Guest

Αγρόν ηγόρασε

 

Μετά γύρναγαν πίσω, στα πάτρια εδάφη και η φάτσα τους όλων ήταν «άι μανούλα μου άι». Η απόλυτη μιζέρια. Σαν να έχουμε πρωθυπουργό εξωτερικού και πρωθυπουργό εσωτερικού. Κι όλοι ευτυχισμένοι μας ανακοινώνουν, τώρα τους ενημερώσαμε! Καλύτερα απ τους προηγουμένους. Τα τελευταία χρόνια στο παιχνίδι έχουν μπει και οι της αντιπολίτευσης. Δηλαδή ευτυχώς που πήγε ο Κυριάκος στις Βρυξέλλες και ενημέρωσε τη Μέρκελ ότι στην Ελλάδα προσπαθούμε με το θέμα των προσφύγων.

Ο Κυριάκος! Έτσι, με θαυμαστικό! Με τρία θαυμαστικά. Ο Κυριάκος!!! Όπου τα τρία θαυμαστικά είναι σαν το ουάου! Ο Κυριάκος ουάου!!! Δεν προλάβαμε να τον σαραντίσουμε και καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον κάναμε. Πως μωρέ; Για το ένδοξο παρελθόν του; Τις σταθερές αρχές του ή για τον Χριστοφοράκο; Σε πιο βωμό μαλακίας θυσιάσανε αμνό και βγάλανε τον Κυριάκο καταλληλότερο για πρωθυπουργό; Τι εκτυπωτή Siemens ανοίξανε και στα σπλάχνα του διαβάσανε ότι μόνο αυτός κάνει; Ή ήταν γιατί σε 15 μέρες πρόεδρος της ΝΔ μας έδειξε κάτι που τόσα χρόνια γουρλωμένοι δεν είχαμε δει; Μας το κράταγε μυστικό; Εδώ η αδελφή του αμφιβάλλει, το 28.2% τον θεωρεί καταλληλότερο;

Αλλά είναι κουτοπονηριά. Σου λέει ο Έλληνας, βρίζω και καταριέμαι τον Τσίπρα και ταυτόχρονα αισθάνομαι και μια τσιμπιά μέσα μου. Πρώτη φορά αριστερά ρε γαμώτο. Αλλά αν βγει ο Κούλης και θα τον βρίζω και θα τον καταριεμαι χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις. Θα βγάλω εφτά χρόνια σπασμένα. Θα μπλοκάρω όλες τις εθνικές ακόμα και τα σοκάκια, χωρίς ενοχές. Θα τον λέω προδότη και θα γεμίζει το στόμα μου, Μητσοτάκη προδότη. Έχει και κάτι ιστορικό μέσα της η πρόταση. Ενώ τώρα… τώρα λες προδότη τον Τσίπρα και μουτζώνεσαι γιατί του έδωσες καρδιά και είναι. Λυπάμαι αλλά το κοιτάζω από δω, το κοιτάζω από κει και άλλη δικαιολογία δεν βρίσκω. Κανένας λογικός και σώφρονας δεν μπορεί να θέλει τον Κούλη για πρωθυπουργό. Να, στη ζωή του Τέρη Χρυσού δηλαδή!!! Είδατε, πάλι τα τρία θαυμαστικά.

Αλλά υπάρχει και η άλλη κουτοπονηριά. Ξέρετε το έχω γράψει πολλές φορές και εδώ στο apopseis.gr. Ο Σαμαράς είχε δίκιο σε ένα πράγμα, – ναι αυτό το διεφθαρμένο πράμα – από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός βγήκαν οι μάσκες. Διεφθαρμένοι, νταβατζήδες, δολοπλόκοι, χαφιέδες, φασίστες, ναζιστές και κάθε λογής καθάρματα δεν χρειάζονται πια μάσκες. Σου βγάζουν τη φάτσα τους έτσι φαρδιά πλατιά σαν να σε φτύνουν. Και δεν μιλάω μόνο για τους άγνωστους αλλά και για τους καθημερινούς. Σου βγάζουν το φασισμό και το ρατσισμό πια αδιάντροπα και ωμά παντού. Από το φατσοβιβλίο μέχρι την απλή συναλλαγή που έχεις μαζί τους.

Και ξέρουμε – από το δημοψήφισμα και ύστερα – και τι ρόλο παίζουν οι δημοσκόποι και τι εξυπηρετούν και οι δημοσκοπήσεις και οι «δημοσιογράφοι» που τις προβάλλουν και τις προωθούν. Όλα μια τεράστια χωρογραφία που όλοι συμμετέχουμε μαθημένοι στα βήματα που θα κάνουμε. Και τα κάνουμε. Συνειδητά πια. Αφού περάσαμε το στάδιο της άρνησης, πού βρίσκομαι, τι έκανα, πώς με λένε, τι σημαίνει αριστερά, τώρα μπήκαμε στην αποδοχή. Δεχθήκαμε ότι θα τα πληρώσουμε, δεχθήκαμε ότι είμαστε σκλάβοι, δεχθήκαμε ότι χάσαμε και ψάχνουμε τη βαζελίνη που θα το κάνει πιο εύκολο, πιο ανώδυνο. Και βρήκαμε. Το κακέκτυπο του διεφθαρμένου φασίστα Σαμάρα. Τον Κυριακό!!! Με τρία θαυμαστικά. Τον Κυριάκο ουάου!!! Τον και Κούλη. Τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Να, στη ζωή του Τέρη Χρυσού δηλαδή!!!

Τον Κυριάκο με τον Βορίδη και τον Άδωνι!!! Κι αυτό με τρία θαυμαστικά. Με τον Κασιδιάρη να προσβάλει τη δημοκρατία και με το που αναπνέει τον αέρα της Βουλής των Ελλήνων. Να, στην μαλακία που δέρνει όλα αυτά τα θρασύδειλα παράσιτα. Αλλά ποιός τους έβγαλε κι αυτωνών τις μάσκες και τους ξέπλυνε από τους υπονόμους της ιστορίας και του ποινικού εγκλήματος; Ο Σαμαράς. Αυτός που κινεί τα νήματα του καταλληλότερου για πρωθυπουργού. Να, στη ζωή του Χριστοφοράκου και της Πειραιώς. Την αγροτική την πέθανε.

Αλλά ας αφήσουμε λίγο του Κούλη κι ας πάμε στο έξω που πάμε καλά. Καλά δεν πηγαίναμε ποτέ κι αυτή είναι η ψυχρή αλήθεια μας αρέσει δεν μας αρέσει. Αλλιώς ούτε η Κύπρος θα ήταν ακόμα μισή ούτε τα Σκόπια θα λεγόντουσαν παντού – μας αρέσει δεν μας αρέσει – εκτός Ελλάδος, Μακεδονία. Δεν θα κάνανε ποτέ ό,τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και δεν θα μας έλεγε άλλα εμάς στο ιδιαίτερο η Μέρκελ και άλλες συμφωνίες θα μας έφερνε να υπογράψουμε. Αυτή είναι μια κολόνια που κρατάει δυο αιώνες περίπου, με μικρές περιόδους εξαιρέσεων και η αλήθεια είναι ότι έξω τα πάμε σκατά και όχι καλά, και η Ελλάδα μια ζωή αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αφού έχει συμβεί.

Εγώ να συμφωνήσω ότι πολλά γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες αλλά …για μια στιγμή, δουλειά δεν είναι του πρωθυπουργού, των υπουργών και όλων αυτών των συμβούλων να ξέρουν ή τουλάχιστον να υποθέτουν και να καλύπτουν πιθανότητες; Δηλαδή πως είναι δυνατόν να μιλάω εγώ για τη στάση της φασιστικής Πολωνίας, της ναζιστικής Ουγγαρίας και της αλλοπαρμένης Τσεχίας και ο πρωθυπουργός να μασάει τα νύχια του; Και όχι δεν ήταν διαφορετικά ούτε με τον Σαμαρά, ούτε με τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη και αυτόν τον ξεφωνημένο τον Σημίτη. Τα ίδια σκατά ήταν με όλους, μια ζωή χαμένοι στο διάστημα αυτών που συμβαίναν σε μας χωρίς εμάς.

Εδώ και δυο χρόνια, με μεγαλύτερη ένταση εδώ και ένα χρόνο, γράφω για το Brexit, την πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Τώρα τελευταία κάποιοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να μυρίζονται τη σοβαρότητα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο προηγούμενος και πολύ περισσότερο ο τωρινός, αγρόν ηγόραζαν! Το θέμα Brexit είναι γιγάντιο.

Αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, πράγμα διόλου απίθανο μιας και το θέλει το 60% των Βρετανών, πλην σκωτσέζων, τότε η ΕΕ τέλειωσε. Αυτό που θα μείνει είναι η Γερμανία με τα τσουτσέκια της, ανατολικούς και Ολλανδία, Φιλανδία και ένας κατεστραμμένος νότος συμπεριλαμβανομένης Γαλλίας και Βελγίου. Παράλληλα εμείς θα παρακαλάμε να είχαμε δραχμή γιατί μαζί με το δολάριο, η Βρετανική Λίρα θα αρχίσει να πιέζει μέχρι να το ξεσκίσει το ευρώ όπως έκανε και πριν από τρεις δεκαετίες με το μάρκο και το φράνκο. Θα δείτε τη Ρολς Ρόυς να αγοράζει τη Φολκσβάγκεν κοψοχρονιά.

Αν δεν αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ πάλι θα τελειώσει η ΕΕ. Αυτό γιατί θα έχει κάνει μια συμφωνία άνιση για όλους τους υπολοίπους εταίρους πλην Γερμανίας, γιατί οι πρώτοι που θα φρικάρουν θα είναι οι ανατολικοί που νομίζουν ότι έγιναν ίσοι με τη Γερμανία και τη Βρετανία και γιατί αυτή η συμφωνία – αν γίνει – θα αναγεννήσει μια βελτιωμένη ΕΟΚ. Το όνειρο της Θάτσερ.

Η Γερμανία της Μέρκελ του Σόιμπλε και όποιας Μέρκελ και Σόιμπλε έχει πλάνο Β και Γ και Δ και Ω για όλα αυτά. Πιθανώς να έχει και η Γαλλία που παρόλα τα προβλήματα της είναι μια πανίσχυρη βιομηχανική οικονομία. Πλάνο δεν έχει η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, πλάνο δεν έχει κανένας άλλος γιατί έτσι που αφήσανε να γίνουν οι οικονομίες τους, εξαρτώνται από τα Γερμανικά πλάνα. Αλλά αυτά γράφονται συνέχεια. Εγώ τα γράφω εδώ στο apopseis.gr, πάνω από ένα χρόνο τώρα. Και γράφω ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να μπουν σαν εκβιασμός κάτω από το τραπέζι. Κοιτάξτε, θα έρθει το Brexit κι εγώ θα γίνω πιο Βρετανός από τους Βρετανούς, μέχρι τσάι θα πίνω στις πέντε η ώρα. Κανονίστε αλλιώς το γυρνάω στη δραχμή με ισοτιμία Βρετανικής λίρας. Τότε να δείτε υποστήριξη από τον Κάμερον γιατί θα τον βόλευε μια τέτοια δήλωση στο παιχνίδι που παίζει, και πίκρα στην Μέρκελ και τα τσουτσέκια τους παρατρεχάμενους της ανατολικούς φασίστες. Αυτά τα έγραφα πριν από ένα χρόνο. Εδώ στο apopseis.gr. Η Ελλάδα του πρωθυπουργού εξωτερικού; Χαμογέλαγε στον Γιούνκερ και αγρόν ηγόρασε.

Θέλετε να μιλήσουμε για τη Τουρκία του Ερντογκάν; Γιατί ούτε αυτό είναι καινούργιο. Ο Ερντογκάν έχει δυο λύσεις. Ή αναγνωρίζει τους Κούρδους και μένει στην ιστορία σαν ο Τούρκος Πρόεδρος που διάλυσε τη Τουρκία, την έκανε δυο-τρία-πέντε κομμάτια και το παλάτι που έχτισε έγινε τα σύνορα της Τουρκίας ή κυνηγάει τους Κούρδους διακινδυνεύοντας κάθε μεγέθους πόλεμο και ποντάροντας στην αραβοφοβία των Ισραηλινών που κάπου θα μπλέξουν αργά ή γρήγορα και θα φέρουν και τους Αμερικάνους μαζί τους. Ο σκοπός; Χέρι στα Ιρακινά και στα Συριακά πετρέλαια, εδάφη και στην αναμπουμπούλα και μερικά νησάκια στο Αιγαίο μπας και βρεθεί πετρέλαιο κι εκεί. Τίποτα από αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας. Είναι πράγματα και αναλύσεις που γράφονται εδώ και πολύ καιρό και είναι αποτέλεσμα λογικής και γεωπολιτικής/οικονομικής ανάλυσης. Κατά καιρούς Αμερικανοί αναλυτές τα έχουν φωνάξει. Η ελληνική εξωτερική πολιτική και οι Έλληνες πρωθυπουργοί; Αγρόν ηγόραζαν!

russia-nato-refugeesΘέλετε να μιλήσουμε και για το προσφυγικό; Δηλαδή υπάρχει κάποιος που θέλει να μου πει ότι το παιχνίδι που παίζει ο Ερντογκάν με τους πρόσφυγες είναι καινούργιο ή ο Τσίπρας δεν ήξερε τη στάση των Ούγγρων, των Πολωνών και των Φιλανδών; Αν δεν το ήξερε όχι μόνο δεν κάνει για πρωθυπουργός αλλά πρέπει να είναι και ηλίθιος γιατί μπροστά στα μάτια του συμβαίναν από πάντα. Και επί Σαμαρά και επί Γιωργάκη και επί Κωστάκη και επί αυτού του ανεκδιήγητου του Σημίτη συνέβαιναν. Βασικά συμβαίναν ανέκαθεν. Σαν το δρόμο του μεταξιού, το Αιγαίο δεκαετίες τώρα είναι ο δρόμος των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών προς τη Δύση. Και τα εισιτήρια τα έκοβε πάντα ο εκάστοτε Τούρκος πρωθυπουργός. Όλη τη διαδρομή από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Εισιτήρια χωρίς επιστροφή.

Εδώ όλοι οι Τούρκοι πρωθυπουργοί τα τελευταία 60 χρόνια εκβιάζουν σε δίψα όλη τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Σαουδική Αραβία με τα φράγματα του Ευφράτη κι αν δεν τους τα σκάσουν κλείνουν τη κάνουλα, τώρα θα πιάσει τον Ερντογκάν ο ανθρωπισμός; Δυο χρόνια μαζεύονται όλοι αυτοί οι πρόσφυγες στα σύνορα της Συρίας με τη Τουρκία, εκατοντάδες χιλιάδες, τώρα τους ανακαλύψαμε; Τώρα ξαφνικά είδαμε τις καραβιές από στο Αιγαίο; Ήταν τελικά το τρίχρονο παιδάκι που μας ξύπνησε και ανακαλύψαμε τι γίνεται; Αυτά που γινόντουσαν με τη Λαπεντούζα δεν τα έβλεπε κανείς; Αυτό το τείχος του αίσχους στον Έβρο γιατί το έχτισε ο Σαμαράς; Άρα όλοι ήξεραν και τι συμβαίνει και τι έρχεται. Όχι μόνο οι Έλληνες αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι και …αγρόν ηγόραζαν κι αυτοί!

Και τώρα εμφανίστηκε και το ΝΑΤΟ. Εδώ είναι η μεγάλη πλάκα. Το ΝΑΤΟ, ένας δεινόσαυρος με αλεξίσφαιρη μεταλλική πανοπλία και καννόνια ήρθε να βοηθήσει …για ανθρωπιστικούς λόγους. Εδώ πια αλληλοδουλευόμαστε κι αλληλοεπεξεργαζόμαστε κανονικά! Δεν αγοράζουμε πια αγρόν, τον μασάμε! Ήρθαμε να βάλουμε τους πέρσινγκ και τους κρουζ στη σειρά να σώσουμε τετράχρονα μη πνίγουν, όσο για τους Ρώσους στη Συρία, απλή σύμπτωση. Τι κρύος πόλεμος με τέτοια παγωνιά στα νερά του Αιγαίου; Εμείς να περιπολούμε ήρθαμε γιατί τι να περιμένεις κι από την FRONTEX, να σώζει πρόσφυγες, να κυνηγάει δουλεμπόρους ή να παρακολουθεί τους Ρώσους; Είναι θέμα προτεραιοτήτων και οι προτεραιότητες του ΝΑΤΟ ήταν πάντα ειρηνικές, από το Βιετνάμ μέχρι το Αφγανιστάν. Ξέρετε πόσα γαμήλια γλέντια χάλασε το ΝΑΤΟ στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια; Για ανθρωπιστικούς λόγους το έκανε. Να σώσει τη νύφη από τον βάρβαρο γαμπρό. Στο μεταξύ ο Έλληνας πρωθυπουργός εξωτερικού χαμογελάει στον Σούλτς και αγρόν ηγόραζε.

Αλλά μη στεναχωριέστε, έρχεται ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός να μας σώσει. Να, στη ζωή του Τέρη Χρυσού και του Χριστοφοράκου δηλαδή!!!

********************************************

Για άλλη μια Παρασκευή παρέα μου κρατάει ο Θάνος Ραφτόπουλος με ένα πολύ επίκαιρο σκίτσο.

********************************************

Στη φωτογραφία ο γνωστός κύριος Μπιν με τον καταλληλότερο για συνεργάτη. Να, στη ζωή του Τέρη Χρυσού και του Χριστοφοράκου δηλαδή!!!




Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Αγρόν ηγόρασε

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Θυμάστε εκείνο το «έξω πάμε καλά» του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Λοιπόν, έχετε προσέξει ότι όταν πάει Έλληνας πρωθυπουργός έξω είναι πάντα γεμάτος χαμόγελα; Πάρε χαμόγελο Γιούνκερ, να κι εσύ ένα Αγγέλα, πάρε κι εσύ ένα Σούλτς. Μπαίνει ο Τσίπρας σε συμβούλιο, τρώει κάτι αγύριστες και βγαίνει έξω και φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον Γιούνκερ να κάνουνε πλακίτσα. Κι ο Σαμαράς τα ίδια ήταν. Έτρωγε τις φάπες από τον Σόιμπλε κι όταν έβγαινε έξω έκανε φιλάκια στην Μέρκελ. Όλοι τα ίδια. Από το «έξω πάμε καλά» και ύστερα.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο