130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 09:31

Ιστορία αλά Πολωνέζα

  Θάνος Καλαμίδας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Στο όνομα της …ιστορικής «αλήθειας» ή καλύτερα της αλήθειας που βολεύει την σημερινή κατάσταση στην Πολωνία, η Πολωνική κυβέρνηση πέρασε έναν νόμο που απαγορεύει οποιαδήποτε αναφορά σε ανάμιξη του Πολωνικού κράτους ή Πολωνών με το ολοκαύτωμα. Οι παραβάτες τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση. Έτσι μια από τις πιο καταγεγραμμένες ακόμα και φωτογραφημένες απάνθρωπα τραγικές στιγμές της ιστορίας του ανθρωπίνου είδους, θα …σβηστεί και το γκέτο της Βαρσοβίας θα μεταφερθεί στο …Βερολίνο ή στα περίχωρα του Μονάχου και της Στουτγάρδης. Κάπου τέλος πάντων μακριά από την Πολωνία. Οι Πολωνοί θα προτιμούσαν να μεταφερθεί στην Μόσχα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Προς το παρόν βολεύονται ξαναγράφοντας την ιστορία και μεταφέροντας ενοχές και τύψεις στο …άγνωστο αλλά και προετοιμάζοντας το έδαφος για την μεγάλη κολυμπήθρα.

 

Φαντάζομαι θα ακολουθήσουν σύντομα οι Σλοβάκοι. Οι Ουκρανοί έχουν ήδη αρχίσει να ξαναγράφουν την ιστορία τους και να ξεχνάνε το σημαντικό ρόλο τους στο ολοκαύτωμα και στη Ναζιστική κατοχή γειτονικών χωρών με την Ουκρανία. Βλέπετε αυτή τη περίοδο εκεί ανατολικά οι Ρώσοι είναι χειρότεροι από τον Χίτλερ και ανάμεσα στα δυο κακά …κλπ. κλπ.

Και επιστρέφοντας στους Πολωνούς, υπάρχει και το Άουσβιτς. Αυτό ειδικά δεν έχω ιδέα πως θα το σβήσουν από την ιστορία τους. Στο Άουσβιτς δεν υπήρχαν Πολωνοί εργάτες, Πολωνοί φύλακες, Πολωνοί γιατροί αλλά και Πολωνοί εκτελεσμένοι. Στο Άουσβιτς υπήρχαν μόνο Γερμανοί φύλακες, Ναζί βασανιστές και Εβραίοι. Πολλοί εβραίοι. Παρά πολλοί εβραίοι. Οι περισσότεροι νεκροί. Οι Πολωνοί είχαν πάει διακοπές σε άλλη χώρα εκείνη την περίοδο. Όσο για τους Εβραίους, αυτοί οι Εβραίοι ήταν χωρίς πατρίδα, απλά εμφανιστήκαν μέσα από τα συρματοπλέγματα του Άουσβιτς ως δια μαγείας. Όπως έγινε και με το γκέτο της Βαρσοβίας. Κι εκεί εμφανιστήκαν ξαφνικά μέσα στο γκέτο. Το σημαντικό όμως είναι – και σύμφωνα με τον νόμο – ότι κανένας δεν ήταν Πολωνός και κανένας Πολωνός δεν έκανε τίποτα. Διάβαζαν …άρλεκιν όπως και επιφανής Έλληνας την περίοδο της δικτατορίας.

thanoraf-saligkari-makedonikoΑναφέροντας το Άουσβιτς, να δείτε που σε μερικά χρόνια ότι είναι σημαντικό και φυσικά με καθαρά γερμανικά γράμματα και ναζιστικά σύμβολα θα μεταφερθεί σε κάποιο μουσείο της περιοχής με τον τίτλο: Μουσείο Γερμανικής Θηριωδίας. Γερμανικής όχι ναζιστικής μιας και από τη μια το «ναζιστική» είναι αόριστο και μπορεί να συμπεριλαμβάνει τίποτα συγχρόνους Πολωνούς ξώφαλτσα αλλά και γιατί οι Πολωνοί έχουν κι ένα θεματάκι με τους Γερμανούς όπως και με τους Ρώσους. Όσο για την γη, την γη του Άουσβιτς θα γίνει …βιολογικές καλλιέργειες πατάτας. Οικολογικά πράγματα και με σίγουρο …λίπασμα.

Κι οοοοοοόλα αυτά τώρα στο όνομα της εσωτερικής σταθερότητας και ενότητας. Δυστυχώς αυτή ακριβώς είναι η δικαιολογία. Βλέπετε οι αγκυλωτοί σταυροί παραφρασμένοι, οι χαιρετούρες με το χέρι υψωμένο, οι αρβύλες, τα μαύρα μπλουζάκια και τα αμπέχονα παραλλαγής έχουν αυξηθεί στην σημερινή Πολώνια. Όπως έχει αυξηθεί η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, ο τυφλός εθνικισμός. Όχι εκείνος ο εθνικισμός που θέλει να αγαπάς την πατρίδα, αλλά εκείνος που πιστεύει ότι είσαι ο καλύτερος από όλους, ο ευλογημένος, ο ημίθεος. Κι όλα αυτά δεν μπορούν να κουβαλάνε αμαρτίες του παρελθόντος, τώρα ειδικά που φαίνεται και το …πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό χωρίς τη μάσκα του Ευρωπαίου αλλά τη κουκούλα του εθνικιστή.

Βλέπετε οι σημερινοί Πολωνοί δεν μπορούν να συνδέονται με γκέτο στη Βαρσοβία και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι σημερινοί Πολωνοί έχουν στήσει προσφυγικά γκέτο στα σύνορα τους με την Σλοβακία και την Τσεχία και στρατόπεδα προσφύγων στα σύνορα με τη Γερμανία. Σε μερικά έχουν τσουβαλιάσει και τσιγγάνους. Όπως οι ναζί κι αυτοί δεν ξέρουν που να τους …καταχωρήσουν πέρα του …ανεπιθύμητοι. Το σημαντικό είναι όμως να μην συνδέονται με το Άουσβιτς και το γκέτο της Βαρσοβίας.

 

Η ερώτηση όμως είναι, ξαναγράφεται η ιστορία για να ξεπλύνει αμαρτίες του παρελθόντος και να κάνουμε τα ίδια λάθη; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι ΠΟΤΕ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Τα παιδιά στην Πολωνία από εφέτος θα διδάσκονται ότι το Άουσβιτς ήταν κάτι Γερμανικό, έτσι απλά κι αόριστα και ότι ανάμεσα στις θηριωδίες των Γερμανών κατά τη διάρκεια του πολέμου μια από αυτές ήταν η εκτέλεση όλων των Εβραίων στο Warschauer Ghetto, έτσι στα Γερμανικά για να μην το μπερδέψουμε με το γκέτο της …Βαρσοβίας. Αυτά τα παιδιά σε δέκα χρόνια θα πάνε πανεπιστήμιο και μερικοί από αυτούς θα γίνουν ιστορικοί. Και αυτοί οι ιστορικοί θα μάθουν ότι η Πολωνία υπέφερε κάτω από την Γερμανική μπότα και κάποιοι Γερμανοί σκότωσαν και μερικούς Εβραίους σε μια πόλη που λεγόταν Άουσβιτς και τώρα δεν υπάρχει. Όσο για την λέξη «Ναζί», θα έχει απαλειφθεί από την ιστορική περίοδο κυρίως γιατί θα είναι οι καινούργιοι κυβερνητικοί εταίροι στην τότε Πολωνία, όσο για τους καθημερινούς Πολωνούς, σε είκοσι χρόνια θα ρωτάνε αθώα, ποιο ολοκαύτωμα;

Ανατριχιαστική προοπτική για έθνος με μεγάλη ιστορία που συνειδητά την διαγράφει για να εξυπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. Τόσο ανατριχιαστική που να λες, δεν τρελαίνεται ο Πούτιν να τους δώσει καμιά σφαλιάρα – που τους την χρωστάει κι όλας - μπας και συνέρθουν;

Αλλά μην μου στενοχωριέστε για τους Πολωνούς. Για ελάτε λίγο πιο κοντά. Για γκελ μπουρντά ρε πατριωτάκια.

Έθνος με μεγάλη ιστορία στα πιο μακρινά βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης οι Έλληνες. Οι πολλοί έχουμε …προσωπικές αναμνήσεις από την μάχη των Θερμοπυλών, τότε που όλοι μαζί φωνάζαμε this is Sparta, και κάποιοι είχαμε μπάρμπα που κρατούσε δάδα αλαλάζοντας «τιμή και αίμα» και με μπροστάρη τον Λεωνίδα τον ξάδερφο του Κασιδιάρη, ορμούσε στους …μουσουλμάνους Πέρσες, Ιρανούς. Φυσικά ειρωνεύομαι την γνωστή εγκληματική και παρασιτική κοινωνική ομάδα αλλά …αλλά πόσο Πολωνοί είμαστε εμείς οι Έλληνες; Μήπως εμείς ή,μασταν Πολωνοί πριν τους …Πολωνούς;

Στην Ελλάδα έκτος από τον κύκλο των γνωστών ναζιστών και φιλοναζιστών, Μεταξά, Μεταξικών, μεταξύ μας Μεταξά και Φρειδερίκης – στην κατηγορία των γνήσιων ναζιστών φυσικά η «βασιλομήτωρ» του λοβοτομημένου Κωνσταντίνου, που υπήρξε μέλος της ναζιστικής νεολαίας του Χίτλερ και το καμάρωνε μάλιστα – υπήρξε και κύκλος που αργότερα έβαλε και στολή ΕςΕς. Όχι απλά Ναζί αλλά γερμανοτσολιάδες. Σαν να λέμε μανδύας αρχαιοελληνικός με μπλουζάκι Χρυσής Αυγής και τσαρούχια γιατί ήταν και …τσαρούχια.

Αυτά τα καθάρματα λοιπόν, από το 1943 που επίσημα ιδρύθηκαν και με αρχηγό τους τον αντιστράτηγο των γνήσιων και με τη σφραγίδα ΕςΕς, Βάλτερ Σιμάνα πολλές φορές αυτοβούλως όπως στη σφαγή του Χορτιάτη, στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και στο μπλόκο της Κοκκινιάς και της Καλογρέζας, έκαναν ανήκουστα και απάνθρωπα εγκλήματα με εκατοντάδες Έλληνες θύματα για το καλό των …Γερμανών Ναζί αφεντάδων τους. Παράλληλα έψαχναν και εβραίους, αυτό ήταν το χόμπι τους φαντάζομαι. Υπεύθυνοι για τον θάνατο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατοντάδων πιθανώς χιλιάδων ελλήνων εβραίων και ελλήνων που πιθανώς να τους μύριζαν για κουμουνιστές ή απλά θέλανε να κλέψουν το χωράφι τους. Γιατί βλέπετε κι αυτό έκαναν οι «πατριώτες» Χίτες και γερμανοτσολιάδες. Κλέβανε από χωραφάκια μέχρι σπίτια στέλνοντας τους ιδιοκτήτες στο Νταχάου και στο Άουσβιτς. Όσους δεν εκτελούσαν επί τόπου σαν …κομουνιστές.

Η ιστορία τους είναι ανάλογη των Πολωνών, του Ουκρανών, των Σλοβάκων ταγμάτων ασφαλείας και κατ’ εμένα χειρότερη και εμμετικότερη των Γερμανικών ταγμάτων ασφαλείας και ΕςΕς, γιατί αυτοί βασάνιζαν, κανιβαλίζαν και δολοφονούσαν συμπατριώτες τους.

Με το που έφυγαν λοιπόν οι Ναζί από την Ελλάδα ξεκίνησε η κολυμπήθρα. Παρόλο ότι στη συμφωνία της Καζέρτας μετά την απελευθέρωση, χαρακτηριστήκαν δοσίλογοι και προγραμματιστήκαν δίκες όλοι οι γερμανοτσολιάδες που είχαν συλληφθεί …αθωώθηκαν άμεσα! Ο λόγος: είχαν στο μεταξύ μεσολαβήσει τα Δεκεμβριανά και με «πρόταση» (εντολή) των τότε αφεντάδων της Ελλάδας, των Βρετανών, στρατολογήθηκαν εναντίων του ΕΑΜ. Φαντάζομαι η προηγούμενη πείρα τους στην σφαγή συμπατριωτών τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Εκεί πια η κολυμπήθρα ξεσκίστηκε και από γερμανοτσολιάδες έγιναν …πατριώτες και εθνικόφρονες. Όσοι δεν έγιναν μέρος του τακτικού «Ελληνικού» στρατού έγιναν μέλη των ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ και φυσικά των Χ.

Στη συνέχεια οι αμερικάνοι αντικατάστησαν τους Εγγλέζους και η Φρειδερίκη άλλαξε τους πρέσβεις εραστές της, με τους γερμανοτσολιάδες να αλλάζουν επαγγελματική στέγη και το πλύσιμο να τελειώνει. Τώρα έγιναν χωροφύλακες, χαφιέδες ένστολοι και χωρίς στολή, Εσατζήδες, μπάτσοι κι ότι άλλο κάθαρμα φαντάζεστε, πάντα πιστοί στο έργο του βασανισμού και της δολοφονίας. Αλλά, πάνω από όλα …πατριώτες και εθνικόφρονες. Τώρα τους είχαν καθαρίσει. Με αμερικανικό Φρειδερέξ. Τόσο καλά μάλιστα που κάνανε και …επανάσταση για να μας σώσουν από τον εκ βορρά κομμουνιστικόν κίνδυνο.

Σε αυτά τα καθάρματα, που όσο κι αν τους πλένεις γερμανοτσολιάδες θα είναι για πάντα, και που είχαν λουφάξει μετά την πτώση της δικτατορίας μέσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους άνοιξαν την πόρτα μέσω του Νεοδημοκράτη Καρατζαφέρη και του κόμματος του - μετά την αποχώρηση του από την ΝΔ – του ΛΑΟΣ σε βουλή και …κυβέρνηση οι ίδιοι που τους κρύβανε, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κι εκεί πια ήταν που η Πολωνική μας κατρακύλα γυρισμό δεν είχε, γιατί ακλούθησε ο αλήτης ο Σαμαράς, αυτό το φασισταριό καμάρι κάθε γερμανοτσολιά και χαφιέ, που έγινε πρωθυπουργός και τους έκανε από την πίσω πόρτα συνομιλητές του. Και στην Βουλή τα καθάρματα. Οι Γερμανοτσολιάδες ξεπλύθηκαν από την Φρειδερίκη μέχρι τον Σαμαρά για να τους δούμε σήμερα να παρελαύνουν στη Βουλή με πανό ότι η …Μακεδονία είναι ελληνική! Οι υπηρέτες των ΕςΕς, τα δουλικά του κάθε Χιτλεράκου, που προδώσαν και δολοφόνησαν κάθε τι ελληνικό, σήμερα μιλάνε για την Ελληνική Μακεδονία.

Κι εσείς, όλοι εσείς που συλλαλητηριάζεστε μαζί τους, γίνεστε …Πολωνοί και Ουκρανοί και Σλοβάκοι και περαστικά σας ΔΕΝ υπάρχουν γιατί την ιστορία μπορείς να την ξαναγράψεις αλλά η ιστορία που επαναλαμβάνεται τιμωρεί κι αυτό δεν θέλουμε να το καταλάβουμε!

***********************************

Και αυτή τη Παρασκευή παρέα μου ο Θάνος Ραφτόπουλος

***********************************

Στη φωτογραφία: αυτά είναι τα πρόσωπα που θέλουν να σβήσουν οι Πολωνοί από την ιστορία τους γιατί τους ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, όπως τους φοβούνται και οι «πολωνέζες» της χρυσής αυγής.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 09:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.