Κυριακή, 13 Μάιος 2018 06:55

Στην Ελληνίδα μάνα

  Κώστας Γκαβογιάννης

γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης.

Κάθε χρόνο στη γιορτή της μητέρας όλοι έχουν ένα λόγο να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αφού για τον καθένα από εμάς η μάνα είναι μια ξεχωριστή γυναίκα που στο πρόσωπό της αντικατοπτρίζεται όλος ο κόσμος. Μάνα είναι μόνο μία και είναι πάντα δίπλα στα παιδιά της.

 

Η μάνα είναι από τους πιο δύσκολους ρόλους του κόσμου, η Ελληνίδα μάνα έχει ακόμη δυσκολότερους. Ρόλοι πολλαπλοί, σύνθετοι και απαιτητικοί. Παιδαγωγός , ψυχολόγος, νοσοκόμα, δασκάλα, μαγείρισσα και πολλά άλλα ….με μεγάλες ευθύνες και άπειρες υποχρεώσεις. Ωράριο εξαντλητικό, προσαρμοσμένο πάντα στις ανάγκες όλων των άλλων, χωρίς να κουράζεται και πάντα να χαμογελά.

peiraiws-tourism

Ακόμη πιο δύσκολος είναι στη σύγχρονη κοινωνία ο διπλός ρόλος με τον οποίο καλείται να πορευτεί, δηλαδή της μητέρας και της εργαζόμενης γυναίκας ταυτόχρονα.

Τα τελευταία χρόνια η μητέρα αξίζει διπλά το σεβασμό όλων γιατί αψηφώντας τις δυσκολίες αποφασίζει να φέρει ένα παιδί στον κόσμο και να θυσιάζεται καθημερινά γι’ αυτό, τη στιγμή που στη χώρα μας τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία δεν είναι και στα καλύτερά τους. Όπως θυσιάζονται καθημερινά οι μητέρες όλων εκείνων των Ελλήνων, που οι δυσκολίες των καιρών τους ανάγκασαν να αναζητήσουν καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, που μεγάλωσαν δηλαδή ένα παιδί για να φύγει στα ξένα, κάτι που πιστεύαμε πως δεν θα το ξαναζήσουμε. Αυτές οι μάνες δεν χρειάζονται ευχές, εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουν τα παιδιά τους. Οφείλουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες και για τα παιδιά όλων των μανάδων, ώστε να μπορούν να βρουν δουλειά και να ζουν με αξιοπρέπεια. Σε όλες τις Ελληνίδες μάνες οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των θυσιών και των αγωνιών για τα παιδιά τους. Να μην περιοριστούμε μόνο στις ευχές, αλλά να προχωρήσουμε στην πραγματική αναγνώριση του σπουδαίου αυτού ρόλου, συνδράμοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μάιος 2018 07:36

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης

Ο Κώστας Γκαβογιάννης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και στέλεχος της ΝΔ από την Καρδίτσα

Τελευταία από τον/την Κώστας Γκαβογιάννης

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή