130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Διεύθυνση Ιστότοπου:

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης εγκαινίασε το Σάββατο 2 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στη Φοινικιά Ηρακλείου, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, δωρητών, υποστηρικτών και φίλων των Παιδικών Χωριών SOS.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος δημιούργησαν ένα ακόμα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θράκη, αυτή τη φορά στις Σάπες. Η λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος γίνεται με την πλήρη οικονομική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, της παρουσίας της με ένα εξειδικευμένο εργοστάσιο στην περιοχή αλλά και της μακρόχρονης υποστήριξής της προς τα Παιδικά Χωριά SOS.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, Πρέσβεις, διπλωμάτες, μέλη των οικογενειών τους και Έλληνες λυρικοί καλλιτέχνες συναντώνται την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Τα Παιδικά Χωριά SOS για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνουν την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση Ambassadors in Concert in Athens, ένα διπλωματικό φιλανθρωπικό μουσικό θεσμό που δημιουργήθηκε στη Βιέννη πριν 12 χρόνια και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το Μάρτιο του 2014.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, έρχονται για άλλη μια φορά αντιμέτωπα με την παράλογη φορολογία που επιβάλλεται προς τα κοινωφελή Σωματεία και Ιδρύματα στη χώρα μας. Σήμερα καλούνται να καταβάλουν 73.750 Ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, που έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 7 εργαζομένους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS δηλώνουν ότι ουδέποτε έχουν εξουσιοδοτήσει ή έχουν σχέση με έναν έρανο που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα ο Σύλλογος «Αγώνας για το Παιδί».

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με νόμιμη έδρα, όπως φαίνεται στις αποδείξεις πώλησης που εκδίδει, την οδό Εγνατίας 30, στη Θεσσαλονίκη και προβάλλει προς τους συνανθρώπους μας ότι διενεργεί έρανο για τα Παιδικά Χωριά SOS, τη Φλόγα, το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλους φορείς.

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2015 06:24

Σινεμά στην Κυψέλη από τα Χωριά SOS

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου ξεκινάει για τρίτη συνεχή χρονιά η δράση «Σινεμά στη Γειτονιά» στην Κυψέλη, με δωρεάν προβολές ταινιών ελληνικού και ξένου κινηματογράφου και παράλληλες δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Η δράση διοργανώνεται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS σε συνεργασία με την ομάδα κατοίκων «Η Κυψέλη μας» και τη νέα δομή της ΑΡΣΙΣ στην Κυψέλη «ΝΕΩΝ – ΧΩΡΑ».

14 Πρέσβεις στηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS

Οι Πρέσβεις της Αυστραλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Εσθονίας, Ιαπωνίας, Κανάδα, Λουξεμβούργου, Μεγάλης Βρετανίας, Μεξικό, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, που υπηρετούν στη χώρα μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφεραν τις μουσικές τους ικανότητες και μαζί με 10 Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες και τον συνθέτη Δημήτρη Αράπη οργάνωσαν το Ambassadors in Concert in Athens, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα 400 παιδιών, που υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, για ένα ολόκληρο χρόνο.

Στις 18 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε το 7ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και να βοηθήσει 200 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οργανώνουν την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση Ambassadors in Concert, ένα διπλωματικό φιλανθρωπικό μουσικό θεσμό που δημιουργήθηκε στη Βιέννη πριν 11 χρόνια και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το Μάρτιο του 2014.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποδέχτηκαν με χαρά και βαθιά ανακούφιση τη δήλωση-δέσμευση που έκανε την Παρασκευή το πρωί ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ανέφερε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα εκδοθεί συμπληρωματική υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσμοθετείται το μοντέλο οικογενειακού τύπου φροντίδας, όπως των Παιδικών Χωριών SOS ως εναλλακτικό πλαίσιο Μονάδων Προστασίας Παιδιού.

Επιπρόσθετα, γίνεται αποδεκτή και παραδεκτή η ύπαρξη μικρών Σπιτιών με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διέπουν τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS και, το πιο σπουδαίο, η δυνατότητα συνύπαρξης διαφορετικών ηλικιών παιδιών και βέβαια των φυσικών αδελφών μέσα σε αυτά τα Σπίτια.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS, με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε σχετικό ΦΕΚ, με το οποίο αναθεωρείται, με καθυστέρηση είκοσι ετών, ο τρόπος ίδρυσης και οργάνωσης των Μονάδων Προστασίας παιδιών (Ι.Δ.) και συγχρόνως τίθενται νέες προϋποθέσεις για τα ήδη λειτουργούντα κοινωνικά προγράμματα.

Μετά την παγκόσμια πρωτοτυπία να φορολογούνται στη χώρα μας τα κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία, με τη νέα υπουργική απόφαση, καταργείται στην πράξη η λειτουργία στη χώρα μας των ήδη υπαρχόντων Παιδικών Χωριών SOS – και φυσικά κάνει απαγορευτική τη δημιουργία νέων - εφόσον στις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά διάταξη που να διέπεται από την αντίληψη «κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μία οικογένεια, σε ένα σπίτι, με τα φυσικά του αδέλφια».

από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Το πρόγραμμα   «Διάγνωση και θεραπεία» για παιδιά που έχουν θέσει σε εφαρμογή τα Παιδικά Χωριά SOS τα χρόνια της κρίσης βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα  παρέχοντας  δωρεάν οδοντιατρική εξέταση και θεραπεία. Η πρωτοβουλία αυτή   αφορά   οικογένειές που  έχουν πληγεί   από την κρίση και οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους  την στοιχειώδη  φροντίδα  όχι μόνο της πρόληψης αλλά και της θεραπείας.

Στην Κυψέλη, έξω από το κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, εδώ και λίγες ημέρες σταθμεύει η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με τα «Φωτεινά Χαμόγελα». Στη Μονάδα αυτή, οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, προχωρούν στη θεραπεία και αποκατάσταση οδοντικών προβλημάτων σε περισσότερα από 200 παιδιά, που οι γονείς δεν μπορούν να τους προσφέρουν  τις υπηρεσίες αυτές, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Λίγους μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου προγράμματος στο χώρο της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, τα Παιδικά Χωριά SOS παρουσίασαν σήμερα τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας που λειτούργησε το Σωματείο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα  ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος σε πληρέστερη ανάπτυξη, με σκοπό την  κάλυψη των  αναγκών που έχει δημιουργήσει η κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς επίσης τη στήριξη περισσότερων παιδιών και οικογενειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών των Παιδικών Χωριών SOS, μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε 66% αύξηση του αριθμού των παιδιών που έλαβαν μαθησιακή υποστήριξη από τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω των έξι Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, πάνω από 90% των παιδιών που έλαβαν μαθησιακή υποστήριξη ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σχολικές εξετάσεις. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία τα Παιδικά Χωριά SOS στρέφουν την προσοχή τους στις εκπαιδευτικές ανάγκες που αναδεικνύονται λόγω της κρίσης, εγκαινιάζοντας σε πλήρη ανάπτυξη τη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας, στο  Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος,


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχαν οι υπεύθυνοι των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική, στις 22 – 25 Ιουνίου.

Των Παιδικών Χωριών SOS,

 

Δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε έξι πόλεις στην Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα Παιδικά Χωριά SOS παρουσίασαν σήμερα τα αποτελέσματα των Κέντρων Στήριξης και τις νέες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη κρίση και στο χώρο της εκπαίδευσης.

των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

 
   Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στην Πλατεία Καρύτση, μία λαμπρή και ξεχωριστή  βραδιά με πολλή μουσική και αρκετή …διπλωματία  διοργανώθηκε από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

  

139

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 11:08

Διπλωματία και Μουσική

των Παιδικών Χωριών SOS.

          Μία ξεχωριστή  βραδιά με πολλή μουσική και αρκετή …διπλωματία διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στην Πλατεία Καρύτση.

 

           Για πρώτη φορά, ο διπλωματικός φιλανθρωπικός μουσικός θεσμός των Αmbassadors in Concert, που δημιουργήθηκε στη Βιέννη, με τη συμβολή του Έλληνα διπλωμάτη κ. Κ. Πρεβεδουράκη, ταξιδεύει εκτός Αυστρίας και έρχεται στην Αθήνα για καλό σκοπό, με την ευκαιρία και της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της χώρας μας.

 

           Οι Ambassadors in Concert in Athens, που είναι Πρέσβεις χωρών από όλο τον κόσμο και υπηρετούν στη χώρα μας, με τη σύμπραξη διακεκριμένων μουσικών και λυρικών καλλιτεχνών και την καλλιτεχνική επιμέλεια του μονωδού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Νίκου Τσαούση, προσφέρουν την τέχνη τους σε μια μοναδική μουσική βραδιά με έργα των Schubert, Strauss αλλά και των Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Το σύνολο των εσόδων αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης  θα δοθεί προκειμένου να ενισχυθούν  τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν  ξεκινήσει  τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα.

 

Η εκδήλωση αυτή είναι συνέχεια της εκδήλωσης, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βιέννη, με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του θεσμού των Ambassador in Concert. Και τότε στην κατάμεστη αίθουσα της Όπερας της Βιέννης Πρέσβεις από διάφορες χώρες με 12 διεθνούς φήμης καλλιτέχνες της Όπερας, τραγούδησαν και έπαιξαν με σκοπό να βοηθήσουν  τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

 

 

         Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή βραδιά, μπορούν να τηλεφωνούν στα Παιδικά Χωριά SOS τηλ. 210-3313661 ή στο email sosathens@sos-villages.gr. Οι προσκλήσεις κοστίζουν  15,00 και 25,00 ευρώ με συμμετοχή στη δεξίωση πού θα ακολουθήσει.

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 10:51

«Γιος, πατέρας και μάνα»

Ανδρέα Ξενικάκη
«Γιος, πατέρας και μάνα»

Έκδοση Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Παρουσίαση Ιανός 27 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13.00

Βίωσε διαδοχικά την εγκατάλειψη, την απόρριψη, τη μοναξιά… Βρήκε όμως τη δύναμη να πάρει τη ζωή στα χέρια του… Από γιος έγινε πατέρας , μάνα του ίδιου τού εαυτού του. Ονειρεύτηκε και τα όνειρά του βγήκαν αληθινά…

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 09:20

15 χρόνια χωρίς την Λιλή Ζωγράφου

Τα Παιδικά Χωριά SOS την τιμούν την Πέμπτη 21/11

και ώρα 19:00 στο Public Συντάγματος

Η Λιλή Ζωγράφου είχε μια μακρά σχέση με τα Παιδικά Χωριά SOS, γιατί το ανήσυχο και πάντα ανατρεπτικό πνεύμα της, ήταν πολύ κοντά στον διαφορετικό τρόπο προστασίας, που είχαν καθιερώσει τα Παιδικά Χωριά SOS από παλιά: Μητέρα SOS, ένα σπίτι, αδέλφια.

 

Η Λιλή Ζωγράφου ήταν μία καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, που γεννήθηκε το 1922 και πέθανε το 1998. Ξεχώριζε για την πνευματική ελευθερία, την εγρήγορση και την έντιμη μαχητικότητα, που την διέκρινε όχι μόνο στα δημοσιογραφικά της άρθρα αλλά και στα 24 βιβλία (μυθιστορήματα, νουβέλες και δοκίμια) που δημοσίευσε και έχουν κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις. Έγραψε σημαντικά δοκίμια για Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Επιπλέον, το μυθιστόρημά της «Η αγάπη άργησε μια μέρα» (1994) διασκευάστηκε για την ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος της υπήρξε αντισυμβατικός και χαρακτηρίστηκε ως η σκοτεινή θεά Εκάτη της λογοτεχνίας μας.

Τρία χρόνια μετά την επιβολή των δυσβάστακτων μέτρων των μνημονίων, της φτώχιας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανέχειας οι υπεύθυνοι των “Παιδικών  Xωριών SOS παρουσιάζουν σήμερα σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με την ανταπόκριση που είχε το νέο πρόγραμμα- Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας  (ΚΣΠΟ) - και τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος της ακραίας ένδειας, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

 

Συγκεκριμένα από 47 οικογένειες που είχαν μπει στο πρόγραμμα το 2009  και το οποίο περιλαμβάνει υλική, ψυχολογική και εκπαιδευτική βοήθεια σήμερα εξυπηρετούνται 844 οικογένειες  (1.550 ενήλικες και 1.730 ανήλικοι)  σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή το ποσοστό των οικογενειών που ζήτησαν βοήθεια  από το πρόγραμμα από το 2009  έως σήμερα αυξήθηκε πάνω από  1690% !!!

Μια διεθνής καμπάνια ενίσχυσης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που φέρει τον τίτλο «Τα παιδιά για τα παιδιά» ξεκινάει μέσω της πρώτης ελληνικής διαδικτυακής πύλης χρηματοδότησης δημιουργικών projects www.groopio.com .

Αφορμή για την καμπάνια στάθηκε το Πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ με τίτλο «Ελλάδα! Αυτή είναι η πατρίδα μου!»: Μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου και την τάξη ΙΒ1 του International Baccalaureate του σχολείου δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για την Ελλάδα, με εικόνες και κείμενα που τα ίδια τα παιδιά έγραψαν στα Ελληνικά και μετέφρασαν στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Με την ευκαιρία του Πάσχα και με στόχο την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, οργανώνονται «Παζάρια Αγάπης» σε διάφορα σημεία στην πόλη μας, ξεκινώντας από :

  • Το Ανοιξιάτικο-Πασχαλινό Παζάρι, στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στις 13 & 14 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 21:00, στο ημιώροφο του Ξενοδοχείου (Πλ. Συντάγματος)
  • Την Έκθεση-Bazaar “Selections Spring 2013”, στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, στις 13, 14 & 15 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 22:00.
  • Το Πασχαλινό Παζάρι στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα στις 16 & 17 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 21:00.
  • Το Πασχαλινό Παζάρι στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα) στις 27 & 28 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 19:00.

Στα παζάρια αυτά μπορείτε να βρείτε λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά, βιβλία και διάφορα άλλα δώρα για τους συγγενείς και τους φίλους σας.

Σας περιμένουμε….

https://www.facebook.com/sosvillagesgr

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 09:15

«Ελλάδα! Αυτή είναι η πατρίδα μου!»

Οι μαθητές αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό
και στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ θα δώσουν την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8 – Σύνταγμα, κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα το Πρόγραμμα:
«Ελλάδα! Αυτή είναι η Πατρίδα μου!»
Πάνω από 1200 μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ από τη Β΄ Δημοτικού έως τη Β΄ Λυκείου και την τάξη ΙΒ 1 δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για την Ελλάδα, με κείμενα που τα ίδια τα παιδιά έγραψαν στην Ελληνική Γλώσσα και μετέφρασαν στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

τω Παιδικών Χωριών SOS.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν άφησαν και δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους Έλληνες της διασποράς και όχι μόνο!

Ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και μειοψηφιών της κοινωνίας, για πρώτη φορά Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν στη Γερμανία μαζί με Γερμανούς συναδέρφους τους ενώνουν τις φωνές τους σε μια μεγάλη συναυλία στη Φραγκφούρτη. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη, ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, κρατά ζωντανή την ελπίδα.

Αντιδρούμε δυναμικά, κάνουμε την ελπίδα πράξη

Από τις αρχές Οκτωβρίου 200 Οικογένειες και τα παιδιά τους που βιώνουν την κρίση και την φτώχεια θα υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS στη Θεσσαλονίκη

Τα εγκαίνια του Κέντρου, που λειτουργεί στην Εγνατία 94, έγιναν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου από τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του Προέδρου των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιου Βρεττού, της Πρέσβειρας της Αυστρίας κ. Melitta Shubert, η οποία παρέδωσε και χρηματική επιταγή 12.000 Ευρώ σαν δωρεά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας για την ενίσχυση του προγράμματος, Αντιδημάρχων του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολύ κόσμου.

Νέο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση

 

Το νέο Κέντρο θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης

 

 

Η οικογένεια είναι η καρδιά της κοινωνίας μας και εμείς στα Παιδικά Χωριά SOS θεωρούμε ότι όχι μόνο η δημιουργία «Οικογενειών» για τα παιδιά σε ανάγκη, αλλά πολύ περισσότερο η στήριξη των φυσικών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, είναι στις μέρες μας σημαντικό καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Μέσα από τη λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από το Ηράκλειο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, διαπιστώνουμε κάθε φορά με τον πιο δραματικό τρόπο τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν σήμερα οι συνάνθρωποι μας.

Στις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν οικογένειες, που ζουν στην ανεργία και τη φτώχεια και να κάνουμε πράξη την δυνατότητα τα παιδιά τους, να ξεκινήσουν τη σχολική τους χρονιά χωρίς ντροπή, αλλά με αξιοπρέπεια και διάθεση να μάθουν και να γίνουν χρήσιμοι στον εαυτό τους και στην κοινωνία.

Η ανέγερση ενός ακόμα Ξενώνα SOS-EΛIZA για κακοποιημένα βρέφη και νήπια ξεκίνησε στο Μαρούσι.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος με την πολύτιμη βοήθεια δωρητών συνεχίζουν την προσπάθεια της στήριξης των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, δίνοντας μια συνεχή μάχη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία καθιστούν την ύπαρξη και λειτουργία τους ανασφαλή και επίφοβη, μετά την παράλογη και καταστροφική φορολόγηση των Φιλανθρωπικών Σωματείων αλλά και των δωρητών που συνεισφέρουν στο έργο τους.

Έτσι, μετά την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κομοτηνή και το Ηράκλειο Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ξεκίνησε η ανέγερση ενός ακόμα Ξενώνα SOS-EΛIZA, χάρη σε ιδιωτική δωρεά , με στόχο την προστασία περισσότερων ακόμα βρεφών και νηπίων που έχουν υποστεί κακοποίηση, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.

Ο νέος Ξενώνας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και η λειτουργία του θα καλύπτεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

140 Οικογένειες και τα παιδιά τους θα υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS σε Κομοτηνή και Ηράκλειο Κρήτης.

 

Η οικογένεια είναι η καρδιά της κοινωνίας μας και εμείς στα Παιδικά Χωριά SOS θεωρούμε ότι όχι μόνο η δημιουργία «Οικογενειών» για τα παιδιά σε ανάγκη, αλλά πολύ περισσότερο η στήριξη των φυσικών οικογενειών για να μην βρεθούν και άλλα παιδιά σε ανάγκη, είναι στις μέρες μας σημαντικό καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

 

Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2012 08:03

Πρόσκληση από τα Χωριά SOS

«Τους δημιουργικούς κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς παρουσιάζουν τα παιδιά μας την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 11:00 μ.μ. στο Θέατρον Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αίθουσα Ιφιγένεια 2, Πειραιώς 254, Ταύρος και σας περιμένουν με χαρά να τους θαυμάσετε αλλά και να απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας χορό, τραγούδι, θέατρο και κινηματογράφο.

 

Ένα αξέχαστο 3ωρο διασκέδασης με δωρεάν είσοδο.»

Το πασχαλινό παζάρι των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Απριλίου και ώρες 10:00 με 19:00, στο Μερόπειο Ίδρυμα που βρίσκεται στον πεζόδρομο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, (απέναντι από την πόρτα του Ηρωδείου) σε απόσταση 5 λεπτών από την στάση του Μετρό Ακρόπολη. Μπορείτε να βρείτε λαμπάδες, πασχαλινά δώρα για συγγενείς και φίλους όπως επίσης ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και πολλά άλλα αντικείμενα σε πολύ οικονομικές τιμές
Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 13:02

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

 

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.  Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.