130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 21:17

Εκείνη & Εκείνος Novartis

  Εκείνη & Εκείνος

γράφουν η Κατερίνα Χαρίση και ο Θάνος Καλαμίδας.

& Εκείνος

Από την αρχή του το Ελληνικό κράτος, το «οργανωμένο» Ελληνικό κράτος, υπήρχαν δυο θεσμοί που πάσχανε, από γεννησιμιού τους βαριά ασθενείς: η παιδεία και η υγεία. Όλες, μα όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί έδωσαν όρκους και υποσχέσεις ότι θα φτιάξουν την παιδεία και την υγεία και όλοι στο τέλος έφεραν και τους δυο θεσμούς ένα βήμα πιο κοντά από το να είναι στις αρχές του 21ου αιώνα, κλινικά σε κώμα. 200 χρόνια αρρώστια.

 

Αλλά η υγεία είναι αυτή που είναι στη πολύ χειρότερη κατάσταση και ο βασικός λόγος που η υγεία είναι σε αυτή τη κατάσταση οι απαντήσεις είναι οι εξής μια: η διαφθορά. Απόδειξη ότι στην Ελλάδα, στην συνείδηση του απλού κόσμου, η λέξη διαφθορά είναι άμεσα και πρώτα συνδεδεμένη με τον γιατρό και το φακελάκι. Ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά ή άλλη λεξούλα που παραπέμπει στη διαφθορά: ο πολιτικός. Τώρα αν τα βάλουμε αυτά μαζί έχουμε: σκάνδαλο Novartis.

Όλα αυτά έτος 2018 και έχοντας πίσω μας γύρω στα 9 χρόνια μνημονίων, εξαθλίωσης, φτώχειας. Χρόνια πείνας και αστέγων. Χρόνια με πάνω από ένα εκατομμύριο ανασφαλίστους.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Με πάνω από ένα εκατομμύριο ανασφαλίστους, με χιλιάδες αστέγους.

Και ξέρετε κάτι; Ο καρκίνος δεν ερωτάει να είσαι ασφαλισμένος πριν σε χτυπήσει. Υπάρχουν λοιπόν συμπολίτες μας, συνάνθρωποι μας άρρωστοι, σοβαρά άρρωστοι που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα γιατί έτσι θεώρησαν κάποιοι πολιτικοί ότι πληρώνονται καλύτερα τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μάλιστα κάποιοι, όπως ο πολύ συγκεκριμένος Γεωργιάδης στην πολύ συγκεκριμένη κυβέρνηση Σαμαρά έκοψαν από την υγεία τόσο πολύ που δεν είναι πια απλά ασθενής, σε κώμα, είναι σχεδόν κλινικά νεκρή.

Σε μια χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο ανασφαλίστους και χιλιάδες αστέγους.

Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, την χώρα της πείνας και της ανέχειας, των ανασφαλίστων και των αστέγων κάποιοι γιατροί, κάποιοι νοσοκομειακοί, κάποιοι μανατζεράδες νοσοκομείων, κάποιοι φαρμακοποιοί, κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι δημοσιογράφοι τα πήρανε χοντρά ώστε το κράτος όχι μόνο να αγοράζει τα προϊόντα συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας αλλά και να αγοράζει συνειδητά ακριβά. Από το στέρημα των πεινασμένων και εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των αρρώστων.

Κοιτάξτε πάλι το συνδυασμό διαφθοράς. Γιατροί και πολιτικοί. Κοιτάξτε και τις συμπτώσεις όσον αφορά τους πολιτικούς και τα ονόματα που ακουστήκαν, αυτοί που φέρανε την υγεία σε κώμα, αυτοί οι ίδιοι είναι και μέχρι τον λαιμό μπλεγμένοι στο σκάνδαλο Novartis.

Αλλά και πάλι αυτό είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Τα ονόματα είναι το δέντρο και δεν θα έπρεπε να είναι ποτέ θέμα δικό μας αλλά της αστυνομίας και των δεσμοφυλάκων στα κελιά που θα τους κλείσουν. Το δάσος και το δικό μας θέμα είναι ότι σε καιρό εθνικής καταστροφής, εθνικής πείνας, κάποιοι μαυραγορίτισσα και προδοτικά κερδοσκόπησαν. Και μάλιστα κερδοσκόπησαν σε βάρος ανθρώπων με καρκίνο, με αναπηρίες, με διαβήτη και με νευροκινητικές ασθένειες. Κερδοσκόπησαν παίζοντας με ανθρώπινες ζωές. Με την ζωή ή τον θάνατο συνανθρώπων μας.

Παρενθετικά, το πάθος μου για το θέμα είναι και προσωπικό γιατί ένα από τα φάρμακα της Novartis είναι για διαβητικούς, έτυχε να το παίρνω κι εγώ και να μου κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Οπότε η ερώτηση τώρα είναι: ποιά η τιμωρία; Αυτοί οι όποιοι στο τέλος θα κάτσουν στο δικαστήριο με ποια κατηγορία θα κάτσουν; Για χρηματισμό; Δωροδοκία; Διαφθορά; Κι ο καρκινοπαθής ή ο πολύ συγκεκριμένα διαβητικός που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία υγείας από αυτούς που πήραν το συγκεκριμένο φάρμακο ένα 20% έχασε το πάγκρεας του; Σαν τι θα κάτσουν στο σκαμνί; Σαν δολοφόνοι; Και ποιος θα δικαιώσει τον καρκινοπαθή ή τον διαβητικό; Αυτόν που το φάρμακο που τα πήραν από γιατροί μέχρι πολιτικοί να σπρώξουν έχει βοηθήσει για να πεθάνουν;

Και στο τέλος πόσοι πραγματικά θα πιαστούν; Ο Άκης έγινε πάθημα και μάθημα για όλους τους κι ο Βουλγαράκης τότε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου με δήλωση του στον Σκάι, όρισε το δόγμα που διέπει όλους τους έλληνες πολιτικούς από τότε μέχρι σήμερα, «Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Ακόμα κι αν στο αποτέλεσμα καταμετρούνται και νεκροί.

Και όχι, η κυβέρνηση δεν αποπροσανατολίζει τον κόσμο ούτε «σκοτώνει» την αντιπολίτευση φοβούμενη την άνοδο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση τελείως συντεχνιακά καλύπτει τους ένοχους από το πράγματι έγκλημα αποπροσανατολίζοντας με την βοήθεια των ΜΜΕ όλους εμάς και μιλώντας για χρηματισμό όταν η κατηγορία είναι δολοφονία.

Το δάσος αγαπητοί μου είναι αντί να μετράμε πόσα μπορεί να πήρε ο Άδωνις, ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος, να δούμε πόσοι πέθαναν γιατί κάποιοι γιατροί και κάποιοι πολιτικοί τα έπαιρναν και τότε θα καταλάβουμε το μέγεθος του εγκλήματος και τις κατηγορίες!

Εκείνη

Η «πλάκα» με όλα αυτά τα σκάνδαλα που κατά καιρούς ξεσπούν στην Ελλάδα είναι πως όλα μας «συνταράζουν», όλα μας ρίχνουν από τα σύννεφα, όλα είναι …σκάνδαλα. Η ουσία είναι πως δεν αποτελούν πια σκάνδαλα, πόσο μάλλον «συνταρακτικά». Είναι αυτό που έλεγαν οι παλιοί «δώσε θάρρος στο χωριάτη» και τα λοιπά τα ξέρετε, ή το «βρίσκουν και τα κάνουν» και πάει λέγοντας.

Αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν, τυφλές αρχές, κουφές δικαιοσύνες, πρόθυμες τσέπες, ανοιχτά χέρια και στόματα κλειστά. Το σκάνδαλο δεν είναι πια ξαφνικό, δεν είναι καν προσβολή, όταν οι μισοί έλληνες είναι ανασφάλιστοι και τα νοσοκομεία παραπατούν, ζητώντας γάζες και βαμβάκια, όταν ένας στους 4 κόβει από το φαγητό που τρώει και δίνει στα παιδιά του γιατί δεν έμεινε τίποτα άλλο να κόψει, όταν φτάνεις να ρισκάρεις τη ζωή σου για μια απλή αντιβίωση ή ακόμα χειρότερα, ή ένα αντιπυρετικό. Το «σκάνδαλο» είναι ένα καθαρό έγκλημα, ακόμα μια φορά.

Κι όσο οι ένοχοι δεν δικάζονται, δεν καταδικάζονται και δεν φυλακίζονται, το …σκάνδαλο, είναι η απραξία των αρχών και της δικαιοσύνης! Κι όχι η (επαναλαμβανόμενη) πράξη των επαγγελματιών κλεφτών πολιτικών και λοιπών.


Αν θέλετε να διαβάσετε το "Δέντρο της προσφυγιάς", ένα βιβλίο των Κατερίνας Χαρίση, Gordana Mudri,  Σία Πέρρου και Νατάσα Τσιτσιριδάκη πατήστε εδώ!

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 09:13

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & εκείνος

Εκείνη, η Κατερίνα Χαρίση, είναι στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας της, συγγραφέας πολυγραφότατη από τρέλα και πάθος, σύζυγος και μαμά δυο υπέροχων γιων.

Εκείνος, ο Θάνος Καλαμίδας, είναι στην πέμπτη δεκαετία του για τα καλά και γνωστός γκρινιάρης.

Εκείνη στην Ελλάδα κι εκείνος 3.500 χιλιόμετρα μακριά. Εκείνη εννιά μήνες ήλιο, εκείνος εννιά μήνες σκοτάδι, εκείνη παραλία εκείνος χιόνι. Και οι δυο θα σας κρατάνε συντροφιά μια φορά την εβδομάδα με ένα θέμα που θα γκρινιάζουν, θα διαφωνούν και μερικές φορές ακόμα και θα συμφωνούν, όλα αυτά με τίτλο: Εκείνη & Εκείνος.