130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

Ένα ξαναζεσταμένο πιάτο

Νίκος Γκίκας | Κυριακή, 01 Απρίλιος 2018 05:31

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Είναι γεγονός πως η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει επιφέρει μία μετάλλαξη του καπιταλισμού προς όφελος των λαών. Μια προσπάθεια για ένα καλύτερο κοινωνικό σύστημα που επιδιώκει την ισότητα ως αξία και όχι την αταξική κοινωνία των ευαγγελιστών του ολοκληρωτισμού.

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.

Η οικονομική ζημία των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που προκάλεσε η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη στιγμή που προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε το 2014, ίσως αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Η νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις... κρεμάλες, τους "γερμανοτσολιάδες" και άλλους τέτοιους χαρακτηρισμούς μετατράπηκε σε εμπόριο μίσους από τους μεγαλύτερους και χυδαιότερους υποκριτές που πέρασαν μεταπολιτευτικά από τη χώρα.

Πνεύμα και ηθική

Θάνος Καλαμίδας | Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 07:29

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Η ταινία είναι πάρα πολύ γνωστή και συχνά επαναλαμβανομένη από όλα τα κανάλια - νόμιμα και παράνομα - ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές παρ’ όλο ότι έχει γυριστεί το 1954. Η «Ωραία Των Αθηνών» με πρωταγωνίστρια την πραγματικά πανέμορφη Γεωργία Βασιλειάδου. Συμπρωταγωνιστούν ο Σταυρίδης, ο Φωτόπουλος κι ο Βασίλης Αυλωνίτης σε ένα ρόλο που πιο αληθινός δεν γίνεται και τον χαρακτήρα τον έχουμε συχνά όλοι μας «θαυμάσει» ακόμα και στον πιο στενό μας περίγυρο.

γράφει ο Λάρκος Λάρκου.

Η είδηση εκ πρώτης όψεως φαίνεται «απροσδόκητη». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γρ. Σάββα στο ΚΥΠΕ «η ισραηλινή Globes έγραψε στις 13 Μαρτίου «ότι η εταιρεία Israel Opportunity Energy Resources (ISOP), που συμμετέχει στην κοινοπραξία του τεμαχίου Ισάι, ενημέρωσε τόσο τον Υπουργό Πετρελαίου του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτζ όσο και τον Επίτροπο Πετρελαίου της χώρας Γιόσι Βούτζμπεργκερ υποστηρίζοντας ότι η εξόρυξη από το κοίτασμα «Αφροδίτη» θα οδηγήσει και σε εξόρυξη αερίου και από την ισραηλινή πλευρά.

ένα διήγημα του Μάνου Μαυρομουστακάκη.

 

Διονυσίου ο λόγος

 

Cambridge Analytica gate

Δημήτρης Τζελέπης | Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 10:23

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Τέτοια εποχή πέρυσι σε όλο τον κόσμο μιλούσαμε για τα post-truth γεγονότα ή όπως αυτά έγιναν γνωστά πιο απλοϊκά τα fake news ή φακ news που είπε και ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.


Το Καζακστάν διεκδικεί δυναμικά και αποφασιστικά την είσοδο του στις 30 πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου με όραμα και τόλμη.

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει ένα στρατηγικό λάθος: να ανοίξει το σύνολο των εθνικών μας ζητημάτων με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πιέσεις από παντού και όλα να μπαίνουν σε μια «ζυγαριά».

γράφουν ο Θάνος Καλαμίδας και η Κατερίνα Χαρίση.

Εκείνη με ιούς που έφεραν οι υιοί από το σχολείο & Εκείνος στη Βάρνα με τσοπανάκια και λυκάκια.

Στο παραμύθι με τον τσοπανάκο που φώναζε ψέματα λύκος, υπήρχαν πολλοί κάλπικοι λύκοι και πολλοί αγαθοί χωριάτες. Στην σημερινή Τουρκία υπάρχει ένας μεγάλος γκρίζος λύκος, πολλά ψέματα, κανένας τσοπανάκος και οι αγαθοί χωριάτες είναι στη φυλακή.

Επιλογές ελευθερίας

Νίκος Γκίκας | Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018 07:17

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Ο ελληνικός λαός εορτάζει πάρα πολλά αυτή την ημέρα. Πάνω απ΄όλα την ελευθερία και ανεξαρτησία που πόθησαν οι πρωτεργάτες φιλικοί και οι αγωνιστές του ΄21, πέρα από προφητείες, χρησμούς και οράματα με ξανθό γένος.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL