130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τοπική Αυτοδιοίκηση

του Αντώνη Χαροκόπου.

Ώρα μηδέν για τον Πύργο. Ο όγκος των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί σε όλη την πόλη απειλεί ευθέως την υγεία των κατοίκων, των επισκεπτών, των όμορων Δήμων και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης που καλεί τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποτελεί υποχρέωση των Δημοτικών Αρχών στην Δυτική Ελλάδα η επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκοντας τον κατάλληλο τρόπο από την ταφή σε οργανωμένους χώρους όπως ΧΥΤΑ, μέχρι την λειτουργία εργοστασίων ή ακολουθώντας την μέθοδο της κομποστοποίησης.

του Γιάννη Πισιμίση.

Εν μέσω του καταιγισμού πολιτικών πληροφοριών, δηλώσεων , συνεντεύξεων, διαπραγματεύσεων (το τελευταίο και με εισαγωγικά αν προτιμάτε) που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, πέρασε μάλλον στα ψιλά ένα από τα πολλά «τιτιβίσματα» του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα αυτή τη φορά την Αυτοδιοίκηση. Μέσω του προσφιλούς του twitter, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με την ιδέα της διακοπής της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και της αντικατάστασής της με ειδικό ανταποδοτικό τέλος που θα πληρώνουν οι πολίτες προς τους Δήμους. Η (νεοφιλελεύθερης έμπνευσης) λογική πίσω από τη δήλωση αυτή είναι ότι το κράτος προκειμένου να είναι αποτελεσματικό πρέπει να μικρύνει τόσο από άποψη δομών όσο και δαπανών και με το συμπληρωματικό στην προκειμένη περίπτωση επιχείρημα ότι η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης θα ενίσχυε την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης.

Του Φωτάκη Φ. Βασίλη

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα φανερώνουν ότι καμιά πλευρά δεν επιθυμεί το «Grexit». Έχουμε έτσι ήδη ως χώρα ένα ενθαρρυντικό και παράλληλα σημαντικό στοιχείο. Βέβαια σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα, δηλώσεις ( μπροστά αλλά κυρίως πίσω από τις κάμερες) της κυβέρνησης που καθησύχασαν εν μέρει τους εταίρους όπως πχ η εγκατάλειψη της ρητορείας για διαγραφή του χρέους ότι συμφωνούμε στο 70% με το μνημόνιο , η εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ κλπ.

του Σωτήρη Μεθενίτη.

Για την νέα Κυβέρνηση:

  1.  
    1. 1)Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια αδιαμφισβήτητα μεγάλη και καθαρή εκλογική νίκη, με οκτώμισι μονάδες διαφορά απ’ την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σε αντίθεση με αυτήν, έκανε μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, βασισμένη σε θετικά μηνύματα ελπίδας για το Μέλλον και προοπτικής διεξόδου απ’ την οικονομική κρίση.
    2.  

του Βασίλη Φωτάκη.

Οι κινήσεις τακτικής τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και αντιπολίτευσης εντείνονται καθημερινά, δίνοντας όχι απλά μια μάχη εντυπώσεων αλλά ουσίας αφού οι επιλογές των επιτελείων θα καθορίσουν εν ολίγοις και την τύχη της Χώρας μας.

Ήδη οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους βρισκόμενοι σε ετοιμότητα ανάλογα με το σενάριο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Η προεδρολογία και ο χρόνος των εκλογών από τη μια ξεγυμνώνουν τις πολιτικές δυνάμεις φανερώνοντας την πολιτική τους ένδεια ενώ από την άλλη οδηγούν το grexit κάθε μέρα όλο και πιο κοντά. Εθελοτυφλούν όταν (προφανώς κάνουν πως) δεν αντιλαμβάνονται τις δηλώσεις των ανωτέρω, οι οποίοι διατρανώνουν με κάθε τρόπο και ευκαιρία ότι προέχουν οι μεταρρυθμίσεις και έπεται το χρέος ή οτιδήποτε άλλο.

του Βασίλη Φωτάκη.

Τον Ιούνιο του 2014 δημοσίευσα άρθρο μου με τίτλο: "Μην σφυρίζουμε αδιάφορα στο Τρένο". Στο άρθρο αυτό έκανα αναφορά στην αναγκαιότητα να βγει από την απομόνωση το Αγρίνιο και να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης. Επισήμανα ότι οφείλουμε να αναδείξουμε το Αγρίνιο σε Σιδηροδρομικό και Εμπορευματικό Κόμβο της Δυτ. Ελλάδας και να καταστεί έτσι κομμάτι μιας μελλοντικής σύνδεσης με τη Στερεά Ελλάδα με πολλαπλάσια οφέλη. Προέτρεπα να υλοποιηθεί ο κάθετος Δυτικός Σιδηροδρομικός Άξονας Αντίρριο – Ηγουμενίτσα ως έργο εθνικής προτεραιότητας, όπου παράλληλα με τον βόρειο άξονα, θα συνδέεται άρρηκτα με την χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενώνοντας σημαντικά λιμάνια- εμπορικές πύλες της Δυτικής Ελλάδας στην Ευρώπη, την Πάτρα, το Πλατυγιάλι και την Ηγουμενίτσα, με μέσο σταθερής τροχιάς. Ένα έργο πνοής κυρίως για την Δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρη Μεθενίτη.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι!

 

Είναι σαφές, ότι οι τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης, οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε σταδιακές διαδικασίες πλήρους λειτουργικής διάλυσης και ολοκληρωτικής απαξίωσής της, στα μάτια των συμπολιτών μας!

 

Αυτών που δικαιολογημένα αισθάνονται και βλέπουν τους Δήμους μας, ως το τελευταίο πλέον αμυντικό ανάχωμα απέναντι στην μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, όταν το κεντρικό κράτος, σταδιακά αποσύρει ή υποβαθμίζει την φιλολαϊκή παρουσία του, από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής!

 

Είναι η ώρα για όλους μας, να δούμε την πραγματικότητα κατάματα!

 

Ο « Καλλικράτης», χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και τη αναγκαία πρόσθετη στελέχωση σε προσωπικό, αποτελεί πλέον, ένα θλιβερά αποτυχημένο εγχείρημα.

Συνέντευξη του Δημάρχου Μαρκοπούλου κου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη

στο apopseis.gr.


  • Κατά τη γνώμη σας, ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Δήμο Μαρκοπούλου αυτή τη στιγμή;

Σωτήρης Μεθενίτης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Δήμο Μαρκοπούλου αυτή τη στιγμή, είναι προφανές πως είναι η οικονομική του κατάσταση. Αυτή οφείλεται, αφενός μεν, στην υπερχρέωση που παραλάβαμε, με το γνωστό χρέος των δεκαοκτώ (18) εκατομμυρίων Ευρώ, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, αφετέρου δε, στο γεγονός, ότι με το πέρασμα του χρόνου τόσο τα δημοτικά τέλη, όσο και οι λογαριασμοί του νερού, εμφανίζουν φθίνουσα πορεία είσπραξης, επειδή ο κόσμος έχει πλέον αντικειμενικά τεράστια δυσκολία για την αποπληρωμή των οφειλών του. Στην προσπάθειά μας να ισορροπήσουμε αυτήν την κατάσταση, έχουμε προβεί στις εξής ενέργειες:

του Νίκου Χαρδαλιά

Δήμαρχος Βύρωνα

Πρόεδρος ΣΠΑΥ

Η προστασία των πνευμόνων πρασίνου που έχουν απομείνει στη χώρα μας, και ιδιαίτερα των περιαστικών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων μας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος μας στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), αυτό είναι το καθημερινό στοίχημα των εκατοντάδων εθελοντών και όσων εδώ και χρόνια προσπαθούμε για την προστασία του δάσους.

 

Η ανάγκη επαγρύπνησης για την προστασία του περιβάλλοντος γίνεται ακόμα πιο έντονη το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία κάθε χρόνο εκδηλώνονται πυρκαγιές που καταστρέφουν τον δασικό πλούτο της χώρας μας. Δυστυχώς, στον Υμηττό μας εκδηλώθηκε ήδη η πρώτη πυρκαγιά για φέτος, στην περιοχή της Βάρης. ευτυχώς, χωρίς μεγάλες συνέπειες, καθώς ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ΟΤΑ αποδείχθηκε για άλλη μία φορά σε ετοιμότητα.

  •  ·Όχι στην ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού της Λίμνης Πλαστήρα
  •  ·Όχι στη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών

 

Συνέντευξη στη Χαρά Γεωργακοπούλου

 

Αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού σταθμού της Λίμνης Πλαστήρα δηλώνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός και με αγωνία επισημαίνει ότι η πολιτική αστάθεια θα επηρεάσει και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας θεωρεί ότι οι πολίτες, σε αντιδιαστολή με όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης γιατί βρίσκονται πιο κοντά στα προβλήματά τους. Εκφράζει επίσης την αντίθεσή του στην προοπτική δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στην Καρδίτσα, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα διασπείρει μετανάστες σε μια περιοχή που δεν υφίσταται το συγκεκριμένο πρόβλημα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL