130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τοπική Αυτοδιοίκηση

γράφει η Φωτεινή Βρύνα.

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hangzhou της Κίνας στις 4-5 Σεπτεμβρίου 2016 είχε ως θέμα την «Πορεία προς μια καινοτόμο, ενισχυμένη, διασυνδεδεμένη και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια οικονομία». Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, τα επιμέρους ζητήματα που απασχόλησαν τους ηγέτες στη διάσκεψη αυτή ήταν η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αλλαγή του κλίματος, η ενίσχυση του αναπτυξιακού θεματολογίου της G20, η επιδίωξη καινοτόμων αναπτυξιακών εννοιών και πολιτικών, η οικοδόμηση μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας, η διασφάλιση ότι η οικονομική ανάπτυξη αποβαίνει προς όφελος όλων των χωρών και των λαών.

γράφει ο Βασίλης Φωτάκης.

«σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

 

Στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου πολιτικού, του αγωνιστή της δημοκρατίας, εκείνου που ως όραμά του είχε μια Ελλάδα χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Την Ελλάδα της Εθνικής Συμφιλίωσης.

γράφει ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης.

Η εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006), η εφαρμογή του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584/2007), η εφαρμογή του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010), ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και Επιχειρησιακός Προγραμματισμός του Δήμου, η Υποκίνηση, η Εμψύχωση και η Επιβράβευση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου, η Παρακολούθηση του Προϋπολογισμού και των Έργων στο Δήμο, η Επαφή με το Δημόσιο, με άλλους Δήμους και Φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Σύνταξη, Υποβολή και Έγκριση Τεχνικών Δελτίων για Χρηματοδοτήσεις και η Υλοποίησή τους, η Παρακολούθηση των Θεμάτων και η Ψήφισή τους στα Συλλογικά Όργανα και η ανελλιπής Εποπτεία των Νομικών Προσώπων του Δήμου είναι ίσως τα πιο κομβικά από τα αντικείμενα που καλείται ένας Δήμαρχος να παρακολουθήσει, να επιβλέψει και να λάβει αποφάσεις. Η βασική και καθημερινή στήριξη του Δημάρχου σε χρονικό επίπεδο θητείας -ανεξάρτητα με τις πολιτικές ισορροπίες και ανακατατάξεις- είναι ο Γενικός Γραμματέας, που του έχει αναθέσει τα αντίστοιχα αντικείμενα και έργο. Αυτή η συνεργασία και διεργασία αποτελεί το κύριο στοιχείο στην υποστήριξη του επιτελικού πολιτικού και διοικητικού έργου του Δημάρχου από το Γενικό Γραμματέα στους Δήμους.

γράφουν οι Γαβριήλ Κουρής και Δρ. Μιχάλης Χριστάκης.

Με την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 3852/2010 («Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - πρόγραμμα «Καλλικράτης), η Πολιτεία επιχείρησε να εισάγει μια σειρά από δομικές αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων όλης της χώρας, οι οποίες είχαν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν και να μεγιστοποιήσουν – μεταξύ άλλων – τον επιτελικό ρόλο του Δημάρχου ως πολιτικού και ταυτόχρονα διοικητικού προϊστάμενου του μηχανισμού του Δήμου, καθιστώντας τον ως το κεντρικό σημείο (διοικητικής) αναφοράς στη δημοτική λειτουργία.

γράφει ο Βασίλης Φ. Φωτάκης.

Η κρίση και η ύφεση συνεχίζουν να κατατρώνε τις σάρκες της οικονομίας χωρίς κανένα έλεος. Οι λανθασμένες πολιτικές και οι αργόσυρτες λύσεις υπονομεύουν το μέλλον μιας χώρας πάσχουσας να αναπνεύσει καθημερινά.

γράφει ο Τάσος Γαϊτάνης.

Η Έμπωνα είναι ένα απομακρυσμένο, ημιορεινό χωριό στα νότια-ανατολικά της πόλης της Ρόδου.

Η τοποθεσία του είναι μακριά από τη θάλασσα κι έτσι δεν έγινε ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Κατάφερε όμως κάτι πολύ σημαντικό: Έγινε ένα κέντρο παραγωγής σπουδαίων ντόπιων προϊόντων, όπως ο Ροδιακός οίνος.

του Σωτήρη Μεθενίτη.

Το, υπό Διαβούλευση, Κείμενο – Πρόταση Νόμου, αποτελεί, μια ακόμη προσπάθεια της Κυβέρνησης, να διαλύσει την καθημερινή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης!! Και το χειρότερο, είναι ότι δεν ντρέπονται για αυτές τις πολιτικές αθλιότητες...

του Βασίλη Φ. Φωτάκη.

 

Η αποξένωση από τη φύση είναι ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σύγχρονης εποχής. Αυτή όμως η συμπεριφορά μας επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον στο οποίο διαβιούμε, δραστηριοποιούμαστε και ονειρευόμαστε.

του Βασίλη Φ. Φωτάκη.

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας ταυτόχρονα δημιουργεί και θρέφει αντιλήψεις βαθέως κράτους.

 

Η ρέπουσα πολιτική τακτική της υπερβολής και των ανέξοδων λόγων ασθενούν την διαπραγματευτική θέση της χώρας καθημερινά κι αυτό καταγράφεται στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας διεθνώς, τόσο στους τίτλους των μέσων ενημέρωσης, όσο και στις συνεδριάσεις οργάνων που κατά τα άλλα είμαστε εταίροι.

 

γράφει ο Αντώνης Χαροκόπος.

Με αφορμή τις αντιδράσεις και το σάλο που προκλήθηκε μετά την δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου, στην εκπομπή του, για τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας θα ήθελα να διατυπώσω μία γενικευμένη άποψη για τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα που αναπαράγει η κοινωνία μας. Από τους πολίτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι τους πολιτικούς της χώρας έχουμε ακούσει και δει να διατυπώνονται εκφράσεις που εξισώσουν δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα με την αναπηρία. Φράσεις που χρησιμοποιούνται στον τομέα της εργασίας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής (π.χ. ανάπηρη οικονομία) είναι ενδεικτικές των προκαταλήψεων που ακόμα ενυπάρχουν και διαιωνίζονται.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL