130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς

Τα Παιδικά Χωριά SOS την τιμούν την Πέμπτη 21/11

και ώρα 19:00 στο Public Συντάγματος

Η Λιλή Ζωγράφου είχε μια μακρά σχέση με τα Παιδικά Χωριά SOS, γιατί το ανήσυχο και πάντα ανατρεπτικό πνεύμα της, ήταν πολύ κοντά στον διαφορετικό τρόπο προστασίας, που είχαν καθιερώσει τα Παιδικά Χωριά SOS από παλιά: Μητέρα SOS, ένα σπίτι, αδέλφια.

 

Η Λιλή Ζωγράφου ήταν μία καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, που γεννήθηκε το 1922 και πέθανε το 1998. Ξεχώριζε για την πνευματική ελευθερία, την εγρήγορση και την έντιμη μαχητικότητα, που την διέκρινε όχι μόνο στα δημοσιογραφικά της άρθρα αλλά και στα 24 βιβλία (μυθιστορήματα, νουβέλες και δοκίμια) που δημοσίευσε και έχουν κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις. Έγραψε σημαντικά δοκίμια για Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Επιπλέον, το μυθιστόρημά της «Η αγάπη άργησε μια μέρα» (1994) διασκευάστηκε για την ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος της υπήρξε αντισυμβατικός και χαρακτηρίστηκε ως η σκοτεινή θεά Εκάτη της λογοτεχνίας μας.

της ActionAid.

Οι Αντιπρόσωποι του Μόνιμου Συμβουλίου συναντιούνται αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις προτάσεις σχετικά με την πολιτική προώθησης των βιοκαυσίμων στις ευρωπαϊκές μεταφορές. Η ActionAid στέλνει ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη προτρέποντάς τον να στηρίξει τις θέσεις που θα προστατέψουν τους φτωχούς κατοίκους της Αφρικής μειώνοντας τις επιχορηγήσεις προς μεγάλες εταιρείες βιοκαυσίμων.

της ActionAid.

Έξι μήνες μετά από τη χειρότερη καταστροφή σε εργοστάσιο ρούχων στη Rana Plaza του Μπαγκλαντές στις 24 Απριλίου, η ActionAid δημοσιεύει σήμερα έρευνα, που αποκαλύπτει ότι τα θύματα περιμένουν ακόμα την αποζημίωση και υποφέρουν από σωματικά και ψυχολογικά τραύματα που εμποδίζουν σχεδόν όλους να επιστρέψουν στη δουλειά.

Η έρευνα δημοσιεύεται ενώ η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές μαζί με μια διεθνή συμμαχία συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με τις εταιρείες για την αποζημίωση των επιζώντων και των συγγενών των 1.133 νεκρών.

Η ActionAid μίλησε σε 2.297 ανθρώπους, δηλαδή περίπου στα 2/3 των οικογενειών των θυμάτων, και αποκαλύπτει ότι:

Η  PRAKSIS σας προσκαλεί σε party για τα 9 χρόνια κοινωνικής συμμετοχής, ενεργής δράσης και αλληλεγγύης.  

Σας περιμένουμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού) το Σάββατο 02 Νοεμβρίου και ώρα 21.00  για να γιορτάσουμε μαζί τις πράξεις μας, που συμβάλλουν σε μία καλύτερη κοινωνία.

Θα τραγουδήσουν: Λένα Αλκαίου, Πένυ Ξενάκη, Μαρία Κανελοπούλου.

Την βραδιά θα ανοίξει η DJ Miss Di.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Μ.Κ.Ο PRAKSIS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις Κινητές Ιατρικές της μονάδες στα σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) προσφέρει εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανηλίκους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Η ActionAid Ελλάς για 15 χρόνια δίνει τη μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας και το γιόρτασε με έναν πολύ πρωτότυπο και χρωματιστό τρόπο. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου εκατοντάδες Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέρευσαν στο Καλλιμάρμαρο για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού και πρωτότυπου χαρτογκράφιτι αλληλεγγύης.

Η ActionAid Ελλάς για 15 χρόνια δίνει μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας και το γιορτάζει με μια μοναδική δράση. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι καλεί τους Αθηναίους στο Καλλιμάρμαρο για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο χαρτογκράφιτι στέλνοντας μήνυμα για την καταπολέμηση της πείνας.

Ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, τον ΕΟΤ Κυλλήνης, πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ηλεία, δήμους, επιχειρήσεις αλλά και απλούς πολίτες της Ηλείας φιλοξενούν και καλωσορίζουν το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica. Το τιμώμενο κρουαζιερόπλοιο φθάνει στο Κατάκολο την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 με αφορμή τα 60 χρόνια της Costa και το υποδεχόμαστε όλοι μαζί.

Η Costa Cruises είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ιταλίας και η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και είναι η εταιρεία που έχει συνεχή παρουσία με χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο στο Κατάκολο.

 

Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου έχουν από καιρό μαζευτεί πάνω από τον ουρανό της Μέσης Ανατολής. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην Συρία, την ίδια στιγμή που υφίστανται ισχυρά διπλωματικά πλήγματα και ενόσω εντείνονται οι αντιπολεμικές αντιδράσεις τόσο μέσα στις ίδιες τις κοινωνίες τους, όσο και παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει απολύτως πρόθυμη να εκπληρώσει τις δήθεν συμμαχικές της υποχρεώσεις εμπλεκόμενη σε μια νέα εστία επιθετικού πολέμου.

Νέα έκθεση της ActionAid αποκαλύπτει ότι έργο για την παραγωγή βιοκαυσίμων της εταιρείας Addax Bioenergy, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επαινέσει ως κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο, στην πραγματικότητα ωθεί χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια στη Σιέρρα Λεόνε, μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

 

Η έκθεση «Broken Promises: The impacts of Addax Bioenergy in Sierra Leone on hunger and livelihoods» βασίζεται σε έρευνα της ActionAid που επισκέφτηκε τη φυτεία της Addax στο Bombali της Σιέρρα Λεόνε και πήρε 100 συνεντεύξεις από κατοίκους της περιοχής και αποκαλύπτει ότι έως και 13.000 άνθρωποι σε 60 χωριά έχουν επηρεαστεί αρνητικά. 

 

Η ανεπτυγμένη Δύση διεξάγει ένα καθημερινό πόλεμο, με διαφορετική μορφή από τόπο σε τόπο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις με επιβολή προγραμμάτων λιτότητας και περιστολή των όποιων κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν τους είναι αρκετό.

Ο γνωστός συνασπισμός των προθύμων, με προεξάρχοντα τον άξονα ΗΠΑ - Ισραήλ, φαίνεται πως ορέγεται να ανοίξει άλλη μια πληγή στο σώμα της Μέσης Ανατολής. Άλλωστε ο ανοιχτός πόλεμος είναι πάντοτε μια κάποια λύση για τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα των εκάστοτε κυριάρχων.

Οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παρεμβάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, παρεμβάσεις που παίζονται σαν παρτίδες πάνω στις πλάτες ανθρώπων που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους. Στην Αίγυπτο με την ενίσχυση συντηρητικών πυλώνων του παλιού καθεστώτος, στον Λίβανο με την υποκίνηση θρησκευτικού και φυλετικού μίσους, στη Συρία με ύποπτη στρατιωτικοοικονομική βοήθεια σε μισθοφόρους που δεν επιδιώκουν την ανατροπή ενός δικτατορικού καθεστώτος, αλλά την εγκαθίδρυση ενός δικού τους.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL