130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Άναυδοι έμειναν όσοι τηλεθεατές είδαν την ελαφρότητα με την οποία η υπουργός Μετανάστευσης επιχείρησε να διασκεδάσει την ανησυχία για τη ραγδαία άνοδο των μεταναστευτικών ροών και τα συνεπακόλουθά της με τις φαιδρότητες για την… ηλιοθεραπεία, στην οποία οι μετανάστες επιδίδονται κατά τα πρωινά στις πλατείες των Αθηνών.

Ρύθμιση 100 δόσεων

Νάντια Βαλαβάνη | Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 00:23

της Νάντιας Βαλαβάνη.

Υπέρογκοι τόκοι, προσαυξήσεις και πρόσθετοι φόροι, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν συσσωρευθεί, για να τριπλασιασθούν σχεδόν κατά την πενταετία των μνημονίων φθάνοντας στο 40% του ΑΕΠ τέλος του 2014 ως χρέη σε βάρος εκατομμυρίων νοικοκυριών και εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, ρυθμίζονται - διαγράφονται με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, που τίθεται σε ηλεκτρονική εφαρμογή την Παρασκευή 17-4-2015.

 του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

 «Τη στιγμή που κάτι φαίνεται να αλλάζει στην Ευρώπη, με την εφαρμογή του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης και τη στροφή προς την ανάπτυξη, εμείς κινδυνεύουμε να μείνουμε έξω από αυτά. Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ο μεγάλος ασθενής της ευρωπαϊκής οικονομίας, το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ».

του Δρ. Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Μεταρρυθμίσεις πάνε κι έρχονται: Άλλες υποστηρίζονται ως «κανονικές», άλλες κατηγορούνται ως «δήθεν», άλλες προτιμώνται ως «εθνικές» κι άλλες φέρονται να εκφράζουν περισσότερο τους δανειστές. Εργαλειοθήκες Παρισίων κι εργαλειοθήκες Αθηνών κοντράρονται αναζητώντας θιασώτες και υποστηρικτές. Εν μέσω σύγχυσης τόσο για το τι σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις όσο και, κυρίως, για το ποιές εξ αυτών πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα και τι μπορούμε να πετύχουμε μ’ αυτές, έχει αρχίσει και διαμορφώνεται μια άποψη ότι αυτές δεν αποτελούν παρά «άδεια πουκάμισα» των οποίων το περιεχόμενο ορίζεται a la carte, ανάλογα με τον ιδιοκτήτη τους.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά από την Κινεζική Cosco, είναι χαρακτηριστική της πολιτικής κουλτούρας που κυριάρχησε στην Ελλάδα και του λαϊκισμού που την τροφοδότησε.

του Νίκου Νικολόπουλου.

Είναι ανεξιλέωτες οι ευθύνες εκείνων που με ολέθριους χειρισμούς και καταστροφικές αποφάσεις, μετέτρεψαν τη σχέση της Ελλάδας με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, από σχέση ισότιμου εταίρου και κράτους-μέλους, σε ανισότιμη σχέση δανειζόμενου προς πιστωτές.

του Θεόδωρου Καράογλου.

Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν από τις ήξεις αφήξεις της κυβέρνησης και την εναλλαγή συμφωνιών και ρήξεων με τους εταίρους μας, σε ένα διαρκές παιχνίδι εντυπώσεων και «ασάφειας» που ζούμε εδώ και 2 μήνες. Όλα είναι στον αέρα, η πατρίδα μας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων τριών χρόνων, έχοντας κυριολεκτικά ένα πιστόλι στον κρόταφό της και όλοι αναρωτιόμαστε «Και τώρα τι;»

 

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου


«Δυστυχώς, πολλοί υπουργοί ενεργούν σαν να βρίσκονται στην αντιπολίτευση ή στον πολιτικό «ακτιβισμό». Δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών που εκπορεύονται εκ της θέσεώς τους, την ανάγκη εκπλήρωσης συγκεκριμένων υποχρεώσεων απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας».

του Νίκου Νικολόπουλου.

Δεν αμφισβητείται από κανέναν πως ο Ελληνικός λαός εξαιτίας των μνημονίων, βιώνει τα τελευταία 5 χρόνια μια οδυνηρή εμπειρία, ΑΚΡΑΙΦΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΑΜΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, όπως άλλωστε διαπίστωσε η Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε στις 7/3/2014.

του Νίκου Νικολόπουλου

Σε πολιτική λύση προσβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα, κατά την πρώτη κατ’ιδίαν συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ.

Η επταμερής συνάντηση της Πέμπτης ήταν μόνον η αρχή για την άρση του αδιεξόδου που φαίνεται πως υπάρχει στις σχέσεις μας με τους ευρωπαίους εταίρους.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL