130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

Οι μαθητές αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό
και στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ θα δώσουν την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8 – Σύνταγμα, κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα το Πρόγραμμα:
«Ελλάδα! Αυτή είναι η Πατρίδα μου!»
Πάνω από 1200 μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ από τη Β΄ Δημοτικού έως τη Β΄ Λυκείου και την τάξη ΙΒ 1 δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για την Ελλάδα, με κείμενα που τα ίδια τα παιδιά έγραψαν στην Ελληνική Γλώσσα και μετέφρασαν στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ., στην αίθουσα 1 του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ, θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ της ActionAid και της Indigo View ProductionsExcision” με θέμα την κλειτοριδεκτομή σε μια πολύ φτωχή περιοχή της Κένυας, όπου ζουν οι Ποκότ.

 

Το “Excision” γυρίστηκε τον Ιανουάριο σε μια από τις πιο φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές της

Κένυας, όπου οι Ποκότ κρατούν πιστά τις παραδόσεις τους και υποβάλουν τα 13χρονα κορίτσια τους σε ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, για να «καθαρίσουν» και να ετοιμαστούν για γάμο.

της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα".

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με την εγκληματική συμπεριφορά τους απέναντι στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους, με τη βία που ασκούν σε μη-βίαιους διαδηλωτές, αλλά και με τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας, για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζουν τους Παλαιστίνιους σα να μην είναι ανθρώπινες υπάρξεις και ότι το τελευταίο ζήτημα που τους απασχολεί είναι η ειρήνη ανάμεσα στους δυο λαούς.

Σε νέα έρευνα της ActionAid, αποκαλύπτεται ότι άλλη μια πολυεθνική εταιρεία, η Associated British Foods group (ABF), που της ανήκουν πολύ γνωστές μάρκες τροφίμων (όπως η ζάχαρη Silver Spoon,  η Ovaltine και η Twinings) αποφεύγει να πληρώσει φόρους στη Ζάμπια, όπου παράγει μέρος της ζάχαρης που χρησιμοποιεί. Ο φόρος που δεν πληρώνει σε μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, θα μπορούσε να στείλει 48.000 παιδιά σε δημόσια σχολεία.

Η Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Simulation – EURO.PA.S) διοργανώνεται φέτος για 4η επιτυχή συνεχόμενη χρονιά, στις 26 - 29 Απριλίου, 2013, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (www.irtea.gr). Το EURO.PA.S. αποτελεί την πρώτη προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και την μοναδική που πραγματοποιείται σε τέτοιο επιστημονικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στον ελληνικό χώρο με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στην φοιτητική κοινότητα. Ενδεικτικά να αναφερθεί πως η περυσινή διοργάνωση άγγιξε τους 300 συμμετέχοντες από όλα τα Ελληνικά και πολλά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, ενώ χαίρει της έμπρακτης υποστήριξης των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, καθώς επίσης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και τα 4 χρόνια της διοργάνωσης.

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.) δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ελλήνων επιστημόνων με σκοπό την βελτίωση αλλά και την εξέλιξη της ακαδημαϊκής γνώσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της ενημέρωσης και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, πραγματοποιώντας παράλληλα διάφορες δράσεις, ευρέως γνωστές και αναγνωρισμένες στον Πανεπιστημιακό χώρο.

Το Ινστιτούτο έχει ως πρωταρχικό του στόχο να καλύψει το κενό που υπάρχει στην πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών, στοχεύοντας στην σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αυτών με την αγορά εργασίας. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους φορείς σε θέματα ερευνών, στατιστικών μελετών, συνεδρίων και προσομοιώσεων, ενώ το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι εξαιρετικά ευρύ, καλύπτοντας πλήρως το φάσμα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας με σταθερή και συνεχή παρουσία σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια  και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Ινστιτούτου είναι η αμεσότητα που παρέχει κάθε χρόνο σε εκατοντάδες φοιτητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο να παίρνουν μέρος σε επιστημονικές έρευνες, δημιουργώντας ένα καινούριο ερευνητικό πλαίσιο για νέους επιστήμονες, καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να βιώνουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων, μέσω των συνεδρίων και των προσομοιώσεων που διοργανώνει.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει θέσει ως σκοπό της να μεταφέρει την αλληλεγγύη από τη χώρα μας στους επί 65 χρόνια αντιστεκόμενους στην κατοχή Παλαιστίνιους. Αυτή την αλληλεγγύη, ως πολύτιμο φορτίο, τη βρίσκει σε πολλά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Ένα από αυτά, ζωντανό, ενεργό και δραστήριο είναι οι κοινωνικές καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, μέσα στους οποίους ξέρουμε καλά ότι καλλιεργούνται και αναπτύσσονται στην πράξη οι αξίες της προσφοράς, του μοιράσματος και της πραγματικής κοινωνικότητας.

Υπέροχα και μοναδικά δώρα για τα Χριστούγεννα προτείνει το e-shop της ActionAid. Δώρα με σκοπό και για όλα τα γούστα, για μικρούς και μεγάλους, σας περιμένουν στο http://eshop.actionaid.gr.

 

Παιδικά μπλουζάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια, βρεφικά είδη, πρακτικές ποδιές μαγειρικής, μια κατακόκκινη ζεστή χριστουγεννιάτικη κουβέρτα, σετ σουβέρ και σουπλά είναι μερικές από τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις της ActionAid.

της Actionaid.


Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Βόρειο Κίβου στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό συνεχίζουν να προκαλούν αμέτρητο πόνο σε χιλιάδες αμάχους. Η ActionAid καλεί την Αφρικανική Ένωση και τη διεθνή κοινότητα να πάρουν μέτρα ώστε να σταματήσουν οι μάχες και ο πόνος αμέσως.

 

Από τις συρράξεις υποφέρουν περισσότερο οι φτωχοί και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες, τα κορίτσια και τα παιδιά, που δεν έχουν λόγο για την κατάσταση. Αυξάνεται η φτώχεια και η ανασφάλεια, καταστρέφοντας κοινοτικούς και ανθρώπινους πόρους. Είναι οδυνηρό να βλέπουμε μητέρες και παιδιά να τρέχουν να καλυφθούν. Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι ανθρωπιστικές προσπάθειες και οι διεθνείς και τοπικές οργανώσεις αναγκάζονται να σταματήσουν τη δουλειά τους. Ιστορικά, τα ποσοστά βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Επομένως, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην έχουμε επανάληψη των βιαιοπραγιών του παρελθόντος.

 

τω Παιδικών Χωριών SOS.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν άφησαν και δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους Έλληνες της διασποράς και όχι μόνο!

Ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και μειοψηφιών της κοινωνίας, για πρώτη φορά Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν στη Γερμανία μαζί με Γερμανούς συναδέρφους τους ενώνουν τις φωνές τους σε μια μεγάλη συναυλία στη Φραγκφούρτη. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη, ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, κρατά ζωντανή την ελπίδα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL