130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 14:11

Εγώ Ταρζάν, εσύ φούφουτος

  Θάνος Καλαμίδας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Έριξα παγωμένο νερό στο πρόσωπό μου και κοίταξα στον καθρέφτη τα κόκκινα μάτια μου γεμάτος ανησυχία. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένας ιός που κυκλοφορεί στη Σκανδιναβία και έχει χτυπήσει πολλά σπίτια αλλά εγώ ήμουν σίγουρος ότι η κατάσταση μου ήταν πολύ χειρότερη. Κανένας ιός, όσο δυνατός και να ήταν, δεν θα μπορούσε να με κάνει να συμφωνήσω με την …Ντορούλα.

 

«Είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια 'Μακεδονία' και εμείς να τους λέμε 'φούφουτους'». Την δήλωση της αυτή την καταγράφω όπου μπορώ γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να την σβήσουν ακόμα κι από την ιστορία αν μπορούν. Όσο για την λέξη «έγκλημα» δεν είναι η λέξη που θα χρησιμοποιούσα (θα προτιμούσα λέξεις όπως βλακεία, ανωριμότητα, ηλιθιότητα κλπ.) αλλά συμφωνώ με το νόημα και μια στιγμή να δω …πόσο πυρετό έχω.

Εδώ και χωρίς καμιά απολύτως διάθεση είρωνας, να προσθέσω δυο διαπιστώσεις:

  1. 1.Η Ντόρα είναι η μόνη αληθινή Μητσοτάκης, έχοντας μόνο αυτή κληρονομήσει το ταλέντο του Μητσοτάκη, να είναι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος για να πει τις πιο κατάλληλες αλήθειες.
  2. 2.Με μια πρόταση η Ντόρα έλυσε τον γόρδιο δεσμό του Μακεδονικού και ο έχων έστω και ολίγη φαιά ουσία καταλαβαίνει.

thanoraf-nova-macedoniaΕπίσης η Ντόρα αποδεικνύει να έχει πολιτική κρίση – σε απόλυτη αντίθεση με τον αδελφό της που είναι σε πολιτική κρίση ακλουθώντας το δόγμα Σαμαρά, δίχαζε, δίχαζε, δίχασε – αρνούμενη να συμμετάσχει σε ένα συλλαλητήριο που τώρα πια απροκάλυπτα οργανώνουν Χρυσαυγήτες και λοιποί ναζιστές.

Αυτά με την Ντόρα γιατί πολύ φοβάμαι (πρέπει να έχω 50 πυρετό αυτή τη στιγμή) ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα η Ντόρα είναι …μόνη της. Από την άλλη πλευρά του λόφου, αυτήν που συνυπάρχουν σχεδόν συμβιωτικά ο Κυριάκος με τον Αλέξη, υπάρχει το δόγμα: επιβίωσε-πολιτικά / κράτα-την-καρέκλα-γερά.

Ο Αλέξης ίσως κάπου κάποτε να πίστεψε στο «πρώτη φορά αριστερά» και στο όνομα του σκοπού να αποφάσισε ότι σε μερικές περιπτώσεις κάνεις δυο βήματα πίσω για να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Μόνο που τα δυο βήματα έφεραν άλλα δυο και άλλα δυο και στο τέλος όχι δεν έχασε το λογαριασμό, απλά αποφάσισε ότι το πίσω είναι το μπροστά. Γύρισε το κάρο της αριστεράς τα πίσω-μπρος κι έχασε την αριστερά του. Όπως ακριβώς έκανε ο Ανδρέας τέσσερεις δεκαετίες πριν, βρήκε κι αυτός με την όπισθεν τον τρίτο δρόμο προς την αριστερά. Ο Ανδρέας το ονόμασε τότε: «ο τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό». Όσο για τον Αλέξη, τώρα ψάχνει να βρει όλες αυτές τις ισορροπίες που θα τον διατηρήσουν στην εξουσία, το αόρατο βήμα του πελαργού που έχει ξεχάσει προς πια κατεύθυνση πάει.

Ο Τσίπρας έμεινε στο «Περιμένοντας τον (Γ)κοντό» κι εμείς στο «Περιμένοντας την Αριστερά» και το τραίνο των οκτώ.

Αν η Ντόρα είναι η αληθινή κληρονόμος του πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος πήρε ότι περίσσεψε από το πανέρι της κληρονομιάς κι ένα από αυτά που πήρε – ίσως το κορυφαίο – να είναι αυτό το παρασιτικά συμβιωτικό στιλ πολιτικής επιβίωσης. Όπως ακριβώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ταχτοποιήθηκε, επιβίωσε και επιβεβαιώθηκε χάρις στους Γεώργιο Παπανδρέου (τον πρεσβύτερο), Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον παππού) και Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι κι ο Κυριακός ταυτοποιείται, επιβιώνει και επιβεβαιώνεται χάρις στον Αλέξη. Χωρίς Αλέξη η ιστορία θα γράψει για τον Κυριάκο ότι ήταν το δουλικό του Σαμαρά για τις σκατοδουλειές του μαγαζιού που απέλυε καθαρίστριες. Άντε και σύζυγος Μαρέβα. Κατά τα άλλα είναι ανύπαρκτος.

Apotamieuw

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το Γιν στο Γιαν του Αλέξη σε ένα μόνιμο Ζεν προκλητικής αφασίας και επιλεκτικής άγνοιας.

Από αυτούς τους δυο λοιπόν, συν όλα τα δουλικά δορυφόρους/γελωτοποιούς της Βουλής, περιμένουμε να λύσουν από Μακεδονικό μέχρι οικονομικό σε μια χώρα φτωχευμένη υλικά, πνευματικά και ηθικά.

Αυτοί οι γόρδιοι φτιάχνουν δεσμούς συνύπαρξης και όχι, δεν έχουν κανένα σπαθί για να λύσουν τίποτα. Βλέπετε, οι γομολάστιχες δεν είναι σπαθιά και με γομολάστιχες δεν ξαναγράφεται η ιστορία κι αυτό δεν αφορά μόνο τους Σκοπιανούς. Γιατί κάθε μέρα που περνάει οι Σκοπιανοί γράφουν ιστορία, μας αρέσει δεν μας αρέσει …εμάς των φούφουτων. Αντίστοιχα καμιά έξοδο στις αγορές δεν σβήνει το γεγονός ότι το εξωτερικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 50% από την ημέρα που …πτωχεύσαμε. Ούτε η σιωπή το σβήνει, απλά το κουκουλώνει.
Το πρόβλημα.
Την ολοκληρωτική πτώχευση.
Τα προβλήματα.

Αλλά είπαμε, εγώ Ταρζάν – εσύ φούφουτος.

ΥΓ1. «Προετοιμαζόμαστε για την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, ώστε η Ελλάδα να καταστεί μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη…». Στο Twitter ο Πιέρ Μοσκοβισί από το Νταβός και στην Ελλάδα κανένας από Σημίτη-Κωστάκη-Γιωργάκη και ύστερα δεν έχει κάνει χαρακίρι.
Κατά τα άλλα, ο μη …κανονικός φούφουτος μιλάει για ονόματα.

ΥΓ2. «Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φροντίσει ώστε να επιστραφεί το 50% των χρημάτων που σας οφείλει το Κράτος.» Υπόσχεται ο Μητσοτάκης σε απόστρατους. Λεφτά υπάρχουν.

ΥΓ3. Μετρηθήκατε πόσο πατριώτες είσαστε; Εντάξει; Τώρα πίσω στον καναπέ για να δείτε σερβάιβορ.

****************************************

Σκίτσο με …τηλεονομασίες από τον Θάνο Ραφτόπουλο σήμερα.

****************************************

Στη φωτογραφία: φάνηκε …φως στο βάθος του ορίζοντα.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 14:29

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.