130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 07:28

Οι τρίχες, η Μαδουροποίηση και η μαϊμουδοποίηση ΑντωνΆκη

  Θάνος Καλαμίδας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό για να μην ξοδευόμαστε άδικα. Αυτά τα γελοία ότι «το σκάνδαλο Novartis ισοδυναμεί με ένα ή και δύο μνημόνια» είναι τρίχες, και όταν λέμε τρίχες δεν είναι ούτε ίσιες, ούτε κατσαρές, είναι κωλότριχες. Κωλότριχες είναι επίσης κι αυτά που ακούγονται από την άλλη πλευρά, από τα παπαγαλάκια του ΑντωνΆκη, περί Μαδουροποίησης της πολιτικής και προσωπικής του δίωξης. Αυτά περισσότερο σε μαϊμουδοποίηση φέρνουν παρά σε Μαδουροποίηση.

 

Παρενθετικά, όσοι ενοχλούνται με την λέξη «κωλότριχες», ΜΗΝ. Ξέχωρα ότι υπάρχει στο λεξικό, είναι και η πιο κόσμια που μπορώ να σκεφτώ για να περιγράψω τις γελοιότητες και από τις δυο πλευρές.

Κυρίες, κύριοι και σπυράκια εκεί στην Πειραιώς - έχει μείνει κανένας Νεοδημοκράτης ανάμεσα σας ή τα πάντα όλα Άδωνις; – η Βενεζουέλα κοντεύει να Σαμαροποιηθεί με τις αποστασίες, τους καιροσκόπους, τις αρπαχτές και τα φασιστοαγγλιάσματα κι όχι η Ελλάδα να Μαδουροποιηθεί. Κι όταν μιλάτε για Μαδουροποίηση να θυμάστε και ποιος έκανε τον Άδωνη και τον τσεκουράτο - τα αγαπημένα ορφανά του Παττακού και του Παπαδοπούλου – πασαρέλα, και ποιος έγλειφε τον κάθε Σόιμπλε στήνοντας ταυτόχρονα κρυφές συναντήσεις με τον Κασιδιάρη για να μην πάρουν την εξουσία οι …κομμουνιστές. Που το γράφεις και δεν γελάς καν, άκου ο Αλέξης κομμουνιστής!

thanoraf-petrelaio-tourkia-elladaΤι έγινε; Δεν θυμάστε για τι μιλάω; Ο αποστάτης ηθικής και δημοκρατίας, αυτός που δημιούργησε από το Αλβανικό μέχρι το Μακεδονικό, ο αρχάγγελος της διαφθοράς, ο ΑντωνΆκης. Άκου Μαδουροποίηση όταν έχεις τον ντόπιο σαμαρά. Ή μήπως το μνήμη χρυσόψαρου έχει γίνει και δόγμα στην Πειραιώς κι όσοι θυμούνται – και υπενθυμίζουν - διαγράφονται σε ρυθμούς Αντώναρου στα μουλωχτά μην μας πουν και …δημοκράτες;

Όσο για το τσίρκο Τσίπρα, Αλέξη μάζεψε τους κλόουν, κανένας δεν γελάει πια. Κοιτάξτε τους, καμαρώστε τους, είναι σαν να κάνουν διαγωνισμό κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ποιός έχει τους πιο πολλούς Αδώνιδες.

Την επομένη φορά που κυβέρνηση και αντιπολίτευση και γενικά όλο το πολιτικό φάσμα αυτού του τσίρκου, συνομοσιολογήσει για το ποιος απαξιώνει την πολιτική στην Ελλάδα, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Τώρα όμως και πλάκα-πλάκα μέσα σε αυτή ακριβώς την πρόταση δεν κρύβεται και κάτι που ποτέ δεν διάβασαν ΟΛΑ τα κόμματα κι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση;

Τα πολιτικά κόμματα κι όλοι οι πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί έχουν μια και μόνο μια δουλειά, να υπηρετούν τον ελληνικό λαό. Να φροντίζουν και να υπερασπίζονται το ευ ζειν όλων των κατοίκων αυτής της χώρας, αδιάφορα χρώματος, θρησκείας, προσωπικών πιστεύω και σεξουαλικής προτίμησης. Αυτά μάλιστα, τα τονίζει το σύνταγμα και ο όρκος που δίνουν όλοι τους.

Σε κανένα κεφάλαιο, παράγραφο, διάταξη ακόμα και παραθυράκι το σύνταγμα ΔΕΝ λέει ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η λασπολογία και ο υποβιβασμός με κάθε μέσο της αντιπολίτευσης και πουθενά ΔΕΝ είναι γραμμένο ότι σκοπός της αντιπολίτευσης είναι να πέσει με όποιο μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, η κυβέρνηση. Κι όμως αδιαφορώντας και για τον πραγματικό σκοπό τους, την αποστολή τους, τον όρκο τους και το σύνταγμα, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο από το να βυθίζονται καθημερινά στο βούρκο αλληλοκατηγοριών και αερολογίας για κωλότριχες, παρασέρνοντας πολλές φόρες κι εμάς μαζί τους.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί απαξιώνεται η πολιτική. Γιατί όλοι μας θεωρούμε τους πολιτικούς μια μάζα από άσχετους παραμυθάδες, άχρηστους καιροσκόπους και αρπαχτάκηδες. Γιατί επιβιώνουν για δεκαετίες φελλοί όπως ο Άκης, ο ΑντωνΆκης και ο ΑδωνΆκης άντε κι ο Λοβέρδος για να μην ξεχνάμε και τους πράσινους εμπριμέ φελλούς.

Αλλά πάμε λίγο και στα ακόμα πιο σοβαρά, τα άμεσα σοβαρά. Η κατάσταση με την Τουρκία είναι σοβαρή και ο σουλτάνος έχει σαλέψει. Κι αυτό τον κάνει επικίνδυνα απρόβλεπτο. Στην Ελλάδα, στην πρώτη φορά αριστερά, για άλλη μια φορά τα τελευταία …διακόσια χρόνια έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στην …Δύση. Ναι, σε αυτή τη δύση που μόνιμα μας πουλάει, μας ξαναπουλάει και μας ξεπουλάει. Και μάλιστα στον Τραμπ. Αλλά και που να βρει συμμάχους η Ελλάδα; Στην Βουλγαρία, στην Σερβία ή στα …Σκόπια έτσι που τα έκανε ο …ΑντωνΆκης όταν ήταν υπουργός εξωτερικών; Την ΕΕ επιμελώς την αποφεύγω, έχει ξεκαθαρίσει την θέση της εδώ και είκοσι-τριάντα χρόνια, αυτά είναι θέματα …διμερή. Που να χαλάσει τώρα την αγορά τόσων εκατομμυρίων για μια φτωχευμένη αποικία;

Πριν από ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο, έγραφα ότι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι αναπόφευκτες και θα είναι μεγάλες. Κυρίως γιατί παρόλη την συνοριοθέτηση, το Γιουγκοσλαβικό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που αφορούν πολλούς παίκτες και που εκτός από τα φανερά συμφέροντα, παίζουν και πολλά πίσω από την κουρτίνα. Καποια σημαντικά και υπερατλαντικά. Ξέρετε, από εκεί που περιμένουμε να μας σώσουν. Αυτά τα πίσω από την κουρτίνα όμως έχουν ένα πολύ άσχημο χαρακτηριστικό, δεν έχουν να κάνουν με γεωπολιτική, ιστορία, η συμμαχίες, έχουν να κάνουν με κέρδη, ΛΕΦΤΑ. Καθαρά, ψυχρά, ωμά χρηματικά κέρδη.

Έτσι με αυτά κι αυτά φτάνουμε στον Καρυωτάκη, που έγραψε …κι όσοι καταλάβουν καταλάβανε:

«Αισθάνομαι την πραγματικότητα με σωματικό πόνο. Γύρω δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, αλλά τείχη που στενεύουν διαρκώς περισσότερο, τέλματα στα οποία βυθίζομαι ολοένα.
Αναρχούμαι από τις αισθήσεις μου. Η παραμικρότερη υπόθεση γίνεται τώρα σωστή περιπέτεια. Για να πω μια κοινή φράση πρέπει να την διανοηθώ σε όλη της την ένταση, στην ιστορική της θέση, στις αιτίες και στα αποτελέσματά της.
Αλγεβρικές εξισώσεις τα βήματα μου.»


ΥΓ1. Επειδή έχω μπερδευτεί, μπορεί κάποιος από την Πειραιώς να με ενημερώσει ποιος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ; Ο Κυριάκος, ο ΑτνωνΆκης ή ο ΑδωνΆκης;
ΥΓ2. Μετά τον ΑδωνΆκη υπουργός υγείας δεν ήταν ο και τσεκουράτος Βορίδης; Ρωτάω τώρα.
ΥΓ3. Αν συνεχίσει έτσι το τσίρκο του Τσίπρα θα μου λείψει η Κωνσταντοπούλου.
ΥΓ4. 17 οι νεκροί στην Φλόριδα των ΗΠΑ, στην Ελλάδα πότε θα μιλήσουμε για τα παράνομα όπλα στα σπίτια; Ειδικά σε σπίτια Χρυσαυγητών;
ΥΓ5. Έτσι που το πάει ο Κούλης, βλέπω την Ντορίτσα πρόεδρο της ΝΔ.
ΥΓ6. Ξέρετε τι είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον ΑντωνΆκη; «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι όργα­νο οικονομικών συμφερόντων, των οποίων είναι δέσμιος.» Απάντηση στις δηλώσεις/μανιφέστο/μανιβράστο που έκανε σε ύφος χήρα κι ορφανού ταυτόχρονα ο ΑντωνΆκης.
ΥΓ7. Το σαββατοκύριακο ο ΑδωνΆκης θα διαβάσει το μανιφέστο ΑντωνΆκη. Το άκουσες Παναμάκα Κούλη Μαρέβα;

***********************************

Θάνος Ραφτόπουλος για άλλη μια Παρασκευή με επίκαιρο σκίτσο.

***********************************

Στη φωτογραφία: το ΛΑΟΣ είναι εδώ, δυνατό, διαγραφικό.Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 09:13

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.