εγώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιπροσωπεύει ΟΛΟΥΣ τους κάτοικους της Β’ περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα; Και όχι επιλεκτικά αυτούς που τον ψήφισαν. Όλους. Ακόμα κι εμένα που δεν υπάρχει περίπτωση να τον ψηφίσω. Εγώ το ξέρω, το σύνταγμα το γράφει, ο Άδωνις το ξέρει; Όχι. Όχι μόνο δεν το ξέρει αλλά και αδιαφορεί. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εκλογή του και όσα φέρνει αυτή η εκλογή. Από την μοιρασιά εξουσίας μέχρι τα καθημερινά δεκάλεπτα διασημότητας. Εγώ, οι ανάγκες μου, τα θέλω μου, είναι ανύπαρκτα για τον κύριο Γεωργιάδη.

Για να μην αρχίσω το πόσο ελλιπής είναι ο Γεωργιάδης για να αντιπροσωπεύει οτιδήποτε και οποιονδήποτε γιατί θα χρειαστεί να γράψω βιβλία, θα σταθώ μόνο στα γεγονότα που ξετυλίχτηκαν μετά τη σφαλιάρα Κασιδιάρη στον Δένδια και με κορυφή του παγόβουνου τον Γεωργιάδη, πόσο ακατάλληλη είναι όλη η σημερινή Κουλική ΝΔ για να αντιπροσωπεύσει οποιανδήποτε συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων της και της ιστορίας της. Λεπτά μετά τα γεγονότα και με την ένταση ακόμα στα ύψη, ο Άδωνις έκανε δηλώσεις όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έστησε» το συγκεκριμένο γεγονός με την Χρυσή Αυγή για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Φυσικά με την καταγγελία Γεωργιάδη γελάσανε όλοι γιατί ακόμα και υποψίες αλήθειας να υπήρχαν σε κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο ότι αυτός που το κατήγγειλε ήταν ο Άδωνις, το καθιστούσε αυτομάτως λαϊκίστικο ψέμα και πολιτικό καιροσκοπισμό. Γελάσαμε, κάναμε και τα απαραίτητα τουϊτ μας, βγήκε και στα παράθυρα ο Άδωνις αλλά επειδή ακούγονταν και πιασάρικο ακολουθήσαν κι όλοι οι άλλοι. Όλοι οι εντιμότατοι βολευτές ΝΔ, ΠΑΣΔΟΚ και περιχώρων. Τώρα προσέξατε κάτι; Προσέξατε ότι κάτι λείπει. Και όχι δεν μιλάω για την φρουρά της Βουλής που ακόμα αναζητεί το προεδρείο, μιλάω για τον Δένδια. Μέσα στη συνωμοσιολογία του Άδωνι, που φυσικά εν χορώ ακολουθήσαν κι όλοι οι άλλοι, χάθηκε το πραγματικά θύμα της ιστορίας. Όχι απλά χάθηκε αλλά ξαναέγινε θύμα, αυτή τη φορά του Άδωνι και του ίδιου του κόμματος του. Και κερατάς και δαρμένος.

Ο Δένδιας, που δεν φτάνει ότι έγινε θύμα σωματικής βίας από τον Κασιδιάρη, αμέσως μετά έγινε και θύμα προσωπικής δημόσιας λεκτικής επίθεσης μέσα από τηλεοπτικά κανάλια και από το ίδιο παράσιτο, στο γνωστό ύφος και ήθος, με μισάνθρωπες και ομοφοβικές υστερίες. Τονίζω, σε προσωπικό επίπεδο. Τι έκανε η ΝΔ και ο πρόεδρος της; Ο μελλοντικός πρωθυπουργός; Τον Κούλη έκανε. Ακόμα και η Βούλτεψη, όταν της προσβάλανε το κολλέγιο, αντέδρασε πιο έντονα από τον Κούλη στα όσα ειπωθήκαν από τον Κασιδιάρη για τον Δένδια.

Αυτό αγαπητοί μου είναι ο απόλυτος αμοραλισμός. Και αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι μας αντιπροσωπεύουν; Ότι θα μας σώσουν;

Κάτι που γράφτηκε από φίλο, τέως πολιτικό και από τους λίγους που έχουν μείνει δημοκράτες ΝΔημοκράτη, και αξίζει να αναφερθεί γιατί είναι η αλήθεια. «Tην άσκηση βίας, είτε σωματικής είτε λεκτικής, πρέπει να την καταδικάζουμε απερίφραστα, κατηγορηματικά, χωρίς υποσημειώσεις και πολιτικές φιοριτούρες. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Διαφορετικά της παρέχουμε, έστω και ασυναίσθητα, προϋποθέσεις για πολιτική — ακραία οπωσδήποτε — νομιμοποίηση.» Εγώ τι άλλο να συμπληρώσω για τον …Άδωνι;

yellows-peiraiwsΤον Νίκο Δένδια δεν τον ξέρω προσωπικά και μας χωρίζουν ιδεολογικά έτη φωτός. Και όχι, σαν πολιτικός και δει υπουργός, ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό μου. Αλλά τον άνθρωπο Δένδια αυτή τη στιγμή τον λυπάμαι πάρα πολύ. Δαρμένος, κερατάς και προδομένος από την ίδια του την «οικογένεια», που όχι μόνο αρνήθηκε να τον υπερασπιστεί αλλά φρόντισε να τον εκμεταλλευτεί διακορεύοντας την πληγή του. O tempora o mores, που λέγανε και οι Ρωμαίοι.

Όσο για τον Κασιδιάρη, την Χρυσή Αυγή και γενικά αυτή τη συμμορία ψυχοπαθών κοινωνικών παρασίτων δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα περισσότερο από όσα έχω γράψει εδώ και όπου αλλού είχα την ευκαιρία. Τόσο οι επώνυμοι της Χρυσής Αυγής, όσο και οι ανώνυμοι αλλά συνειδητοί και ενημερωμένοι πια ψηφοφόροι τους, είναι μέλη μιας συμμορίας ψυχοπαθών παρασίτων του υποκόσμου και πρέπει να αντιμετωπίζεται και σαν υπόκοσμος και σαν ψυχοπαθείς. Σίγουρα στην φυλακή ή σε ανάλογα θεραπευτήρια για μελέτη, όχι στην Βουλή των Ελλήνων.

Με αυτά και με αυτά όμως ψηφιστήκαν τα μέτρα όπως και να τα λένε, διορθωτικά, μέτρα-αντιμέτρα, μνημόνιο. Η ουσία όμως είναι μια, αυτή η σταύρωση τελειωμό δεν έχει. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βάλει το χέρι σε μια τσέπη που είναι άδεια και τρύπια για να βγάλει …τι; Λαγό; Κι αν βγάλει λαγό νομίζετε ότι θα τον δώσει στους δανειστές; Εκεί που τον έχουν καταντήσει, ωμό θα τον φάει επί τόπου.

Αλλά θα μου επιτρέψετε κάποιες αλήθειες που δεν ανέφερε κανένας πουθενά και σιγά και μην τους ενδιαφέρουν. Ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται δραματικά και οι πολιτικοί που μας αντιπροσωπεύουν παραμένουν οι ίδιοι. Δύστυχη Ελλάδα.

Κάτι που κράτησα για το τέλος. Είχα πάρα πολύ καιρό να παρακολουθήσω ομιλία στην Βουλή. Αν θυμάστε, έκοψα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ πέρσι τον Οκτώβριο, κουρασμένος από την αρρώστια ψέματος και παραπληροφόρησης. Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από τα ξένα πρακτορεία και το επίσημο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. Τέλος σάιτ, μπλογκ, ραδιόφωνο και παράθυρα. Χτες όμως έκανα μια εξαίρεση και αποφάσισα να παρακολουθήσω ομιλίες και δευτερολογίες Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Ξέρετε, από τον Τραμπ στις ΗΠΑ, τον Τριντώ στον Καναδά μέχρι την Μέι και την Μέρκελ στην Ευρώπη και από την εποχή του Περικλή μέχρι σήμερα, όλοι οι πολιτικοί, οι πετυχημένοι πολιτικοί, είναι και λίγο άνθρωποι του θεάματος. Είναι λίγο σόου. Στην πολιτική αυτό λέγεται: είναι χαρισματικός.

Παρακολούθησα λοιπόν την «τιτανομαχία» κάπως αποστασιοποιημένος, μετά από τόσους μήνες αποχής από τα ελληνικά ΜΜΕ και ξέρετε τι είδα; Ποιά τιτανομαχία; Η γάτα και το ποντίκι. Ο Κούλης είναι Κούλης ρε παιδί μου. Δεν το έχει. Τον Τσίπρα, μπορεί να τον έβριζα την περισσότερη ώρα και να έβραζα μαζί του αλλά μια ώρα τον παρακολούθησα να μιλάει, συν άλλα δέκα λεπτά δευτερολογία. Τον Κυριάκο τον άντεξα δέκα λεπτά όλο κι όλο. Και αυτά με μεγάλη προσπάθεια. Με κούρασε και ο τρόπος που μίλαγε και αυτά που έλεγε. Τόσο ο τόνος όσο και οι κινήσεις των χεριών έδειχναν άνθρωπο που δεν πιστεύει αυτά που λέει αλλά παπαγαλίζει. Τώρα θα μου πείτε μαριονέτα του Άδωνι είναι, ό,τι του λένε λέει, αλλά …αλλά δεν το έχει το παιδί. Και επειδή δεν το έχει ο Κούλης και αντικαταστάτης του φαίνεται ο Βορίδης ή ο Άδωνις (τι πάτος κι αυτός για το κόμμα του Καραμανλή) βλέπω Τσίπρα για πολλά χρόνια. Δύστυχη Ελλάδα.

***********************************************

Μετά την ψηφοφορία, δήλωση του Λεβέντη: «Μου είπε η γυναίκα μου ότι ο Τσίπρας τελείωσε». Η γυναίκα του προφήτη του φραπέ σε ρόλο προφήτη. Τι πίνετε ρε γαμώτο εκεί στη Βουλή;

***********************************************

Αφού ο Λοβέρδος και ο Βορίδης καταγγείλανε τις πράξεις και τις προσβλητικά ομοφοβικές εκφράσεις του Κασιδιάρη για τον Δένδια, δηλώσανε …παντελονάτοι προκαλώντας τον Τσακαλώτο να μετρηθούν στο …αντριλίκι. Πολλές φορές λέμε ότι χειρότερο πράγμα από το ψέμα είναι η μισή αλήθεια. Λοιπόν, χειρότερο πράγμα από τον φασίστα είναι ο κρυφό-φασίστας. Το τρίο Άδωνις-Λοβέρδος-Βορίδης με κάτι Βούλτεψη κι αυτόν τον ελεεινό Τζαβάρα πρέπει να είναι ο πάτος του κρυφό-φασίστα.

***********************************************

Ο Τζαβάρας. Τι περίπτωση κι αυτή; Το ποντίκι που βρυχάται. Κι αυτός θέλει να μας σώσει!

***********************************************

Και αυτή τη Παρασκευή, πάντα επίκαιρος μου κρατάει συντροφιά με σκίτσο του ο Θάνος Ραφτόπουλος.

***********************************************

Στη φωτογραφία ο σκιώδης πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε χαρακτηριστική κίνηση όταν μιλούσε ο προσωρινός πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Καρικατούρες εθνοσατύρων

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Τελικά χρειάστηκε «ένα ελαφρό χτύπημα στο χέρι και ένα έντονο σπρώξιμο» - σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Δένδια - για να καταλάβουν όλοι ότι αυτό το εγκληματικό έκτρωμα παρασίτων, η Χρυσή Αυγή, δολοφόνησε θρασύδειλα τον Φύσσα. Δύστυχη Ελλάδα.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο