Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 09:06

Η ώρα της δημοκρατικής παράταξης

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

«Nomen omen est»: το όνομα είναι οιωνός. Η ΔΗΣΥ την Κυριακή οδηγείται σε εκλογές για να εκλέξει νέο αρχηγό, δεν ξέρει τι κόμμα θα προκύψει μετά και με ποιο όνομα. Αυτά θα τα λύσουν στο συνέδριο.

 

Οι υποψήφιοι πολλοί, εννέα στον αριθμό ο καθένας με την δική του ατζέντα και με την δική του φιλοσοφία. Μεταξύ τον εννέα υπάρχουν και τα φαβορί, είναι η Γεννηματά που ξεκίνησε η ίδια αυτή την διαδικασία, ο Θεοδωράκης που πήγε να διεκδικήσει την αρχηγία ενός κόμματος με μία διαφορετική φιλοσοφία και θεωρία λέγοντας ότι είμαστε ένα μείγμα από προοδευτικούς και όχι μόνο. Ο Ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ρίξει το βάρος του στην νεολαία του κόμματος και όχι μόνο, γιατί ξέρει ότι εκεί έχει έρεισμα και είναι το «νέο ΠΑΣΟΚ» όπως τον αποκαλούν περιπαικτικά οι αντίπαλοί του. Ο Καμίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων που κέρδισε την πρώτη φορά τον Κακλαμάνη και τη δεύτερη τον ΣΥΡΙΖΑ που κάλπαζε προς την εξουσία. Μόνο αμελητέα δεν πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα Καμίνη. Μπορεί η Αθήνα να μην είναι και η καλύτερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως θέλουν να λένε κάποιοι, αλλά είναι ένας άνθρωπος που τα έβαλε με τα Εξάρχεια και βγήκε μπροστά στο δημοψήφισμα υπερασπίζοντας το ΝΑΙ.

ApotamieuwΤώρα το ποιος είναι κατάλληλος για την αρχηγία του κόμματος, αυτό το ξέρουν αυτοί που θα σηκωθούν το πρωί της Κυριακής να πάνε να ψηφίσουν. Εμείς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Υπάρχουν και κομβικά ερωτήματα, όπως θα υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες; θα διαγραφεί η ιστορία του ΠΑΣΟΚ; Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν μετέπειτα στην πορεία.

Για την ενότητα που κάνουν όλοι λόγο είναι κάτι που θα την εγγυηθούν και οι ίδιοι εάν μετά ο καθένας δυσαρεστηθεί και τραβήξει διαφορετικούς δρόμους, θα τορπιλίσει την ενότητα που ο ίδιος έλεγε και πίστευε.

Υπάρχουν και οι υποψηφιότητες του Μανιάτη που θέτει την δική του ενεργειακή ατζέντα και αυτά που έπραξε σαν υπουργός και ο Ραγκούσης που όλη την προεκλογική περίοδο ήταν εμμονικός για την δεξιά, αλλά και απέναντι στον τωρινό πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το εγχείρημα θα είναι επιτυχημένο εάν ψηφίσουν 150.000 άτομα. Εάν δεν πάνε τόσοι και η διαδικασία κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα τότε θα μιλάμε ότι κόσμος δεν ανταποκρίθηκε και το εγχείρημα θα κινδυνεύσει να μην πετύχει.

Η ώρα της δημοκρατικής παράταξης έφτασε. Οι πολίτες θα ανταποκριθούν;Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!

 

miles-n-more

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 09:26

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Τελευταία από τον/την Δημήτρης Τζελέπης

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή