130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 10:00

Ποιος σηκώνεται από τον καναπέ;

  Θάνος Καλαμίδας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει 2018, βρεθήκαμε άπαντες ανά την υφήλιο να ανησυχούμε ποιός το έχει πιο μεγάλο, το …κουμπί. Ο υπερατλαντικός ψυχασθενής ή ο ασιάτης ψυχοπαθής;

 

Και μπορεί όλοι να βεβαιώνουν ότι αυτά είναι λόγια του κουμπιού και τίποτα δεν θα συμβεί, η σκέψη ότι ένας ψυχασθενής προεδρεύει του πιο ισχυρού κράτους με όλα τα κουμπιά μπροστά του για να παίξει πιάνο …φτάνει για να μην κοιμάται κανένας τα βράδια.

Το 2018 είναι η χρονιά που οι όποιες υποθέσεις και οι όποιες προβλέψεις είναι σχεδόν αδύνατες τουλάχιστον με γνώμονα την λογική και τις πιθανότητες. Προσέξτε, την λογική που ορίζει ο ανθρώπινος νους και η ανθρώπινη ηθική γιατί ο Τραμπ είναι προβλέψιμος αν …αν αφαιρέσεις την λογική και την ηθική και κρατήσεις μόνο το υλικό κέρδος του εγώ του. Ο Τραμπ εκφράζει την πιο ωμή μορφή καπιταλισμού, αυτού που ορίζεται με την απληστία. Αν δεις τώρα τις πράξεις του και τις σκέψεις του με αυτόν το γνώμονα θα δεις ότι και η συνέχεια είναι προβλέψιμη.

thanoraf-2018-kali-xroniaΑυτό που εγώ τουλάχιστον πιστεύω, ότι δεν είναι προβλέψιμο, είναι οι αντοχές του κόσμου, για καλό και για κακό. Πόσο θα αντέξει ο μέσος αμερικανός, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο οικογενειάρχης του όποιου χρώματος και θρησκεύματος όλη αυτή τη πίεση; Άγνωστο, κι αυτό είναι που το κάνει και απρόβλεπτο γιατί η σιωπηλή μάζα είναι πολλές φόρες η πιο επικίνδυνη και στις αντιδράσεις της η πιο βίαιη.

Αν πάλι κρίνουμε τις αντιδράσεις από την Ελλάδα, τότε …ο καναπές είναι βαρύς. Απόδειξη; «Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού, πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους», συνεντευξιάστηκε η σύζυγος Αλέξη, Μπέτυ Μπαζιάνα και κανένας δεν της σφύριξε από τον δρόμο να βγει. Δεν της σφύριξε κανένας όχι γιατί δεν ξέρει κανένας κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού, - παρενθετικά, από συμβούλους πρωθυπουργού, υπουργών, υπουργείων, ιδρυμάτων και γραμματέων μέχρι επιδοτήσεις, παροχές κλπ. αποκλειστικά ΣΥΡΙΖΑίοι βγάζουν – αλλά γιατί το να βγάζεις στην πλάτη του ελληνικού λαού είναι πια συνηθισμένο και τελικά αποδεκτό. Και που να σηκώνεσαι τώρα από τον καναπέ σου και το μπασκετάκι σου να κάνεις πορεία με την Μπέτυ; Για τέτοια είμαστε τώρα;

Ποιος σηκώνεται τώρα από τον καναπέ;

Έχω παράδειγμα άστεγο για να δείτε ότι ο Έλληνας τα συνήθισε όλα και γι αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο ο Κυριάκος να θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να το πιστέψω και χρειάστηκε όχι μόνο να το διαβάσω και δεύτερη και τρίτη φορά για να το χωνέψω, αλλά και να το στείλω σε φίλο για να με βεβαιώσει ότι αυτό που διαβάζω και αυτό που καταλαβαίνω είναι το ίδιο πράγμα.

Κυρία – τέλος πάντων, ας πούμε κυρία - στο φατσοβιβλίο, παραπονιέται έντονα για την ανικανότητα της κυβέρνησης και του δημάρχου της Αθήνας να κάνουν κάτι για την μυρωδιά …κατρουλιού - ούρων το αναφέρει η «κυρία» - σε δρόμο της Αθήνας με πολλούς άστεγους!

Δε της πέρασε από το μυαλό να γράψει για τους αστέγους. Δεν αναλογίστηκε να γράψει για την ανίκανη πολιτεία που οδηγεί ανθρώπους και οικογένειες στο πεζοδρόμιο, για ένα ανίκανο κράτος που δεν μπορεί να προστατέψει τους πιο αδύναμους πολίτες του, για τη φτώχεια και τη δυστυχία αλλά τράβηξε ζόρι με την ….μυρωδιά! Επειδή στη συνέχεια υπήρχε και συζήτηση είδα ότι κάποιος άλλος πεφωτισμένος πρότεινε …χημικές τουαλέτες.

Αυτό το παράδειγμα μόνο του λέει τόσα πολλά και όχι, η κυρία δεν είναι εξαίρεση. Δυστυχώς!

Ποιος λοιπόν θα αντιδράσει στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα που έχουμε βολευτεί με τους βαρβάρους μας; Θυμάστε τον στοίχο του Καβάφη;

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
 Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Τρελοί είμαστε να αφήσουμε τα μνημόνια, τη Μέρκελ, την τρόικα και το ΔΝΤ; Τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους; Πως θα ζήσουμε χωρίς τη διαπραγμάτευση μας και την έξοδο μας στις αγορές;

Ποιος σηκώνεται τώρα από τον καναπέ;

Θα έρθει και ο Μητσοτάκης να ελαφρύνει τους …φόρους (σοβαρά, έτσι είπε, μάλλον νομίζει ότι είναι στο Αμέρικα με τον Τραμπ) και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, που δεν είναι συνεταίροι αλλά μας έχουν κάνει …εταίρες.

Ο Κυριάκος είναι η άλλη περίπτωση απόδειξη του πόσο συνηθίσαμε την διαφθορά και τον …καναπέ.

Apotamieuw

Ο Κυριάκος πήρε πάνω από 130,000 ευρώ σε ειδή «επικοινωνίας» ΔΩΡΟ από την Siemens και τον οικογενειακό κολλητό Χριστοφοράκο και το ποσό το …επέστρεψε μόνο όταν αποκαλύφθηκε από την γραμματέα του Χριστοφοράκου στις (πανευρωπαϊκές) έρευνες για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στην Ευρώπη και ΗΠΑ, τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η έμφαση, στο ότι τα επέστρεψε όταν αποκαλύφθηκε. Αλλά από τότε κανένας δεν ρωτάει το πώς και το γιατί και πολύ περισσότερο κανένας δεν ρωτάει ….αυτά ήταν μόνο; Συν το γεγονός ότι ο Χριστοφοράκος δεν ήταν κολλητός ΜΟΝΟ του Κυριάκου! Τώρα για κάντε κι ένα υπολογισμό, για πόσα χρόνια θα ζούσε μια οικογένεια με 130,000 ευρώ …δώρο; Πέντε; Έξη;

Ο πολέμιος του νεποτισμού Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνάει και θέλει και όλοι να ξεχάσουμε (ας είναι ευλογημένος ο καναπές) ότι αν δεν είχε το όνομα του …μπαμπά του ούτε υποδιαστολή προκόμματος δεν θα ήταν. Ποιος θυρωρός και τρίχες, αν δεν τον λέγανε Μητσοτάκη, το ταμείο ανεργίας μόνο θα τον ήξερε κι αυτό αν ήταν τυχερός.

Τέλος το όνομα της Μαρέβα είναι στις λίστες αυτών που λαθραία εξαγάγουν λεφτά, κλέβοντας την εφορία και τους Έλληνες πολίτες. Αν ήταν το όνομα του πατέρα του Τσίπρα, τι θα γινόταν; Τι θα έκανε το σπυράκι και τι δηλώσεις θα έκανε η Βούλτεψη; Και όχι, δεν τίθεται θέμα νομίμου και ηθικού την στιγμή που μια χώρα ολόκληρη είναι σε τραπεζιτική στρόφιγγα. Είναι ένοχη για απάτη. Η σύζυγος Κούλη Μαρέβα.

Συν ότι σαν υπουργός σε κυβερνήσεις Σαμαρά, ο Κυριάκος είναι συνυπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση. Αλλά αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που επιλεκτικά ο καναπές μας εμποδίζει να δούμε ή να θυμηθούμε, μέχρι να μας μπει το παλούκι πάλι.

Αλλά ….Ποιος σηκώνεται τώρα από τον καναπέ;

ΥΓ1. Το 2018 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τα Βαλκάνια, ειδικά επειδή ο αμερικανός τρελός παίζει με το …κουμπί του! Με το Brexit να μπαίνει στη δεύτερη και πιο κρίσιμη στροφή του, η ΕΕ - παρά τις βεβαιώσεις του Γιούνκερ ότι καμιά καινούργια προσθήκη δεν θα γίνει τουλάχιστον για μια πενταετία στον αριθμό μελλών της Ένωσης - χρειάζεται νέο αίμα που αφενός θα αναπληρώσει την καταναλωτική δύναμη της ΕΕ και ταυτόχρονα θα ισχυροποιήσει το ευρώ μπροστά στην ανταγωνιστική τώρα πια Βρετανική λίρα. Και η απάντηση: Σερβία, Μαυροβούνιο, ΦΥΡΟΜ και κάπου στο βάθος Αλβανία. Βαλκάνια. Γι αυτό βιάζονται για λύσεις οι Γερμανοί και πιέζουν παντού. Όχι, κανένας δεν νοιάζεται για τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΥΓ2. Το μέτρο με τη πλαστική σακούλα, θεωρητικά είναι σωστό και λειτουργεί στη βόρεια Ευρώπη που ο πολύς κόσμος πάει για ψώνια έχοντας στην τσάντα του τις δικές του υφασμάτινες σακούλες που τις έχει γι αυτό ακριβώς το σκοπό. Στην Ελλάδα όμως; Ποιος νταβατζής θα κερδίσει από το μέτρο;

ΥΓ3. Στο ίδιο θέμα. Τα σουπερμάρκετ θα αφαιρέσουν από τις τιμές το ποσό που μέχρι τώρα χρέωναν για τις σακούλες και ήταν πολύ μεγαλύτερο από 4 λεπτά μιας και έμπαινε σε κάθε προϊόν; ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΙΟΝ. Το τονίζω για να γίνει κατανοητό.

ΥΓ4. Το καρτέλ των ψεμάτων και τις παραπληροφόρησης που στήνει ο Μαρινάκης επεκτείνεται και στο μονοπώλιο στις διανομές τύπου. Δηλαδή με ένα διανομέα τύπου, τι θα διαβάζουν στην επαρχία πέρα από τις κωλοφυλλάδες ψεύδους του Μαρινάκη; ΟΕΟ; Κατά τα άλλα μην μας χαλάσουν την ελευθέρια του τύπου! Κατά τα αλλά εσείς συνεχίστε να τα ακουμπάτε για τα ΝΕΑ το ΒΗΜΑ κι όλες τις κωλοφυλλάδες του νέου Κοσκωτά.

ΥΓ5. Παρενθετικά για να μην ξεχνάμε, ο νέος Κοσκωτάς αντικατέστησε τον Χριστοφοράκο στα κολλητιλίκια (στα δώρα;) με την οικογένεια Μητσοτάκη μέχρι αποστασίας!

************************************

Για την πρώτη Παρασκευή του 2018, παρέα μου όπως κάθε Παρασεκυή ο Θάνος Ραφτόπουλος

************************************

Στη φωτογραφία, ο νεοέλληνας εκπαιδεύεται από μικρός στην επανάσταση του καναπέ!Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 10:25

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.