130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 09:53

Εθνικό έγκλημα η συμφωνία με τα Σκόπια

  Κωνσταντίνος Ιατρίδης

γράφει ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Όταν εκχωρείς το παρελθόν σου υπονομεύεις το μέλλον σου...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να είναι αντίθετος στο ότι πρέπει να υπάρξει λύση με τα Σκόπια. Έστω και με κάποιες υποχωρήσεις. Λύση με την οποία όμως δεν θα απαρνηθούμε το χθές, δεν θα διαγράψουμε την ιστορία μας και όλα όσα συνθέτουν το έθνος μας.

 

Δυστυχώς όμως η υπάρχουσα συμφωνία που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών και η κυβέρνηση είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή...

Είναι μια συμφωνία η οποία αποδέχεται τη μετατροπή της σλαβομακεδονικής ταυτότητας σε «μακεδονική» και επικυρώνει το «μακεδονισμό», το ιδεολόγημα της διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας. Αποδέχεται το όχημα του αλυτρωτισμού που είναι το όνομα της εθνότητας και της γλώσσας.

Έγινε ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός, διότι δεν δώσαμε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα, φαλκιδεύοντας έτσι την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργήσαμε πολλαπλές εστίες στο μέλλον.

peiraiws-kokkina-daneiaΕίναι μια συμφωνία με τους αστερίσκους της εθνικότητας και της γλώσσας της γείτονος χώρας, με δεσμεύσεις και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με εθνικά σύμβολα υπό αμφισβήτηση και με διατήρηση των αλυτρωτικών διεκδικήσεων από τα Σκόπια. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη για να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί η Κυβέρνηση επέδειξε ανεξήγητη βιασύνη να κλείσει ένα μείζον εθνικό θέμα χωρίς καλά-καλά να έχει ενημερωθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ο Ελληνικός λαός; Ένας Ελληνικός λαός ο οποίος αγνοήθηκε επιδεικτικά από τον Πρωθυπουργό, λέγοντας μάλιστα ότι θεωρεί παράλογο να αποφασίσουν οι Έλληνες την ονομασία ενός γειτονικού κράτους! Και εδώ βέβαια δεν μιλάμε για ένα οποιαδήποτε κράτος, αλλά για ένα κράτος που επιχειρεί να καπηλευτεί την ιστορία μας και που στήθηκε πάνω σε αλυτρωτικές τάσεις σε βάρος της πατρίδας μας!

Αν όντως ο κ. Πρωθυπουργός πίστευε ότι η πραγματοποιηθείσα συμφωνία ήταν μια μεγάλη διπλωματική νίκη γιατί δεν έφερε τη συμφωνία προς κύρωση από τη Βουλή πριν οι δύο υπουργοί των εξωτερικών ( Ελλάδος και Σκοπίων) υπογράψουν την συμφωνία; Τι φοβήθηκε; Ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του….

Αντί τα Σκόπια λοιπόν πιέζονται από την πολύχρονη αναμονή ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ασφάλειας και χρηματοδότησης, και να υποχωρήσουν σε κομβικά ζητήματα, εμφανίστηκε η χώρα μας να πεί εσπευσμένα «ΝΑΙ» σε μια συμφωνία πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Διότι και αν ακόμη αφήσει κανείς στην άκρη την παραχώρηση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», είναι εθνικά απαράδεκτο που αναγνωρίσαμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, που μαζί με το όνομα είναι τα κατ’ εξοχήν εργαλεία αλυτρωτισμού των Σκοπίων.

Δυστυχώς αυτή η συμφωνία είναι πολλαπλά επιβλαβής για τα εθνικά μας συμφέροντα και σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας.

Και αφού τα Σκόπια θα λέγονται « Μακεδονία » , θα είναι «Μακεδόνες», θα ομιλούν « Μακεδονικά», τι μας βεβαιώνει ότι στο μέλλον δεν θα εγείρουν αξιώσεις έναντι της Ελληνικής Μακεδονίας;

Πολύ φοβούμαι ότι με το Σκοπιανό ανοίγει ο ασκός του Αιόλου…. (σε λίγο έρχεται και η Θράκη), αντί της υποτιθέμενης σταθερότητας που θα φέρει η συμφωνία. Από την οποία οι χαμένοι θα είμαστε εμείς!


Αντιπτέραρχος (Ι) εα . Κων/νος Ιατρίδης

Επίτιμος Δκτής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης

Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας

Αντιπρόεδρος Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος

Μέλος του Τομέα Άμυνας ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 10:27

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ιατρίδης Επιτίμος Διοικητής ΔΑΥ και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Ξυλαγανή Κομοτηνής του Ν. Ροδόπης το 1954 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος.

Η πρώτη του τοποθέτηση τη χρονιά αποφοίτησης του ήταν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, ως Ιπτάμενος στα Αεροσκάφη F-4 (PHANTOM) στην 338 Μοίρα Διώξεως Βομβαρδισμού. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του διετέλεσε:

