130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

του Λευτέρη Αυγενάκη.


Η ενδιάμεση και μεταβατική συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Κυβέρνηση και το Eurogroup αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την αναγκαία εξομάλυνση της σχέσης της χώρας με τους εταίρους και δανειστές. Η διαταραχή του τελευταίου μήνα φαίνεται ότι ομαλοποιείται και η Κυβέρνηση,  με συνεχείς παλινδρομήσεις, ατελείωτες ανακολουθίες, παίγνια με σύμβολα, συμβολισμούς και λέξεις «προσγειώνεται», σταδιακά, στην πραγματικότητα.

του Νίκου Νικολόπουλου.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν μία ώριμη και γενναία απόφαση, ενδεικτική της αντίληψης του Πρωθυπουργού για την ανάγκη ενότητας του λαού και συνεργασίας όλων των πατριωτικών δυνάμεων, ώστε να βγει η πατρίδα από τον μνημονιακό κυκεώνα και να παλέψει για αξιοπρέπεια και προκοπή.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα, την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους απο την νέα Κυβέρνηση της χώρας μας.

Το αδιέξοδο που απόψε επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση. Η Κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρώπη, επιβάλεται να πρυτανεύσει η λογική, η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές.

Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τινάξουμε όλα στον αέρα. Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. 

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

 

 

 

«Παλεύοντας με «θεούς και δαίμονες» καταφέραμε να παγώσουμε τη χρηματοδότηση των κρατικοδίαιτων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη περίοδο θα δοθεί, επιτέλους, η πρέπουσα οριστική λύση, που δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες της, δεν τόλμησε η προηγούμενη κυβέρνηση…».

του Γιώργου Κοντογιάννη.


Εδώ και 2,5 χρόνια ξεκινήσαμε μια πορεία δύσκολη, επίπονη και σκληρή, που ως στόχο είχε κατ’ αρχάς τη διάσωση της χώρας από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και σε δεύτερη φάση την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Σε αυτά τα 2,5 χρόνια πετύχαμε πολλά. Λάβαμε αποφάσεις που έπρεπε να έχουν ληφθεί τα τελευταία 25 χρόνια. Αντιταχθήκαμε και ανατρέψαμε νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κρίση και οι οποίες υπήρχαν ακόμα και μέσα στο κόμμα μας.

Είπαμε ένα τεράστιο ΟΧΙ στο λαϊκισμό και αποφασίσαμε να παλέψουμε με όποιο κόστος για το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων.

«Μα…»Θα ρωτήσει κάποιος, «αφού πετύχατε τόσα πολλά γιατί ο λαός αντιδρά;».

Ναι, κάναμε λάθη.

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου


«Η κ. Ραχήλ Μακρή, αφήνοντας το διεθνές οικονομικό σύστημα σέκος, μας αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τυπώσει 100 δις! Τα παραμύθια είναι ωραία, αλλά είναι για παιδιά. Στους μεγάλους, η εμπιστοσύνη στους παραμυθάδες τιμωρείται από την πραγματικότητα!»

του Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι σημερινοί ισχυρισμοί του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με τις απαιτήσεις της Ελλάδας ως προς το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, είναι προδήλως –αλλά και προκλητικώς- εσφαλμένοι. Όχι μόνον δεν υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προηγούμενης ρύθμισης, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σόιμπλε, αλλά όλως αντιθέτως οι ως άνω ελληνικές απαιτήσεις είναι πλήρως ενεργές από νομική άποψη, όπως άλλωστε είχα επισημάνει ήδη από το 2013 (π.χ. συνέντευξη στη ΝΕΤ και στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα», στις 15.4.2013). Τότε είχα τονίσει:

του Μάξιμου Χαρακόπουλου


«Είναι άδικο θυσίες ετών και προσπάθειες επίπονες, με τα όσα λάθη μπορεί να προσάψει κανείς –τα οποία άλλωστε επισήμανα με προσωπικό πολιτικό κόστος- να κατεδαφιστούν από μια μερίδα λαοπλάνων και δημαγωγών».

 

 

Ευρισκόμενοι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, αναδεικνύεται με μεγαλύτερη σαφήνεια το διακύβευμα που κρίνεται στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Από τη ψήφο των πολιτών εξαρτάται, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, το αύριο της χώρας, ή ακριβέστερα αν θα έχει αύριο η χώρα!

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

"Δυστυχώς ο μικροκομματισμός, τα μικροσυμφέροντα, ο λαϊκισμός και η εύκολη δημαγωγία κατορθώνουν συχνά να υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια"

 

Οι εκλογές που θα διεξαχθούν την 25η  Ιανουαρίου έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον της χώρας. Η διαπίστωση αυτή δεν εντάσσεται στη συνήθη ρητορική προεκλογική υπερβολή. Αντιθέτως, είναι τόσο πραγματική που ίσως ακόμη αδυνατούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος των συνεπειών που θα προκληθούν από το αποτέλεσμά τους.

Όταν η ψήφος των Ιρλανδών ενόχλησε το πολιτικό κατεστημένο της Ευρωζώνης στο δημοψήφισμα το 2005 ο Σαρκοζί, Πρόεδρος της Γαλλίας είπε:

“Αυτοί οι Ιρλανδοί είναι στ’ αλήθεια μαλάκες. Περιδρόμιασαν εις βάρος της Ευρώπης για πολλά χρόνια και τώρα τα τινάζουν όλα στον αέρα!”

Ο Ζισκάρ κάλεσε τους Ιρλανδούς “να ψηφίσουν εκ νέου!”

Ο Κουσνέρ, Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε τους Ιρλανδούς “να ψηφίσουν ναι από ευγνωμοσύνη προς μια Ευρώπη που τους έβγαλε από τη μιζέρια”.

Μια ακόμη πρόσφατη κακή στιγμή μιας Ευρώπης -ειδικά μιας Γαλλίας- που προδίδει τον εαυτό της υποταγμνένη στην τετραγωνισμένη τευτονική αυστηρότητα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL