130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 17 Ιούνιος 2018 12:54

Είμαι ο Βασιλεύς των Σκοπίων, της Μακεδονίας και πάντων των Βαλκανίων Δημήτριος ο Α’. Γονατίστε!

  Δημήτρης Κοντογιάννης

γράφει ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

Εδώ και τριανταδύο συνεχόμενα έτη όλα τα Βαλκάνια ζουν σε ένα ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνήσεις τους, κατευθυνόμενες από αυτές των ΗΠΑ και της Ρωσίας μαζί με επιχειρηματίες όπως ο Τζορτζ Σόρος και οι Ρόθτσιλντ, αποκρύπτουν την πραγματική ιστορία του τόπου μας, δηλαδή ότι όλη η Βαλκανική χερσόνησος θα έπρεπε να διοικείται από εμένα, τον Βασιλιά Δημήτριο τον Α’. Προφανώς, όπως καταλαβαίνετε, κάνω πλάκα. Δεν σας κρύβουν τίποτα οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Σόρος και οι Ρόθτσιλντ, απλά δεν γνωρίζατε ότι είμαι ο Βασιλιάς σας επειδή μέχρι τώρα δεν σας το είχα ανακοινώσει.

 

Βλέπετε, το μεγαλύτερο δικαίωμα του ατόμου είναι αυτό στον αυτοπροσδιορισμό. Είναι κάτι στο οποίο σχεδόν όλοι συμφωνούν και αυτό έγινε ολοφάνερο στις συζητήσεις σχετικά με την ονομασία της πρώην Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τα περισσότερα πολιτικά κόμματα αποδέχτηκαν ότι οι κάτοικοι της πΠΓΔΜ έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου. Όσοι ανήκουν σε κόμματα που φανερά αρνούνται το συγκεκριμένο δικαίωμα (όπως πχ η Χρυσή Αυγή) για έναν περίεργο λόγο το εκμεταλλεύονται και αυτοπροσδιορίζονται ως οι μόνοι πατριώτες στην Ελλάδα, κάτι όπως οι κάτοικοι της πΠΓΔΜ αυτοπροσδιορίζονται ως οι μόνοι Μακεδόνες στην Μακεδονία και, παρά το ότι ούτε οι μεν είναι πατριώτες ούτε οι δε είναι Μακεδόνες, όλοι τους συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με το πώς αυτοπροσδιορίζονται, ως πατριώτες και ως Μακεδόνες αντίστοιχα.

peiraiws-kokkina-daneia

Με βάση λοιπόν τη λογική ΟΛΩΝ των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και τις αντίστοιχες λογικές των κομμάτων όλων των Βαλκανικών Κοινοβουλίων, αυτοπροσδιορίζομαι ως Βασιλεύς Δημήτριος, ο πρώτος του ονόματός μου, Κυρίαρχος της Βαλκανικής Χερσονήσου, των Κατοίκων της, των εξ αυτής καταγόμενων Εθνικοτήτων διεσπαρμένων ανά την Υφήλιο, των Περιβαλλόμενων Θαλασσών και των άνω εξ αυτών και εκ στεριάς Αιθέρων, και ολόκληρης της Κύπρου. Είδατε, έλυσα ήδη και το Κυπριακό.

Τι σημαίνει αυτό για τους υπηκόους μου (δηλαδή και εσένα που διαβάζεις το παρόν κείμενο); Πιθανότατα δεν θα διαπιστώσεις μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε, αφού δοκίμασες όλους τους άλλους και τόσα χρόνια κυβερνάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι, γιατί να μη δοκιμάσεις να κυβερνήσει ο Βασιλεύς Δημήτριος ο Α’ (όχι ότι σου πέφτει και λόγος, λέμε τώρα). Πόσο χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα;

Θα μου πεις όμως αναγνώστη «πας καλά παιδάκι μου; Είσαι εντελώς βλαμμένο;» και απόλυτα δικαιολογημένα. Βλέπετε, όλοι έχουμε δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι έχουμε και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Θυμάμαι στα τηλεοπτικά πάνελ πριν από το δημοψήφισμα του 2015 τον Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ να ωρύεται για το δικαίωμά του στον αυτοπροσδιορισμό ως φιλοευρωπαίο. Κάθε φορά που με δικά του λόγια του αποδείκνυαν ότι έχει αντιευρωπαϊκή ρητορική, η απάντησή του ήταν ότι αυτοπροσδιορίζεται ως ευρωπαϊστής και δεν θα του πείτε πώς θα αυτοπροσδιοριστεί γιατί είναι δικαίωμά του, εντάξει; Σκεφτείτε τώρα λοιπόν, τι διαφορά έχει το επιχείρημά του από αυτό των κατοίκων της πΠΓΔΜ. Προφανώς είναι ολόιδια. Σκεφτείτε τι διαφορά έχουν ως επιχειρήματα από το δικό μου, του Βασιλέα Δημήτριου του Α’ και συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο στα γόνατά σας όπως αρμόζει σε άρθρο ενός Βασιλιά. Μη το πολυσκέφτεστε, είναι διαταγή και πρέπει να με υπακούσετε. Άλλωστε μπορεί να μην υποστηρίζω τον αυτοπροσδιορισμό μου με επιστημονικά ή ιστορικά δεδομένα, αλλά και στην περίπτωση της πΠΓΔΜ όπου υπήρχαν τρανταχτές αποδείξεις για το αν οι κάτοικοί της είναι ή όχι εθνικά Μακεδόνες αρνηθήκαμε όχι μόνο να τις χρησιμοποιήσουμε, αλλά ακόμα και να αναφερθούμε στην ύπαρξή τους. Οπότε θα αναγκαστείτε να με δεχτείτε ως τον απόλυτο Μονάρχη σας χωρίς καμία άλλη τεκμηρίωση, επιστημονική ή ιστορική.

Για να προλάβω μερικούς καχύποπτους που θα ρωτήσουν τι διαφορά έχει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του Παπαχριστόπουλου ως ευρωπαϊστή, από αυτό του κατοίκου της πΠΓΔΜ και αυτό της Αυτού Μεγαλειότητος Δημητρίου του Α’ (ναι, στο υπόλοιπο άρθρο θα μιλάω για τον Εαυτό μου με κεφαλαίο και στο τρίτο πρόσωπο) από το δικαίωμα στον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό ενός ατόμου, π.χ. της Κοντσίτα ή της Τζένης Χειλουδάκη; Η απάντηση είναι ότι αυτοί ίσως να γεννήθηκαν διαφορετικοί, με άλλες ορμόνες και δεν ξέρω τι άλλο διαφορετικό, οπότε κάποια πράγματα για αυτούς ίσως να μην είναι απόφαση αλλά ανάγκη. Προσωπικά –και αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό- θεωρώ βάρβαρο από την κοινωνία να αναγκάζει τους ανθρώπους να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννήθηκαν για να ταιριάξουν με το σύνολο, είτε αυτό είναι το να γράφεις με το δεξί ενώ είσαι αριστερόχειρας, είτε το να σου αρέσουν οι άντρες με το στανιό ενώ είσαι λεσβία, είτε, φυσικά, το να σταματήσεις να είσαι Μακεδόνας επειδή κάποιος άλλος αποφάσισε να είναι Μακεδόνας στη θέση σου. Για τους περισσότερους όμως το να αφήσεις τη γεννημένη λεσβία να παραμένει λεσβία και τον γεννημένο Μακεδόνα να παραμένει Μακεδόνας είναι διαφορετικά πράγματα. Μπορείτε να φανταστείτε τον Καρανίκα να υπερασπίζετε με πάθος τους Μακεδόνες ή τον Μιχαλολιάκο τις λεσβίες; Όχι. Γιατί λοιπόν ο Καρανίκας ή ο Μιχαλολιάκος να είναι σοβαρότεροι από Εμένα, τον Βασιλέα Δημήτριο τον Α’;

Όλοι πιστεύουμε κάποια πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με κάποια άλλα πιστεύω μας. Δεν είναι κακό, είναι η ανθρώπινη φύση που μας αναγκάζει να βάζουμε όσα ξέρουμε σε κουτάκια για να τα καταλάβουμε καλύτερα, ακόμα και αν αυτά τα κουτάκια μερικές φορές δεν βγάζουν πολύ νόημα.

Ξέρετε ποιό είναι όμως το πρόβλημα; Όταν πάμε να χώσουμε με τη βία τα κουτάκια μας στις ζωές των άλλων. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με τον αυτοπροσδιορισμό μου ως Βασιλέα Δημήτριος ο Α’, μέχρι να αρχίσω να παρκάρω κάθετα στο κέντρο της Κατεχάκη, να απαιτώ τον καφέ μου να είναι πάντα κερασμένος και να απαιτώ να έχω το προσωπικό μου βαγόνι στο μετρό. Εκεί ο αυτοπροσδιορισμός μου έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και θα πρέπει ή να αλλάξει ο αυτοπροσδιορισμός μου ή να αλλάξει η πραγματικότητα. Αυτό λοιπόν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων ετών. Ότι για να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας ως αριστερός, δεξιός, φιλελεύθερος, πατριώτης, ευρωπαϊστής, αντιευρωπαϊστής, αντιρατσιστής, αντιμνημονιακός, αντιφασίστας, Μακεδόνας ή οτιδήποτε άλλο θέλει, προτιμάμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα αντί να προσαρμοστούμε σε αυτήν. Εμείς φτιάξαμε την πραγματικότητά μας και μας αξίζει απόλυτα.


Υ.Γ. Κυρήσσω την 25 Ιανουαρίου εθνική εορτή ες αεί. Βασικά, αφού μπορώ, το Πάσχα θα πέφτει πάντα στις 25 του Γενάρη ή στις 3 Σεπτέμβρη και αυτές οι ημέρες θα είναι πάντα Κυριακή, ανεξάρτητα από το ημερολογιακό έτος.


 

 

 

Για να διαβάσετε δωρεάν το βιβλίο του Δημήτρη Κοντογιάννη "Δεν έχουμε Δημοκρατία: Μια κάπως μποέμ απόδειξη για κάτι που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζαμε", πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018 05:39

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Κοντογιάννης

Δημήτρης Κοντογιάννης

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης είναι ο διαχειριστής του apopseis.gr.