130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

Τα Παιδικά Χωριά SOS δηλώνουν ότι ουδέποτε έχουν εξουσιοδοτήσει ή έχουν σχέση με έναν έρανο που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα ο Σύλλογος «Αγώνας για το Παιδί».

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με νόμιμη έδρα, όπως φαίνεται στις αποδείξεις πώλησης που εκδίδει, την οδό Εγνατίας 30, στη Θεσσαλονίκη και προβάλλει προς τους συνανθρώπους μας ότι διενεργεί έρανο για τα Παιδικά Χωριά SOS, τη Φλόγα, το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλους φορείς.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Χιλιάδες πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες/ριες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που κάνουν επικίνδυνα ταξίδια κατά μήκος των Βαλκανίων, υποφέρουν βίαιη κακοποίηση και εκβιασμούς στα χέρια των αρχών και εγκληματικών συμμοριών ενώ έχουν ντροπιαστικά εγκαταλειφθεί από την αποτυχία τους συστήματος ασύλου και μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που τους αφήνει παγιδευμένους χωρίς προστασία στη Σερβία και την ΠΓΔ Μακεδονίας, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σε νέα έκθεση.

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ουζμπεκιστάν- μπορεί να μην έχετε ακούσει πολλά για τη χώρα. Κι αυτό γιατί σπάνια την ακούμε στις ειδήσεις. Εξάλλου, οι αρχές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη χώρα στο ξένο Τύπο ή στον ΟΗΕ, ενώ όποιος μέσα στο Ουζμπεκιστάν προσπαθήσει να μιλήσει για κυβερνητικές καταχρήσεις φιμώνεται.

Η Διεθνής Αμνηστία γιορτάζει τα 40α γενέθλιά της στην Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια ημέρα κατά των βασανιστηρίων και διοργανώνει δυο εκδηλώσεις στις 26 και 27 Ιουνίου 2015.


Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια

 

Στις 26 Ιούνιου διοργανώνουμε τον Περίπατο Ενάντια στα Βασανιστήρια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στα Βασανιστήρια. Από τη Χιλή έως τη Γαλλία και από την Ταϊλάνδη έως την Αλγερία, ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Διεθνούς Αμνηστίας από όλον τον κόσμο θα λάβουν δράση για να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους ουσιαστική προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

 

Στην Ελλάδα, ο Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια περιλαμβάνει την επίσκεψη χώρων, στους οποίους στο παρελθόν έλαβαν χώρα συστηματικά βασανιστήρια. Σκοπός του περιπάτου είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και να συνδέσουμε την ιστορία των βασανιστηρίων στην Ελλάδα με το τώρα, απαιτώντας να τερματιστούν τα βασανιστήρια και η κάθε είδους κακομεταχείριση παντού. Ιστορικοί από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, θα αφηγηθούν την ιστορία των χώρων ενώ στον Περίπατο θα μιλήσουν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

 

26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 18:30 (Facebook event)

Σημείο συνάντησης: Μπουμπουλίνας 20-22 (προαύλιο Υπουργείου Πολιτισμού)

Σημεία Περιπάτου (μεταξύ άλλων): Μπουμπουλίνας 20-22  - Mέρλιν 6 ( πρώην αρχηγείο Γκεστάπο) – Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας

Σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Alternative Tours of Athens

Συμμετοχή ελεύθερη

 

 

Πάρτι γενεθλίων! 40 χρόνια δράσης στην Ελλάδα

 

 Στις 27 Ιουνίου στην υπέροχη αυλή του κτιρίου των Ελλήνων Αρχαιολόγων θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα. Πολλοί από τους ιδρυτές του ελληνικού τμήματος υπήρξαν πολιτικοί κρατούμενοι και βασανισθέντες κατά την διάρκεια της επταετούς δικτατορίας και κατά την διάρκεια της φυλάκισής τους είχαν δεχθεί τη βοήθεια της Διεθνούς Αμνηστίας. Επέλεξαν να ανταποδώσουν αυτή την βοήθεια ιδρύοντας το ελληνικό τμήμα στις 27 Ιουνίου 1975.

 

27 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 20:30 (Facebook event)

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Θησείο, Ερμού 134

Dj Μανώλης Οικονόμου - Εν Λευκώ 87.7

Dj Idealkrush - radiobubble

Είσοδος ελεύθερη


της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την καταχρηστική άσκηση βίας εναντίον δημοσιογράφων και διαδηλωτών από μέλη των σωμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, τα θύματα εξακολουθούν να περιμένουν την απόδοση δικαιοσύνης. Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από τις ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν τόσο την άμεση ταυτοποίηση των δραστών όσο και την παραπομπή τους σε δίκη.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου ξεκινάει για τρίτη συνεχή χρονιά η δράση «Σινεμά στη Γειτονιά» στην Κυψέλη, με δωρεάν προβολές ταινιών ελληνικού και ξένου κινηματογράφου και παράλληλες δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Η δράση διοργανώνεται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS σε συνεργασία με την ομάδα κατοίκων «Η Κυψέλη μας» και τη νέα δομή της ΑΡΣΙΣ στην Κυψέλη «ΝΕΩΝ – ΧΩΡΑ».

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Ιρλανδία πρέπει να αλλάξει τη νομοθεσία της ώστε να επιτρέπει στις γυναίκες και στα νέα κορίτσια την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις.

Οι έγκυες γυναίκες και κορίτσια βάζουν την υγεία και τις ζωές τους σε κίνδυνο, εάν παραμένουν στην Ιρλανδία, είπε η Διεθνής Αμνηστία σήμερα σε μια έκθεση σχετικά με τη νομοθεσία της χώρας περί άμβλωσης.

14 Πρέσβεις στηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS

Οι Πρέσβεις της Αυστραλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Εσθονίας, Ιαπωνίας, Κανάδα, Λουξεμβούργου, Μεγάλης Βρετανίας, Μεξικό, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, που υπηρετούν στη χώρα μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφεραν τις μουσικές τους ικανότητες και μαζί με 10 Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες και τον συνθέτη Δημήτρη Αράπη οργάνωσαν το Ambassadors in Concert in Athens, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα 400 παιδιών, που υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, για ένα ολόκληρο χρόνο.

Λίγες μέρες πριν σαλπάρουμε για να συναντήσουμε τον αποκλεισμένο λαό της Γάζας, σας προσκαλούμε στη μεγάλη μας Εκδήλωση - Συναυλία αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα"- Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ

Το ταξίδι βασίζεται στην σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα ανθρώπων απ' όλον τον κόσμο, που τους ενώνει η αλληλεγγύη και τους δυναμώνει το πείσμα των Παλαιστινίων. Βασίζεται όμως και στην αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων που προσφέρουν, με όποιον τρόπο μπορούν, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εδώ, στη χώρα μας, μπορούμε παράλληλα να μη ξεχνάμε  τα προβλήματα της κατοχής και του πολέμου στην περιοχή μας.

Προσκαλούμε κάθε άνθρωπο να στηρίξει και αυτό το ταξίδι που, με πενιχρά μέσα, επιχειρεί να υψώσει τη φωνή κατά της κατοχής, κατά του αποκλεισμού, κατά του σύγχρονου απαρτχάιντ και κατά της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής στον κόσμο, που κρατάει φυλακισμένους πάνω από 1.800.000 ανθρώπους. 

Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να στηριζόμαστε. Στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου
 στα Προπύλαια, από τις 7.μμ

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:


Γεια σου Τάκη (Σπυριδούλα & Δ.Πουλικάκος)

Κάτω από το Δέντρο

Μάρθα Φριντζήλα & Π. Τσεβάς

Στάθης Δρογώσης

Κώστας Παρίσσης & Νίκος Γιούσεφ (Υπόγεια Ρεύματα)

ALPHA BANG

Φράξια
 
Radio sol

 
Δημήτρης Καρούσος

 
DJ HUMANO


&


Μάνια Παπαδημητρίου: Μονόλογοι από τη Γάζα

Διαβάζουν οι ηθοποιοί:

Μάρω Αγρίτη,

Μανώλης Γιούργος,
Μάνος Καπερώνης,
Μάτα Καστρησίου,
Αθηνά Κεφαλά
Σέβη Στάικου
Άννα Χατζησοφιάτης Διεθνούς Αμνηστίας.

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τη σφαγή στο χωριό Δίστομο του νομού Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου του 1944 τα θύματα και τις οικογένειές τους εξακολουθούν να στερούνται δικαιοσύνης και επανορθώσεων. Η επιτυχής μέχρι σήμερα αξίωση για κρατική ασυλία εκ μέρους της Γερμανίας τους έχει στερήσει τις επανορθώσεις εκείνες που θα τους προσέφεραν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL