130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

του Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι σημερινοί ισχυρισμοί του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με τις απαιτήσεις της Ελλάδας ως προς το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, είναι προδήλως –αλλά και προκλητικώς- εσφαλμένοι. Όχι μόνον δεν υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προηγούμενης ρύθμισης, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σόιμπλε, αλλά όλως αντιθέτως οι ως άνω ελληνικές απαιτήσεις είναι πλήρως ενεργές από νομική άποψη, όπως άλλωστε είχα επισημάνει ήδη από το 2013 (π.χ. συνέντευξη στη ΝΕΤ και στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα», στις 15.4.2013). Τότε είχα τονίσει:

του Μάξιμου Χαρακόπουλου


«Είναι άδικο θυσίες ετών και προσπάθειες επίπονες, με τα όσα λάθη μπορεί να προσάψει κανείς –τα οποία άλλωστε επισήμανα με προσωπικό πολιτικό κόστος- να κατεδαφιστούν από μια μερίδα λαοπλάνων και δημαγωγών».

 

 

Ευρισκόμενοι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, αναδεικνύεται με μεγαλύτερη σαφήνεια το διακύβευμα που κρίνεται στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Από τη ψήφο των πολιτών εξαρτάται, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, το αύριο της χώρας, ή ακριβέστερα αν θα έχει αύριο η χώρα!

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

"Δυστυχώς ο μικροκομματισμός, τα μικροσυμφέροντα, ο λαϊκισμός και η εύκολη δημαγωγία κατορθώνουν συχνά να υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια"

 

Οι εκλογές που θα διεξαχθούν την 25η  Ιανουαρίου έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον της χώρας. Η διαπίστωση αυτή δεν εντάσσεται στη συνήθη ρητορική προεκλογική υπερβολή. Αντιθέτως, είναι τόσο πραγματική που ίσως ακόμη αδυνατούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος των συνεπειών που θα προκληθούν από το αποτέλεσμά τους.

Όταν η ψήφος των Ιρλανδών ενόχλησε το πολιτικό κατεστημένο της Ευρωζώνης στο δημοψήφισμα το 2005 ο Σαρκοζί, Πρόεδρος της Γαλλίας είπε:

“Αυτοί οι Ιρλανδοί είναι στ’ αλήθεια μαλάκες. Περιδρόμιασαν εις βάρος της Ευρώπης για πολλά χρόνια και τώρα τα τινάζουν όλα στον αέρα!”

Ο Ζισκάρ κάλεσε τους Ιρλανδούς “να ψηφίσουν εκ νέου!”

Ο Κουσνέρ, Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε τους Ιρλανδούς “να ψηφίσουν ναι από ευγνωμοσύνη προς μια Ευρώπη που τους έβγαλε από τη μιζέρια”.

Μια ακόμη πρόσφατη κακή στιγμή μιας Ευρώπης -ειδικά μιας Γαλλίας- που προδίδει τον εαυτό της υποταγμνένη στην τετραγωνισμένη τευτονική αυστηρότητα.

Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εσωτερική, αλλά και εξωτερική. Από τη μία η εσωτερική αντιπολίτευση (που εκφράζει τις πιο ακραίες φωνές), ευαγγελίζεται ρηξικέλευθες, πλην όμως ανεφάρμοστες λύσεις. Από την άλλη η προεδρική πτέρυγα ακροβατεί ανάμεσα στην ορθή πολιτική και τον λαϊκισμό. Εντός της χώρας αξιοποιεί τα τσιτάτα που δίνουν ποσοστά και εκτός εμφανίζεται σαν το καλό παιδί που θα συνεργαστεί.

Tα ερωτήματα όμως παραμένουν και είναι αμείλικτα:

Που θα βρεθούν τα χρήματα;

Θα πληρώσουμε εν τέλει;

Ποιο μέρος του χρέους θα πληρώσουμε;

Τι γίνεται αν εισπράξουμε άρνηση στις διαπραγματεύσεις;

Υπάρχει Plan B;

Η απάντηση σε όλα είναι μία εκκωφαντική σιωπή...

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αξίζουν σε όλο το προσωπικό και τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας πολλά συγχαρητήρια για τη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη της 17Ν.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχει πραγματοποιηθεί πολύ σημαντικό έργο στην ενίσχυση της αστυνόμευσης, την πάταξη της τρομοκρατίας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

του Μίμη Ανδρουλάκη.


Αποδραματοποίηση απέναντι στην ταινία τρόμου της Δεξιάς. Στην Ευρωζώνη της συνεχούς διαπραγμάτευσης δεν υπάρχει η Μεγάλη Νύχτα της Λύτρωσης ή της Καταστροφής (Grexit) ούτε ένα μονόπρακτο στοίχημα 50% - 50%, κορώνα - γράμματα, έχασες - έφυγες.

 

Μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με διάρκεια και προοπτική στην ανοικοδόμηση μιας μεταμνημονιακής παραγωγικής Ελλάδας θα πρέπει να ακολουθήσει τις αρχές μιας minimax διαπραγμάτευσης:

του Μίμη Ανδρουλάκη.


Το 2015 είναι μια ευρωπαϊκή χρονιά προγνώσεων για τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ελλάδα, Βρετανία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Δανία, Φιλανδία, Εσθονία. Γενικά η κρίση ήταν μια ιστορία αποτυχίας των σοφών Νοστράδαμων αλλά το 2014 οι μη προγνώσιμες εκπλήξεις περιορίζονται: στην κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου· τη ρώσικη περιπέτεια στην Ουκρανία· την ανάδυση του ισλαμικού ISIS σε Ιράκ και Συρία. Ωστόσο τα κόμματα που προηγούνται στις προγνώσεις και τις δημοσκοπήσεις των οκτώ χωρών πρέπει να προφυλαχθούν από το “σύνδρομο του φαβορί” που κτύπησε το 2014 τη βραζιλιάνικη εθνική ομάδα και διέψευσε τα στοιχήματα για τη σχεδόν βέβαιη επικράτησή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στην έδρα της.

του Μίμη Ανδρουλάκη.


Μη σπαταλάτε ενέργεια για κάτι που δεν υπάρχει πλέον. Οι ραγδαίες ανακατατάξεις (πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, συρρίκνωση και δυϊσμός του ΠΑΣΟΚ, σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι με κοινοβουλευτική ομάδα, πρωτοφανής αριθμός ανεξαρτήτων, υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής) αφήνουν εδώ και καιρό ξεκρέμαστη, κυριολεκτικά στον αέρα, τη σημερινή σύνθεση της Βουλής.

του Μάξιμου Χαρακόπουλου."Η έξοδος από την ευρωζώνη, η «βαλκανιοποίηση» της Ελλάδας δεν είναι φανταστικό σενάριο, είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος"


 

Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ατυχήματος για τη χώρα, τον οποίο περιγράφαμε την προηγούμενη Κυριακή. Οι ώρες που ζούμε είναι αναμφίβολα κρίσιμες. Η πατρίδα βρίσκεται και πάλι εμπρός σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Μια λάθος επιλογή θα μας οδηγήσει, κατά πάσα πιθανότητα, στην κατεδάφιση όσων πετύχαμε και τελικά ίσως και στην κατάρρευση.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL