130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ίσως σε καμία άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης πέραν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν βρίσκει καλύτερη εφαρμογή η μνημειώδης αποστροφή του Μπρεχτ στις «Ιστορίες του κυρίου Κ.» όταν, ερωτώμενος γιατί ήταν τόσο πολύ απορροφημένος, απάντησε «επειδή προετοιμάζω το επόμενο λάθος μου». Παρακολουθώντας τη δημόσια συζήτηση σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, θεωρώ ότι θα βοηθούσε πολύ, εάν ανακαλούσαμε στη μνήμη μας τις χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων χρόνων, αντί να εξαγγέλλουμε νέες. Οι χαμένες ευκαιρίες είναι, μετά βεβαιότητας, περισσότερες από εκείνες που εκμεταλλευθήκαμε. Εάν, δε, μπορούσαμε να σταθούμε κριτικά απέναντι στους λόγους που μας οδήγησαν στην απώλεια της εκμετάλλευσής τους, τότε το κέρδος μας δεν θα περιοριζόταν στην βελτίωση της αυτογνωσίας μας αλλά θα επεκτεινόταν και σε εντελώς πρακτικά οφέλη.

Χριστούγεννα

Δημήτρης Τζελέπης | Σάββατο, 23 Δεκέμβριος 2017 07:10

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ο καθένας βγάζει από μέσα του τον εαυτό του. Άλλος θα βγάλει την τσιγκουνιά του, άλλος την ευσπλαχνία του, άλλος την αλληλεγγύη του, άλλος την τρυφερότητά του, άλλος την ρομαντικότητά του. Εσένα ποιος εαυτός σου βγαίνει τα Χριστούγεννα; Άλλωστε, πώς μάθαμε να περνάμε εμείς στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα; Με καταναλωτισμό και δώρα. Έτσι τα γιορτάζει η Ευρώπη και εμείς ακολουθούμε το παράδειγμα τους.

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.

Δυστυχώς στον δημόσιο βίο κατά τα τελευταία 3 χρόνια είχαμε τη... χαρά (μέσα από την... πίκρα που σκορπίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) να γνωρίσουμε απίθανους τύπους που λαμβάνουν αποφάσεις, ασκούν διοίκηση και κρατάνε στα χέρια τους τη μοίρα εκατομμυρίων πολιτών. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δει τύπους που κάποτε έκλειναν δρόμους, υπερασπίζονταν τρομοκράτες, συνασπίζονταν με αναρχικούς, ζητούσαν περισσότερα δανεικά στους δρόμους και καθοδηγούσαν μια μερίδα πολιτών ώστε να μετεξελιχθούν σε επαγγελματίες... αγανακτισμένους!

Καλό Χριστούγεννα-λόττο!

Θάνος Καλαμίδας | Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 08:24

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Κανονικά στο τελευταίο μου κείμενο πριν από τα Χριστούγεννα θα έπρεπε να γράφω για υγεία, ευτυχία, ειρήνη με μια μικρή δόση αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες. Κανονικά. Έτσι φαντάζομαι θα κάνουν πολλοί. Το πρέπον, λόγω των ημερών.

γράφει η Φωτεινή Βρύνα.

Στα πλαίσια των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε, συζητήθηκε το μέλλον της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, αλλά και το μέλλον της χώρας μας.

Τελεσιδικήσαμε

Μάνος Μαυρομουστακάκης | Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 07:32

ένα ποίημα του Μάνου Μαυρομουστακάκη.


Τελεσιδικήσαμε

γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Το Συνέδριο «Αρχών & Θέσεων», το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Δεκεμβρίου. Ένα Συνέδριο στο οποίο ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, με βάση το οποίο είναι έτοιμη να κυβερνήσει την Ελλάδα, με στόχο την εθνική επανεκκίνηση και την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Η Ελλάδα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και   να υλοποιήσει στόχους και δεσμεύσεις προς τους δανειστές, για να λειτουργεί εύρυθμα η χώρα, αλλά κυρίως για να επιβιώνουν αξιοπρεπώς οι πολίτες.

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Βαγγέλης είναι ο άνθρωπος που βρήκα σε ένα γραφείο της ΟΝΝΕΔ Βύρωνα λίγο πριν από τις εκλογές του 1977.

Με κρατούσε από το χέρι ο αδελφός μου ο Γιάννης, όταν πήγαμε για να γραφτεί ο ίδιος στην ΟΝΝΕΔ, μιας και η ηλικία του, του το επέτρεπε. Εγώ έγινα μέλος αργότερα γιατί ήμουν ακόμα μικρός…

γράφουν η Κατερίνα Χαρίση και ο Θάνος Καλαμίδας.

Εκείνος

Η Φινλανδία μου έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα και μάλιστα μου το έδωσε μέσα από πάθημα. Οι νόμοι μιας χώρας μπορεί να είναι άψογοι, η πεμπτουσία ενός κράτους δικαίου και έκφραση τέλειας δημοκρατίας ΑΛΛΑ το θέμα και τα προβλήματα δεν είναι ποτέ με τους νόμους ΑΛΛΑ με αυτούς που τους εφαρμόζουν. Και αυτοί που τους εφαρμόζουν είναι άνθρωποι όπως εσείς κι εγώ, με ιδέες και ιδεοληψίες, απόψεις και θεωρίες, ακόμα και μανίες, με προτερήματα και ελαττώματα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL