130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 19:53

Επιλεκτικές ευαισθησίες και οι Βομβαρδισμοί στην Συρία

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

 

Από το Σάββατο που οι Δυτικοί σύμμαχοι χτύπησαν ελεγχόμενα και χειρουργικά εργοστάσια παραγωγής χημικών όπλων στην Συρία, εδώ στην Ελλάδα αρχίσαμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά εδώ και τόσα χρόνια. Δηλαδή να βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε για την Συρία, για τα χημικά που τα έριξε η κακή Αμερική για να γίνει ο μεσσίας της Μ. Ανατολής και να πλουτίσει η βιομηχανία όπλων. Ωραίο αφήγημα. Τονώνουμε το αντιδυτικό αίσθημα, το αντιιμπεριαλιστικό και βγαίνουμε και φωνάζουμε «φονιάδες των λαών».

 

Μόλις πάνε στο σπίτι νιώθουν μια χαρά, γιατί έκαναν αυτό που θεωρούν σωστό. Φτάνει πια με όλα αυτά και τις θεωρίες συνωμοσίας και ότι μας ψεκάζουν και για όλα φταίνε τα Νεφελίμ. Αλλά πώς να το κάνουμε, κάποια μυαλά και κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ όσα χρόνια και εάν περάσουν.

Δηλαδή φονιάδες είναι οι Αμερικάνοι; Και ο Μλάντιτς και άλλοι στον Βοσνιοσερβικό πόλεμο δεν ήταν φονιάδες; Τότε ήταν η Γερμανία που ήθελε να επεκταθεί, αλλά πίστευαν ότι οι Βόσνιοι βομβαρδίζουν επίτηδες την Σερβία για να προκαλέσουν το χτύπημα. Πάλι οι συνωμοσίες έδιναν και έπαιρναν.

Exoikonomisi-peiraiws

Αλλά δεν μπορείς να κάνεις με μυαλά και συνθήματα «έξω από το ΝΑΤΟ» και όλα θα τα λύσει θεωρητικά ο σοσιαλισμός.   Αυτή όμως είναι η Ελλάδα, αυτά μας άφηναν πίσω τόσα χρόνια από τις γρήγορες εξελίξεις που γίνονταν στον κόσμο. Δίναμε ρόλο και ζωή στο πεζοδρόμιο. Νομιμοποιούσαμε τον λαϊκισμό.

Δηλαδή όταν ο Πούτιν χτυπούσε νοσοκομεία τότε δεν αντιδρούσε κανείς. Ξέρω τι θα μου πείτε, ότι Ελλάς-Ρωσία- Ορθοδοξία και ότι θα μας σώσουν οι Ρώσοι. Από το 1700 περιμένουμε το ξανθό γένος να μας σώσει και μερικοί ακόμη το πιστεύουν.

Η Ελλάδα μπορεί να μην συμμετέχει ενεργά στην Συρία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλουμε ειρηνική λύση και να παρέμβει η Ευρώπη με τα αρμόδια όργανα της. Καλή θεωρία, αλλά η ΕΕ δεν έχει δικό της στρατό ούτε έχει συμμετάσχει ενεργά σε κανέναν πόλεμο της Μ. Ανατολής.

Η χώρα μας ήρθε η ώρα να επιλέξει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει, σε λίγο καιρό θα πρέπει να το απαντήσει , δεν γίνεται να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία. Ναι, μπορεί η ψυχή να λέει Ρωσία, αλλά τα ζωτικά μας συμφέροντα και οι ανάγκες μας είναι με την Δύση. Τώρα μάλλον οι πιο πολλοί καταλαβαίνουν πόσο δίκιο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε πει «ότι η χώρα μας ανήκει εις την Δύσιν». Φαντάζεστε μία Ελλάδα έξω από την ΕΕ και ανοχύρωτη; Αυτόν τον καιρό εξ Ανατολάς θα αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τις ευαισθησίες της και να προχωρήσει έτσι όπως οφείλει.

Τώρα το χτύπημα ήταν επιλεκτικό και χειρουργικό, γιατί μάλλον η Αμερική δεν ήθελε να είναι πιο επεμβατικό, γιατί θεωρεί ότι ακόμη δεν είναι η ώρα να πλήξει ουσιαστικά τον Άσαντ.

Η Γαλλία και η Αγγλία έδειξαν ότι δεν ανέχονται πολλά πράγματα όταν παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει. Άλλωστε και για την Βρετανία το θέμα ήταν πιο πολύπλοκο, γιατί είχε προηγηθεί η υπόθεση Σκριπάλ.

Ρωσία και Ιράν μπορεί να απαντήσουν, εάν υπάρξει πιο μεγάλο χτύπημα. Το Ισραήλ είναι και αυτό ετοιμοπόλεμο, γιατί φοβάται τον Άξονα που ξεκινάει από την Συρία, περνάει το Ιράν και το Λίβανο και φτάνει στα σύνορα του με την Χεζμπολάχ.

Φυσικά μία νέα συνθήκη της Γιάλτας έχουν υπογράψει Ρωσία-Ιράν για την επόμενη ημέρα του Συριακού πολέμου. Η Άγκυρα μπορεί να έχει στρατηγική συμφωνία με την Ρωσία, αλλά και η ίδια θα κλιθεί να επιλέξει πλευρά. Μην ξεχνάμε ότι είναι στο ΝΑΤΟ και μία αποστασιοποίηση της από τον Βορειοατλαντικό θεσμό δεν θα ήταν και η καλύτερη.

Όσοι τέλος πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας, το μόνο που κάνουν είναι να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν σε Fake News.  

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 20:18

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εκείνη & Εκείνος βομβαρδισμένοι 6 Χαϊκού »