 • -Χειριστής στα Αεροσκάφη F-4 (PHANTOM) στην 110 Π.Μ./337 Μοίρα Αναχαίτισης Παντός Καιρού.(ΛΑΡΙΣΑ)
 • -Εκπαιδευτής στα Αεροσκάφη T-2 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (Καλαμάτα).
 • -Χειριστής – Εκπαιδευτής και Δ/κτης Σμήνους στα αεροσκάφη F-4 στην 339 Μοίρα Αναχαίτισης παντός καιρού στην 117 Π.Μ.
 • -Α.Ε. (Αξιωματικός Επιχειρήσεων). στο ΣΜΕΤ (Σμήνος Μετεκπαίδευσης) στην 117 Π.Μ.(Ανδραβίδα)
 • -Εκπαιδευτής στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας.
 • -Τμηματάρχης Α2/2(Ασφάλειας και πληροφοριών) του ΓΕΑ, Δντης στη διεύθυνση Α2 (Πληροφοριών) του ΓΕΑ και εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
 • -Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α ..
 • -Υποδιοικητής και Διοικητής στην 134 Σμηναρχία Μάχης στη Σαντορίνη.
 • -Εκπαιδευτής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
 • -Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
 • -Διοικητής στην 113 Π.Μ. (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ).
 • -Διευθυντής Σπουδών στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.(ΑΔΙΣΠΟ).
 • -Υποδιοικητής στη ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
 • -Γενικός Επιθεωρητής στην Πολεμική Αεροπορία.
 • -Διοικητής στη Σχολή Ικάρων.
 • -Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ(ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)
 • -Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης(ΔΑΥ) στην Ελευσίνα.

Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιπτεράρχου ιπταμένου το 2011, και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητού ΔΑΥ.

Διαθέτει πάνω από 4.000 ώρες πτητικής εμπειρίας σε Αεροσκάφη F-4 (Φάντομ), T-41, T-37, T-33, T-2, T-6 και πολλές ώρες σε αναχαιτίσεις και αερομαχίες με Τουρκικά Αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Υπήρξε εκπαιδευτής πτήσεων στα Αεροσκάφη Τ-2 (εκπαιδεύοντας Ικάρους) και εκπαιδευτής επίσης στα Αεροσκάφη F-4 (Φάντομ).

Έχει εκπαιδευτεί στα κυριότερα επιχειρησιακά και επιμορφωτικά Σχολεία της Π.Α, στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, και στο σχολείο επιτελών (SOS) στην Αμερική.

Ήταν Μέλος του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου.

Μέλος του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου Κρίσεων και Προαγωγών.

Μέλος του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου Βασικής Σύνθεσης.

Έχει μετεκπαιδευτεί και του έχουν απονεμηθεί Διπλώματα Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Προβολής της Ελληνικής οικονομίας και Πτυχίο Πολιτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. (ΑΔΑΞ)

 

Επίσης πέραν των ανωτέρω του έχουν απονεμηθεί και τα παρακάτω Διπλώματα :

 

-Δίπλωμα του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ σε αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς του για την ανάπτυξη των Ευρωαμερικανικών Σχέσεων και για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του για τη διάδοση και προβολή των Ελληνικών Εθνικών Θεμάτων.

-Δίπλωμα Στελεχών Ατλαντικής Συμμαχίας σε αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς του στην Ατλαντική Συμμαχία και τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του για τη διάδοση των αρχών και την υλοποίηση των στόχων του ΝΑΤΟ.

-Δίπλωμα του Αεροπορικού Ομίλου Ελλάδος σε αναγνώριση της προσφοράς του στην Αεροπορία για τη διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας.

Του έχει απονεμηθεί εύφημος μνεία για το ζήλο και το ενδιαφέρον που επέδειξε πέραν των καθηκόντων του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΣΕΘΑ) με τις αντίστοιχες Σχολές Άμυνας του Εξωτερικού, καθώς και τη δυνατότητα ευρείας ενημέρωσης και επικοινωνίας με τα αντίστοιχα κέντρα Στρατηγικής πληροφόρησης.

-Έχει μια εγκατάλειψη με Αεροσκάφος F-4 (PΗΑΝΤΟΜ) κατά τη διάρκεια αναχαιτίσεως σε νυχτερινές πτήσεις, όταν αυτό πήρε φωτιά, πέφτοντας στη θάλασσα και μένοντας στη θάλασσα για 5 ½ ώρες νύχτα (από 21:05 έως 02:30). Περισυνελέγει απο σκάφος του Λιμενικού.

 

-Το Νοέμβριο του 2012 στις Πανελλήνιες Εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας(ΕΑΑΑ) εξελέγη Πρόεδρος με ποσοστό 80% περίπου. Διετέλεσε Πρόεδρος ΕΑΑΑ επί τρία χρόνια και του απενεμήθη ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου της ΕΑΑΑ.

 

-Διετέλεσε Πρόεδρος του Συντονιστικού οργάνου Δράσεων(ΣΟΔ) των Αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (Υπεύθυνος για την οργάνωση και τις κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας).

 

-Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας ‘ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ’ που εκδίδει κάθε μήνα η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας ,με δημοσιεύσεις άρθρων για τη Θράκη και το μειονοτικό πρόβλημα.

 

-Είναι Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος.

-Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων της Πολεμικής Αεροπορίας.

-Ήταν για 3 χρόνια, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ.                  

-Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανιωτών Ροδόπης.

-Είναι Αντιπρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ).

-Είναι Γενικός Γραμματέας, του φορέα ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ενόπλων Δυνάμεων

    

.Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

 

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ιατρίδης και η σύζυγός του Θάλεια διαμένουν στην Αθήνα,και Ξυλαγανή, έχουν δύο παιδιά το Βασίλη και την Αναστασία που είναι απόφοιτοι και οι δύο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕ)

Τηλ. Επικοινωνίας: 697 48 53 499.     --- 6983 500 251.και 210- 6394373. E-mail: kosiatridis@yahoo.gr.

H διεύθυνση κατοικίας είναι: Ρωμανού 13- Γέρακας Αττικής- ΤΚ 15344. και Αινείου 1 Κομοτηνή Ροδόπης ΤΚ 69100