130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Εάν ο κ. Σκουρλέτης δεν ήταν υπουργός Εσωτερικών και δεν είχε δώσει δείγμα γραφής για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως αναμορφωτή της τοπικής αυτοδιοίκησης, προφανώς το όνομά του δεν θα περιλαμβανόταν στον τίτλο. Γιατί, η αυτοδιοίκηση δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον κ. Σκουρλέτη. Ούτε από κανέναν άλλο Συριζαίο. Ο λόγος που ασχολούμαστε μαζί τους είναι, πέρα από την ερεβώδη άγνοια των δημοσίων προβλημάτων, το απύθμενο θράσος τους: Να δηλώνουν- ξανά- ότι φροντίζουν την αυτοδιοίκηση όταν είναι οι νεκροθάφτες της! Θα μου πείτε, αυτό το κάνουν με μια ολόκληρη χώρα, στην αυτοδιοίκηση θα δίσταζαν;

Συν κάτι ακόμη

Νίκος Γκίκας | Κυριακή, 29 Απρίλιος 2018 08:54

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Η προτεραιότητα στην επικοινωνιακή διαχείριση της εξόδου και όχι στην ουσία αυτής, εξανεμίζει τις ελπίδες αυτοκριτικής και αυτογνωσίας των τελευταίων ετών. Το διακύβευμα είναι προφανές και στηρίζεται στην πραγματικότητα ή την αυταπάτη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας ή τα σοσιαλιστικά κοινωνικά ευχολόγια.

γράφει η Ιωάννα Γκελεστάθη.

Λειψανδρία. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα, το οποίο μαστίζει τα Α.Τ. και τα Τ.Α. και το οποίο οφείλεται σε τρεις επιμέρους λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ο αριθμός της οργανικής δύναμης, ο οποίος είναι εσφαλμένα προσδιορισμένος. Ο δεύτερος λόγος είναι ο αριθμός της υπάρχουσας δύναμης, ο οποίος υπολείπεται του έστω εσφαλμένα προσδιορισμένου αριθμού της οργανικής δύναμης. Ο δε τρίτος λόγος είναι ο αριθμός της παρούσας δύναμης, ο οποίος δεν ταυτίζεται με τον έστω υπολειπόμενο σε σχέση με τον αριθμό της οργανικής δύναμης αριθμό της υπάρχουσας δύναμης.

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Πρωί της Πέμπτης, έτσι για να ξεκινάει καλά η μέρα μας. «Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα». Όχι, αυτές δεν είναι σκέψεις και κουβέντες του ναζιστή Μιχαλολιάκου, του παπαδοπουλικού Βορίδη ή μετάφραση λόγων του Μουσολίνι, είναι ραδιοφωνικά συνεντευξιαζόμενος και δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Κωνσταντίνος Αναστασίου Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων από το 2000 της – το τονίζω - Νέας Δημοκρατίας και όχι της Χρυσής Αυγής. O tempora o mores που θα έλεγαν και οι λατινομαθείς κυριολεκτώντας με το μυαλό στον Άδωνη. Καλημέρα φίλε Βαγγέλη.

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.

Το 2015 κατεγράφη εις τριπλούν από το... κουρασμένο και... θυμωμένο εκλογικό σώμα, η προτίμηση προς μια παρέα πολιτικών τυχοδιωκτών που μιλούσε για την κατάργηση των μνημονίων. Το πολιτικό "προϊόν Τσίπρας" ήταν το αποτέλεσμα της κατάλυσης του κράτους το 2008 με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, το οποίο μετεξελίχθηκε το 2010 στο απόλυτο... τέρας του λαϊκισμού και της ανισορροπίας. Οι εκτός τόπου και χρόνου υποσχέσεις απέναντι στην υπεύθυνση κυβέρνηση της περιόδου 2012-2015 ήταν το... κερασάκι στην τούρτα, για να... αναζητήσει ο ελληνικός λαός την... ελπίδα. Όπως αποδεικνύεται τη βρήκε μέσω... αναγραμματισμού: έγινε... λεπίδα!

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Το μεταναστευτικό εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση τα κράτη-μέλη.

Η Τουρκία δε σέβεται καμία συμφωνία και αθώες ψυχές χάνονται κατά τη μεταφορά ή στη καλύτερη των περιπτώσεων συνωστίζονται σε κάποιο λιμάνι μέχρι να αποφασισθεί το μέλλον τους.

Άλλα 6 Χαϊκού

Μάνος Μαυρομουστακάκης | Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 04:14

Άλλα 6 Χαϊκού

 

ποιήματα με δομή Χαϊκού από τον Μάνο Μαυρομουστακάκη.

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε αναφορά στο σχέδιο Τσίπρα και τις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει σε μια προσπάθεια για να κλείσει η «ψαλίδα» με τη ΝΔ ώστε να ελπίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα εκ νέου σε εκλογές, αυτή τη φορά με απλή αναλογική, και να μπορεί να παραμείνει «ζωντανός» στο πολιτικό μας σύστημα.

γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης.

Στα στενά κομματικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενταχθεί ξεκάθαρα πλέον οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όχι πως δεν ήταν γνωστό, εξάλλου έχω αναφερθεί ξανά σ’ αυτά τα σχέδια που μοναδικό στόχο έχουν την παραμονή τους στην εξουσία, όμως όσο περνά ο καιρός, τόσο εγκαταλείπουν τα προσχήματα και από τις πράξεις τους φαίνεται με απροκάλυπτο τρόπο ο στόχος που έθεσαν.

γράφουν η Κατερίνα Χαρίση και ο Θάνος Καλαμίδας.

Εκείνη

Το πείραμα του Μίλγκραμ υποθέτω ότι το ξέρετε. Είναι αυτό με την ηλεκτρική καρέκλα, όπου ο άτυχος (της καρέκλας) δέχεται ηλεκτροσόκ από τον τυχερό (του μοχλού) κάθε φορά που δίνει λάθος απάντηση σε ερωτήσεις μνήμης. Σε κάθε λάθος ανέβαιναν τα βολτ ανά 15, μέχρι το ανώτατο σημείο των 450 – πιθανώς θανατηφόρων – βολτ.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL