130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

του Θεόδωρου Καράογλου.

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου την πατρίδα μας κυβερνά μια κυβέρνηση... σχήμα (παρα)λόγου.

 “Σχήμα λόγου” ήταν ότι θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, “σχήμα λόγου” πως δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, “προεκλογικές υπερβολές” η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, η επαναφορά της 13ης σύνταξης και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

 Είπαμε όμως...

του Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Το ότι το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού κράτους είναι η εφαρμογή όσων αποφασίζει η νομοθετική του «εξουσία» είναι γνωστό τοις πάσι. Το ότι το πρόβλημα θεωρείται άλυτο αποτελεί επίσης πεποίθηση πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι αρέσκονται σε διαγνώσεις του τύπου «όλοι ίδιοι είναι»... Το ότι τα κόμματα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης επί 40 χρόνια δεν έκαναν καμία σοβαρή προσπάθεια να λύσουν το «ενδημικό» αυτό πρόβλημα, δεν απαλλάσσει τους νυν από την ευθύνη τους να το αντιμετωπίσουν. Αλλά, απ’ ότι δείχνουν, δεν έχουν καμία διάθεση να το κάνουν. Προτιμούν να ακολουθούν κατά πόδας τους προηγούμενους. Κι έτσι, εξακολουθούμε να πορευόμαστε, δημιουργώντας κι άλλους χάρτινους νόμους... Ένα τέτοιο δείγμα γραφής είχαμε αυτές τις μέρες.

του Νίκου Δένδια.

Πολύ φοβούμαι ότι στο διάστημα αυτό, των 100 ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη δυσκολία όποιος επιχειρεί να εντοπίσει έστω και λίγα θετικά στοιχεία στην πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα.  

Θα ευχόμουν πραγματικά και χωρίς ίχνος κακόπιστης πρόθεσης, για το καλό της πατρίδας μας και των πολιτών της, να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Στην περίπτωση αυτή θα είχαμε σήμερα την υποχρέωση να αναγνωρίσουμε στην σημερινή Κυβέρνηση ότι ανέλαβε θετικές πρωτοβουλίες και ότι αξιοποίησε τη νωπή λαϊκή εντολή, προκειμένου να εξέλθει επιτέλους η Ελλάδα από την εξαετή κρίση.

 

του Μάξιμου Χαρακόπουλου

«Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Ακιντζί, μετά την εκλογή του, και οι οποίες έμμεσα αμφισβήτησαν το ρόλο της Τουρκίας ως «μητέρας-πατρίδας» εξόργισαν σφόδρα τον Ερντογάν. Έτσι, ο κατεχόμενος από νεο-οθωμανικά οράματα πρόεδρος της γείτονος απάντησε αστραπιαίως ότι ήταν η Άγκυρα που «έσωσε» τους Τουρκοκύπριους –χαρακτήρισε τη «βόρεια Κύπρο» «βρέφος» της Τουρκίας- και ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη την οικονομική βοήθειά της για να επιβιώσουν».

γράφει η Ηρώ Διώτη.

Η κυβέρνηση αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα των προσπαθειών του ελληνικού λαού να σταματήσει τις καταστροφικές πολιτικές που είχαν επιβάλλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Ήρθε επίσης και ως αποτέλεσμα της προσπάθειας και της θέλησης του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει εκείνα τα στρώματα που επλήγησαν βάναυσα από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των ευρωπαϊκών ελίτ και που με εργαλείο το χρέος αποφάσισαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργαζομένων και του δημόσιου πλούτου της χώρας. Η συνάντηση του λαϊκού αιτήματος για μια άλλη πορεία για τη χώρα και της αποφασιστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου της Αριστεράς φέραν μια ιστορική αλλαγή. Από τις πρώτες κιόλας μέρες η κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της ξεκίνησε μια σκληρή διαπραγμάτευση και αναγνωρίζεται από μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, πολύ μεγαλύτερα από αυτά που την ψήφισαν , ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

του Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να αντιληφθεί κανείς τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά έκτροπα που έλαβαν χώρα στη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Απριλίου. Από το να τα θεωρήσει με μια μεγάλη δόση κυνισμού «business as usual» (το άκουσα κι αυτό!) μέχρι να αισθανθεί ντροπή και απογοήτευση από το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Προσωπικώς, δεν ξέρω πότε αισθάνθηκα χειρότερα: Όταν είδα τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να έρχεται σε διάστημα ενός μηνός από την «πρώτη-φορά-αριστερά» κυβέρνηση ή όταν άκουγα τα ουρλιαχτά, τις ύβρεις και τις εκδηλώσεις των βουλευτών-χούλιγκαν που συμμετείχαν στο show της πρωϊνής συνεδρίασης. Σίγουρα, αισθάνθηκα ντροπή όταν άκουσα ότι όλη αυτή η σκηνή εξελισσόταν μπροστά στα μάτια μαθητών. Υποθέτω ότι η επόμενη επίσκεψη τους στο γήπεδο δεν θα τους ξαφνιάσει.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η συνέχιση της δημιουργικής ασάφειας εξακολουθεί, με αρνητικά αποτελέσματα για τους πολίτες και τη χώρα μας. Οι αριθμοί δηλώνουν την αλήθεια, η οποία πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Η κυβέρνηση δεν πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ οφειλές της τον Μάρτιο και δηλώνει «χαρούμενη και ικανοποιημένη».

Αλλα 680 εκατ. ευρώ οφείλονται σε έκτακτες πληρωμές από την Ευρώπη! Οχι μόνο πρωτογενές πλεόνασμα επομένως δεν υπάρχει, αλλά δυστυχώς η χώρα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ξαναβουτάει στα ελλείμματα που είχαν διαλύσει την Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η βίαιη και διχαστική φρασεολογία από πλευράς στελεχών της Κυβέρνησης σήμερα πρέπει να τερματισθεί! Οι ίδιες βαριές κουβέντες που εκστόμιζαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, εκστομίζουν και σήμερα ως Κυβέρνηση, δηλητηριάζοντας συνεχώς τη συναίνεση που οι πολίτες της χώρας μας περιμένουν αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Ελλάδα έχει χάσει καίριους συμμάχους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αυτό που χρειάζεται είναι συναίνεση και ομοψυχία στο εσωτερικό. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και καλό είναι Υπουργοί, Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν την κρισιμότητα της περιόδου και τις ευθύνες που έχουν αναλάβει.

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Άναυδοι έμειναν όσοι τηλεθεατές είδαν την ελαφρότητα με την οποία η υπουργός Μετανάστευσης επιχείρησε να διασκεδάσει την ανησυχία για τη ραγδαία άνοδο των μεταναστευτικών ροών και τα συνεπακόλουθά της με τις φαιδρότητες για την… ηλιοθεραπεία, στην οποία οι μετανάστες επιδίδονται κατά τα πρωινά στις πλατείες των Αθηνών.

Ρύθμιση 100 δόσεων

Νάντια Βαλαβάνη | Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 00:23

της Νάντιας Βαλαβάνη.

Υπέρογκοι τόκοι, προσαυξήσεις και πρόσθετοι φόροι, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν συσσωρευθεί, για να τριπλασιασθούν σχεδόν κατά την πενταετία των μνημονίων φθάνοντας στο 40% του ΑΕΠ τέλος του 2014 ως χρέη σε βάρος εκατομμυρίων νοικοκυριών και εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, ρυθμίζονται - διαγράφονται με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, που τίθεται σε ηλεκτρονική εφαρμογή την Παρασκευή 17-4-2015.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL