130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Διεύθυνση Ιστότοπου:

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:00

(Άρωμα) Γαλλικών εκλογών

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η Γαλλία επέλεξε να στείλει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μία ακροδεξιά την Λεπέν και έναν νεοφιλελεύθερο, ευρωπαϊστή τον Μακρόν. Έτσι προέκυψε το διακύβευμα, το δίλημμα του δευτέρου γύρου: ψήφος στην ακροδεξιά, επιβράβευση στον ρατσισμό, προστατευτισμός ή ανοιχτά σύνορα; Όλα τα κόμματα που δεν σφράγισαν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων έσπευσαν αμέσως να δώσουν την στήριξή τους για τον δεύτερο γύρο στον Μακρόν.

Κυριακή, 23 Απρίλιος 2017 09:05

Vive la France αλλά όχι μόνο για την Γαλλία

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

 

Αύριο η Γαλλία πάει σε εκλογές με τον αντιευρωπαϊσμό να είναι κυρίαρχος. Το χτύπημα που έγινε στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων μένει να δούμε εάν αλλάξει τις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων.

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 07:47

Τριχοτομημένη η Τουρκία

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Μετά την Ανάσταση επιστροφή στην Γη.

Ο Ερντογάν κέρδισε το δημοψήφισμα με οριακή διαφορά 51,4%-48,6 είναι μία πύρρειος νίκη, όχι όπως την ήθελε ο Ερντογάν μία νίκη ευρείας πλειοψηφίας για να είναι αδιαμφισβήτητη.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Το 2011 οι κάτοικοι της Συρίας ξεσηκώνονται εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ως μέρος της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης. Αυτό που θα ακολουθούσε δεν μπορούσε να το προβλέψει κανείς. Η Συρία οδηγείται σε έναν εμφύλιο πόλεμο που κατέληξε να είναι τραγικός. Έχουμε φτάσει να θρηνούμε πόσα θύματα, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, ατελείωτα κύματα προσφύγων, εξαγωγή τρομοκρατίας στην Ευρώπη, επίθεση με χημικά στο Χαν Σεϊχούν στην πόλη Ιντλίμπ. Το τελευταίο γεγονός ήταν και αυτό που εξόργισε και τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον έκανε να πάρει μία απόφαση όπου βρήκε συμμάχους τους δυτικούς, αλλά απέναντί του είναι η Ρωσία και το Ιράν.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 07:51

Οι καθηγητές εναντίον του Survivor!

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Πριν από μία εβδομάδα η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έβγαλε μία ανακοίνωση για το Survivor ότι μας δείχνει έναν κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος και είναι άτιμο πράγμα να μας δείχνουν πως επιβιώνουν οι παίκτες και πως αλληλοτρώγονται μεταξύ τους για τον ποιον θα ψηφίσουν για αποχώρηση. Φυσικά καλεί τους μαθητές σε αντίσταση και όχι μόνο, να μην βλέπουν ένα τηλεοπτικό προϊόν, και να κοιμούνται νωρίς.

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 09:07

Η Μέι πάτησε το κουμπί του Brexit

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η Τερέζα Μέι έβαλε την υπογραφή της στο άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας και αυτή η στιγμή σηματοδότησε μία ιστορική στιγμή στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Τουσκ την παρέλαβε και είπε «αντίο, ήδη μας λείπετε».

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 09:13

Η μικρή αλήθεια του Ντάισελμπλουμ

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

O Ντάισελμπλουμ είπε «οι χώρες του Νότου ξοδεύατε τα λεφτά σε γυναίκες και αλκοόλ». Ε, εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο. Εμείς με την αφέλεια και την επιπολαιότητα που μας διακρίνει νομίζαμε, ότι θα υπάρχει αέναη ανάπτυξη και οι τράπεζες θα μοίραζαν χρήμα για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του καθενός.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ανοίγει ο εκλογικός κύκλος στην ΕΕ. Πρώτη που σέρνει τον χορό η Ολλανδία. Βίλντερς και Ρούτε μονομαχούν για το ποιος θα κερδίσει την πρωτιά. Εάν ο νικητής είναι ο Βίλντερς, έχει πει πάρα πολλά για τους μετανάστες κάθε λογής, έχει τάξει δημοψήφισμα για "Nexit", έχει συγκρίνει την ΕΕ με τον Χίτλερ, θέλει απαλλαγή από το ιερατείο των Βρυξελλών. Όλα όμως τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές έχουν δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστούν με τον Βίλντερς. Εάν είναι ο νικητής των εκλογών δύσκολα θα σχηματίσει κυβέρνηση.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η αριστερά ακόμη προσπαθεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που την ταλανίζουν εδώ και τριάντα χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και έπειτα. Το ιστορικό αυτό γεγονός σήμανε και την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως όλοι τον ξέραμε. Νέες προκλήσεις φαινόταν στον ορίζοντα για όλους τους πολιτικούς και τις πολιτικές δυνάμεις.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Μεϊμαράκης μαινόμενος κατά της ηγεσίας της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο άνθρωπος που έχασε από τον Μητσοτάκη στην μάχη για το δαχτυλίδι της ΝΔ, αφού είχε έρθει η δεύτερη ήττα από τον κ. Τσίπρα.

Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 08:21

Ένας μήνας και οι τριγμοί είναι πολλοί

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ένας μήνας έχει περάσει όπου ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο και έχει προκαλέσει πολλούς τριγμούς όχι μόνο με αυτά που λέει αλλά και με αυτά που έχει πράξει στον πρώτο μήνα.

Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 07:21

Συμφωνία ή σύρσιμο;

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Πλεούμενο χωρίς προορισμό, δεν υπάρχει ούριος άνεμος για τα πανιά του.

Τσίπρας όχι άλλη λιτότητα, Μοσκοβισί είναι δύσκολο η συμφωνία μέχρι 20 Φεβρουάριου, Ντάισελμπλουμπ εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 08:40

ΔΟΛ τέλος εποχής

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο Δημήτριος Λαμπράκης ίδρυσε το «Ελεύθερον Βήμα» στις 6 Φεβρουαρίου 1922, το περιοδικό «Ταχυδρόμος» το 1926 και τα Αθηναϊκά Νέα το 1929. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος προτάθηκε για την ηγεσία των Φιλελευθέρων μετά την ήττα στις εκλογές του 1920.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Συμπληρώθηκαν 21 χρόνια όπου Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν όσο ποτέ άλλοτε σε σημείο πολεμικής σύρραξης. Αιτία ήταν το γεγονός ότι Τούρκοι κομάντος μαζί με δημοσιογράφους μεταβιβάστηκαν στα Ίμια και τοποθέτησαν την Τουρκική ώρα 01:40. H απάντηση της Ελλάδας ήταν άμεση, επίλεκτοι του ελληνικού σώματος μεταβιβάστηκαν στο σημείο έβγαλαν την τουρκική σημαία και τοποθέτησαν την ελληνική.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την διετία δεν πλήξαμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η ελπίδα που ήλπιζαν πολλοί ότι θα έρθει στις 25 Ιανουαρίου 2015 δεν ήρθε και οι ίδιοι της κυβέρνησης φρόντισαν να απογοητεύσουν μέσα σε ένα επτάμηνο.

Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 09:46

Επιστροφή στην δεκαπενταετία 1930-1945;

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

«Κάθε γενιά, αναμφισβήτητα, θεωρεί τον εαυτό της προορισμένο να ξαναφτιάξει τον κόσμο. Η δική μου γνωρίζω πως δεν θα τον ξαναφτιάξει. Η αποστολή της είναι δυσκολότερη: να εμποδίσει τον κόσμο να καταστραφεί». Η φράση αυτή ανήκει στον στοχαστή, ποιητή Αλμπέρ Καμύ, στην ομιλία του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1957.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος είχε πει: «εγώ παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Ο Κώστας Καραμανλής το 2004 είχε πει, ότι η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Κυπριακό λαού. Στην υπογραφή της συνθήκης των εγγυήσεων το 1959 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε: «την ίδια συμφωνία υπογράψαμε εγώ και ο Μακάριος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως εγώ θεωρούμαι προδότης, ενώ ο Μακάριος εθνικός ήρως».

Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 18:31

Η πολιτική στα χρόνια του διαδικτύου

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Οι ψευδείς ειδήσεις εδώ και λίγους μήνες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλούς διαδικτυακούς χώρους. Το φαινόμενο αυτό το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, όπου πολλοί διατύπωναν άποψη για τα συμβάντα, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Έγραφαν για το κακό μνημόνιο, για το χρέος και το πώς μπορούμε να το διαγράψουμε και διάφορες άλλες τέτοιες απόψεις, ειδήσεις που πολλοί τις πίστευαν.

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 09:03

Οι σεισμοί του 2016 και το ζοφερό 2017

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Το 2016 που βρίσκεται πια στην δύση του είχε πολλά κρίσιμα γεγονότα. Άρχισαν να απειλούνται όλες οι σταθερές του κόσμου όπως τον ξέραμε.

Πάμε να τα δούμε τα δούμε ένα-ένα, αλλά και το εκλογικό 2017 που όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες θα είναι έτος ορόσημο για την Ε.Ε.

Σάββατο, 24 Δεκέμβριος 2016 08:59

Από κατάσταση Α σε μία κατάσταση Β

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Οι πρώτες επιθέσεις κατά υιών και κορασίδων των Σταυροφόρων ήταν στην Μαδρίτη 11 Μαρτίου 2004 και στο Λονδίνο 7 Ιουλίου 2005. Από τότε άρχισε η τρομοκρατία να εξαπλώνεται ανά τας Ευρώπας. Το φαινόμενο τα τελευταία δύο χρόνια άρχισε να παίρνει άλλες διαστάσεις με την επίθεση στο Charlie Hebdo, μετά η πολύνεκρη επίθεση στο Bataclan, μετά στην Κυανή Ακτή το καλοκαίρι, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τώρα σε μία κεντρική πλατεία του Βερολίνου.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η διαπραγμάτευση σε κρίσιμη καμπή. Είχαμε την σύνοδο κορυφής που είχε κορυφή της τα θέματα προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσει για χρέος και πλεονάσματα, αλλά την Καγκελάριο την ενδιαφέρει πιο πολύ το προσφυγικό και το Κυπριακό. Η Μέρκελ παρέπεμψε τον πρωθυπουργό για τα οικονομικά ζητήματα που θέτει στο κουαρτέτο.

Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 08:44

Quo vadis Europa;

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Υπάρχει τρόπος να διαλυθεί η Ευρώπη- Ευρωζώνη; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι: Ναι, αλλά κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Εάν οι Ιταλικές τράπεζες δεν αντέξουν και δεν τρέξει να τις σώσει κάποιος, τότε μπορεί να οδηγηθούμε στην διάλυση του ενιαίου νομίσματος. Τα λεφτά για να σωθεί το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι πολλά.

Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 07:21

Η Ε.Ε. θα αντέξει άλλα χτυπήματα;

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δοκιμαστεί σκληρά από εδώ και πέρα. Αρχής γενομένης από τις εκλογές στην Αυστρία που είναι πολύ πιθανό να εκλέξουν τον Νόμπερτ Χόφερ, τον ακροδεξιό υποψήφιο. Το δημοψήφισμα στην Ιταλία που έχει προκηρύξει ο Ρένστι, αλλά από τις δημοσκοπήσεις που έχουν πέσει έξω τους τελευταίους μήνες, δείχνει να το χάνει. Ο ίδιος έχει δηλώσει, ότι εάν το χάσει, θα παραιτηθεί και θα πάει σε εκλογές.

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 22:17

Σε τροχιά της εποχής Τραμπ

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Σε λιγότερο από δύο μήνες ο Ντόναλτ Τραμπ αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στον Λευκό Οίκο και μαζί τις τύχες των ΗΠΑ. Ήδη έχει αρχίσει τις συναντήσεις στο δικό του κτίριο και έχει αρχίσει να σχηματίζει και την κυβέρνησή του.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

 

Ο πλανήτης μούδιασε τα ξημερώματα της Τρίτης. Η εκλογή Τραμπ ήταν ένα μήνυμα ότι πια ο κόσμος σε κάθε γωνιά της γης ψηφίζει, αντιδρά με τον θυμό. Ο λαϊκισμός είναι τόσο απλός, που τον καταλαβαίνουν όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο Τραμπ επένδυσε σε αυτό, ώστε να τον καταλάβουν οι αγρότες της Νεμπράσκα, αλλά και οι απλοί πολίτες που είχαν αγανακτήσει από το σύστημα της Ουάσιγκτον.

Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 08:50

Κλίντον-Τραμπ η μάχη των μαχών

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η υπερδύναμη  οδηγείται στις κάλπες για να εκλέξει τον επόμενο πλανητάρχη όπως τον αποκαλούμε. Η πιο ιντριγκαδόρικη  προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2015 φτάνει στο τέλος της. Τα είχε όλα, όπως σκάνδαλα, απρεπή σχόλια, σεξιστικά σχόλια, αμφισβήτηση της δημοκρατίας. Η πιο κίτρινη προεκλογική περίοδος αύριο ολοκληρώνεται. 135εκ. Αμερικανοί πολίτες θα πάνε στις κάλπες για να δώσουν τα κλειδιά στον νέο ένοικο του Οβάλ γραφείου. 

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 08:34

Όλα έωλα

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στα αδιέξοδά του. Είναι γυμνός ο βασιλιάς Αλέξης Τσίπρας και αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλά και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς αντιδράσεις και δυσφορία για το πώς χειρίστηκαν το νόμο και γενικά το όλο πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 21:12

Η πρώτη ήττα της κυβέρνησης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Έστιν δίκην οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά (Αισχύλος)


Από προχθες το βράδυ έχουμε την πρώτη ήττα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπική ήττα του υπουργού-καναλάρχη Νίκου Παπά. Επιπλέον, είναι και μία στρατηγική ήττα της κυβέρνησης, γιατί πάνω σε αυτό το θέμα είχε στηρίξει όλο το αφήγημά της.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Το συνέδριο τελείωσε, ο Αλέξης Τσίπρας είδε τους συσχετισμούς και σε λίγο καιρό θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Στην νέα ΚΕ από την ψηφοφορία βγήκαν κερδισμένοι ο κύριοι Τσακαλώτος και Φίλης. Ο κ. Φίλης μάλλον δύσκολα μετά την θέση που κατέλαβε να τον δούμε να μετακινείται από τον Υπουργείο Παιδείας, όπως και για τον Τσακαλώτο η πρώτη θέση που πήρε είναι ένα είδους μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

 

Die Welt: «ρύθμιση χρέους και απαλλαγή από το ευρώ, η Ελλάδα adien» όπως τελείωνε και ο τίτλος του δημοσιεύματος. Υπάρχει μία βάση σε αυτό σενάριο; Ναι, υπάρχει. Προχθές στο Eurogroup ο κ. Σόιμπλε έκανε επίδειξη δύναμης, έστειλε ένα μήνυμα στην ελληνική πλευρά για το ποιός είναι αρχηγός στο eurogroup.

Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016 08:00

Τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και ενάμισι χρόνο; Εάν ρωτήσω, πολλοί δεν θα ξέρουν και η απάντηση που θα δώσουν, νομίζω θα είναι μονολεκτική, ο Τσίπρας. Αλλά δεν είναι έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα ακτιβιστικό, όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, κατέβαινε και έπαιρνε μέρος σε διαδηλώσεις, έτσι έφτιαξε τον αντιπολιτευτικό λόγο που ήταν οξύς. Επίσης, ήταν ένα κόμμα που έκανε το 2009 και μετέπειτα σφοδρή κριτική στον Παπανδρέου με την έκφραση που είπε ο Τσίπρας απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον ως Πινοσέτ.

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 08:21

Μάιος 2010…

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ένα πρόσωπο που δεν θα πω το όνομά του, μου έλεγε ότι, εμείς το βλέπαμε από το 2007 ότι δεν θα υπάρχουν δουλειές και τι θα κάνουμε; Ναι, θα μου πείτε δικαιώθηκε, μετά από τριάμισι χρόνια ήρθε η απόλυτη μείωση μισθών, συντάξεων και όχι μόνο αυτά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, την περίοδο Σημίτη αυξήθηκαν πολύ περισσότερο του αναμενομένου οι εξοπλιστικές δαπάνες, την περίοδο του Καραμανλή ήταν που η Ελλάδα είχε λεφτά και κανείς, συγχωρέστε με για την έκφραση, δεν έβαζε κώλο κάτω. Ώσπου ήρθε το 2009 και οι πρόωρες εκλογές, που ανέδειξαν σε μεγάλο νικητή της κάλπης τον Γεώργιο Παπανδρέου. Και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν πίστευαν σε τέτοια έκτασης νίκη.

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 08:49

Ο χρόνος της Ευρώπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Το 2016 θα είναι το έτος Brexit. Αυτό το γεγονός άνοιξε πολλές πληγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλά κράτη σήκωσαν το λάβαρο εναντίον της ΕΕ. Ολλανδία, Γαλλία, οι χώρες του Βίζεγκραντ, στις επαναληπτικές εκλογές στην Αυστρία είναι πολύ πιθανόν να έχουμε για πρώτη φορά νικητή τον ακροδεξιό Νόμπερτ Χόφερ. Στην Γερμανία η Μέρκελ ηττήθηκε στο Βερολίνο, είχε προηγηθεί η ήττα στο Μεκλεμβούργο και στη Δυτική –Πομερανία οι εκλογικές ήττες ήρθαν ως συνέπεια για το πως χειρίστηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Άνοιξαν τα σχολεία και χθες οι κυβερνητικοί πανηγύριζαν για το ότι τα παιδιά πήραν κανονικά τα βιβλία τους και δεν πήραν φωτοτυπίες. Εγώ στα σχολικά μου χρόνια θυμάμαι αυτή την χρονοβόρα διαδικασία να πάρεις τα βιβλία. Ο κ. Φίλης προσπάθησε να κάνει κάποιες αλλαγές στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, στο Γυμνάσιο. Έλεγε σε κάθε συνέντευξη που έδινε ότι το Γυμνάσιο αλλά και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου αποτελούν «εξεταστικά κέντρα» για τον μαθητή. Παρέλειψε να πει το ίδιο και για τα πανεπιστήμια.

Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 07:36

Το πολιτικό παιγνίδι της ΔΕΘ

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο νέος πολιτικός κύκλος ανοίγει με τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός κατεβαίνει για να παίξει άμυνα, χωρίς παροχολογία, αλλά με μεγάλο «λάβαρο» τις τηλεοπτικές άδειες. Θα τονίσει ότι προχωράμε μπροστά με βάση το κοινωνικό κράτος, αλλά και την δίκαιη ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας φέτος δεν έχει να αποδείξει, να δείξει κάτι ή να πει κάτι. Εφαρμόζει μνημόνιο στο μέτρο του δυνατού, έχει επιβάλει μεγάλη φορολογία. Κατεβαίνει στην Θεσσαλονίκη  όπως κατέβηκαν και οι άλλοι πρωθυπουργοί του μνημονίου.

Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2016 07:41

Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο (;)

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι τέσσερις άδειες έχουν ως εξής: ΣΚΑΪ, Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, Μίνως Κυριακού (ΑΝΤ1) και Ευάγγελος Μαρινάκης.

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.


Όλοι έχουν πάρει θέσεις. Ελληνική πλευρά, Κομισιόν, ΔΝΤ για το γνώριμο παιγνίδι που λέγεται  δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος. Σήμερα υπάρχει ένα ραντεβού ανάμεσα στον επίτροπο οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αύριο παίρνει σειρά το EWG  που θα ετοιμάσει την ατζέντα του eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 9 Σεπτεμβρίου.

 

 

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Καλή σεζόν! Τι έχουμε σήμερα, που το ημερολόγιο δείχνει 25 Αυγούστου; Πρώτα από όλα τον πρωθυπουργό να βάζει τέλος στα σενάρια περί εκλογών και να χαρακτηρίζει δύο φορές ανόητους αυτούς που τα συντηρούν και τα αναπαράγουν. Ο πρωθυπουργός έχει και την ΔΕΘ, που στα χρόνια της κρίσης δεν έχει τον τόνο των προηγούμενων χρόνων, ούτε όμως και της παροχολογίας. Στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας θέλει να έχει ως «φλάμπουρα» τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά θα επιτεθεί και στον κ. Μητσοτάκη με τους χαρακτηρισμούς που του απευθύνει ως συνήθως.