130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 08:50

Λάδι Μαρέβα, αγνό παρθένο παραδείσιο νησί

  Θάνος Καλαμίδας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Σε ένα δημοκρατικό καθεστώς και ειδικά σε μια δημοκρατική κοινωνία, ο ρόλος της φυλάκισης είναι σωφρονιστικός και όχι εκδικητικός ή τιμωρητικός και ο τονισμός στην πρόταση μπαίνει στις λέξεις: «δημοκρατικό καθεστώς/δημοκρτατική κοινωνία».

 

Επίσης, σε ένα δημοκρατικό κράτος που λειτουργεί με νόμους και αξίες, ο φοροαπατεώνας και ο φοροκλέφτης τιμωρούνται. Και πάλι, τιμωρούνται όχι εκδικητικά αλλά επειδή η παράβαση έγινε με εμφανή κίνητρο τον δόλο, και τιμωρούνται συνήθως εκεί που τους πονάει περισσότερο, στην τσέπη τους με βαρβάτα πρόστιμα.

thanoraf-offshore-360-euro-misthosΤέλος, σε μια ώριμη δημοκρατία, οι σώφρονες ψηφοφόροι δεν εκλέγουν ηλιθίους για βουλευτές. Έχουν την ωριμότητα να θέλουν και να απαιτούν αυτοί που τους αντιπροσωπεύουν να είναι τουλάχιστον πνευματικά και ηθικά καλύτεροι τους.

Ως προς το πρώτο θέμα, η πρώτη ερώτηση είναι αν μετά από δώδεκα χρόνια «σωφρονίστηκε» ο Κουφοντίνας. Εξαρτάται από το πώς και ποιός είναι αυτός που ορίζει αυτό το «σωφρονίστηκε». Αλλά, ακόμα και ο κατά την Ντορίτσα μη-«σωφρονισμένος» Κουφοντίνας σε ένα δημοκρατικό κράτος έχει δικαιώματα. Δικαιώματα που η Ντορίτσα και οι ανάλογοι της έχουν ψηφίσει/νομοθετήσει και φυσικά ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει χρήση ακλουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες που πάλι η Ντορίτσα και οι ανάλογοί της έχουν νομοθετήσει. Ένα από αυτά είναι να περάσει 48 ώρες με την γυναίκα του και το παιδί του. Φαντάζομαι ότι όταν νομοθετούσε η Ντορίτσα νόμιζε ότι το μέτρο θα εφαρμοζόταν για κανένα δολοφόνο παιδιών, κανέναν απαγωγέα κοριτσιών, για τίποτα στραγγαλιστές και βιαστές, παιδεραστές, Χρυσαυγήτες, αλλά ποτέ για τον Κουφοντίνα.

Δεύτερη ερώτηση. Έχει κανένας σκεφτεί αν αυτός που πραγματικά κινδυνεύει με αυτή τη έξοδο είναι ο ίδιος ο Κουφοντίνας και τι θα συνέβαινε αν τον …δολοφονούσαν κάποιοι άλλοι για …εκδίκηση; Και εδώ η εκδίκηση μπορεί να έχει πολλά χρώματα και αποχρώσεις, από το πορφυρό μέχρι το βαθύ μαύρο.

Αλλά ξέρετε, εδώ υπάρχει και μια ειρωνεία. Είμαι σίγουρος, ότι ο πιο καλά φρουρούμενος κάτοικος αυτής της χώρας – για τους λάθος λόγους – και για τις επόμενες 48 ώρες, θα είναι ο Κουφοντίνας. Ούτε να κλάσει δεν θα μπορεί, χωρίς κάποιος να γράψει αναφορά σε τρία αντίτυπα. Παράλληλα, υποθέτω πως σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να συμπληρώσω, ότι η συμμορία που συνωμότησε και εκτέλεσε τον Φύσσα είναι ελεύθερη, ε; Και με αυτά τα δεδομένα που επιλεκτικά αρέσουν ή δεν αρέσουν στον Κούλη και στην παρέα του, πάμε στα σοβαρά.

Τα σοβαρά είναι η υπόθεση της φοροκλοπής Μαρέβα και η ευθύνη για το ότι έχει γίνει θέμα το γεγονός είναι της κυβέρνησης και για μένα, αποκλειστικά του πρωθυπουργού. Αν ήταν το δικό μου όνομα σε καμιά τέτοια λίστα, την επομένη θα με σέρνανε στο Σύνταγμα κουρεμένο και θα με είχαν κάνει εξώφυλλο όλες οι μαριδάκειες κωλοφυλλάδες, με υπέρτιτλους του στιλ «δημοσιογράφος σε λίστα φοροαπατεώνων». Και μαζί με μένα θα είχαν και καμιά δεκαριά φωτογραφίες από συγγενείς και φίλους. Και μη μου πείτε ότι αν τους έλεγα ότι πήρα διαζύγιο πριν από μια δεκαετία, θα με αθώωναν και θα με άφηναν ήσυχο. Η ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικά του Τσίπρα είναι ότι ακριβώς δεν αντιμετωπίζουν την υπόθεση σαν μια ακόμα περίπτωση φοροδιαφυγής και φοροκλοπής – όπως αντιμετωπίζουν και αντιμετώπισαν στο παρελθόν κάθε ανάλογη περίπτωση επωνύμου φοροκλέφτη - αλλά την αντιμετωπίζουν μετρώντας πολιτικά κέρδη και υπολογίζοντας ότι κάνοντας …τίποτα απολύτως αφήνουν τον Κούλη και την παρέα του να αυτοξεφτιλίζονται υπερασπιζόμενοι μια φοροκομπίνα.

Apotamieuw

Το θέμα εδώ δεν είναι ο Κυριάκος, το θέμα είναι η Μαρέβα. Και η Μαρέβα είναι ύποπτη φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, τελεία και παύλα. Και λέω ύποπτη, γιατί οι λίστες δεν αποδεικνύουν ενοχή, αλλά είναι μια καλή αρχή για τον εισαγγελέα και την εφορία να αρχίσουν να το ψάχνουν. Και μάλιστα, αν ο Κυριάκος θέλει να είναι νόμιμος, όπως θέλει να παρουσιάζεται νόμιμος, θα έπρεπε να προσλάβει έναν καλό δικηγόρο - αν δεν ξέρει, ας ρωτήσει τον φίλο του τον Χριστοφοράκο – να πάρει αγκαζέ τη Μαρέβα και να πάνε στον εισαγγελέα, να δώσουν κατάθεση για το πού και πώς και μετά να πληρώσουν το παχουλότατο πρόστιμο που θα τους ρίξει η εφορία αν υπάρχει κάτι στραβό, χωρίς να βγάλουν άχνα.

Αυτά, αν στην Ελλάδα και δη στο Κουλομαρεβέϊκο υπήρχε τσίπα. Εκτός Ελλάδας, ο Κούλης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, γιατί ΝΑΙ, δεν αρκεί να είναι ο Καίσαρας τίμιος, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΑ. Αν έχει απορίες για το πώς γίνονται αυτά τα πράγματα, ας κοιτάξει από Αυστραλία μέχρι Γερμανία και Σουηδία και θα καταλάβει.

Όσο για τις ανακοινώσεις του στιλ «όποιος θέλει να χτυπήσει εμένα ας το κάνει, αφήνοντας την γυναίκα μου απ’ έξω», μεγάλε, η φοροκλοπή της Μαρέβα ωχριά μπροστά στη σκιά της Siemens! Και αυτής της μορφής ανακοινώσεις μετράνε, όταν οι κατηγορίες είναι άδικες όπως στην περίπτωση της ...Μπέτυς Μπαζιάνα. Και μιας και φτάσαμε στη Μπέτυ, ας πιάσουμε και τους ηλίθιους.

Γνωστή στα παράθυρα της υστερίας η αλλού-πατάω-κι-αλλού-βρίσκομαι, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον ορισμό της βλακείας, βγήκε να υπερασπιστεί τον ….Κούλη. Αλλά πως; Στιλ Μισέλ. Το πρόβλημα - σύμφωνα με τη εκπαραθυρωμένη Μισέλ - δεν είναι ούτε η offshore της συζύγου, ούτε το γεγονός ότι το διάστημα που βρισκόταν σε διάσταση με τον νυν πρόεδρο του κόμματος έκανε τόση… πρόοδο στη ζωή της, αλλά το ότι η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζάνα (Μπαζιάνα είναι το όνομα της αλλά ...όταν η Μισέλ, μιλάει...) δεν είναι τελικά… σύζυγός του και δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες!!! Τρία θαυμαστικά, γιατί η βλακεία χρειάζεται την έμφασή της και επειδή η Μισέλ είναι τρία πουλάκια κάθονται.

Το έγραψα και παραπάνω αλλά το εννοώ, εντάξει η Μισέλ είναι Μισέλ, το είχε από παιδί και αυτά δεν αλλάζουν, όσο κι αν την πλένεις. Το ίδιο έχει και ο Άδωνις, το ίδιο και κάτι σπυράκια που κάνουν βόλτες στο πεζοδρόμιο της Πειραιώς. Αλλά πόσο βλάκες είναι αυτοί που τους ψηφίζουν για να τους αντιπροσωπεύσουν; Όταν τους βλέπουν και τους ακούνε, νιώθουν ότι βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη; Και αυτήν τώρα, θέλει να την κάνει και υπουργό ο …Μαρέβας, όταν γίνει πρωθυπουργός; Της Siemens και της offshore το κάγκελο δηλαδή!

******************************

Παρασκευή και με θέα σε νησάκι …offshore, παρέα μου κάνει με σκίτσο του ο Θάνος Ραφτόπουλος.

******************************

Στη φωτογραφία …ο κύριος και η κυρία Μαρέβα στο κότερο offshore!
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

 

 miles-n-more

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 09:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.