130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017 11:33

Ρομαντικοί διεθνιστές

  Νίκος Γκίκας

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

H απουσία ξεκάθαρης στοχοθεσίας είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς σε κάθε της έκφανση. Διεθνιστική κατά βάση διεξάγει ανειρήνευτο αγώνα ενάντια στις αλλοτριωμένες υποτίθεται σχέσεις των εθνικών πολιτισμών, τις παραδόσεις και τις ιδεολογίες και υπό αυτό το πρίσμα ερμηνεύει το μεταναστευτικό με τις ανοιχτές θύρες, τις διεθνείς σχέσεις, την ελληνική ταυτότητα, τις παραδόσεις και οτιδήποτε άπτεται της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας σκληρής και εξαιρετικά στυγνής για να είναι στα χέρια αριστερόστροφων εγκεφάλων.

 

Αδυνατούν να κατανοήσουν τη βάση και την προσήλωσή του δυτικού πολιτισμού στον ορθολογισμό και όχι σε φλύαρες κομμουνιστικές ανοησίες. Από τη Σοσιαλδημοκρατία ακόμη, την Αριστερά, την αναρχοαριστερά έως και τα τεταρτοδιεθνιστικά άκρα αδυνατούν να αντιληφθούν την αντίθεση της θεωρίας με την ιστορική πραγματικότητα.

Apotamieuw

Οι λαοί δεν γυρίζουν πίσω. Η παγκοσμιοποίηση είναι μια πραγματικότητα που πιέζει τις ηγεσίες, σε ένα πλαίσιο όπου δεν μπορούν να λειτουργούν με όρους του παρελθόντος. Φαντασιώνουν ωστόσο ρήξεις και συγκρούσεις, με ριζοσπαστικές εναλλακτικές για το εσχατολογικό μέλλον. Αντιλαμβάνονται την ιστορία στην ελευθεριάζουσα ροή της και πράττουν ασυνείδητα. Άλλωστε η ευσυνειδησία δεν ήταν ποτέ προσόν τους.

Η φενάκη λοιπόν της παντογνωσίας και του ναρκισσισμού από μέρους της Αριστεράς θα πρέπει να σταματήσει. Για να θυμηθούμε τα λόγια του Ηλία Ηλιού για τις αστοχίες της Αριστεράς “Θα αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει κανείς ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες»”.

Το δρόμο αυτό με τις πεπονόφλουδες ακολουθεί η κυβερνώσα Αριστερά, η οποία ως μη έχουσα τίποτε ουσιαστικό να επιδείξει, καθότι δεν παράγει καμία κοινωνική ή πολιτική αξία, ενστερνίζεται ελευθεριάζουσες πρακτικές και αναλώνεται σε ασκήσεις φλυαρίας και χειραφέτησης. Η ενηλικίωση ωστόσο συμβαίνει απότομα με δυσάρεστες συνέπειες για το λαό. Η διαπραγμάτευση για Όσκαρ του πρώτου εξαμήνου του ΄15 είναι ένα παράδειγμα, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας εσχάτως, λαμβάνονται με τον ίδιο ελευθεριάζον διεθνισμό της υποτιθέμενης ισότητας και αλληλεγγύης, ενώ το πρόσφατο παράδειγμα της επίσκεψης του Ερντογάν, χαρακτηρίζει η λαϊκή ρήση “δώσε θάρρος στον χωριάτη… ”.

Στην πραγματικότητα, ως ρομαντικοί διεθνιστές και ερασιτέχνες της πολιτικής, εξιδανικεύουν τις αποτυχημένες πρακτικές τους, φαντασιώνοντας επαναστατικές ανατροπές χάρη του ταξικού τους αγώνα. Ο ελευθεριάζον επαρχιώτικος διεθνισμός τους ωστόσο φέρει μόνο δυστυχίες. Όποιος έλπιζε διαφορετικά, απλά έχασε. Ας ελπίσουμε το τελευταίο πάθημα, να γίνει μάθημα για τους αυταπατώμενους κυβερνώντες, καθώς η απουσία δυνατότητας ένταξης σε διεθνή εναλλακτικό καταμερισμό ουσίας ή σε γεωπολιτικό σύμμαχο είναι ιδιαίτερα εμφανής. Ας αντιληφθούν πως ο κόσμος ολόγυρα αλλάζει ραγδαία και ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες επιβάλλουν η χώρα να προσδεθεί με τόλμη και παρρησία στις επιλογές των ατλαντικών συμμάχων.Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Νίκου Γκίκα πατήστε εδώ!yellow-1-year

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 07:54

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Νίκος Γκίκας

Νίκος Γκίκας

Ο Νίκος Γκίκας είναι αρθρογράφος στον τοπικό τύπο ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τις Κυριακές