130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τοπική Αυτοδιοίκηση

του Βασίλη Φ. Φωτάκη.

 

Η αποξένωση από τη φύση είναι ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σύγχρονης εποχής. Αυτή όμως η συμπεριφορά μας επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον στο οποίο διαβιούμε, δραστηριοποιούμαστε και ονειρευόμαστε.

του Βασίλη Φ. Φωτάκη.

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας ταυτόχρονα δημιουργεί και θρέφει αντιλήψεις βαθέως κράτους.

 

Η ρέπουσα πολιτική τακτική της υπερβολής και των ανέξοδων λόγων ασθενούν την διαπραγματευτική θέση της χώρας καθημερινά κι αυτό καταγράφεται στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας διεθνώς, τόσο στους τίτλους των μέσων ενημέρωσης, όσο και στις συνεδριάσεις οργάνων που κατά τα άλλα είμαστε εταίροι.

 

γράφει ο Αντώνης Χαροκόπος.

Με αφορμή τις αντιδράσεις και το σάλο που προκλήθηκε μετά την δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου, στην εκπομπή του, για τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας θα ήθελα να διατυπώσω μία γενικευμένη άποψη για τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα που αναπαράγει η κοινωνία μας. Από τους πολίτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι τους πολιτικούς της χώρας έχουμε ακούσει και δει να διατυπώνονται εκφράσεις που εξισώσουν δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα με την αναπηρία. Φράσεις που χρησιμοποιούνται στον τομέα της εργασίας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής (π.χ. ανάπηρη οικονομία) είναι ενδεικτικές των προκαταλήψεων που ακόμα ενυπάρχουν και διαιωνίζονται.

του Σωτήρη Μεθενίτη, Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Φαίνεται ότι έρχεται η ώρα, που η Κυβέρνηση θέλει πλέον να ισοπεδώσει πολιτικά, τα πάντα. Είναι πλέον προφανές, ότι δεν την νοιάζουν, το Σύνταγμα, οι Νόμοι και οι Δικαστικές Αποφάσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα!

του Σωτήρη Μεθενίτη.

 

Παρατίθεται ανακοίνωση από τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής κου Πέτρου Φιλίππου (Ανατ. Αττική) και κου Σπύρου Τζόκα (Δυτικού Τομέα Αθηνών), σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα και στη συνέχεια ακολουθεί η απάντησή του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη:

 

του Σωτήρη Μεθενίτη.


Συμπολίτες! 


Γνωρίζουμε καλά, ότι Δημοκρατία σημαίνει πριν και πάνω απ' όλα, ελεύθερος και χωρίς κανένα περιορισμό, δημόσιος διάλογος! Οποιοσδήποτε, πρέπει να μπορεί να εκφράζει ανεμπόδιστα την άποψή του και αυτή, να ακούγεται με προσοχή και νηφαλιότητα και να αντικρούεται με επιχειρήματα και όχι με επιθετικούς χαρακτηρισμούς!! 


Βαρέθηκα τις τελευταίες ημέρες και σιχάθηκα, να ακούω τους μεν, να χαρακτηρίζουν τους δε Γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένους και οι άλλοι να απαντούν, μιλώντας για σταλινικά σούργελα και βλαμμένους!! 

του Βασίλη Φωτάκη.

Σε δημοσίευση άρθρων μου τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2014 επικεντρώθηκα στην αναγκαιότητα και στη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε το Αγρίνιο να βγει από την απομόνωση (που κάποιοι το καταδίκασαν) και να τεθεί πλέον σε τροχιά ανάπτυξης με απτά αποτελέσματα. Επισήμανα ότι οφείλουμε να αναδείξουμε το Αγρίνιο σε Σιδηροδρομικό και Εμπορευματικό Κόμβο της Δυτ. Ελλάδας και να καταστεί έτσι κομμάτι μιας μελλοντικής σύνδεσης με τη Στερεά Ελλάδα με πολλαπλάσια οφέλη. Έχουμε υποχρέωση να επενδύσουμε στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με στόχο την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

του Αντώνη Χαροκόπου.

Ώρα μηδέν για τον Πύργο. Ο όγκος των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί σε όλη την πόλη απειλεί ευθέως την υγεία των κατοίκων, των επισκεπτών, των όμορων Δήμων και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης που καλεί τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποτελεί υποχρέωση των Δημοτικών Αρχών στην Δυτική Ελλάδα η επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκοντας τον κατάλληλο τρόπο από την ταφή σε οργανωμένους χώρους όπως ΧΥΤΑ, μέχρι την λειτουργία εργοστασίων ή ακολουθώντας την μέθοδο της κομποστοποίησης.

του Γιάννη Πισιμίση.

Εν μέσω του καταιγισμού πολιτικών πληροφοριών, δηλώσεων , συνεντεύξεων, διαπραγματεύσεων (το τελευταίο και με εισαγωγικά αν προτιμάτε) που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, πέρασε μάλλον στα ψιλά ένα από τα πολλά «τιτιβίσματα» του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα αυτή τη φορά την Αυτοδιοίκηση. Μέσω του προσφιλούς του twitter, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με την ιδέα της διακοπής της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και της αντικατάστασής της με ειδικό ανταποδοτικό τέλος που θα πληρώνουν οι πολίτες προς τους Δήμους. Η (νεοφιλελεύθερης έμπνευσης) λογική πίσω από τη δήλωση αυτή είναι ότι το κράτος προκειμένου να είναι αποτελεσματικό πρέπει να μικρύνει τόσο από άποψη δομών όσο και δαπανών και με το συμπληρωματικό στην προκειμένη περίπτωση επιχείρημα ότι η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης θα ενίσχυε την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης.

Του Φωτάκη Φ. Βασίλη

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα φανερώνουν ότι καμιά πλευρά δεν επιθυμεί το «Grexit». Έχουμε έτσι ήδη ως χώρα ένα ενθαρρυντικό και παράλληλα σημαντικό στοιχείο. Βέβαια σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα, δηλώσεις ( μπροστά αλλά κυρίως πίσω από τις κάμερες) της κυβέρνησης που καθησύχασαν εν μέρει τους εταίρους όπως πχ η εγκατάλειψη της ρητορείας για διαγραφή του χρέους ότι συμφωνούμε στο 70% με το μνημόνιο , η εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ κλπ.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL