130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

Ζούμε σε μία εποχή έντονων κοινωνικών αναταράξεων... Οι πάντες διαμαρτύρονται... Οι πάντες ζητούν... Οι πάντες επιθυμούν... Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, έχουν δίκιο... Όμως, όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε τι έχουμε κάνει για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας, να καλυτερέψουμε το περιβάλλον μας, όχι μόνο το ψυχικό αλλά και αυτό που μας περιβάλλει... να βοηθήσουμε έναν φίλο μας... Τι να τα κάνω τα δάκρια και τα στεφάνια όταν ο φίλος μας, ο αδελφός μας έχει φύγει...

από την Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας

 

Κάθε μέρα βλέπουμε στις εφημερίδες ή ακούμε στις τηλεοράσεις για νέους ανθρώπους που χάνονται στην άσφαλτο...

Οι … κακές συνήθειες δεν φαίνεται να κόβονται εύκολα για τους οδηγούς που πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω πριν πιάσουν το τιμόνι ή δεν φορούν κράνος όταν επιβαίνουν στη μοτοσικλέτα τους.

Σύμφωνα με στοιχεία μίας μόνο τροχαίας, της Διεύθυνσης Τροχαίας Πατρών, σε παραβάσεις που καταγράφηκαν, από συνεργεία της βεβαιώθηκαν 293 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, από τους οδηγούς δικύκλων, 82 άτομα δεν φορούσαν κράνος, 48 δεν έφεραν μαζί τους έγγραφα και 30 από αυτούς δεν είχαν άδεια οδήγησης!!! Εννέα άτομα διαπιστώθηκε ότι είχαν πιει πάνω από το όριο και 5 χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο...

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος (Ε.Ο.Π.) το οποίο αφορά στη  δημιουργία σχολικών κήπων και μέσα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

από τον Αντύπα Τζανέτο

MSc Διοίκηση της Υγείας

Κοινωνικός Λειτουργός

Πρόεδρος ΔΣ της ΜΚΟ PRAKSIS 

 

Η οικονομική κρίση, πρόκληση για μια σύγχρονη ΕΚΕ αποτελεσματικών δράσεων και συνεργιών

 

Η νέα τάξη πραγμάτων

 

Η συγκυρία της οικονομικής κρίσης που επικρατεί (εφέτος μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό) τόσο στην Ελλάδα (οπού ζει δύσκολες στιγμές και αντιμετωπίζει Κινδύνους και Προκλήσεις που έχουν φέρει στην Ελληνική Αγορά η Περιβαλλοντική και κυρίως η Χρηματοπιστωτική Κρίση) όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και τα νέα – και ίσως πρωτόγνωρα για τα τελευταία 35 χρόνια– κοινωνικοοικονομικά δεδομένα που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την οικονομική στενότητα καθώς και την έλλειψη ρευστότητας, αγγίζουν και επηρεάζουν τη λειτουργία και ανάπτυξη των κοινωνικών ομάδων.

Για να μεγαλώσει ένα παιδί εκτός από την τροφή χρειάζεται και τη μόρφωση και το παιχνίδι... Έχοντας αυτό ως αρχή και μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας», θεωρώντας ότι πολιτισμός είναι ένα ευτυχισμένο, χαμογελαστό παιδί  δημιούργησε τις ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΕΣ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί

την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 10:30π.μ.

στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Δ/νση: Σταδίου 13, σε συνάντηση με αφορμή την

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, θα παρουσιαστούν:

 

  • Το ECAAS (ECAAS-European Child Alert Automated System), η Ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας συστημάτων συναγερμού εξαφάνισης παιδιών. Το σύστημα δημιούργησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος και θα υιοθετηθεί από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών και Φορέων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων, με στόχο την άμεση ενεργοποίηση και κοινή διασυνοριακή δράση σε μηδενικό χρόνο. Προσομοίωση του ECAAS για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Η αναπτυξιακή βοήθεια της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα της ΕΕ, φαίνεται να διαμορφώνεται από εσωτερικές πολιτικές ατζέντες και όχι από τις ανάγκες των κατοίκων των πιο φτωχών περιοχών του πλανήτη. Αυτό δείχνει η νέα έκθεση «Challenging self-interest: Getting EU aid fit for the fight against poverty» που δημοσιεύεται πανευρωπαϊκά σήμερα από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναπτυξιακών ΜΚΟ Concord, στην οποία συμμετέχει η ActionAid.

 

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στο ALMAZ με πρωταγωνίστριες την Λένα Αλκαίου και την Ειρήνη Χαρίδου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μία ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά.

 

Μια βραδιά γεμάτη υπέροχες μελωδίες από το πλούσιο ρεπερτόριο των δύο ερμηνευτριών αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το χθες και το σήμερα.

 

Μια βραδιά που ξεκινά στις 21.00, με είσοδο 7€ (χωρίς ποτό). Όλα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Ένα κορίτσι βρέθηκε να κοιμάται στα σκαλιά, οι γονείς της ανησυχούσαν, οι αρχές την αναζητούσαν και οι  κίνδυνοι παραμόνευαν, κι όμως είναι μια αληθινή ιστορία.

 

Στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» λάβαμε κλήση από γονείς οι οποίοι ανησυχούσαν καθώς αναζητούσαν την κόρη τους. Ωστόσο, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για την έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με « Το Χαμόγελο Του Παιδιού » δεχτήκαμε κλήση από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος βρισκόταν σε πολυχώρο και μας ανέφερε ότι παρατήρησε ανήλικο κορίτσι να κοιμάται στα σκαλιά. Η πληροφορία αυτή, ήταν καθοριστική στην εύρεση της ανήλικης, μειώνοντας έτσι αισθητά το χρόνο έκθεσης της σε σημαντικούς κινδύνους, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουν αυξηθεί.

«Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας» λέει η πιο βασική αρχή του οικολογικού κινήματος.

«Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που καλούμαι να μιλήσω για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, διακατέχομαι από ένα ιδιαίτερο άγχος καθώς θέλω να μιλήσω διαφορετικά, να είμαι πρωτότυπη και να μην κουράσω. Σκέφτομαι, πως κάθε συνέντευξη σχετική, είναι πιθανόν εξαρχής καταδικασμένη, αφού το τέταρτο που θα αφιερώσετε, στην ανάγνωση θα ήταν περισσότερο χρήσιμο, να το αξιοποιήσετε για την αποκομιδή σκουπιδιών στο κοντινότερο πάρκο ή παραλία της γειτονιάς σας! Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας!!! Περιβαλλοντολογικά εγκλήματα δεν διαπράττουν μόνο οι κυβερνήσεις , οι δήμοι, οι νομαρχίες ή οι πολυεθνικές εταιρείες αλλά με κάποιο τρόπο συμβάλλουμε και εμείς. Ας μην μεταβιβάζουμε το πρόβλημα για να δικαιολογούμε την αδράνεια μας. Δεν υπάρχει πολιτική για το περιβάλλον χωρίς την συμμετοχή των πολιτών. Πόσο αξιοποιούμε την βροχόπτωση? Είμαστε περιοχή με πλημμύρες και έχουμε έλλειψη νερού? Χτίζουμε οικολογικά? Συμβάλλουμε στο να έχουμε οικονομία στην τσέπη μας και στο περιβάλλον? Όλα αυτά απαιτούν συντονισμένες ενέργειες από τον καθένα μας ξεχωριστά. Παλεύουμε για ένα υγιές περιβάλλον που εμείς θα ζήσουμε…»

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL