Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 07:58

Εκείνη & Εκείνος σε ρυθμούς μερίσματος

  Εκείνη & Εκείνος

γράφουν η Κατερίνα Χαρίση και ο Θάνος Καλαμίδας.

Εκείνη

Σε ρυθμούς μερίσματος χορεύουμε όλοι μας εδώ και λίγες μέρες και θα συνεχίσουμε μέχρι να τελειώσει το τραγούδι. Το μυαλό μας δουλεύει ακόμα και στον ύπνο μας πάνω στα 32 κρίσιμα σημεία που μπορεί να αποτελέσουν την αιτία να μην κάνουμε Χριστούγεννα και φέτος (εχμ, να μην πάρουμε το μέρισμα, ήθελα να πω). Τόσο διάβασμα, ούτε στις πανελλήνιες.

 

Γίναμε οι καλύτεροι φίλοι των λογιστών μας αφού εκείνοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα, τουτέστιν θα μαγειρέψουν τα 32 συστατικά ώστε το πολυπόθητο δώρο Χριστουγέννων (εχμ, βοήθημα) να μπει στο λογαριασμό μας και από κει κι έπειτα θα τη βγάλουμε με τεμενάδες στον Μανιτού να μη μας τα πάρει η τράπεζα, γιατί δεν πα να σε προστατεύει η Θεία Χάρη του Ακατάσχετου, άμα η τράπεζα ή η εφορία αποφασίσουν ότι θέλουν να στα πάρουν πίσω, θα το κάνουν και καμία Χάρη δε θα σε σώσει.

Apotamieuw

Έχουμε ετοιμάσει ήδη και τη λίστα για τον Άγιο Βασίλη, τα δώρα που θέλουμε να μας φέρει από το μακρινό υπερπέραν της Λαπωνίας και θα του πληρώσουμε το ντελίβερι με τα λεφτά του μερίσματος. Θα φτιάξουμε επιτέλους το αιρκοντίσιον κι εκείνο το καζανάκι που τρέχει αλύπητα. Θα πληρώσουμε και τα τέλη κυκλοφορίας και ίσως να βάλουμε και κανένα λάστιχο στο παλιάμαξο που έχουμε να του βάλουμε κάτι αιώνες.

Θα πάμε και στο σούπερ μάρκετ και μετά από κάτι μήνες και στο χασάπη. Τέρμα για λίγες μέρες η συσκευασμένη πανσέτα που δεν την τρώει ούτε ο σκύλος (αλλά εμείς την τρώμε γιατί έχει 3 ευρώ το κιλό). Το ψυγείο μας θα φιλοξενήσει αρνάκι για φρικασέ και γηραλέα γίδα για σούπα, κοτοπουλάκι ντόπιο κατακίτρινο και σπαλομπριζόλες.

Όλα χάρη στη γενναιοδωρία του υπέρλαμπρου ελληνικού κράτους πρόνοιας που φροντίζει τους πολίτες του.

Και μόλις τελειώσει η μουσική, σαν τους καλικάντζαρους με γεμάτες κοιλιές, θα χωθούμε πάλι στις σκοτεινές τρύπες μας και θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά με τα μαθηματικά που ποτέ δε βγαίνουν, με τα «εκεί μας κατάντησαν» και τους Nomads.

& Εκείνος

Ίσως να είμαι εγώ λάθος αλλά αυτή η ιστορία με το κοινωνικό μέρισμα μου ακούγεται λίγο σαν: «έλα να μοιραστούμε κάτι που μου περίσσεψε από όσα σου έκλεψα». Ούτε καν Ρομπέν των Δασών.

Και είναι και οι λέξεις ρε γαμώτο που νιώθω να με κοροϊδεύουν. Μέρισμα, άρα μοίρασμα και μάλιστα κοινωνικό. Για να έχει και μια απόχρωση ανθρωπιάς, κάτι σαν τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι. Αλλά τους ίδιους τους έχεις ξεσκίσει ρε μεγάλε από το 2009, τι μέρισμα είναι αυτό; Στο ξέσκισμα; Δώσε μου το πορτοφόλι σου να σου δώσω ελεημοσύνη;

Δεν ξέρω, είπαμε, ίσως εγώ να είμαι λάθος.

Αλλά ρε μεγάλε, το 80% από αυτούς που δικαιούνται το «μέρισμα», δεν έχουν δει φράγκο στο λογαριασμό τους γιατί πριν φτάσει εκεί τους το έχει πάρει η εφορία. Κι όσοι τελικά θα το πάρουν θα πληρώσουν με αυτό ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο και …την εφορία που χρεωστάνε. Δηλαδή πάλι θα τους τα πάρεις.

Δηλαδή, έλα να σου δώσω μερικά ψίχουλα από αυτά που σου πήρα για να με πληρώσεις που κουράζομαι να στα παίρνω.

Αλλά είπαμε, ίσως εγώ να κάνω λάθος.

Μια ερώτηση για τα τέλος, κοντά στο εκατομμύριο αιτήσεις για την ελεημοσύνη, συγγνώμη το κοινωνικό μέρισμα εγκριθήκαν στα πάνω από δυο εκατομμύρια που κατατεθήκαν, σε μια χώρα …δέκα εκατομμυρίων κατοίκων. Τι μας λένε αυτοί αριθμοί;

Είπαμε ίσως εγώ να κάνω λάθος, αλλά κάνουν και οι αριθμοί λάθος; Και τι ιστορία μας λένε οι αριθμοί Αλέξη;
Αν θέλετε να διαβάσετε το "Δέντρο της προσφυγιάς", ένα βιβλίο των Κατερίνας Χαρίση, Gordana Mudri,  Σία Πέρρου και Νατάσα Τσιτσιριδάκη πατήστε εδώ!

 

miles-n-more


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 08:14

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & εκείνος

Εκείνη, η Κατερίνα Χαρίση, είναι στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας της, συγγραφέας πολυγραφότατη από τρέλα και πάθος, σύζυγος και μαμά δυο υπέροχων γιων.

Εκείνος, ο Θάνος Καλαμίδας, είναι στην πέμπτη δεκαετία του για τα καλά και γνωστός γκρινιάρης.

Εκείνη στην Ελλάδα κι εκείνος 3.500 χιλιόμετρα μακριά. Εκείνη εννιά μήνες ήλιο, εκείνος εννιά μήνες σκοτάδι, εκείνη παραλία εκείνος χιόνι. Και οι δυο θα σας κρατάνε συντροφιά μια φορά την εβδομάδα με ένα θέμα που θα γκρινιάζουν, θα διαφωνούν και μερικές φορές ακόμα και θα συμφωνούν, όλα αυτά με τίτλο: Εκείνη & Εκείνος.

Τελευταία από τον/την Εκείνη & Εκείνος

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή