130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 09:16

Προοδευτικές καρικατούρες

  Νίκος Γκίκας

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Ο στόχος των δανειστών, αφού μόνοι μας δεν θα το κάναμε, επιτυγχάνεται. Ο Αντωνάκης δυσκολευότανε. Κουρασμένος από τον πολύ εκσυγχρονισμό είχε θυμηθεί τον λαϊκίστικο εαυτό του. Οι εταίροι δεν τα σηκώνανε αυτά. Όχι δε θέλανε success story και πράσινα άλογα. Η διχαστική ρητορική μίσους του ΣΥΡΙΖΑ ταίριαζε γάντι στους σχεδιασμούς τους, αφού η επαναστατική τους σταματά στα τέλη κάθε μήνα.

 

Ιδιωτικοποιήσεις θέλανε, μεταρρυθμίσεις και δύσκολα μέτρα, όπως άνοιγμα αγορών, αξιολόγηση, συνδικαλιστικό νόμο, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μείωση των πρόωρων συντάξεων και μη και έλεγχο των συμβασιούχων για να έλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα. Με συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες και καθόλα προοδευτικό προσωπείο. Το ψυχογράφημα των εναλλακτικών έναντι του παλιού κατεστημένου ήταν έτοιμο.

ApotamieuwΑυτή λοιπόν η εναλλακτική αριστερά, η αντισυστημική και αντικαπιταλιστική, υπερψήφισε τα σκληρότερα καπιταλιστικά και αντεργατικά μέτρα. Ως γνήσια σωτηριώδης αρχή προβάλλει πανταχόθεν την “αγία” εναλλακτική αυτό-οργάνωση, εξωραΐζοντας τις συλλογικότητες στο όνομα της υποτιθέμενης ταξικής πάλης και του μιαρού κέρδους. Στο όνομα της ψεύτικης ισότητας και της υποτιθέμενης κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλουν την ομοιομορφία και την ισοπέδωση, φτάνοντας στην ξεδιάντροπη ενοχοποίηση των αρίστων.

Ωστόσο ο προσηλυτισμός τους στις αγορές κόστισε σχεδόν 100 δις, για να μεταμορφωθούνε σε ικέτες και ενώ η επανάστασή τους έταζε ζεστό χρήμα, τώρα ζητά μετά επιτάσεως την εξόφληση του λογαριασμού.

Σήμερα καλούνται να διαχειριστούν το χάλι που οι ίδιοι δημιούργησαν. Από την εκατόμβη του ασφαλιστικού μέχρι και την υπερφορολόγηση. Η επεξεργασία των υποβληθέντων δηλώσεων τον περασμένο Ιούνιο αποκάλυψε 58.000 περίπου λιγότερους ελεύθερους επαγγελματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία. Χιλιάδες επιπλέον φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ το ΄16 ήταν χειρότερο του ΄15 για τα νοικοκυριά.

Ο Γκόγια στο έργο του “O ύπνος της λογικής γεννά τέρατα” μας δείχνει ακαριαία πως το τερατώδες γίνεται αληθοφανές και πειστικό. Έτσι το δεν πληρώνω έγινε κατάσχεση, η σεισάχθεια ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, η δίκαιη ανάπτυξη περνά από την μερική απασχόληση των 300 ευρώ και τα επιδόματα, ενώ η έξοδος από τα μνημόνια από την αυστηρή επιτροπεία και το υπερταμείο των 99 ετών.

Είναι τόσο μεγάλη η υποκρισία τους που μετά από αναρίθμητα μέτρα και περαιτέρω περικοπές συντάξεων και εισοδημάτων το ΄19 και το ΄20, που επιμελώς αποκρύπτουν, επιμένουν να διατυμπανίζουν πως το 3ο και το συγκαλυμμένο 4ο μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία τους. Για εκείνους οι λέξεις κλειδιά δεν είναι η ανάπτυξη, το κέρδος, η προσωπική επιτυχία και η κοινωνική καταξίωση, αλλά οι συλλογικότητες και οι Κοιν.Σ.Επ. Δυστυχώς όμως τον προοδευτισμό τους, όπως σε κάθε σοσιαλισμό, στο τέλος δεν τον πληρώνουν οι άλλοι.Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Νίκου Γκίκα πατήστε εδώ!miles-n-more

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 10:08

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Νίκος Γκίκας

Νίκος Γκίκας

Ο Νίκος Γκίκας είναι αρθρογράφος στον τοπικό τύπο ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τις Κυριακές