130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στο ALMAZ με πρωταγωνίστριες την Λένα Αλκαίου και την Ειρήνη Χαρίδου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μία ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά.

 

Μια βραδιά γεμάτη υπέροχες μελωδίες από το πλούσιο ρεπερτόριο των δύο ερμηνευτριών αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το χθες και το σήμερα.

 

Μια βραδιά που ξεκινά στις 21.00, με είσοδο 7€ (χωρίς ποτό). Όλα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Ένα κορίτσι βρέθηκε να κοιμάται στα σκαλιά, οι γονείς της ανησυχούσαν, οι αρχές την αναζητούσαν και οι  κίνδυνοι παραμόνευαν, κι όμως είναι μια αληθινή ιστορία.

 

Στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» λάβαμε κλήση από γονείς οι οποίοι ανησυχούσαν καθώς αναζητούσαν την κόρη τους. Ωστόσο, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για την έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με « Το Χαμόγελο Του Παιδιού » δεχτήκαμε κλήση από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος βρισκόταν σε πολυχώρο και μας ανέφερε ότι παρατήρησε ανήλικο κορίτσι να κοιμάται στα σκαλιά. Η πληροφορία αυτή, ήταν καθοριστική στην εύρεση της ανήλικης, μειώνοντας έτσι αισθητά το χρόνο έκθεσης της σε σημαντικούς κινδύνους, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουν αυξηθεί.

«Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας» λέει η πιο βασική αρχή του οικολογικού κινήματος.

«Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που καλούμαι να μιλήσω για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, διακατέχομαι από ένα ιδιαίτερο άγχος καθώς θέλω να μιλήσω διαφορετικά, να είμαι πρωτότυπη και να μην κουράσω. Σκέφτομαι, πως κάθε συνέντευξη σχετική, είναι πιθανόν εξαρχής καταδικασμένη, αφού το τέταρτο που θα αφιερώσετε, στην ανάγνωση θα ήταν περισσότερο χρήσιμο, να το αξιοποιήσετε για την αποκομιδή σκουπιδιών στο κοντινότερο πάρκο ή παραλία της γειτονιάς σας! Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας!!! Περιβαλλοντολογικά εγκλήματα δεν διαπράττουν μόνο οι κυβερνήσεις , οι δήμοι, οι νομαρχίες ή οι πολυεθνικές εταιρείες αλλά με κάποιο τρόπο συμβάλλουμε και εμείς. Ας μην μεταβιβάζουμε το πρόβλημα για να δικαιολογούμε την αδράνεια μας. Δεν υπάρχει πολιτική για το περιβάλλον χωρίς την συμμετοχή των πολιτών. Πόσο αξιοποιούμε την βροχόπτωση? Είμαστε περιοχή με πλημμύρες και έχουμε έλλειψη νερού? Χτίζουμε οικολογικά? Συμβάλλουμε στο να έχουμε οικονομία στην τσέπη μας και στο περιβάλλον? Όλα αυτά απαιτούν συντονισμένες ενέργειες από τον καθένα μας ξεχωριστά. Παλεύουμε για ένα υγιές περιβάλλον που εμείς θα ζήσουμε…»

 

ActionAid: Μια εβδομάδα γεμάτη ιστορίες

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης

για την Εκπαίδευση.

 

Μια εβδομάδα γεμάτη ιστορίες γυναικών και κοριτσιών από κάθε γωνιά της γης ήταν η προηγούμενη καθώς σχεδόν 30.000 μαθητές σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και πολίτες που συμμετείχαν στις 60 παράλληλες εκδηλώσεις άκουσαν, είδαν και ενημερώθηκαν για την αξία της εκπαίδευσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στο σχολείο.

Ενημέρωση – Προφύλαξη – Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής. Αυτό είναι το στοίχημα της PRAKSIS που από τον Δεκέμβρη του 2010 προσπαθεί να κερδίσει σε συνεργασία με μία άλλη μη κυβερνητική οργάνωση, το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ. Αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης απευθύνεται σε όλους τους νέους ηλικίας 15 – 35 ετών όλων των εθνικοτήτων και εθνοτήτων που διαβιούν στην Ελλάδα. Αυτή η καμπάνια δεν δημιουργεί αποκλεισμούς και αυτό γιατί απευθύνεται και σε άτομα με αναπηρίες όπως άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής αφού το υλικό ενημέρωσης είναι προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες. Ταυτόχρονα η καμπάνια των δύο οργανώσεων καταπολεμά το κοινωνικό στίγμα και προωθεί την εθελοντική δράση και συνεισφορά.

Στα 5 δις € ετησίως  το κόστος των τροχαίων στην Ελλάδα

Καθημερινά ζούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξοικονομήσει χρήματα ώστε και τα ελλείμματα να περιορισθούν και το χρέος να μειωθεί.

Τη στιγμή όμως που η κοινωνία υφίσταται το κόστος των μέτρων λιτότητας, οι κρατούντες, φαίνεται ότι προσεγγίζουν το πρόβλημα μόνο από τη λογιστική του διάσταση και όχι από την ανθρώπινη και μακροοικονομική του πλευρά.

Η έγνοια της κυβέρνησης βρίσκεται στις εισπράξεις και όχι στο να επενδύσει στην οικονομία.

Για πολλούς η ενασχόληση με το περιβάλλον είναι θέμα μόδας.

Στην πραγματικότητα είναι καθήκον όλων μας.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL