130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

Σε νέα έρευνα της ActionAid, αποκαλύπτεται ότι άλλη μια πολυεθνική εταιρεία, η Associated British Foods group (ABF), που της ανήκουν πολύ γνωστές μάρκες τροφίμων (όπως η ζάχαρη Silver Spoon,  η Ovaltine και η Twinings) αποφεύγει να πληρώσει φόρους στη Ζάμπια, όπου παράγει μέρος της ζάχαρης που χρησιμοποιεί. Ο φόρος που δεν πληρώνει σε μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, θα μπορούσε να στείλει 48.000 παιδιά σε δημόσια σχολεία.

Η Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Simulation – EURO.PA.S) διοργανώνεται φέτος για 4η επιτυχή συνεχόμενη χρονιά, στις 26 - 29 Απριλίου, 2013, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (www.irtea.gr). Το EURO.PA.S. αποτελεί την πρώτη προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και την μοναδική που πραγματοποιείται σε τέτοιο επιστημονικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στον ελληνικό χώρο με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στην φοιτητική κοινότητα. Ενδεικτικά να αναφερθεί πως η περυσινή διοργάνωση άγγιξε τους 300 συμμετέχοντες από όλα τα Ελληνικά και πολλά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, ενώ χαίρει της έμπρακτης υποστήριξης των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, καθώς επίσης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και τα 4 χρόνια της διοργάνωσης.

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.) δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ελλήνων επιστημόνων με σκοπό την βελτίωση αλλά και την εξέλιξη της ακαδημαϊκής γνώσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της ενημέρωσης και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, πραγματοποιώντας παράλληλα διάφορες δράσεις, ευρέως γνωστές και αναγνωρισμένες στον Πανεπιστημιακό χώρο.

Το Ινστιτούτο έχει ως πρωταρχικό του στόχο να καλύψει το κενό που υπάρχει στην πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών, στοχεύοντας στην σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αυτών με την αγορά εργασίας. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους φορείς σε θέματα ερευνών, στατιστικών μελετών, συνεδρίων και προσομοιώσεων, ενώ το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι εξαιρετικά ευρύ, καλύπτοντας πλήρως το φάσμα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας με σταθερή και συνεχή παρουσία σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια  και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Ινστιτούτου είναι η αμεσότητα που παρέχει κάθε χρόνο σε εκατοντάδες φοιτητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο να παίρνουν μέρος σε επιστημονικές έρευνες, δημιουργώντας ένα καινούριο ερευνητικό πλαίσιο για νέους επιστήμονες, καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να βιώνουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων, μέσω των συνεδρίων και των προσομοιώσεων που διοργανώνει.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει θέσει ως σκοπό της να μεταφέρει την αλληλεγγύη από τη χώρα μας στους επί 65 χρόνια αντιστεκόμενους στην κατοχή Παλαιστίνιους. Αυτή την αλληλεγγύη, ως πολύτιμο φορτίο, τη βρίσκει σε πολλά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Ένα από αυτά, ζωντανό, ενεργό και δραστήριο είναι οι κοινωνικές καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, μέσα στους οποίους ξέρουμε καλά ότι καλλιεργούνται και αναπτύσσονται στην πράξη οι αξίες της προσφοράς, του μοιράσματος και της πραγματικής κοινωνικότητας.

Υπέροχα και μοναδικά δώρα για τα Χριστούγεννα προτείνει το e-shop της ActionAid. Δώρα με σκοπό και για όλα τα γούστα, για μικρούς και μεγάλους, σας περιμένουν στο http://eshop.actionaid.gr.

 

Παιδικά μπλουζάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια, βρεφικά είδη, πρακτικές ποδιές μαγειρικής, μια κατακόκκινη ζεστή χριστουγεννιάτικη κουβέρτα, σετ σουβέρ και σουπλά είναι μερικές από τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις της ActionAid.

της Actionaid.


Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Βόρειο Κίβου στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό συνεχίζουν να προκαλούν αμέτρητο πόνο σε χιλιάδες αμάχους. Η ActionAid καλεί την Αφρικανική Ένωση και τη διεθνή κοινότητα να πάρουν μέτρα ώστε να σταματήσουν οι μάχες και ο πόνος αμέσως.

 

Από τις συρράξεις υποφέρουν περισσότερο οι φτωχοί και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες, τα κορίτσια και τα παιδιά, που δεν έχουν λόγο για την κατάσταση. Αυξάνεται η φτώχεια και η ανασφάλεια, καταστρέφοντας κοινοτικούς και ανθρώπινους πόρους. Είναι οδυνηρό να βλέπουμε μητέρες και παιδιά να τρέχουν να καλυφθούν. Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι ανθρωπιστικές προσπάθειες και οι διεθνείς και τοπικές οργανώσεις αναγκάζονται να σταματήσουν τη δουλειά τους. Ιστορικά, τα ποσοστά βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Επομένως, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην έχουμε επανάληψη των βιαιοπραγιών του παρελθόντος.

 

τω Παιδικών Χωριών SOS.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν άφησαν και δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους Έλληνες της διασποράς και όχι μόνο!

Ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και μειοψηφιών της κοινωνίας, για πρώτη φορά Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν στη Γερμανία μαζί με Γερμανούς συναδέρφους τους ενώνουν τις φωνές τους σε μια μεγάλη συναυλία στη Φραγκφούρτη. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη, ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, κρατά ζωντανή την ελπίδα.

Συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία την Παρασκευή 16 Νοέμβρη στις 5μμ


Η κυβέρνηση του Ισραήλ, συνεχίζοντας την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ημέρα επετείου της Παλαιστινιακής Εθνικής Ανεξαρτησίας, τον ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από αέρα και θάλασσα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης είναι 11 νεκροί, ανάμεσα τους 2 παιδιά, και πάνω από εκατό τραυματίες.

Η κλιμάκωση της έντασης, με ευθύνη του Ισραήλ, είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ένα παιδί δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Δύο ημέρες αργότερα, δύο ακόμα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα του παιχνιδιού τους όταν οβίδα του πυροβολικού έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου. Την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, η Παλαιστινιακή αντίσταση συμφώνησε σε ανακωχή με την προϋπόθεση το Ισραήλ να πάψει τις επιθέσεις, ωστόσο δύο ημέρες μόλις αργότερα, το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ahmad Al Jabari, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκινώντας νέο κύκλο επιθέσεων που συνεχίζονται έως και αυτή τη στιγμή.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση του, την οποία ονομάζει “Αμυντικό Στύλο” (Pillar of Defence) και προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας την επιχείρηση “Χυτός Μόλυβδος” (Cast Lead) που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1400 Παλαιστίνιους στα τέλη του 2008.

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός της πολύπαθης Λωρίδας της Γάζας. Επιπλέον ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις επιθέσεις του Ισραήλ και να στοιχηθεί με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό.

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, μαζί με άλλες συλλογικότητες, καλεί σε συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012 στις 5μμ.

Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

9-11 Νοεμβρίου, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

 

H ActionAid γιορτάζει 40 χρόνια διεθνούς δράσης και καλεί το αθηναϊκό κοινό να βιώσει μια πρωτοποριακή εμπειρία, συμμετέχοντας στο «Μπες στη θέση μου». Πόσο μεγάλη είναι μια καλύβα; Τι σημαίνει ψάχνω νερό; Πόσο διαφορετική είναι η ζωή στη διπλανή ήπειρο; Βιωματική έκθεση, πέντε προβολές ντοκιμαντέρ, ομαδική έκθεση φωτογραφίας και σεμινάρια Αφρικανικού χορού, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις και να ζήσουμε για λίγο την μοναδική εμπειρία της Αφρικής.

 

Η βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου» βασίζεται στην εμπειρία μιας ομάδας 20 Ελλήνων εθελοντών και Αναδόχων, που ταξίδεψαν στο φτωχό και απομακρυσμένο Κονγκελάι της Κένυας και έζησαν μια εβδομάδα μαζί με τους κατοίκους του. Μέσα σε 25 λεπτά, οπτικοακουστικό υλικό, βιωματικές δράσεις και αυθεντικά αντικείμενα θα μας μεταφέρουν στην πραγματικότητα των κατοίκων του αφρικανικού αυτού χωριού.

Είσοδος: 2 ευρώ (παιδιά δωρεάν). Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 9/11: 15.00-22.00 Σάββατο και Κυριακή, 10-11/11: 11.00-19.30

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2012

Το βράδυ της 24 Οκτωβρίου, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενημερωθήκαμε ότι το EPIRB του υπό ισραηλινή κατοχή πλοίου «Αρίων» άρχισε, παραδόξως, να εκπέμπει. Όπως στη συνέχεια μας πληροφόρησαν, ο αντίστοιχος ισραηλινός θάλαμος επιχειρήσεων τους ανακοίνωσε ότι το πλοίο «Αρίων» βυθίστηκε 9 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Χάιφα.

Το πλοίο «Αρίων» είχε πραγματοποιήσει αποστολή στις 15 Ιανουαρίου 2009 στην οποία συμμετείχαν 12 Έλληνες πολίτες καθώς και ο καπετάνιος του Γ. Κλώντζας, την περίοδο που μαινόταν η επιχείρηση “Cast Lead” («Χυτός Μόλυβδος») του ισραηλινού στρατού στην λωρίδα της Γάζας που στοίχισε την ζωή σε 1400 περίπου Παλαιστίνιους και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, βαριά τραυματίες και κατεστραμμένες όλες τις κοινόχρηστες υποδομές. Το «Αρίων» είχε αποκοπεί από ισραηλινά πολεμικά σκάφη μετά από πολλαπλές προειδοποιήσεις ότι θα άνοιγαν πυρ εναντίον του.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL