Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 04:13

Στροφή στην ακροδεξιά η ΝΔ;

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

 

Το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει όλοι πάνω από την Νέα Δημοκρατία και την κατηγορούν για ακροδεξιά στροφή. Επειδή βγήκε στους δρόμους για την Μακεδονία και ότι ο πρόεδρος της είναι στο ΕΛΚ με τον Ορμπάν και τον Κουρτς. Ο Βέμπερ δεν εμπνέει και γι’ αυτό ο Ορμπάν βρήκε και αλωνίζει στο ΕΛΚ.

 

Μπορεί κάποιους να δυσαρεστήσει αυτό που γίνεται στο ΕΛΚ, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ είναι υπεύθυνος εάν θέλει να μείνει ή να φύγει. Επίσης, την Κυριακή ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Κουρτς, μάλλον θα είναι στο πλαίσιο της προεδρίας που έχει η Αυστρία.

Για την ακροδεξιά και την ευρωσκεπτικιστική στροφή που λέγεται ότι έχει πάρει η ΝΔ καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε εάν υιοθετήσει και την ατζέντα τους και τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ έστριψε δεξιά. Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι να περιμένουμε.

Για ακροδεξιά άρχισε να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ από τα συλλαλητήρια και μετά, ενώ ήρθαν και κάποιοι εκθειασμοί για τον Ορμπάν από τον λαλίστατο αντιπρόεδρο και έτσι βρήκαν πάτημα τα στελέχη της κυβέρνησης.

e-loan-peiraiwsΗ ΝΔ άλλαξε μετά την εσωκομματική νίκη του Μητσοτάκη, ο ίδιος έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στους μετριοπαθείς του κόμματος του και στους πιο δεξιούς. Αυτό έφερε και διαφορά στα λεγόμενα και στις τοποθετήσεις των δύο αντιπροέδρων.

Ο πρώτος πιο μειλίχιος, με θητεία στην Ευρωβουλή έβλεπε τα θέματα, έκανε ψύχραιμες αντιπαραθέσεις, τεκμηρίωνε με χαμηλό τόνο. Ο δεύτερος έχει γίνει γνωστός για την μαχητικότητα που τον διακρίνει και την υψηλή φωνή που έχει στον λόγο του. Η διαφορά είναι ότι ο ένας ήταν πιο μετριοπαθής, ενώ ο δεύτερος έλεγε ότι ο Τσίπρας δίνει την Μακεδονία και ότι με υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η διαφορά που έχουν. Ο Άδωνις έχει πολεμηθεί πολύ από πολλούς για τις ιδέες του. Έχει ομολογήσει ότι έκανε λάθος. Αλλά ξεχνάνε ότι δεν είχε κανέναν σπόνσορα να του κάνει προεκλογική καμπάνια για να βγει. Αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε και του αξίζει ένα μπράβο.

Θυμίζω ότι ο Άδωνις ήρθε στην ΝΔ σε μια κρίσιμη περίοδο, όταν ο Σαμαράς είδε ότι πρέπει να κάνει άνοιγμα για να κερδίσει τον Τσίπρα το 2012.

Για να κατηγορήσουμε την ΝΔ για ακροδεξιά στροφή θα πρέπει να περιμένουμε. Εάν υιοθετήσει την ατζέντα τους τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε και για Νέα Δεξιά και για όλα αυτά.

Ο Μητσοτάκης ταυτόχρονα κάνει ανοίγματα και στον ευρύτερο χώρο του κέντρου. Μάλλον θα απογοητεύσει όσους θέλουν να του λένε ότι έγινε πλέον ακροδεξιός.

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει με έναν συνέταιρο που ο Γιούνγκερ τον έχει χαρακτηρίσει ακροδεξιό και ότι στο Σύνταγμα χόρευαν μαζί και μαζί επίσης έριξαν τον Σαμαρά.

Γιατί μπορεί μερικές φορές τη λήθη κάποιοι να την επιδιώκουν, αλλά δεν είναι και το καλύτερο πράγμα.  


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 06:36

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Τελευταία από τον/την Δημήτρης Τζελέπης

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή