130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
apopseis: Αφιέρωμα

apopseis: Αφιέρωμα

Αφιέρωμα του apopseis

Διεύθυνση Ιστότοπου:

του αείμνηστου Νίκου Μάρτη*.

Η αφετηρία δημιουργίας του ψευδομακεδονικού έθνους των Σκοπίων

Το 1918 επικράτησε στη Ρωσία το Κομμουνιστικό καθεστώς, με στόχους την συν τω
χρόνω εξάπλωσή του αρχικά στις γειτονικές χώρες, που προϋπέθετε και την έξοδο στο Αιγαίο, που δεν είχε επιτύχει ο Τσάρος και εν συνεχεία την επέκταση στην Ευρώπη.

Το apopseis ετοίμασε για τους αναγνώστες του ένα μικρό αφιέρωμα στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαβάστε τις απόψεις των αρθρογράφων μας, αλλά και τι έχει γράψει στην ιστοσελίδα μας στο παρελθόν η νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης!


Νίκος Ζέρβας: Επιστροφή της πραγματικής αντιπολίτευσης


Απόστολος Καλτζίδης: Το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα


Ρένος Αρβανίτης: Η σύνθεση νίκησε


Θάνος Καλαμίδας: Όπως λέμε Μητσοτάκης, με ολίγη από Σημίτη


Γιώργος Κοντογιάννης: Επιτέλους ο Τσίπρας απέκτησε αξιόπιστο αντίπαλο


Διαβάστε επίσης:


Τα άρθρα του αναπληρωτή γραμματέα πολιτικής επιτροπής και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στο apopseis πατώντας εδώ!


Τα άρθρα του Μιχάλη Μπεκίρη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου και πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού, πατώντας εδώ!


Την αποτίμηση των 100 ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει ο νέος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Νίκος Δένδιας


Το άρθρο για το πως το περιβάλλον είναι παραγωγική εφεδρεία για την χώρα του τότε τομεάρχη περιβάλλοντος και νυν προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2015 07:11

Η πεθεροφτιαμένη κρεατόσουπα

Ένα ακόμα δώρο του apopseis για τους αναγνώστες που εκτός από πολιτικές έχουν και... γαστρονομικές ανησυχίες! "Η πεθεροφτιαμένη κρεατόσουπα και χορτόσουπα στο μύλο", με παραδοσιακές συνταγές της Σοφίας Χίντζιου και αφήγηση από την Κατερίνα Χαρίση και τον Θάνο Καλαμίδα!

Για να διαβάσετε τις συνταγές πατήστε εδώ: Η πεθεροφτιαμένη κρεατόσουπα και χορτόσουπα στο μύλο


 
Ίσως το σημαντικότερο δίδαγμα από την αρχαία Ελλάδα να είναι ότι υπάρχουν πράγματα σημαντικότερα από κάθε διαμάχη και κάθε πόλεμο. Υπάρχουν αρχές και αξίες πολύ σημαντικότερες από τις όποιες διαφορές έχουμε και για τις οποίες είναι χρέος μας να τις προστατέψουμε μέσα από μία περίοδο ειρήνης.

Η απαραβίαστη και ιερή Εκεχειρία που τηρούσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες κορυφωνόταν όταν όλοι οι συμμετέχοντες και οι θεατές των αγώνων, όλοι μαζί και εντελώς άοπλοι, ξεκινούσαν από την αρχαία Ήλιδα, την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, να μεταβούν στην αρχαία Ολυμπία.

Αυτό το μονοπάτι που συνέδεε την αρχαία Ήλιδα με την αρχαία Ολυμπία με την τεράστια ιστορική του σημασία και η μεγάλη προσπάθεια της Συμπολιτείας Ολυμπίας να το αναδείξει είναι το θέμα του αφιερώματος του apopseis με τίτλο "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο".


Για να διαβάσετε το αφιέρωμα πατήστε εδώ: "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο" 


Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 06:52

Νέο αφιέρωμα του apopseis: ΣΥΡΙΖΑ

Το apopseis συνεχίζει το αφιέρωμα στα σύγχρονα πολιτικά κόμματα και τις ιδεολογικές αρχές τους με το κυβερνών κόμμα και τον Πρωθυπουργό, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Παρά το ότι ο Συνασπισμός είχε βαθύ ιδεολογικό και ιστορικό παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, που απoτελεί σε έναν βαθμό την πολιτική του συνέχεια, είναι ένα νέο και μοντέρνο κόμμα, με πολύ διαφορετική δομή από όλα τα υπόλοιπα.

 

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμά μας στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Για να διαβάσετε το προηγούμενο μέρος του αφιερώματος στα σύγχρονα πολιτικά κόμματα και τις ιδεολογικές αρχές τους για τη Νέα Δημοκρατία, πατήστε εδώ.

 

Αν θέλετε να διαβάσετε το βιβλίο του υπεύθυνου σύνταξης του apopseis Δημήτρη Κοντογιάννη με τίτλο "Δεν έχουμε δημοκρατία", πατήστε εδώ.

 

Καλή ανάγνωση!

 

 

Ποιά είναι η καλύτερη και ποιά η χειρότερη στιγμή των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα; Βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι αρθρογράφοι μας απαντούν ασκώντας αυστηρή κριτική και επαινώντας τις θετικές κινήσεις της νέας κυβέρνησης, σε ένα πολύ δυνατό αφιέρωμα από το apopseis.gr.
 

 

Μπορείτε να το διαβάσετε στον υπολoγιστή σας, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

pdf100 ημέρες η αριστερά στην εξουσία

 

Μπόνους: Στο τέλος του τεύχους θα βρείτε αφιέρωμα στην εκδρομή, το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!

 

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 09:00

Σύγχρονα κόμματα: Νέα Δημοκρατία

Αγαπητοί φίλοι,

Καλωσορίσατε στη νέα σειρά αφιερωμάτων του apopseis.gr. Μέσα από τις σελίδες αυτών των τευχών θα δούμε πώς ξεκίνησαν τα σύγχρονα κόμματα, τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία τους και το πώς τα ονειρεύονταν οι ηγέτες τους.

Η άμεση και παγκόσμια διάδοση των πληροφοριών που γίνεται μέσω του διαδικτύου δίνει μια πρωτοφανή δυνατότητα σε ομάδες με κοινούς στόχους να οργανωθούν για την επίτευξή τους, χωρίς τη μεσολάβηση ειδικών ή θεσμικών φορέων. 

Το apopseis και η ερευνητική ομάδα "Ψηφιακά Μέσα για Συμμετοχή" του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ, μαζί με προσκεκλημένους συνεργάτες, εστιάζουν στην κοινωνική αυτοοργάνωση με τη βοήθεια του διαδικτύου, στις ευκαιρίες που αναδύονται και τους σκοπέλους που παραμονεύουν.


Για να διαβάσετε ή να κατεβάσετε το pdf πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

pdf"Δράσεις κοινωνικής αυτοοργάνωσης και διαδίκτυο"

Όλα τα κείμενα του τεύχους αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφόντων και είναι διαθέσιμα, όπως και το τεύχος στο σύνολό του, με άδεια Creative Commons BY-NC-ND (λεπτομέρειες εδώ, αλλά και μέσα στο τεύχος).

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου


Κυρίες, κύριοι βουλευτές,


Γνωρίζετε τι συµβαίνει µε το φρέσκο γάλα, ποια συµφέροντα κρύβονται πίσω από τη συµφωνία της Τρόικας µε την Κυβέρνηση. Σας είχαµε άλλωστε αποστείλει ανοιχτή επιστολή όπου περιγράφαµε αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική αγελαδοτροφία, τις επιπτώσεις που θα έχει η επιµήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος στον κλάδο, στη συνολική οικονοµία της χώρας και στον Έλληνα καταναλωτή.

 

Γνωρίζετε επίσης ότι η Κυβέρνηση, µε βάση τα δηµοσιεύµατα, υπέκυψε στην πίεση των ισχυρών συµφερόντων ( εισαγωγέων – πολυεθνικών) στον τοµέα του αγελαδινού γάλακτος και συµφώνησε να αυξήσει τις ηµέρες ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 11 ηµέρες από τις 5 που είναι σήµερα.

Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2013 15:05

Φάκελος Συρία

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Συρία μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ειδησεογραφικών πρακτορείων όλου του κόσμου, και όχι άδικα. Οι κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα, τα παιχνίδια εξουσίας και η απειλή μιας πιο γενικευμένης σύρραξης αλλά και τα μαρτύρια του Συριακού λαού γίνονταν καθημερινά όλο και πιο εμφανή. Μέχρι τη συμφωνία της 27ης Σεπτεμβρίου για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συριακής Κυβέρνησης φαινόταν ότι η στρατιωτική επέμβαση ήταν μονόδρομος για τις ΗΠΑ, με ό,τι συνέπειες μπορεί να είχε αυτή η κίνηση για όλη τη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία καταστροφής των κυβερνητικών χημικών δε σημαίνει το τέλος των συγκρούσεων στην πολύπαθη Συρία. Με δυσκολία θα χαρακτηριζόταν μία άνω τελεία, αφού απλά απέτρεψε τα χειρότερα. Αντίθετα, δε δόθηκε καμία λύση στον πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών, δεν έπαψαν οι Σύριοι να υποφέρουν και είναι αμφίβολο το κατα πόσο στο μέλλον δε θα υπάρξουν ξανά αφορμές που να δικαιολογούν μια στρατιωτική επέμβαση.

Το apopseis σας προσκαλεί μέσα από τις σελίδες του ηλεκτρονικού περιοδικού του να δείτε την κατάσταση μέσα από τα μάτια έγκριτων διεθνολόγων, πολεμικών ανταποκριτών, πολιτικών, αναλυτών και ατόμων που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και να σχηματίσετε τη δική σας άποψη για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των καιρών μας.Για να μεταφερθείτε στο περιοδικό πατήστε εδώ.


Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013 07:59

Η Θάτσερ και ο Βρετανικός τύπος

Οι αντιδράσεις του Βρετανικοί τύπου από την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ υπήρξαν αντιφατικές αποδεικνύοντας ότι τα πάθη που η Βρετανίδα πολιτικός έθρεψε κατά τη παντοδυναμία της δεν πεθάναν μαζί της.

 

Σε μια πρόχειρη ανάλυση για το BBC ο ιστορικός Ντομινίκ Σάντμπρουκ, λέει:

 

Το καλοκαίρι του 1970, μια εβδομάδα αφότου η βουλευτής Θάτσερ είχε μπει στο υπουργικό συμβούλιο, ένας δημοσιογράφος την ρώτησε αν θα ήθελε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας. Όχι, απάντησε εκείνη με έμφαση. Δεν θα υπάρξει γυναίκα πρωθυπουργός στη διάρκεια της ζωής μου - ο ανδρικός πληθυσμός είναι πολύ προκατειλημμένος. Γνωρίζουμε τώρα, φυσικά, πόσο λάθος έκανε. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ιδέα μιας Βρετανίας χωρίς Μάργκαρετ Θάτσερ φαίνεται αδιανόητη σήμερα, ιδίως για ανθρώπους της γενιάς μου. Δεν ήμουν ούτε πέντε ετών όταν μπήκε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός, και είχα γίνει 16 όταν παραιτήθηκε. Για την γενιά μου, είτε την αγαπούσες είτε την μισούσες, ήταν πάντα εκεί, ένα γεγονός της ζωής.

Πρόσφατα η ιστοσελίδα μας apopseis.gr δέχθηκε αήθη επίθεση από κάποιους που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των αναγνωστών – επισκεπτών, εμφανίζοντας το site μας να περιέχει δήθεν επικίνδυνο υλικό.
Τέτοιο πρόβλημα φυσικά δεν υφίσταται.
Η ενδειξη ότι το site μπορεί να περιέχει επικίνδυνο υλικό εμφανίζεται μόνο σε όσους έχουν ήδη επισκεφθεί την ιστοσελίδα στο παρελθόν έστω και μια φορά και εξαφανίζεται στη συνέχεια μετά την πρώτη εμφάνισή της.
Κανείς επισκέπτης του apopseis.gr δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε κίνδυνο μπαίνοντας στην ιστοσελίδα μας.
Το μόνο επικίνδυνο, προφανώς, στην λογική εκείνων που δημιούργησαν το πρόβλημα, είναι η ελεύθερη, ακομμάτιστη και χωρίς περιορισμό διακίνηση ιδεών και απόψεων από το apopseis.gr
Το apopseis.gr θα συνεχίσει την προσπάθειά του και θα εξακολουθήσει να δίνει βήμα σε όσους έχουν θέσεις και απόψεις, παραμένοντας μια ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή στο χώρο του διαδικτύου. Παράλληλα να συνεχίσει πιο δυναμικά τη συνεργασία του με μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου, όπως το ovimagazine.com
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη
Δημήτρης Κοντογιάννης- Διαχειριστής του apopseis.gr

Α. Ζητήματα για Αναθεώρηση δανειακής σύμβασης:


Το σχέδιο πλεύσης της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης

 

1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Ετσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και τη στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κυριακή, 13 Μάιος 2012 23:54

Η σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου

Νέα Δημοκρατία (108)

Επικρατείας
Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μιχελάκης

A’ Αθηνών
Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Πιπιλή, Βασίλης Κικίλιας, Νότης Μηταράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης

Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2012 10:04

Το debate του apopseis

Το apopseis.gr ξεκινάει το δικό του debate ανάμεσα σε Βουλευτές από όλα τα κόμματα, δημοσιεύοντας τις απαντήσεις τους στις ίδιες κάθε φορά ερωτήσεις και αφήνει εσάς να κάνετε τη σύγκριση ανάμεσα στις θέσεις τους. Πρώτοι Βουλευτές ο Άγγελος Κολοκοτρώνης του ΛΑΟΣ και ο Μιχάλης Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ!

 

Πατήστε εδώ για τις θέσεις:

του Άγγελου Κολοκοτρώνη από τον ΛΑΟΣ

του Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ

του Γιώργου Τούσσα από το ΚΚΕ

του Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου από την Κοινωνική Συμφωνία

του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Δημοκρατική Συμμαχία

Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 22:05

Η κυβέρνηση του '89

Με αφορμή τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, το apopseis σας θυμίζει την προηγούμενη, αυτή του 1989:

 

 

Πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας

ΥπουργείοΥπουργοίΔιάρκειαΑναπληρωτές ΥπουργοίΔιάρκεια
Προεδρίας της Κυβέρνησης Νικόλαος Θέμελης 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Εθνικής Άμυνας Τζαννής Τζαννετάκης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Κάρολος Παπούλιας 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990
Θεόδωρος Ντεγιάννης 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Εξωτερικών Αντώνιος Σαμαράς 23 Νοεμβρίου 1989 - 16 Φεβρουαρίου 1990 Ιωάννης Ποττάκης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990
Γεώργιος Παπούλιας 16 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Εσωτερικών Θεόδωρος Κατριβάνος 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Εθνικής Οικονομίας Γεώργιος Γεννηματάς 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Ιωάννης Δραγασάκης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990
Γεώργιος Κοντογεώργης 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Οικονομικών Γεώργιος Σουφλιάς 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Γεώργιος Αγαπητός 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Γεωργίας Σταύρος Δήμας 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Ιωάννης Λιάππης 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Εργασίας Απόστολος Κακλαμάνης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Ιωάννης Κουκιάδης 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γεώργιος Μερίκας 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Σταμάτης 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Σημίτης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990
Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Πολιτισμού Σωτήριος Κούβελας 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Γεώργιος Μυλωνάς 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Μανίκας 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Μακεδονίας - Θράκης Ιωάννης Δελληγιάννης 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Αιγαίου Αντώνιος Φούσσας 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Λιάσκας 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας Αναστάσιος Πεπονής 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Γρηγόριος Γιάνναρος 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990
Παύλος Σακελλαρίδης 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Εμπορίου Ιωάννης Βαρβιτσιώτης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Θεόδωρος Γκαμαλέτσος 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Μεταφορών και Επικοινωνιών Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990 Ιωάννης Κεφαλογιάννης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990
Γεώργιος Νουτσόπουλος 13 Φεβρουαρίου 1990 - 11 Απριλίου 1990
Εμπορικής Ναυτιλίας Νικόλαος Παπάς 23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990 Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.
Τουρισμού Τζαννής Τζανετάκης 23 Νοεμβρίου 1989 - 13 Φεβρουαρίου 1990

Δεν πραγματοποιήθηκε διορισμός αναπληρωτή υπουργού.

 

 

 

 

 

(Πηγή: wikipedia.org)

Φοιτητικές εκλογές: τι είχαν πει στο παρελθόν οι πολιτικοί αρχηγοί

 

Γιώργος Παπανδρέου, Νομική Σχολή Αθηνών, 7 Απριλίου 2008

 

Η ΠΑΣΠ, σήμερα, γνωρίζω ότι παλεύει επίσης για μια εσωτερική αλλαγή στον φοιτητικό χώρο, στον εκπαιδευτικό χώρο. Θέλει να είναι η δύναμη της διαφάνειας, σε αντίθεση με την ΔΑΠ.

Νομίζω, θα πρέπει να συμβάλουμε και στην απελευθέρωση των φοιτητών της ΔΑΠ, από τη λογική των «κονέ», του ρουσφετιού, της συναλλαγής, που προωθεί η αντίληψη της συντήρησης. Και αυτοί, είμαι σίγουρος, θέλουν την ελευθερία τους, την αξιοπρέπειά τους.

Η ΠΑΣΠ, για μας, δεν είναι ένας μηχανισμός, ούτε αφισοκολλητών, ούτε χειροκροτητών. Εγώ σας θέλω κριτικά σκεπτόμενους, ακόμα και όταν έχετε διαφορετική άποψη από το Κίνημά μας, ή και από εμένα προσωπικά.

 

 

Κώστας Καραμανλής σε μέλη της ΔΑΠ, Κυριακή 13 Μαΐου 2007


«Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Μας κάνατε υπερήφανους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από εσάς και θεωρώ ότι η δουλειά που κάνατε ήταν πολύ καλή. Δεν σας το λέω έτσι, πραγματικά μπράβο που κρατήσατε τη ΔΑΠ ψηλά.

Ειδικά σε μία τόσο δύσκολη χρονιά, με όλα αυτά που έγιναν εφέτος, ήταν μία πολύ σημαντική νίκη»

 

Δηλώσεις αμέσως μετά:

«Αυτά τα παιδιά καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για πιο ποιοτικά πανεπιστήμια, για πτυχία με αντίκρυσμα, για μια καλύτερη παιδεία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.»

 

 

Αλέκα Παπαρήγα, ομιλία στα παιδαγωγικά τμήματα του ΕΚΠΑ, Τετάρτη 25 Απρίλη 2007


«Ο αγώνας για την Παιδεία είναι αγώνας για την πολιτική εξουσία. Γι' αυτό θέλουν αυτή την Παιδεία, για να διατηρήσουν την εξουσία. Είτε το ένα είτε το άλλο κόμμα. Στο κάτω κάτω το κάθε κόμμα έχει σημείο αναφοράς την εξουσία, τη διατήρηση των κεκτημένων της εξουσίας. Και το ΚΚΕ συνδέει τον αγώνα και με αυτή την προοπτική»

«Θεωρούμε πως το φοιτητικό κίνημα, τα τελευταία χρόνια έδειξε τάση να αναγεννηθεί, να παρέμβει, να αντισταθεί στις αντιδραστικές αλλαγές, να διεκδικήσει κατακτήσεις στο χώρο της Παιδείας».


Ομιλία Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, 31/03/2008


«..Το φοιτητικό και πανεκπαιδευτικό κίνημα των τελευταίων δύο ετών κατάφερε να σταματήσει, έστω και προσωρινά, τις δήθεν μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και να αναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει στάση. Το κίνημα σταμάτησε την αναθεωρητική διαδικασία που θα οδηγούσε, δια μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, σε μια καταδικαστική απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, σε μια κρίση επιβίωσης χωρίς επιστροφή που θα έπληττε πρώτα και κύρια τα περιφερειακά πανεπιστήμια.