130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τρίτη, 08 Μάιος 2018 21:12

Ο Μητσοτάκης στον δρόμο για την πρωθυπουργία

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ  από το 2016  έχει  πει ότι θέλει εκλογές για να γλιτώσει η χώρα. Τότε δεν ξέρω  εάν τις ήθελε πραγματικά  ή το  έλεγε μόνο και μόνο, επειδή έπρεπε να δείξει ότι διαφοροποιείται από τους άλλους αρχηγούς.

 

Δυόμισι χρόνια μετά έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα ως πρόεδρος της ΝΔ και έχοντας βάλει τις δικές του πινελιές σε πολλά πράγματα, ζήτησε και πάλι εκλογές. Τώρα σίγουρα το εννοεί και τις θέλει.  Έχει διανύσει τον δρόμο που πρέπει, έχει ζυγίσει καταστάσεις και είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. 

Ο Κυριάκος και όχι «Κούλης» όπως τον λένε  χαϊδευτικά εντός και εκτός κόμματος. Αυτό δείχνει ασέβεια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρχει και λίγος σεβασμός στους πολιτικούς.

Η ΝΔ έχει κάνει σημαντικά βήματα,  το μητρώο στελεχών πηγαίνει καλά, η κάρτα μέλους έχει ικανοποιητικούς αριθμούς. Καλά όλα αυτά θα  πείτε, αλλά  δεν βλέπουμε νέα πρόσωπα να εκπροσωπούν το κόμμα,  νέα πρόσωπα στα πάνελ και στις δημόσιες εμφανίσεις και βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους. Η απάντηση που δίνουν τα στελέχη  και οι αρμόδιοι του κόμματος είναι ότι έχει γίνει ανανέωση και  θα την δείτε και στα ψηφοδέλτια. Η ανανέωση πρέπει να γίνει στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο Μητσοτάκης εάν θέλει να έχει ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, θα πρέπει να απαλλαγεί από  πολλά βαρίδια που κουβαλάει το κόμμα του.

Δεν  πρέπει να τα πάρει μαζί του πηγαίνοντας στο Μαξίμου, γιατί θα τον κρατούν πίσω και θα του βάζουν φρένο σε όποια προσπάθεια μεταρρυθμίσεων θέλει να κάνει. Δεν πρέπει να το "χάσει" το κόμμα. Ξέρουμε ότι  ο εγωισμός πολλών πληγώθηκε που είδαν τον Μητσοτάκη να κερδίζει το κόμμα, αλλά  η ΝΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Οι πληγωμένοι εγωισμοί  είναι εκτός ΝΔ και προσπαθούν να δώσουν σωσίβιο στον κ. Τσίπρα. Αλλά αμφιβάλλω εάν τα καταφέρουν. Ποιος τους ακούει άλλωστε.

Είναι γνωστοί αυτοί που δεν θέλουν τον Μητσοτάκη και είναι δήθεν απογοητευμένοι από την ΝΔ. Είναι η Παπακώστα, ο  ΛΑΟΣ και άλλοι. Αυτοί ονειρεύονται ότι θα διακόψουν την πρωθυπουργία στον Μητσοτάκη. Μάλλον δεν θα τα καταφέρουν.

Σίγουρα ο Μητσοτάκης ξέρει τις παγίδες που θα έχει όταν θα γίνει κυβέρνηση. Θα έχει να αντιμετωπίσει έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει κανείς  τι γλώσσα θα έχει στην αντιπολίτευση και την κατάσταση με τους δανειστές.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να προσπαθεί να βρει τρόπος να παγιδέψει τον Μητσοτάκη, αλλά πια το κόλπο δεν πιάνει. Τα έχει δοκιμάσει όλα. Από τη Νοβάρτις μέχρι και τις Offshore έχει βγάλει στην φόρα, αλλά ο κόσμος δεν πείθεται.

Ο δρόμος από την αυτοδυναμία περνάει και από την Μακεδονία και αυτό τον στόχο είχε η περιοδεία του στην  συμπρωτεύουσα,  ξέρει ότι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ δεν τα έχει καλά και προσπαθεί να βρει τρόπους να αποκαταστήσει την σχέση του με αυτούς. Το Μακεδονικό μπορεί να έφερε κενά αέρος  στο Μοσχάτο, αλλά δεν είχαμε τίποτα από κάποιες μικροαναταράξεις.        

Ο διάλογος για το Σύνταγμα δεν βρίσκει σύμφωνη την ΝΔ. Ο Μητσοτάκης πήγε πριν δύο μήνες στην Αμερική και παρουσίασε τις προτάσεις του. Το μήνυμα  ήταν θετικό, αλλά είχε και αστερίσκους. Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Μητσοτάκη θα  πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους  δύο μήνες. Με κύριο σταθμό την Γερμανία, που αυτή δίνει την γραμμή σε πολλά. Θερμότερος υποστηρικτής της ΝΔ από τους θεσμούς της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης είναι ο Βέμπερ.  Η Μέρκελ μπορεί να έχει συναντήσει όλους τους Έλληνες πρωθυπουργός της κρίση, όμως  ότι και εάν της έχουν  πει, το άκουσε με πολύ δυσπιστία.

Στο εσωτερικό ο Μητσοτάκης έχει αλλάξει κατά πολύ τις περιοδείες του. Αυτές γίνονται πόρτα πόρτα και όχι με βαρετές ομιλίες που έχουν μόνο ως στόχο  τα κλακαρίσματα.

Οι νέοι είναι  μεγάλη και ανοιχτή πληγή της ΝΔ. Δεν έχει ερείσματα καθόλου. Αυτό είναι το ένα από τα προβλήματα της. Καλή η ΔΑΠ  και η ΟΝΝΕΔ, αλλά η κοινωνία έχει αποκηρύξει τις κομματικές νεολαίες. Άλλωστε και η ΔΑΠ δεν είναι ΝΔ,  γιατί εάν ήταν ΝΔ από τριάντα ένα χρόνια που κερδίζει τις εκλογές θα είχε καταφέρει να φτιάξει μία γενιά  ψηφοφόρων που θα ήταν φιλικοί προς την ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει βήματα μπροστά, αλλά χρειάζεται να μην τον σύρουν οι άλλοι. Πρώτο μέλημα του θα πρέπει να είναι να πείσει και να τον ακούσουν οι πολίτες. Για το τι χρειάζεται η Ελλάδα για να γίνει  Ευρώπη. 

 


 

Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 08:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.