Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 14:35

Εκείνη & Εκείνος, από την Λέρο έρχομαι και…

  Εκείνη & Εκείνος

γράφουν ο Θάνος Καλαμίδας και η Κατερίνα Χαρίση.

& Εκείνος

«Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Λέρου η κατηγορία που προσάπτεται σε δύο γονείς, οι οποίοι φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους.»

Το διαβάζεις και λες …άει σιχτίρ γελοίοι υποκριτές. Αλλά …από την Λέρο έρχομαι και στην κορφή αναγούλα!

 

Ξέρετε κάτι; ΔΕΝ με σοκάρει το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία έχει …σοκαριστεί. Ξέρετε γιατί; Γιατί το απαιτεί η διαδικτυακή και τηλεοπτική ανάγνωση να …σοκαριστεί. Το απαιτεί η κλειδαρότρυπα, γιατί κατά τα άλλα ….πόσες φορές να σοκαριστεί κι αυτή η τοπική κοινωνία με όσα συμβαίνουν μέσα της;

Θέλετε μια μικρή απόδειξη; Δείτε με πόση επαγγελματική «ευσυνειδησία» δημοσιογράφοι, ανακριτές και μπάτσοι διαρρέουν λεπτομέρειες για το που και πώς …βίαζε ο πατέρας τα δυο ανήλικα παιδιά και πως βοηθούσε η …μάνα. Αμ εκείνο με τον και …νοητικά ανάπηρο αδελφό. Έχουμε χάσει πια το λογαριασμό πόσοι τον κακοποιούσαν αφού έχει ακουστεί και …γείτονας.
Πάμε πάλι λεπτομέρειες του που και πως.
Ευσυνειδησία.

Όλα αυτά σας εκπλήσσουν, σας σοκάρουν. Έτσι δεν είναι; Άλλα όλοι τρέχετε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες και να ακούσετε τον «ρεπόρτερ» που σαν αγελάδα θα μηρυκάσει τα πότε και τα πως για να τα χωνέψετε καλά.

Από την Λέρο έρχομαι και στην κορφή αναγούλα.

Με μεθόδους Λοβερδικούς, δημοσιογράφοι, ανακριτές και μπάτσοι έχουν στιγματίσει αυτά τα παιδιά δια βίου. Ο μεγάλος γιος, θα συνεχίζει να ζει, να δουλεύει και να υπάρχει σε μια κοινωνία που ξέρει την μάνα του και τον πατέρα του. Ο 24χρονος νοητικά ανάπηρος αδελφός θα συνεχίσει να ζει και να …υπάρχει σε μια κοινωνία που μόνιμα θα τον δείχνει με το δάχτυλο τεντωμένο. Το καταλαβαίνει δεν το καταλαβαίνει.

Η 14χρονη καποια στιγμή θα γίνει 18χρονη και θα ξέρει τι έκαναν η μάνα της και ο πατέρας της και ο 9χρονος καποια στιγμή θα γίνει 20χρονος, θα κοιτάξει το πρόσωπό του στον καθρέφτη και θα δει εξώφυλλα εφημερίδων, το όνομα του στο Google, μια κοινωνία αδιάφορη έτοιμη να στιγματίσει ακόμα και το θύμα και στο τέλος …την μάνα του και τον πατέρα του.

Από την Λέρο έρχομαι και στην κορφή αναγούλα.

Το πρώτο δεκάμηνο του 2017, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε καταγγελίες για κακοποίηση συνολικά …1.459 παιδιών. Σύμφωνα με ειδικούς ο πραγματικός αριθμός που ΔΕΝ φτάνει πότε σε καταγγελία, πρέπει να ξεπερνά αυτόν τον αριθμό τουλάχιστον 15 φορές.

Το 2016, η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 221.152 τηλεφωνικές κλήσεις, από τις οποίες το 37,5% ήταν καταγγελίες για παιδιά σε άμεσο κίνδυνο. Οι 848 καταγγελίες αφορούσαν σοβαρά περιστατικά κακοποίησης για 1.656 παιδιά. Το 39% αυτών των καταγγελιών ήταν για παιδιά μέχρι …έξι ετών και στο 51% οι καταγγελίες σχετίζονταν με παραμέληση ή εγκατάλειψη παιδιών. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο 37,5% των καταγγελιών θύτες ήταν οι ίδιοι οι γονείς.

Από την Λέρο έρχομαι και στην κορφή αναγούλα.

Πριν από μερικούς μήνες, γνωστή και δημοσιογράφος έκανε δημόσια καταγγελία για γονείς, δικαστικούς, που κακοποιούσαν το ανήλικο παιδί τους και υπήρχαν και πολλαπλές μαρτυρίες από την γειτονιά. Αποτέλεσμα; Ούτε στο Google δεν θα το βρείτε, βλέπετε οι γονείς είναι …δικαστικοί! Όχι αμόρφωτοι μεθύστακες στη Λέρο.
Η άλλη παράμετρος της ίδιας ιστορίας και της …χριστιανικής παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας που …σοκάρει τους γειτόνους και την τοπική κοινωνία.

Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Ότι η παιδική κακοποίηση δεν έχει να κάνει με μόρφωση, οικονομική κατάσταση και ταξική θέση, συμβαίνει στο διπλανό σας διαμέρισμα κι εσείς …σοκάρεστε μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης σας.

Αλλά …από την Λέρο έρχομαι και στην κορφή αναγούλα!

***********************

Εκτάκτως, δικαιολογημένα και διαδικτυακά απούσα σήμερα, Εκείνη!

***********************

Και επειδή δεν θα …αντέξω: Οι δώδεκα λόγοι για να μαυρίσετε τον Κυριάκο και τη συμμορία του πριν μας …κακοποιήσουν όλους είναι έντεκα, ο εξής ένας: είναι ηλίθιος!


 

Αν θέλετε να διαβάσετε το "Δέντρο της προσφυγιάς", ένα βιβλίο των Κατερίνας Χαρίση, Gordana Mudri,  Σία Πέρρου και Νατάσα Τσιτσιριδάκη πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 08:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & εκείνος

Εκείνη, η Κατερίνα Χαρίση, είναι στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας της, συγγραφέας πολυγραφότατη από τρέλα και πάθος, σύζυγος και μαμά δυο υπέροχων γιων.

Εκείνος, ο Θάνος Καλαμίδας, είναι στην πέμπτη δεκαετία του για τα καλά και γνωστός γκρινιάρης.

Εκείνη στην Ελλάδα κι εκείνος 3.500 χιλιόμετρα μακριά. Εκείνη εννιά μήνες ήλιο, εκείνος εννιά μήνες σκοτάδι, εκείνη παραλία εκείνος χιόνι. Και οι δυο θα σας κρατάνε συντροφιά μια φορά την εβδομάδα με ένα θέμα που θα γκρινιάζουν, θα διαφωνούν και μερικές φορές ακόμα και θα συμφωνούν, όλα αυτά με τίτλο: Εκείνη & Εκείνος.

Τελευταία από τον/την Εκείνη & Εκείνος

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή