130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 08:45

Η γενιά των 360 ευρώ και η πολιτική

  Ρένος Αρβανίτης

γράφει ο Ρένος Αρβανίτης.

Ακούμε και διαβάζουμε πυκνότερα τους τελευταίους μήνες και αυτό είναι σαφώς θετικότερο από το να μην βρίσκεται καθόλου στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης, για την γενιά των 360 ευρώ, την ανεργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί 20άρηδες και 30άρηδες.

 

Ως διάνθισμα ομιλιών τις περισσότερες φορές και χωρίς να διατυπώνεται συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για το πώς θα επιλυθούν αυτά τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε ηλικίες που υπό φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες θα έπρεπε στηρίζουν το κράτος και όχι να στηρίζονται από τους συνταξιούχους των οικογενειών τους (γονείς και παππούδες).

ApotamieuwΝέοι ελεύθεροι επαγγελματίες γονατισμένοι από τους φόρους και τις εισφορές. Νέοι έμποροι με τα ίδια προβλήματα και με μειωμένο κατά πολύ όγκο εργασιών, λόγω του ότι το σύνολο του πληθυσμού δύσκολα ανταπεξέρχεται στις βασικές του βιοτικές ανάγκες, μειώνοντας κατά πολύ την κατανάλωση. Νέοι που δουλεύουν 4ωρα για 260 ευρώ, 5ωρα για 309 ή 6ωρα για 360. 40άρηδες με 8ωρα και 9ωρα δουλειάς για να λάβουν στο τέλος του μήνα 520 ευρώ με το ζόρι, απολυόμενοι πολλές φορές εν μία νυκτί, χωρίς καμία προειδοποίηση. Μη ξεχνώντας φυσικά το 1εκ. των ανέργων που στήνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ για να μην χάσουν τουλάχιστον την υγειονομική τους περίθαλψη.

Με λίγα λόγια φαύλος κύκλος. Μισθοί Βαλκανίων με κόστος ζωής Δυτικής Ευρώπης. Καλά λοιπόν τα λόγια για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις που κάποια στιγμή …θα έρθουν, καλή η «ανανέωση» του πολιτικού προσωπικού αλλά δεν αρκούν μόνο τα πτυχία από το Harvard και το LSE. Χρειάζονται και άνθρωποι που βιώνουν τα προβλήματα, ζουν στον κόσμο της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις αγωνίες της κοινωνίας. Και αυτό δεν είναι θέμα του να είσαι αριστερός ή δεξιός. Είναι -κακά τα ψέματα- θέμα τριβής με την καθημερινότητα.

Και επειδή μιλήσαμε για αριστερά. Η λύση σίγουρα δεν είναι τα ψέματα και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του τύπου «…θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στα 751…» όπως βαρύγδουπα τα διατύπωνε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Σήμερα τι κάνει; Βρίσκονται στις καρέκλες της εξουσίας 2,5 χρόνια. Ποια μέτρα έλαβαν για αυτή τη γενιά; Πείτε μου εσείς μία πρόταση ή ένα σχέδιο που κατέθεσαν.

Τα προβλήματα δεν λύνονται κύριοι της Κυβέρνησης με κοινωνικά επιδόματα μια φορά το χρόνο. Απαιτείται γνώση, ευαισθησία (όχι στα λόγια), και επιτέλους… πραγματικό όραμα για αυτόν τον τόπο. Που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί την τελευταία 8ετία. 

miles-n-more


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 09:14

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ρένος Αρβανίτης

Ρένος Αρβανίτης

Ο Ρένος Αρβανίτης γεννήθηκε το 1985.

Έκανε τα πρώτα του σχολικά βήματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) για να συνεχίσει στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2008.

Tον Ιούνιο του 2008 αποφοίτησε επίσης από την ιδιωτική σχολή, Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 στις υπηρεσίες ΚΕΦΝ (Κέντρο Εφοδιασμού Ναυτικού) και ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.