130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Νάσος Αθανασίου - Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ

Νάσος Αθανασίου - Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
           Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την Εύη Κλοκώνη και έχει δύο παιδιά.
          Επάγγελμα:
Δημοσιογραφεί από είκοσι χρονών. Η εργασία του σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά τον κατέστησε κατά καιρούς γνωστό. ΄Εχει εργαστεί στις εφημερίδες "΄Εθνος", "Καθημερινή", "Ελεύθερος Τύπος", καθώς και στα περιοδικά "Ένα" και "Εικόνες". Επίσης, έχει εργαστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ1 ("Κάθε Μεσημέρι", "Τρείς στον αέρα") και Mega Channel ("Η εκπομπή"). Σε δημοσιογραφικά πάντοτε προγράμματα δραστηριοποιήθηκε και στο ραδιόφωνο σε διάφορους σταθμούς (ΕΡΑ, SKY, FLASH).
          Σπουδές:
Σπούδασε νομικά, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Αρχαία Ελληνικά Δίκαια, αλλά δεν επαγγελματοποίησε τις νομικές σπουδές του.

Η προσωπική του ιστοσελίδα είναι: http://nasosathanasiou.blogspot.gr/

Διεύθυνση Ιστότοπου:

Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016 09:32

Οι λύσεις και τα πρόσωπα

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.

Για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να το αντικειμενικοποιήσεις. Για να το αντικειμενικοποιήσεις πρέπει να το απο-προσωποποιήσεις. Αντιστρόφως, η καλύτερη μέθοδος για να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες η επίλυση ενός προβλήματος είναι να το υποκειμενικοποιήσεις και να το προσωποποιήσεις μέχρις αηδίας. Μας είχαν πάρει μυρουδιά από πολύ νωρίς. Στους Ρωμαίους “καλένδες” ήταν η πρώτη μέρα κάθε μήνα. Η παροιμιακή φράση “στις ελληνικές καλένδες” χρησιμοποιείται για ζήτημα που η λύση του αναβάλλεται σε ημερομηνία ανύπαρκτη, αφού οι Έλληνες δεν είχαν καλένδες. 

Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 07:41

Εθνικά επωφελής επιλογή

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.

 

Μιλάμε για τον δημόσιο υπάλληλο. Σωστά. Μιλάμε για τον συνταξιούχο. Δυο φορές, σωστά. Για το παιδί που δουλεύει στη ζυγοστάμιση-ευθυγράμμιση πότε θα μιλήσουμε; Για τα μαγαζιά της γειτονιάς που έκλεισαν, χωρίς να ευθύνεται η υπερεμπορικότητα της αγοράς, πότε θα γίνει σοβαρός λόγος;

Στην ιδιωτική οικονομία που αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αυταπασχόληση και στην οικογενειακή εταιρία υπάρχει η μεγάλη φτώχεια. Πώς θα αντιμετωπισθεί; Εκεί βρίσκεται ο κόμπος. Εκεί βρίσκεται και το κλειδί της επιτυχίας. Κανένα κόμμα στην υδρόγειο δεν μπορεί σήμερα να επιβιώσει αν είναι ανίκανο να κινήσει την αγορά ιδίως στο χαμηλότερο επίπεδό της.

Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 08:03

Το μεγάλο δίλημμα

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.

Ή αλλάζεις ή χάνεσαι! Ιδού το δίλημμα. Ανθρώπους σαν εμένα, που έχουν το βλέμμα του βατράχου (από κάτω προς τα πάνω), το ακλόνητο αυτό ιστορικό πόρισμα μπορεί να τους τρομοκρατήσει. Εκείνους που έχουν το βλέμμα του αετού (από πάνω προς τα κάτω) μπορεί να τους αφήνει αδιάφορους. Ας προσέξουμε, όμως. Το να είσαι αετός δεν συνεπάγεται ότι είσαι απρόσβλητος από τη μυωπία.

Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016 09:42

Δικαστήρια χελώνες

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.

Αλληλοσυγκρούονται πάλι τα ιπποτικά τάγματα των Δικαίων- το δικαστικό, το εισαγγελικό και το πανεπιστημιακό. Οι άξεστοι χωρικοί παρακολουθούν άναυδοι. Τα μεγάλα Εγώ εξορμούν, φορώντας βαριές νομικές πανοπλίες και κρατώντας φοβερά ξίφη που τους παρέχουν άρθρα σοφών κωδίκων. Αρχιδικαστίνα μηνύει καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου. Το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στήριξε την αρχιδικαστίνα, με εξαίρεση τρία μέλη, τα οποία στα Εγώ της πλειοψηφίας ύψωσαν τα δικά τους Εγώ. Δεκατέσσερις καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου αντεπιτέθηκαν, εκδίδοντας ανακοίνωση στήριξης του συναδέλφου τους. Ξιφομαχώντας οι ιππότες του Νόμου κραυγάζουν υπέρ του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016 09:57

Ο νέος πατριωτισμός

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.

 

Ζούμε σε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης. Παλαιότερα δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι υπάρχει τέτοια κατάσταση. Ο Ψυχρός Πόλεμος, που έληξε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν είδος ειρήνης, την οποία κρατούσαν στα πρόθυρα ενός πολέμου που φοβούνταν ν’ αρχίσουν. Δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο. Μήπως βιώνουμε σήμερα έναν ειρηνικό πόλεμο; Με τόσο πόνο γύρω μας, ούτ’ αυτό θα μπορούσες να το πεις. Άλλωστε, ο ειρηνικός πόλεμος μπορεί να ’χει και καλό σκοπό.

 

Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016 08:45

"Ψεκασμένοι" από αλήθεια

του Νάσου Αθανασίου.

Συνήθως απεχθάνομαι τους νεολογισμούς. Η απέχθειά μου ξεκίνησε από τη διαφωνία μου προς τους σύγχρονους λεξικογράφους, οι οποίοι σύρονται από το πλήθος, αντί εκείνοι να το σύρουν στον σεβασμό των κανόνων. Τώρα πια οι κανόνες στην ελληνική γλώσσα έχουν καταργηθεί, με αποτέλεσμα ένας ξένος που θέλει να μάθει ελληνικά να μην ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Νεαρός Γερμανός δάσκαλος που καταγίνεται στην εκμάθηση της γλώσσας μας με ρωτούσε: «αγαπούσε», ή «αγάπαγε» λέμε; «’Ηταν», «ήσαν» ή «ήσαντε» λέμε; Αφού λέμε «περπάταγε», γιατί δεν λέμε και «συμπάθαγε» (sic)! Θα μπορούσα να βρω πολλά καλύτερα παραδείγματα. Δεν πειράζει, θα τα βρείτε εσείς, αν βέβαια έχετε το κατάλληλο χούι. Τέλος πάντων, σιχαίνομαι πολλούς από τους νεολογισμούς, αλλά σήμερα ενδίδω στην ανάγκη να χρησιμοποιήσω μερικούς.

Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016 09:13

Τι φέρνει το 2016;

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.


Στην πολιτική δεν υπάρχει Αη-Βασίλης. Ούτε μάγοι υπάρχουν. Ωστόσο, μπορούμε να αναρωτηθούμε: Τι καλό θα φέρει το νέο έτος; Ναι, καλό, είπα. Πριν αποστρέψετε το πρόσωπο, συλλογιστείτε μερικά απλά πράγματα…

Το 2016 μπορεί να είναι το έτος της οριστικής εξόδου από την κρίση. Τους επόμενους λίγους μήνες κρίνονται τα πάντα. Πρώτ’ απ’ όλα η απομείωση του χρέους, χωρίς την οποία ο Έλληνας δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα. Τι αποδείξεις υπάρχουν γι’ αυτό; Η ρητή ομολογία του ΔΝΤ ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, καθώς και ο όρος απομείωσής του, που το ίδιο ανένδοτα θέτει για να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε ελληνικό πρόγραμμα. Για μείωση χρέους μίλησε ακόμη και ο χερ Σόιμπλε σε επιστολή του προς τα μέλη της Μπούντεσταγκ.