130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

 του Γιώργου Κοντογιάννη

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι υπάρχουν κυβερνήσεις εθνικής ανάγκης. Μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό αποδείχθηκε ότι υπάρχουν και κυβερνήσεις κομματικής ανάγκης…

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι υπάρχουν κυβερνήσεις μεγάλων αλλαγών, τομών, μεταρρυθμίσεων. Μετά από τον τελευταίο ανασχηματισμό αποδείχθηκε ότι υπάρχουν κυβερνήσεις μετατάξεων…

Όμως ούτε με κυβερνήσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας, όπως η παρούσα που και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι είναι μια εκλογική κυβέρνηση, ούτε με κομματικές ισορροπίες, μπορεί να σωθεί η χώρα από την καταστροφή.

του Θεόδωρου Καράογλου

 

Η μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας σημαδεύεται από τη σημαντικότερη οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας είναι ολέθριες για όλους τους τομείς της κοινωνίας. Η κρίση αυτή επιδεινώθηκε και επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Κυβέρνησης, δηλαδή του Μνημονίου, που οδήγησε σε φιάσκο. Εδώ και 20 μήνες η πατρίδα και οι Έλληνες πολίτες επωμίζονται τα βάρη και τα δεινά μιας ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς καν βηματισμό.

του Μιχάλη Μπεκίρη

 

Είμαστε λαός και χώρα των άκρων . Η σοφή ρήση «παν μέτρον άριστον» δυστυχώς έχει αναφορά στους αρχαίους ημών προγόνους αφήνοντας παγερά αδιάφορους όλους εμάς τους «σύγχρονους» Έλληνες. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας αρεσκόμαστε σε ακραίες συμπεριφορές και ρήσεις που χαϊδεύουν αυτιά αντί να λένε τη σκληρή αλλά απαραίτητη αλήθεια για να βγούμε από το αδιέξοδο.

 

του Κώστα Τσιάρα

 

Την χαριστική βολή στην οικονομία δίνει η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που ανακοίνωσε χθες. Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  προτείνει την επιβολή νέων μέτρων αύξησης των φόρων και μείωσης των εισοδημάτων, που θα εξαντλήσουν τις οικονομικές αντοχές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και θα οδηγήσουν στη γιγάντωση της πρωτοφανούς κρίσης, που πλήττει την Ελληνική οικονομία. Τα μεσαία και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα θα υποστούν τις τραγικές συνέπειες της εμμονής σε μια πολιτική, που έχει αποτύχει παταγωδώς, συσσωρεύοντας περισσότερα δεινά, από όσα υποτίθεται, πως θα αντιμετώπιζε.

Ζούμε τον πυρηνικό εφιάλτη να καταστρέφει την Ιαπωνία και να εξαπλώνεται απειλώντας όλο τον πλανήτη μας: από το ραδιενεργό νερό, τη θάλασσα, τον αέρα, την ατμόσφαιρα, τα τρόφιμα. Μαζί εξαπλώνεται το μήνυμα: η πυρηνική ενέργεια δεν μπορεί να είναι ασφαλής και δεν μπορεί να είναι επιλογή ενεργειακής αυτάρκειας και ασφάλειας των κρατών. Πόσο μάλλον να θεωρείται ενεργειακή επιλογή για την επίτευξη του στόχου για χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Δηλαδή πάμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου αντικαθιστώντας το με τη ραδιενεργή μόλυνση και την απειλή της πυρηνικής καταστροφής;

του Κώστα Τσιάρα

 

Όταν το Οκτώβριο του 2009 το ΠΑ.ΣΟ.Κ ανέλαβε την εξουσία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πως θα ακολουθούσε η εφιαλτικότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου επέλεξε μια καταστροφική πορεία, που την οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Με τους χειρισμούς της μετέτρεψε την δημοσιονομική κρίση σε οξυτάτη κρίση δανεισμού και επέβαλλε στην χώρα την «μοναδική» διέξοδο του μηχανισμού στήριξης της Τρόικας. Αντί, όμως να επεξεργαστεί μια λύση, που να ανταποκρίνεται στα εθνικά δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας, εφάρμοσε έτοιμες συνταγές, όπως αυτές υπαγορευτήκαν από τους διεθνείς δανειστές μας, που όλοι πλέον αποδέχονται, ότι έχουν αποτύχει, καθώς δεν συλλαμβάνουν την ουσία του ελληνικού ζητήματος. Και βέβαια αντί να μιλήσει με ξεκάθαρο πολίτικο λόγο και να διαμορφώσει κλίμα πολιτικής εμπιστοσύνης, χρησιμοποίησε τακτικές πρόκλησης σοκ, αναστατώνοντας την κοινωνία και θέτοντας απέναντι της, όλους τους πολιτικούς φορείς, που διαφωνούσαν στον αδιαπραγμάτευτο  μνημονιακό μονόδρομο, που επέβαλλε.

του Θεόδωρου Καράογλου

 

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός δράματος που τον τελευταίο μήνα απασχόλησε την φίλαθλη γνώμη της χώρας. Ο ιστορικός ΗΡΑΚΛΗΣ, πληρώνοντας τα εγκληματικά λάθη διοικήσεων του, αδύνατος μπροστά στα εκτελεστικά κέντρα των αποφάσεων, εκτελέστηκε, χωρίς επιείκεια, χωρίς ίχνος σεβασμού στην υπεραιωνόβια ιστορία του.

 

του Γιώργου Κοντογιάννη

 

 

Οι πλατείες γεμίζουν τα βράδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πλατείες γεμίζουν από πολίτες που αυτοχαρακτηρίζονται αγανακτισμένοι.

Αγανακτισμένοι για τα μέτρα συνεχούς και άδικης λιτότητας.

Αγανακτισμένοι από την απουσία πραγματικής κυβέρνησης που να μπορεί να διαπραγματευθεί υπέρ των συμφερόντων του λαού.

Αγανακτισμένοι για την απουσία υπεύθυνης και αξιόπιστης αντιπολίτευσης.

Του Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ

 

Η χρήση των πληροφοριακών συστημάτων στη δημόσια διοίκηση αποτελεί το εργαλείο της νέας εποχής, με το οποίο δομείται η λειτουργία όλων των σύγχρονων κρατών. Στη χώρα μας, το δικαίωμα της πληροφόρησης αλλά και η υποχρέωση του Κράτους να διευκολύνει την πρόσβαση στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και την παραγωγή, ανταλλαγή και διάδοσή τους, έχει κατοχυρωθεί ήδη με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Ως εκ τούτου, με το νομοσχέδιο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», υλοποιούνται οι υποχρεώσεις του κράτους προκειμένου η ηλεκτρονική επικοινωνία και συναλλαγή με τους φορείς του δημόσιου τομέα να καταστεί πραγματικό δικαίωμα των φυσικών προσώπων.

Του Μιχάλη Μπεκίρη, Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ.

 

Επιμένω στην άποψη που έχω δημοσιοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό πως το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι θεσμικού χαρακτήρα . Έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματός μας , τη λειτουργία των κομμάτων,  τη σαφή διάκριση των εξουσιών. Παρά το γεγονός ότι το κομματικό σύστημα συγκεντρώνει την μήνιν των πολιτών, μην παρασυρόμαστε σε ισοπεδωτικές αλλαγές, γιατί η λειτουργία της δημοκρατίας βασίζεται και στηρίζεται στα κόμματα. Μπορεί ο τρόπος λειτουργίας τους και το ανθρώπινο δυναμικό που τα απαρτίζουν να χρήζουν μεγάλων και σοβαρών διορθωτικών παρεμβάσεων . Είναι όμως επικίνδυνο για το μέλλον του τόπου η συλλήβδην καταδίκη των στελεχών των κομμάτων.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL