130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Διεθνής Αμνηστία

Διεθνής Αμνηστία

H Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί, μέσω της πίεσης της κοινής γνώμης, αλλά και για να προλάβει τις παραβιάσεις πριν διαπραχθούν (π.χ. μέσω αποτελεσματικών διεθνών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Επίσης προωθεί το σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.


http://www.amnesty.org.gr/


Διεύθυνση Ιστότοπου:

γράφει η Διεθνής Αμνηστία.

Από την έναρξη της κοινής εκστρατείας 12 οργανώσεων στις αρχές Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σχέδιο οκτώ σημείων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης

  • Μόνο το ένα δέκατο των 1,15 εκατομμυρίων από τους πιο ευπαθείς πρόσφυγες έχει μετεγκατασταθεί
  • 86% των προσφύγων αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται τώρα σε αναπτυσσόμενες χώρες
  • Οι εκκλήσεις του ΟΗΕ για το προσφυγικό τυγχάνουν συνεχιζόμενης και σοβαρής υποχρηματοδότησης

της Διεθνούς Αμνηστίας.


«Όχι γιε μου, εσύ χτύπησες μόνος σου το κεφάλι σου στον τοίχο»

Οι λέξεις του εισαγγελέα προκάλεσαν μια αναστάτωση στον Youssef καθώς κάθισε στο δικαστήριο, με το πρόσωπο του ακόμα πρησμένο και ματωμένο. Ο 26χρονος μόλις είχε μαζέψει το κουράγιο του να κατονομάσει τους τρεις αστυνομικούς οι οποίοι, όπως περιέγραψε, του πέρασαν χειροπέδες, του έδεσαν τα μάτια κι έπειτα τον χτύπησαν. Ωστόσο ο Youssef, ένας δραστήριος νέος, άνεργος ακτιβιστής, αποπέμφθηκε από το δικαστήριο, όπου και του είπαν ότι ο ίδιος προκάλεσε τα τραύματα στον εαυτό του. Καμιά έρευνα δεν ξεκίνησε και κανείς γιατρός δεν στάλθηκε για να τον εξετάσει. Αντιθέτως, φυλακίστηκε για οκτώ μήνες, δίπλα στον μικρότερο αδερφό του, Karim, ο οποίος επίσης είπε ότι χτυπήθηκε.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Χιλιάδες πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες/ριες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που κάνουν επικίνδυνα ταξίδια κατά μήκος των Βαλκανίων, υποφέρουν βίαιη κακοποίηση και εκβιασμούς στα χέρια των αρχών και εγκληματικών συμμοριών ενώ έχουν ντροπιαστικά εγκαταλειφθεί από την αποτυχία τους συστήματος ασύλου και μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που τους αφήνει παγιδευμένους χωρίς προστασία στη Σερβία και την ΠΓΔ Μακεδονίας, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σε νέα έκθεση.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ουζμπεκιστάν- μπορεί να μην έχετε ακούσει πολλά για τη χώρα. Κι αυτό γιατί σπάνια την ακούμε στις ειδήσεις. Εξάλλου, οι αρχές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη χώρα στο ξένο Τύπο ή στον ΟΗΕ, ενώ όποιος μέσα στο Ουζμπεκιστάν προσπαθήσει να μιλήσει για κυβερνητικές καταχρήσεις φιμώνεται.

Η Διεθνής Αμνηστία γιορτάζει τα 40α γενέθλιά της στην Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια ημέρα κατά των βασανιστηρίων και διοργανώνει δυο εκδηλώσεις στις 26 και 27 Ιουνίου 2015.


Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια

 

Στις 26 Ιούνιου διοργανώνουμε τον Περίπατο Ενάντια στα Βασανιστήρια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στα Βασανιστήρια. Από τη Χιλή έως τη Γαλλία και από την Ταϊλάνδη έως την Αλγερία, ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Διεθνούς Αμνηστίας από όλον τον κόσμο θα λάβουν δράση για να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους ουσιαστική προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

 

Στην Ελλάδα, ο Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια περιλαμβάνει την επίσκεψη χώρων, στους οποίους στο παρελθόν έλαβαν χώρα συστηματικά βασανιστήρια. Σκοπός του περιπάτου είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και να συνδέσουμε την ιστορία των βασανιστηρίων στην Ελλάδα με το τώρα, απαιτώντας να τερματιστούν τα βασανιστήρια και η κάθε είδους κακομεταχείριση παντού. Ιστορικοί από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, θα αφηγηθούν την ιστορία των χώρων ενώ στον Περίπατο θα μιλήσουν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

 

26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 18:30 (Facebook event)

Σημείο συνάντησης: Μπουμπουλίνας 20-22 (προαύλιο Υπουργείου Πολιτισμού)

Σημεία Περιπάτου (μεταξύ άλλων): Μπουμπουλίνας 20-22  - Mέρλιν 6 ( πρώην αρχηγείο Γκεστάπο) – Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας

Σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Alternative Tours of Athens

Συμμετοχή ελεύθερη

 

 

Πάρτι γενεθλίων! 40 χρόνια δράσης στην Ελλάδα

 

 Στις 27 Ιουνίου στην υπέροχη αυλή του κτιρίου των Ελλήνων Αρχαιολόγων θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα. Πολλοί από τους ιδρυτές του ελληνικού τμήματος υπήρξαν πολιτικοί κρατούμενοι και βασανισθέντες κατά την διάρκεια της επταετούς δικτατορίας και κατά την διάρκεια της φυλάκισής τους είχαν δεχθεί τη βοήθεια της Διεθνούς Αμνηστίας. Επέλεξαν να ανταποδώσουν αυτή την βοήθεια ιδρύοντας το ελληνικό τμήμα στις 27 Ιουνίου 1975.

 

27 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 20:30 (Facebook event)

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Θησείο, Ερμού 134

Dj Μανώλης Οικονόμου - Εν Λευκώ 87.7

Dj Idealkrush - radiobubble

Είσοδος ελεύθερη


της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την καταχρηστική άσκηση βίας εναντίον δημοσιογράφων και διαδηλωτών από μέλη των σωμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, τα θύματα εξακολουθούν να περιμένουν την απόδοση δικαιοσύνης. Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από τις ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν τόσο την άμεση ταυτοποίηση των δραστών όσο και την παραπομπή τους σε δίκη.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Ιρλανδία πρέπει να αλλάξει τη νομοθεσία της ώστε να επιτρέπει στις γυναίκες και στα νέα κορίτσια την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις.

Οι έγκυες γυναίκες και κορίτσια βάζουν την υγεία και τις ζωές τους σε κίνδυνο, εάν παραμένουν στην Ιρλανδία, είπε η Διεθνής Αμνηστία σήμερα σε μια έκθεση σχετικά με τη νομοθεσία της χώρας περί άμβλωσης.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τη σφαγή στο χωριό Δίστομο του νομού Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου του 1944 τα θύματα και τις οικογένειές τους εξακολουθούν να στερούνται δικαιοσύνης και επανορθώσεων. Η επιτυχής μέχρι σήμερα αξίωση για κρατική ασυλία εκ μέρους της Γερμανίας τους έχει στερήσει τις επανορθώσεις εκείνες που θα τους προσέφεραν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

από την Διεθνή Αμνηστία.

Η πολύ-αναμενόμενη 5η σεζόν του Game of Thrones ξεκίνησε στις 12 Απριλίου.

Η σειρά αναμεταδίδεται σε 170 χώρες, σοκάροντας τους θεατές και δημιουργώντας αντιπαραθέσεις με γραφικές σκηνές βίας, ιδίως σε βάρος των γυναικών.
Ωστόσο, σήμερα πολλές πτυχές της πραγματικής ζωής, σε όλο τον κόσμο, είναι χειρότερες από το μυθικό κόσμο του Game of Thrones, στο Westeros.

Την παραμονή της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η Διεθνής Αμνηστία δημοσιεύει ένα Σχέδιο Δράσης το οποίο καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να τερματίσουν τη συνεχιζόμενη τραγωδία που έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών/στριών.

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 07:47

Η Μπόκο Χαράμ με μία ματιά

από την Διεθνή Αμνηστία.

Η σύρραξη στην Νιγηρία έχει αφαιρέσει τη ζωή χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών, πολλοί εκ των οποίων έχουν πέσει στα χέρια της ένοπλης ομάδας Μπόκο Χαράμ.  Παρακάτω θα βρείτε ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για την οργάνωση που προκαλεί αναταραχή στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Από τον Yonatan Gher, Διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας Ισραήλ

Ο αδελφός μου κι εγώ βιώνουμε κάπως διαφορετικά την τρέχουσα σύγκρουση στο  Ισραήλ και τη Γάζα. Αυτός είναι 20 χρονών, υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και πολεμάει στη Γάζα. Εγώ, από την άλλη μεριά, είμαι ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ισραήλ, μια οργάνωση που σήμερα συμμετέχει ενεργά στην τεκμηρίωση και τη διοργάνωση εκστρατείας για τα εμφανή εγκλήματα που διαπράττονται και από τις δύο πλευρές αυτής της σύγκρουσης. Είμαι, επίσης, ένας αντιρρησίας συνείδησης.

Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015 08:16

Θανατική ποινή 2014

Θανατική ποινή 2014: Ανησυχητική αύξηση στις θανατικές καταδίκες, καθώς οι κυβερνήσεις κατέφυγαν στην εσχάτη των ποινών για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας

Η μαζική παρακολούθηση της χρήσης του διαδικτύου και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις ΗΠΑ βρίσκει αντίθετη την παγκόσμια κοινή γνώμη, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία δημοσιεύει μια εκτενή δημοσκόπηση με αφορμή την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας της #UnfollowMe.

 

της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Το 2014 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο υπάρχει ελπίδα, τόσο χάρις στις προσπάθειες των υπερασπιστών τους όσο και χάρις στη στήριξη απλών ανθρώπων. Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο το 2014 εστιάζει στα εκατομμύρια των αμάχων που έχουν παγιδευτεί σε ένοπλες συγκρούσεις. Αν η προσέγγιση των κυβερνήσεων  που προσποιούνται ότι δεν μπορούν να τους προστατέψουν δεν αλλάξει δραματικά, οι προβλέψεις θα παραμείνουν δυσοίωνες.