130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Με επιτυχία και με την παρουσία πλήθος πολιτών και εθελοντών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος- ΕΟΠ και απονομής βραβείων μέσα από την ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας Video για το περιβάλλον με τίτλο δράσης «Εγώ τι κάνω;». Η δράση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στις 10:00, στην Β’ Εξέδρα στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Την έναρξη έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΠ κα Κακαργιά Στέλλα, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του ΕΟΠ, τις εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει, την συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως οι Ανταλλαγές Νεολαίας, αλλά και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασία στα πλαίσια του οποίου απασχολούνται 390 ωφελούμενοι σε δράσεις περιβαλλοντικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ενώ τόνισε την σημασία του εθελοντισμού, μια έννοια που έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες μας απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον ίδιο τον πολίτη.

της ActionAid.


Τα 400 παιδιά δυο νηπιαγωγείων στο Ταμ Ντουόνγκ στο Λάι Τσάο του Βόρειου Βιετνάμ απέκτησαν ασφαλή προαύλια με τη βοήθεια 41 εθελοντών Αναδόχων Παιδιού της ActionAid. Μαζί τους και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης που βοήθησε στη σκληρή δουλειά και γνώρισε από κοντά το παιδί στο οποίο είναι Ανάδοχος.

 

Το Ταμ Ντουόνγκ βρίσκεται στα βόρεια της χώρας στα σύνορα με την Κίνα. Οι κάτοικοι ζουν από τη γη τους και καλλιεργούν κυρίως τσάι και ρύζι. Το μέσο εισόδημα είναι 43 δολάρια το μήνα. Στα σχολεία που δούλεψαν οι εθελοντές, οι πλημμύρες που συμβαίνουν κάθε χειμώνα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί τα κοντινά ρυάκια γίνονται χείμαρροι και παιδιά της περιοχής έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χάνοντας τη ζωή τους. Οι νηπιαγωγοί φοβόντουσαν για την ασφάλεια των παιδιών αλλά μετά την κατασκευή των προαυλίων και τον εξοπλισμό τους με παιχνίδια, η χαρά των παιδιών, των νηπιαγωγών και των γονιών ήταν πολύ μεγάλη.

Τρία χρόνια μετά την επιβολή των δυσβάστακτων μέτρων των μνημονίων, της φτώχιας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανέχειας οι υπεύθυνοι των “Παιδικών  Xωριών SOS παρουσιάζουν σήμερα σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με την ανταπόκριση που είχε το νέο πρόγραμμα- Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας  (ΚΣΠΟ) - και τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος της ακραίας ένδειας, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

 

Συγκεκριμένα από 47 οικογένειες που είχαν μπει στο πρόγραμμα το 2009  και το οποίο περιλαμβάνει υλική, ψυχολογική και εκπαιδευτική βοήθεια σήμερα εξυπηρετούνται 844 οικογένειες  (1.550 ενήλικες και 1.730 ανήλικοι)  σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή το ποσοστό των οικογενειών που ζήτησαν βοήθεια  από το πρόγραμμα από το 2009  έως σήμερα αυξήθηκε πάνω από  1690% !!!

Αθήνα, 31 Μάη 2013

Πέρασαν ήδη 3 χρόνια από την 31η Μάη 2010, όταν λίγο πριν το ξημέρωμα και ενώ ο Στόλος της Ελευθερίας έπλεε σε διεθνή ύδατα με προορισμό την Γάζα, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού πραγματοποίησαν πειρατική επιχείρηση στα πλοία του Στόλου, δολοφονώντας 9 συντρόφους και συναγωνιστές, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες άλλους και συλλαμβάνοντας παράνομα όλους όσοι βρισκόντουσαν στα πλοία του στολίσκου. Λίγο αργότερα, εν μέσω βασανιστηρίων, δεν ντράπηκαν όχι μόνο να ληστέψουν τους επιβάτες, αλλά κατέστρεψαν όσο δημοσιογραφικό υλικό που κατάφεραν να εντοπίσουν με σκοπό να μην φτάσει η αλήθεια στον κόσμο και να παρουσιάσουν, όπως συνηθίζουν, την ψευδή τους προπαγάνδα τους.

38 Έλληνες, μέλη της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα” συμμετείχαν στην διεθνή αποστολή και επέβαιναν στα πλοία “Ελεύθερη Μεσόγειος”, “Σφενδόνη”, αλλά και στο “Mavi Marmara", όπου και έλαβαν χώρα οι δολοφονίες. Σημειωτέον πως μόλις πριν λίγους μήνες και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταφέραμε να απελευθερώσουμε τα δύο πλοία μας (“Ελεύθερη Μεσόγειος” και “Σφενδόνη” από την Χάϊφα όπου είχαν παράνομα κατασχεθεί).

Μια διεθνής καμπάνια ενίσχυσης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που φέρει τον τίτλο «Τα παιδιά για τα παιδιά» ξεκινάει μέσω της πρώτης ελληνικής διαδικτυακής πύλης χρηματοδότησης δημιουργικών projects www.groopio.com .

Αφορμή για την καμπάνια στάθηκε το Πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ με τίτλο «Ελλάδα! Αυτή είναι η πατρίδα μου!»: Μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου και την τάξη ΙΒ1 του International Baccalaureate του σχολείου δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για την Ελλάδα, με εικόνες και κείμενα που τα ίδια τα παιδιά έγραψαν στα Ελληνικά και μετέφρασαν στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

της ActionAid.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου παραδόθηκαν στην ΕΕ, οι 84.000 υπογραφές ευρωπαίων πολιτών που λένε όχι στην πολιτική της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα. Δεν θέλουν άνθρωποι να πεινούν για να γεμίζουν εκείνοι το ντεπόζιτο τους. Δεν θέλουν άνθρωποι να χάνουν τη γη τους για να κερδίζουν περισσότερα οι πολυεθνικές.

 

Το 2008, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την Οδηγία Ανανεώσιμης Ενέργειας, όπου τίθεται ως στόχος το 2020, το 10% της ενέργειας στις μεταφορές να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Ο τρόπος που σκοπεύει να πετύχει το στόχο αυτό είναι μέσω των βιοκαυσίμων.

Με την ευκαιρία του Πάσχα και με στόχο την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, οργανώνονται «Παζάρια Αγάπης» σε διάφορα σημεία στην πόλη μας, ξεκινώντας από :

  • Το Ανοιξιάτικο-Πασχαλινό Παζάρι, στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στις 13 & 14 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 21:00, στο ημιώροφο του Ξενοδοχείου (Πλ. Συντάγματος)
  • Την Έκθεση-Bazaar “Selections Spring 2013”, στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, στις 13, 14 & 15 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 22:00.
  • Το Πασχαλινό Παζάρι στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα στις 16 & 17 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 21:00.
  • Το Πασχαλινό Παζάρι στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα) στις 27 & 28 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 19:00.

Στα παζάρια αυτά μπορείτε να βρείτε λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά, βιβλία και διάφορα άλλα δώρα για τους συγγενείς και τους φίλους σας.

Σας περιμένουμε….

https://www.facebook.com/sosvillagesgr

της ActionAid Hellas.


Μια εβδομάδα από την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα του Αντώνη Κανάκη στον AΝΤ1, ήδη 8 κοινότητες της ActionAid σε πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου έχουν βρει Αναδόχους Παιδιού από την Ελλάδα.

 

Έτσι, μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού της ActionAid υπολογίζεται ότι 1,2 εκ. άνθρωποι θα δουν τα επόμενα χρόνια τη ζωή τους να βελτιώνεται. Περισσότερα παιδιά θα πάνε και θα συνεχίσουν το σχολείο, περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν καθαρό νερό να πιουν, λιγότερα παιδιά θα πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το βρώμικο νερό και τον υποσιτισμό, περισσότερες γυναίκες θα αποκτήσουν δικό τους εισόδημα μέσω γυναικείων συνεταιρισμών και θα διεκδικήσουν μια πιο δίκαιη θέση στην κοινωνία, περισσότεροι άνθρωποι θα ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι μαθητές αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό
και στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ θα δώσουν την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8 – Σύνταγμα, κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα το Πρόγραμμα:
«Ελλάδα! Αυτή είναι η Πατρίδα μου!»
Πάνω από 1200 μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ από τη Β΄ Δημοτικού έως τη Β΄ Λυκείου και την τάξη ΙΒ 1 δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για την Ελλάδα, με κείμενα που τα ίδια τα παιδιά έγραψαν στην Ελληνική Γλώσσα και μετέφρασαν στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ., στην αίθουσα 1 του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ, θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ της ActionAid και της Indigo View ProductionsExcision” με θέμα την κλειτοριδεκτομή σε μια πολύ φτωχή περιοχή της Κένυας, όπου ζουν οι Ποκότ.

 

Το “Excision” γυρίστηκε τον Ιανουάριο σε μια από τις πιο φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές της

Κένυας, όπου οι Ποκότ κρατούν πιστά τις παραδόσεις τους και υποβάλουν τα 13χρονα κορίτσια τους σε ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, για να «καθαρίσουν» και να ετοιμαστούν για γάμο.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL