130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

Κρίσιμες Στιγμές

Διονύσης Κονταρίνης | Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014 08:01

 Του Διονύση Κονταρίνη.

Αυτόν τον καιρό η Ελλάδα βρίσκεται στην πλέον αποφασιστική στροφή της πολιτικής της ιστορίας. Είναι οι στιγμές που αυτοί που την κυβερνούν, μηδέ της αντιπολίτευσης εξαιρουμένης, θα πρέπει να σκεφτούν ώριμα και να πάρουν αποφάσεις σοβαρές που θα καθορίσουν οριστικά πλέον το μέλλον της.

Η αντιπροσωπεία της πατρίδας μας στις Βρυξέλες, με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έδωσε μια μεγάλη μάχη, κι΄αυτό είναι γεγονός, με τα μεγάλα θηρία της ευρωπαϊκής πολιτικής. Κι΄όλα δείχνουν ότι κάτι πετύχαμε.

του Βάιου Φασούλα.

Εεεεε, εσείς εκεί…! Ακούστε το τρίξιμο των κοκάλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κρυφτείτε. Εσείς,που σας αρέσει να ρυθμίζετε αξίες και ιδανικά που δεν σας αφορούν και είναι ξένα για σας, όπως οι ΕΘΝΙΚΕΣ επέτειοι. Εσείς έχετε πατρίδα το άρμα της «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς, Αφήστε τους έλληνες να γιορτάζουν λεύτερα τιμώντας τους αγωνιστές τους και πετάξτε τα κάγκελα της ντροπής και της τρομοκρατίας, που θυμίζουν ή μοιάζουν ή είναι  φασισμός. Αποσύρεται την αστυνομία που αδικείται, που χρησιμοποιείτε ενάντια στο λαό και διασπάται και μας θυμίζει την τρομοκρατική ΕΣΑ (στρατιωτική αστυνομία) της χούντας και βάλτε τους να παρελάσουν, να τους καμαρώσουμε και αυτούς σαν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και το εννοούμε. Αφήστε τους Πολίτες να καμαρώσουν τα παιδιά τους, να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας, τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που λευτέρωσαν την Ελλάδα και προκαλούν κάλλος και ρίγη και κρύψτε τη δική σας ντροπή που μοιάζει με προδοσία. Να μην επιτραπεί με τίποτα και για τίποτα εκπροσώπηση οποιασδήποτε κομματικής βαθμίδας αντιπαθητικών και αποκρουστικών πραιτοριανών της υποταγμένης «ελληνικής κυβέρνησης» της κατοχικής Ελλάδας στους γερμανούς. Επιτρέψετε ΜΟΝΟ τους Τοπικούς Άρχοντες να εκπροσωπήσουν την Εθνική γιορτή και να χειροκροτηθούν, άσχετα αν τους αξίζει ή όχι. Πετάξτε τα σάπια σας κάγκελα και αποσυνδέστε από την κοινωνία το θεαθήναι σας ή… καταργείστε εντελώς τις παρελάσεις, τις οποίες, με τις παρουσίες σας τις έχετε ντροπιάσει και ανεπανόρθωτα λεκιάσει.
φωτογραφία από flickr.com/photos/piazzadelpopolo/

Ο σεληνιασμός της Γιάννας

Θάνος Καλαμίδας | Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2014 08:40

του Θάνου Καλαμίδα.

Τώρα βρε παιδί μου όπως και να το κάνουμε, να είσαι το κόμμα του λαού και να βγαίνει η Γιάννα και να λέει ότι είσαι το καινούργιο που θα ψηφίσει, ε, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι. Γιατί πώς να το κάνουμε, Γιάννα είναι αυτή. Παφ και πεντοχίλιαρο. Όχι από τα παλιά, αλλά τα καινούργια τα ευρωπαϊκά. Τι είπατε; Δεν τα ξέρετε; Και τι το περάσατε εδώ; Όλοι Γιάννες θέλετε να γίνετε. Τσοχατζόπουλοι, ε Τσοχατζόπουλοι!

Αυτή η εβδομάδα ήταν θηλυκή εβδομάδα. Από τη μια η Γιάννα κι από την άλλη, η άλλη, η Σελήνη, δεν ήξερες από πού να φυλαχτείς. Μαζεμένα σου ερχόντουσαν. Αντί-συστημική η Γιάννα, Τσοχατζοπουλάκι η Κούρκουλα. Και δεν μπορεί όλο και κάποια ανατριχίλα πάθαμε όλοι διαβάζοντας τα λόγια της Τσε Γιάννας, αλλά με Κούρκουλα ούτε ανατριχίλα ούτε έκπληξη. Τσοχατζοπουλάκι από μικρή η Ελενίτσα - το καλλιτεχνικό Σελήνη - υπάρχουν και φωτογραφικές αποδείξεις που δέχεται τις ευλογιές του Άκη.

του Νίκου Ζέρβα.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η κυβερνητική πλειοψηφία επιβεβαίωσε την κοινοβουλευτική της υπεροχή και ’’αγόρασε’’ ουσιαστικά τέσσερεις (4) ακόμα μήνες ζωής. Τέσσερεις μήνες μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015, όταν πια θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, θα επιδιώξουν μέσω των προεδρικών αρχαιρεσιών τη διάλυση της Βουλής και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καλό θα ήταν οι κυβερνώντες μας να διερωτηθούν ποιες προτεραιότητες θα πρέπει να θέσουν σ’ αυτό το ομολογουμένως σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κουμπαράς των προέδρων

Θάνος Καλαμίδας | Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2014 06:49

του Θάνου Καλαμίδα.

Τελικά άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. Δεν πρόλαβε ο γκαντέμης να πει ΔΝΤ τέλος και όρμησαν οι αγορές. Και νάτος με την ουρά κάτω από τα σκέλια, να ψάχνει να βρει την Αγγέλα και τον Σόϊμπλε στο Μιλάνο για να τον σώσουν. Αλλά δεν πρέπει να έχει και παράπονο. Μέχρι ο Φιλανδός ο Κατάινεν βγήκε για να τον παρηγορήσει.

Καλά δεν έχει βρεθεί κανείς ακόμα να του θυμίσει ότι την υπογραφή και το κάτι τι το άλλο, προσέχεις που το βάζεις; Είδε χαρτιά, του είπαν να υπογράψει και σταματημό δεν είχε. Τώρα αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να του υπενθυμίζουν που έβαλε και την υπογραφή του και το κάτι τι το άλλο.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL