Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 19:38

Η Γερμανία σε αστάθεια την χειρότερη στιγμή

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Για το ναυάγιο της Τζαμάικα ευθύνεται ο Κρίστιαν Λίτντερ, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων. Την ώρα που όλοι ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων προτίμησε την έξοδο παρά την συνεργασία σε μία κυβέρνηση.

 

Με αυτό τον τρόπο αντί να πεθάνει, αυτοκτόνησε και πήρε μάλλον μαζί του και το κόμμα του. Η χώρα του μάλλον θα την βρει την άκρη, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο.

Ο Λίτντερ είναι από αυτούς τους αρχηγούς, όπως ο Κουρτς στην Αυστρία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία. Αυτοί μάλλον δείχνουν κατά που βαδίζει η Ευρώπη, ενώ κάποιοι ονειρεύονται να την αλλάξουν σε κοινωνικό μοντέλο. Είναι οι άνθρωποι που προτίμησαν να μη γιατρέψουν τον πόνο στο κεφάλι και να το μετατρέψουν σε ίλιγγο. Είναι πολιτικοί που φανερώνει ότι η Ευρώπη έχει σταματήσει να βγάζει ικανούς ανθρώπους. Είναι πολιτικοί που τους ενδιαφέρει πως να προκαλέσουν, επικαλούνται τσιτάτα και αφορισμούς για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο αρεστοί στο κοινό τους για να το μετατρέψουν μετέπειτα σε ψήφους. Μοναδικός στόχος η κάλπη και τα ποσοστά.

Apotamieuw

Τα ποσοστά όμως του FDP με όλη αυτή την στάση του διμήνου που κράτησε ο αρχηγός τους, δεν φάνηκε να ανεβαίνουν. Ανέβηκαν όμως λίγο τα ποσοστά του AfD.

Είναι οι άνθρωποι που ξύπνησαν για να μιλήσουν για ιστορία, αλλά βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος.

Άλλωστε η ιστορία είναι ένα κακοπαιγμένο ριμέικ του τώρα.

Τώρα δεν μένει παρά μόνο να λέμε «εμπρός κυρία Μέρκελ». Δεν είναι εύκολο, αλλά έχει κάποιες ελπίδες να σχηματίσει μεγάλο συνασπισμό.

Η μη λύση στην Γερμανία έδειξε ότι και η πιο μεγάλη χώρα που υποστηρίζει τον φιλελευθερισμό υπέστη ήττα όχι μόνο η ίδια, αλλά και αυτό που πρεσβεύει. Εάν όμως είναι μία ήττα του φιλελευθερισμού, αυτό διορθώνεται. Εάν όμως δεν είναι και είναι κάτι βαθύτερο; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο ότι η Γερμανία με την αστάθεια μοιάζει σαν την Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Η στιγμή που είναι σε κρίση η Γερμανία είναι η χειρότερη στιγμή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Με ανοιχτά Brexit,προσφυγικό και τον Σουλτάνο να τείνει προς την Ρωσία μόνο αυτό δεν θα θέλαμε, μία κρίση στην Γερμανία. Είναι η χειρότερη στιγμή.

Δεν είναι όμως λίγοι και εκείνοι που προτείνουν στον Μακρόν να πάρει πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί αυτός σε ηγέτης του Ευρωπαϊκού χώρου και όχι μόνο. Ο Γάλλος πρόεδρος τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσουμε, ξέρει όμως ότι χωρίς σταθερή Γερμανία δεν μπορεί να ελπίζει.

Οι δάφνες στο χέρι και οι καλές προθέσεις θα περιμένουν ή ο Γάλλος πρόεδρος θα πάρει πρωτοβουλίες;Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!

 

miles-n-more

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 19:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Τελευταία από τον/την Δημήτρης Τζελέπης

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή