130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 11 Φεβρουάριος 2018 09:32

Η 21η Αυγούστου έρχεται

  Νίκος Γκίκας

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Ο κατασκευασμένος ιδεοληπτικός ολοκληρωτισμός τους οδηγεί στην προοδευτική αποδόμηση της κοινωνίας, των θεσμών. Στην περίοδο της ρευστότητας και στην κυριαρχία του επαμφοτερίζοντος.

Η δημιουργική ασάφεια επανακάμπτει. Το νέο πρόγραμμα σωτηρίας και αξιοπρέπειας των κυβερνώντων για μετά το μνημόνιο εποχή είναι μια νέα γέφυρα εξαπάτησης.

Η 21η Αυγούστου λοιπόν που οι λογής Σάκηδες με λυρισμό σαλεύουν, αποτελεί τη συνέχεια της απίστευτης εξαπάτησης του λαού, από το περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης μέχρι και την αλλαγή σελίδας που υπόσχονται με την αρκετά καθαρή πλέον έξοδο από το ευεργετικό τους μνημόνιο της υπεραπόδωσης. Γιατί πλέον θα καταθέσουν εθνικό πρόγραμμα ιδιοκτησίας τους, φαντασιώνοντας πως θα μοιράζουν λεφτά και θα προβλέπει και αύξηση στον κατώτατο μισθό όπως ακριβώς έκαναν με τα 751 ευρώ του ΄15. Αντικαθιστώντας τους μισθούς πείνας με επιδόματα. Διότι ξεδιάντροπα αποκρύπτουν πως οι μισθοί καθορίζονται από την αγορά εργασίας, η οποία μαστίζεται από την ανεργία και τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Αυτές της δίκαιης ανάπτυξης που νομιμοποιούνε την κοινωνική ανισότητα.

 

Ο μοναδικός τρόπος όμως να ανέβουν πραγματικά οι μισθοί είναι είτε δια της αύξησης της παραγωγικότητας, που πλέον έχει πιάσει ταβάνι, δεδομένου ότι ο ιδιωτικός τομέας εργάζεται και στον ύπνο του ακόμη, είτε μέσω των επενδύσεων οι οποίες δεν έρχονται κάτω από το καθεστώς που οι κυβερνώντες επέβαλλαν. Ο επενδυτής θέλει να βγάλει χρήματα και όχι να σκορπίσει τα λεφτά του.

Η επάνοδος λοιπόν στην κανονικότητα απέχει πολύ ακόμη, καθώς το κόστος εξυπηρέτησης των λογής βαρών αφήνει μηδαμινό εισόδημα στην αγορά και ακόμη λιγότερο για τις αναγκαίες νέες επενδύσεις.

Του κάθε Σάκη λοιπόν η λεκτική ασυδοσία τέχνες κατεργάζεται, γιατί επί τρία χρόνια δεν έβλεπε και δεν άκουγε τις αγωνίες και τους φόβους των πολιτών. Δεν έβλεπε και δεν άκουγε πως το δημιούργημά του στιγματίζει και θωπεύει μετά βδελυγμίας οποιονδήποτε μπορεί να σταθεί όρθιος, από τον αυτοαπασχολούμενο και τον περιπτερά, μέχρι τη βιομηχανία και συνάμα απομακρύνει κάθε εχέφρονα επενδυτή.

Με υπερφορολόγηση, ΕΦΚΑ, περικοπές, λιτότητα και επιδόματα, θεωρώντας επίτευγμα την ικανοποίηση των απολύτως αναγκαίων από τα νοικοκυριά. Αποκρύπτουν μάλιστα επιμελώς τη μείωση του αφορολόγητου και τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, που οδηγεί στη μείωση αυτών. Τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Από την 21η Αυγούστου λοιπόν δεν θα υπάρχουν θα μας πει. Τέρμα η κηδεμονία και οι υβριδικές δεσμεύσεις. Το παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, η ανάπτυξη είναι εδώ. Αυταπάτες δουλοπάροικων.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού έσκισαν όλα τα μνημόνια, εντυπωσιάζουν με την ταχύτητα που ψήφισαν τις μεταρρυθμίσεις και με την υπεραπόδωση των δημοσιονομικών στόχων και επιπλέον απαιτούνται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία χωρίς κανένα εφησυχασμό. Όλα αυτά τους προσδίδουν μια πληβειακή λαϊκίστική πολιτική κουλτούρα. Μία κουλτούρα προπαγάνδας, δημαγωγικών προκλήσεων και τυχοδιωκτισμού. Η μόνη λοιπόν πολιτική που γνωρίζουνε πραγματικά να ασκούνε είναι η ψηφοθηρική της καρέκλας δια των κίβδηλων εξαγγελιών, των αντίμετρων και ενίοτε της λάσπης.Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Νίκου Γκίκα πατήστε εδώ!

 


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 09:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Νίκος Γκίκας

Νίκος Γκίκας

Ο Νίκος Γκίκας είναι αρθρογράφος στον τοπικό τύπο ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τις Κυριακές