130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

 

του Γιώργου Κοντογιάννη

 

 

Οι πλατείες γεμίζουν τα βράδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πλατείες γεμίζουν από πολίτες που αυτοχαρακτηρίζονται αγανακτισμένοι.

Αγανακτισμένοι για τα μέτρα συνεχούς και άδικης λιτότητας.

Αγανακτισμένοι από την απουσία πραγματικής κυβέρνησης που να μπορεί να διαπραγματευθεί υπέρ των συμφερόντων του λαού.

Αγανακτισμένοι για την απουσία υπεύθυνης και αξιόπιστης αντιπολίτευσης.

Του Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ

 

Η χρήση των πληροφοριακών συστημάτων στη δημόσια διοίκηση αποτελεί το εργαλείο της νέας εποχής, με το οποίο δομείται η λειτουργία όλων των σύγχρονων κρατών. Στη χώρα μας, το δικαίωμα της πληροφόρησης αλλά και η υποχρέωση του Κράτους να διευκολύνει την πρόσβαση στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και την παραγωγή, ανταλλαγή και διάδοσή τους, έχει κατοχυρωθεί ήδη με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Ως εκ τούτου, με το νομοσχέδιο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», υλοποιούνται οι υποχρεώσεις του κράτους προκειμένου η ηλεκτρονική επικοινωνία και συναλλαγή με τους φορείς του δημόσιου τομέα να καταστεί πραγματικό δικαίωμα των φυσικών προσώπων.

Του Μιχάλη Μπεκίρη, Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ.

 

Επιμένω στην άποψη που έχω δημοσιοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό πως το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι θεσμικού χαρακτήρα . Έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματός μας , τη λειτουργία των κομμάτων,  τη σαφή διάκριση των εξουσιών. Παρά το γεγονός ότι το κομματικό σύστημα συγκεντρώνει την μήνιν των πολιτών, μην παρασυρόμαστε σε ισοπεδωτικές αλλαγές, γιατί η λειτουργία της δημοκρατίας βασίζεται και στηρίζεται στα κόμματα. Μπορεί ο τρόπος λειτουργίας τους και το ανθρώπινο δυναμικό που τα απαρτίζουν να χρήζουν μεγάλων και σοβαρών διορθωτικών παρεμβάσεων . Είναι όμως επικίνδυνο για το μέλλον του τόπου η συλλήβδην καταδίκη των στελεχών των κομμάτων.

Του Γιώργου Κοντογιάννη

Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 

Μέσα στο θολό κλίμα που επικρατεί στον τόπο μας, μέσα στην απαισιοδοξία και στην κατήφεια, μέσα στην απελπισία και στην απουσία ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, ο λαός επιζητεί να μάθει την αλήθεια. Την αλήθεια που όσοι γνωρίζουν του την κρύβουν, προφανώς για να καλύψουν δικά τους λάθη και παραλείψεις. Την αλήθεια που είναι αναγκαία για να γνωρίζει πού πατά, πού βρίσκεται, τι τον περιμένει ακόμα και για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να υφίσταται θυσίες;

Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη  Μασσαλία…

Οι επιπτώσεις της κυβερνητικής επιλογής στην υγεία και στην πρόνοια με τις επιταγές του μνημονίου και της τρόικας είναι ραγδαίες και καταστροφικές. Αποτελειώνεται  με μεθοδικότητα το ΕΣΥ και ιδιωτικοποιείται κάθε λειτουργία του με επιδεικτική αδιαφορία για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτό στην υγεία του λαού.

Μετά τη βάρβαρη επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και σε όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έφτασε και η ώρα του τομέα της Υγείας να δεχτεί γενικευμένη επίθεση .

 

Μόνο έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα δείχνει η άρνηση της ΝΔ να αποδεχθεί κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση και η εμμονή της να πετύχει κυβέρνηση αυτοδυναμίας!!!

Το δεύτερο, βέβαια, μόνο ως πολιτικό ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, αφού μαθηματικά ούτε το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν συγκεντρώνει ποσοστό αυτοδυναμίας.

Παραφράζοντας τον τίτλο της εκπομπής της αείμνηστης Μαρίας Ρεζάν «Μια ώρα χωρίς πρόγραμμα», συναντάμε την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα. Δυστυχώς παρά τις πολλές και επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο, ότι υπάρχει πρόγραμμα, ότι δεν βαδίζουμε στην τύχη, η καθημερινή πραγματικότητα επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL