Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 06:13

Ψήφος Αποδήμων

  Κωνσταντίνος Λυκογιάννης

γράφει ο Κωνσταντίνος Λυκογιάννης.

Στο παρελθόν, ο κ. Στυλιανίδης μας έδινε 2, ο κ, Παυλόπουλος 3 και τώρα ο κ. Κουρουμπλής, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αμερική, σε συνέντευξή του στον Ε.Κ., είναι πιο γεναιόδωρος και μας δίνει 5. Όλα αυτά τα νούμερα αναφέρονται στις Έδρες Επικρατείας που κάθε κυβέρνηση, δεξιά ή αριστερά, είναι διατεθειμένη να δώσει στους Αποδήμους, σε μια Βουλή 300 εδρών, όταν θα αποφάσιζαν να νομοθετήσουν ώστε να επέτρεπαν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές της χώρας μας από το τόπο διαμονής τους. Ο δε κ. Μιχάλης Κόκκινος, Υπεύθυνος Αποδήμου Ελληνισμού, επισκεπτόμενος στο παρελθόν την Νέα Υόρκη, μας είπε ότι η ψήφος μας δεν θα πρέπει «να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις».

 

Εκείνο όμως που οργίζει όμως είναι ότι όλες αυτές οι προτάσεις, που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί από όλα τα κόμματα σχετικά, έχουν ένα κοινό σημείο. Ότι η ψήφος μας δεν θα είναι ισάξια με την ψήφο των γηγενών. Δηλαδή, νομοθετούν ότι η ψήφος της γερόντισσας αδελφής μου, που ο ανηψιός μου στις εκλογές της δίνει συμπληρωμένο το ψηφοδέλτιο και το ρίχνει στη κάλπη, είναι καλύτερη από το δική μου.

Όλοι αυτοί που κατ’ αυτό το τρόπο απεργάζονται το βιασμό της δημοκρατίας, όσον αφορά τη ψήφο μας, είναι άνθρωποι μορφωμένοι, έμπειροι πολιτικοί και είμαι βέβαιος πως ξέρουν το άρθρο του Συντάγματος #4/1, που λέει ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Επίσης πρέπει να ξέρουν ότι το Εκλογικό Σώμα της χώρας μας είναι ένα, αδιαίρετο και καταγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του τόπου που γεννηθήκαμε ή διαμέναμε, όπως επίσης πρέπει να ξέρουν ότι κάθε ψήφος, είναι ισόποσος, ισόβαρος και ισάξιος για όλους τους ψηφοφόρους, οπουδήποτε και αν διαμένουν. Επομένως θα πρέπει και εμείς να ψηφίζουμε βάσει αυτών των καταλόγων. Άλλωστε, η σημερινή τεχνολογία το κάνει πολύ εύκολο.

Η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική, και επομένως και εμείς θα πρέπει επιλέγουμε και να εκλέγουμε τους εκλεκτούς που θα θέλαμε να μας αντιπροσωπεύσουν στη Βουλή και όχι αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν τα ιερατεία των κομμάτων. Δηλαδή, ο βουλευτής της Επικρατείας που θέλουν να καθιερώσουν να μας αντιπροσωπεύει, δεν μας αντιπροσωπεύει γιατί δεν τον επιλέξαμε εμείς, ακόμα και αν τον ψηφίζαμε. Δεν θέλουμε ο βουλευτής μας να είναι ένα νούμερο, αλλά ένα πρόσωπο τίμιο, έντιμο, άξιο που εμείς νομίζουμε ότι θα είναι ικανός να μας αντιπροσωπεύει. Και αυτό, μερικώς, θα επιτευχθεί αν τουλάχιστον ψηφίζουμε στη βουλευτική περιφέρεια που είμαστε εγγεγραμμένοι. Μπορεί οι χωριανοί μας να μην είναι αυτοί που θα θέλαμε να μας αντιπροσωπεύσουν, αλλά τουλάχιστον θα ψηφίζαμε τους πατριώτες μας. Και το προτιμάμε αυτό γιατί μπορεί να είμαστε Έλληνες και να νοσταλγούμε τη πατρίδα μας, αλλά η τρυφερή θέση που έχουμε στη καρδιά για το τόπο που γεννηθήκαμε, είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί γεννηθήκαμε, εκεί μεγαλώσαμε, εκεί πήγαμε στο σχολείο και εκεί βρίσκονται τα χορταριασμένα μνήματα των γονιών μας.

Προσωπικά, δεν θα λάβω ποτέ μέρος σε μια τέτοια φάρσα ψηφοφορία, γιατί έτσι υποτιμάω τον εαυτό μου πρώτον, και δεύτερο γιατί θα φανεί ότι συμφωνώ με αυτούς που νομοθετούν, και το αποδέχομαι, ότι είμαι πολιτικά υποδεέστερος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 05:44

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κωνσταντίνος Λυκογιάννης

Κωνσταντίνος Λυκογιάννης

Ο Κωνσταντίνος Λυκογιάννης, είναι συνταξιούχος επιχειρηματίας και διαμένει στη Νέα Υόρκη. Γεννήθηκε στο Νομό Ηλείας πριν 84 χρόνια και πριν φύγει για την Αμερική, ήταν υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας στη Κηφισιά και ασχολείται με το γράψιμο ερασιτεχνικά.

Τελευταία από τον/την Κωνσταντίνος Λυκογιάννης

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή