130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.

Προσφάτως ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου εβραβεύθη από ένα γαλλικό περιοδικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων (!) για το... σθένος που επέδειξε το καλοκαίρι του 2015 υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, αφού προηγουμένως με τις ανοησίες και την... περήφανη διαπραγμάτευση "φόρτωσε" στην πλάτη μας ένα επιπλέον βάρος δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πώς θα έρθει η ανάπτυξη

Τάσος Αναστασάτος | Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 10:55

γράφει ο Τάσος Αναστασάτος.

Τον τελευταίο καιρό, όλοι συζητούν για την ανάπτυξη, περιλαμβανομένων κι εκείνων που μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν την σημασία της. Μετά από μία πολυετή ύφεση, η οποία παρατάθηκε αχρείαστα το 2015, και την διάψευση των υποσχέσεων για μαγικές λύσεις, έχει πλέον γίνει ευρέως κατανοητό ότι η η δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για την επούλωση των τραυμάτων που άφησε πίσω της η κρίση. Η ανάπτυξη είναι κρίσιμος όρος για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, τη μείωση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, ακόμα και την ασφάλεια της χώρας.

Ποιοι φοβούνται και τι

Δημήτρης Τζελέπης | Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 09:59

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Αυτή η κυβέρνηση είναι γνωστό ότι έχει κλείσει την μύτη και έχει ψηφίσει πολλά δύσκολα μέτρα. Τώρα όμως και μετά το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης έχει να αντιμετωπίσει πολλούς πονοκεφάλους.

ένα ποίημα του Μάνου Μαυρομουστακάκη.


Ανέσυρα από την μνήμη μου

γράφει η Δήμητρα Καραντζένη.

Διανύουμε την εποχή της ατέρμονης διαφωνίας. Ενός μόνιμου αντιλόγου, με ή χωρίς επιχειρήματα, πολλές φορές αυτά βλέπετε δεν έχουν καν σημασία... Υπερτερεί η ανάγκη να δυναμώσει η φωνή, να γίνει αυστηρό το βλέμμα, οι σκέψεις εχθρικές και οι φράσεις αιχμηρές, έτοιμες να λαβώσουν το υποψήφιο θύμα, εκείνον που άδικα ή δίκαια έχουμε τοποθετήσει απέναντι, ποτέ πια πλησίον ή κοντά, οι αποστάσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες, τα πλαίσια αυστηρά, η επίθεση κατά μέτωπο και η ρήξη οριστική και αμετάκλητη.

γράφει η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου.

Θα ξεκινήσω με στίχους από τον Κάμινγκς:

«καλύτερα να μάθω από ένα πουλί πώς να τραγουδάω
παρά να διδάξω δέκα χιλιάδες αστέρια πώς να μην χορεύουν»

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τη πατρίδα μας με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση με συστηματικό τρόπο προσπαθεί να κλείσει τις εκκρεμότητες και να ασχοληθεί με τη καθημερινότητα των πολιτών.

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Μια σειρά ειδήσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ό,τι χειρότερο και πιο επικίνδυνο έχει υπάρξει για τη χώρα, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.

γράφουν η Κατερίνα Χαρίση και ο Θάνος Καλαμίδας.

Εκείνη

Σε ρυθμούς μερίσματος χορεύουμε όλοι μας εδώ και λίγες μέρες και θα συνεχίσουμε μέχρι να τελειώσει το τραγούδι. Το μυαλό μας δουλεύει ακόμα και στον ύπνο μας πάνω στα 32 κρίσιμα σημεία που μπορεί να αποτελέσουν την αιτία να μην κάνουμε Χριστούγεννα και φέτος (εχμ, να μην πάρουμε το μέρισμα, ήθελα να πω). Τόσο διάβασμα, ούτε στις πανελλήνιες.

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Βρέθηκα πρόσφατα σε μια ομήγυρη πολιτικών και πολιτικολογούντων ευρέως φάσματος. Ήταν μια από εκείνες τις συνευρέσεις που προσδοκάς ότι κάτι καινούργιο θα συζητηθεί, κάποια καινούργια ιδέα θα πέσει, έστω και για την δρομολόγηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που συζητούνται επί χρόνια αλλά δεν μπορούν να τελεσφορήσουν. Η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την υπερφορολόγηση, το αδιέξοδο που διαγράφεται ενόψει της διαφαινόμενης εξάντλησης των φορολογικών υποζυγίων. Ανακυκλώνονταν οι ίδιες ιδέες, η πιο ριζοσπαστική εκ των οποίων αναφερόταν σ’ ένα διαφορετικό μείγμα φορολόγησης που θα οδηγούσε σε μια δικαιότερη και ενδεχομένως (φιλο-) αναπτυξιακή προοπτική. Δεν με ξένισε η ανακύκλωση των ιδεών και προτάσεων που συζητούνται από τη ΝΔ μεχρι τον ΣΥΡΙΖΑ.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL